Een bijzondere Myanmar reis! Ontmoeting met de bergvolkeren van de Shan staat en op ontdekking in het nog authentieke Mrauk U.

Hoogtepunten Myanmar maar dan anders

Hoogtepunten van deze reis

 • Bezoek het koloniale centrum of de levendige ochtendmarkt bij de haven Yangon
 • Tempels en boerendorpjes op de vlakte van Bagan
 • Ontmoet Shan, Akha en Lahu bergstammen langs de Chinese grens
 • Varend langs drijvende tuinen van het Inle lake
 • Chin dorpjes, kenmerkend zijn de getatoeëerde gezichten van de vrouwen

Dag 1

Vertrek van Amsterdam naar Yangon.

Uw reis door Myanmar is begonnen! Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 2

Aankomst in Yangon, waar u wordt verwelkomd door de gids, mingalabar Myanmar! Transfer naar het hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding om bij te komen van de vlucht en een eerste kennismaking met de stad. Tot 2006 was dit de hoofdstad van het land. Het is nog steeds de grootste stad. U vindt hier nog veel koloniale gebouwen, sommige prachtig gerenoveerd en anderen in compleet vervallen staat. Overnachting in Clover Hotel.

Dag 3

Vandaag is ter vrije besteding in Yangon. Breng zeker een uitgebreid bezoek aan de Shwedagon Pagoda, de enorme pagode van goud die boven de stad uittorent waar Birmese Boeddhisten in ieder geval één keer in hun leven heengaan. En maak bijvoorbeeld een stadstour met een bezoek aan het oude koloniale centrum, de Sule Pagoda, de haven, verschillende markten, ritje met de circular train en rondwandelen bij het Kandawgyi Lake. Overnachting in Clover Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 4

Na het ontbijt transfer naar de luchthaven van Yangon voor de vlucht naar Sittwe, een grote havenstad in het westen van Myanmar. Hier brengt u een bezoek aan de bijzondere Payagyi Tempel, gelegen in het centrum. De tempel is vooral kenmerkend aan haar imposante dak van lood en glasmozaïek. In de tempel vindt u een grote Boeddha. Ook bezoekt u het museum en de kleurrijke lokale markt. Hierna reist u per auto door een mooi landschap naar Mrauk U, de voormalige hoofdstad van het bloeiende Rhakine Koninkrijk. Onderweg brengt u een bezoek aan de voormalige koningssteden Waithali (Vesali) en Dhanyawadi, gelegen in heuvelachtig gebied op 1 tot 2 uur rijden van Mrauk U. U passeert onder andere de Kaladan River en de Thare. Overnachting in Shwe Thazin Hotel – Mrauk U.
Ontbijt inbegrepen

Dag 5

Vandaag brengt u een bezoek aan een aantal sites in Mrauk U, samen met de gids. Zo bezoekt u de Mun Khaung Shwe Du zand stupa en de tempel ruïne Pisi. De meest bijzondere zal zeker Shittaung zijn, met meer dan duizend Boeddha figuren gegraveerd in de binnenmuren. Bezoek de restanten van de stadsmuren en paleizen. Ook zijn er veel tempels te vinden, bijvoorbeeld de Htaukkan Thein Temple met mooie stenen Boeddha's en fresco's. Overnachting in Shwe Thazin Hotel – Mrauk U.
Ontbijt inbegrepen

Dag 6

U maakt vandaag een boottocht over de Lay Myo River in de richting van de Chin State. Onderweg ziet u veel van het dagelijkse leven dat zich afspeelt rond de rivier, vrouwen die de was doen en vele vissers op en langs het water. U brengt een bezoek aan een Chin dorpje. De Chin bevolking is met name bekend om de tatoeages op hun gezicht, welke per dorp verschillen. U maakt kennis met de leefstijl en tradities. Ook is het een fijne dag in de natuur, met de verschillende flora en fauna op de oevers en de heuvels. Aan het eind van de middag bent u terug bij het hotel in Mrauk U. Overnachting in Shwe Thazin Hotel – Mrauk U.
Ontbijt inbegrepen

Dag 7

Een reisdag vandaag, per lokale bus maakt u een mooie rit naar Magway. De rit duurt ongeveer 8 uur. Magway, een middelgrote stad, ligt aan de oever van de Ayeyarwaddy River en is vrij onbekend bij reizigers. U vindt hier de Mya Tha Lun Pagoda met gouden stupa, gevestigd op een heuvel met prachtig uitzicht over de rivier. Overnachting in Phan Khar Myay Guesthouse.
Ontbijt inbegrepen

Dag 8

Vandaag reist u per auto met chauffeur verder naar Bagan. Hier is de rest van de dag naar eigen wens in te vullen. De stad werd gesticht in het jaar 849 en was de hoofdstad van het Pagan rijk, met het Theravada Boeddhisme als belangrijkste geloof. Vandaag de dag vindt men in Bagan de grootste verzameling tempels, ruïnes en stupa's ter wereld! Overnachting in Bagan Umbra Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 9

De gids komt vroeg naar het hotel met goede fietsen, voor een bijzondere tocht over de vlakte van Bagan. U fietst via de doorgaande weg en paden binnendoor, langs akkers waar de boeren met hun ossen de grond aan het ploegen zijn. U stapt af bij de Dhamayazika Stupa, welke u kunt beklimmen en van waar u een prachtig uitzicht heeft over de enorme vlakte. Vervolgens bezoekt u ook de Dhammayangyi, Sulamani en Thatbyinnyu tempels en pagodes. En natuurlijk wordt ook Ananda niet overgeslagen, een architectonisch meesterwerk met vier staande Boeddha's. Aan het begin van de middag keert u weer terug naar uw hotel en is de tijd ter vrije besteding. Overnachting in het Bagan Umbra Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 10

Vandaag is ter vrije besteding in Bagan. U kunt op eigen gelegenheid nog meer tempels gaan ontdekken. Gebruik bijvoorbeeld een van paardenkoetsjes die door dit gebied als taxi dienen. Ontdek dan misschien ook de markt van Nyuang U en de Thante Bakery met heerlijke gebakjes. Ook is het mogelijk om een boottochtje te maken over de Ayeyarwaddy River, vooral leuk tijdens sunset! Overnachting in Bagan Umbra Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 11

Na het ontbijt volgt de transfer naar het busstation van Bagan. U rijdt met de express bus naar Mandalay in ongeveer 6 uur. Halverwege de middag aankomst bij het busstation waar u door de gids wordt opgewacht voor de transfer naar het hotel. De dag is verder ter vrije besteding. Mandalay is de tweede stad van Myanmar en de vroegere hoofdstad. De bekendste bezienswaardigheid van de stad is de Mandalay Hill. De ruim 200 meter hoge heuvel wordt beklommen via 1730 treden. De heuvel biedt een fraai uitzicht op de stad en het fort. Op de top staat een pagode. In het centrum van de stad bevindt zich het Fort, een ommuurde stad van 2 bij 2 kilometer. Rond de muur is een paleisgracht gegraven. Binnen het fort waren de koninklijke paleizen en bijbehorende gebouwen gevestigd. Na de verwoesting van het fort in maart 1945 is het terrein herbouwd. Het is nu militair terrein. Alleen het herbouwde paleis in het midden van het fort is toegankelijk voor bezoekers. Mandalay is ook het religieuze centrum van Myanmar. Er zijn honderden Boeddhistische bouwwerken en in de kloosters in en rond de stad wonen duizenden monniken. Vlakbij het fort bevindt zich de Kuthodow Pagode. Hier is de complete Tripitaka gegraveerd in 729 marmeren stenen; waarna elke steen in een minipagode is geplaatst. Men noemt dit het grootste boek ter wereld. Overnachting in Hotel Yadarnabon.
Ontbijt inbegrepen

Dag 12

Vandaag is ter vrije besteding in Mandalay. Het is mogelijk om in de stad te fietsen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de Mahamuni Pagoda welke bekend is van de grote Boeddha die bedekt is met een dikke laag bladgoud. Mahamuni is tevens de beste plaats om te zoeken naar een mooi bronzen of houten Boeddha beeld. Ontdek dan ook het stadje Amarapura, met het grote klooster, en de U Bein Brug, een teakhouten brug van 1200 meter lengte welke 200 jaar geleden gebouwd werd van de resten van het Ava paleis. Overnachting in Hotel Yadarnabon.
Ontbijt inbegrepen

Dag 13

Na het ontbijt volgt de transfer naar de luchthaven van Mandalay. Vanaf hier vliegt u naar Keng Tung, gelegen in het oosten van Myanmar. Na aankomst volgt de transfer naar het hotel. Deze stad is een van de mooiste plaatsen in de Shan State. De inwoners bestaan met name uit lokale mensen van de Wa, Shan, Akha en Lahu stammen. De stad staat vol met tempels, koloniale gebouwen en het grote Naung Tong meer. Overnachting in Amazing Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 14

Een dag om Keng Tung en omgeving te verkennen, samen met de lokale gids. Vandaag kunt u een mooie wandeltocht maken door deze nog ongerepte omgeving. Afhankelijk van uw wensen en de weersomstandigheden zal bekeken worden welke plekken u precies kunt gaan ontdekken. Ontmoet de bijzondere bevolkingsgroepen, geniet van de prachtige natuur en uitzichten en bewandel de mooiste paden. Het is ook leuk om door de stad zelf te wandelen en een bezoek te brengen aan de markt, tempels, koloniale gebouwen en het grote Nong Tong meer. Overnachtingen in het Amazing Hotel.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 15

Na het ontbijt gaat u verder het gebied van Keng Tung in. Onder andere met een bezoek aan de dorpjes Wang Nyet en Wang Sang, deze dorpen zijn met name bekend in verband met de aanwezigheid van de eeuwenoude kloosters. Het is mogelijk om een kijkje te nemen in de dagelijkse gang van deze kloosters. Verder brengt u een bezoek aan het grensdorp Mong La. Gelegen op de grens met China, ziet u direct al de invloed van de Chinese cultuur. Het is bijzonder om het contrast te zien. Overnachting in het Amazing Hotel.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 16

In de ochtend volgt de transfer naar de luchthaven van Keng Tung voor de vlucht naar Heho. Hier aangekomen staan de lokale gids en chauffeur u op te wachten. U rijdt vervolgens naar Loikaw in de Kayah State, een vrij lange rit. Hoe dichter bij Loikaw hoe groter de kans is om mensen van de Padaung stam tegen te komen. De vrouwen dragen koperen ringen om hun nek. Aan het eind van de middag aankomst in Loikaw, een rustig dorp met veel pagodes. Overnachting in Hotel Loikaw.
Ontbijt inbegrepen

Dag 17

Vandaag gaat u met de gids Loikaw en omgeving verkennen. In de ochtend brengt u een bezoek aan de lokale markt Thiri Mingalar en een klooster waar de monniken een aantal weeskinderen onder de hoede hebben. Hierna heeft u de tijd om bij een weverij te kijken. In de middag maakt u kennis met Kayah vrouwen en bezoekt u het dorp Sun-Bon waar de bekende "longnecks" vrouwen wonen. U kunt de lokale wijn Khaung-Yee proeven en als de zon ondergaat kunt u genieten van een zonsondergang vanaf de heuvel van de Taung Gyi Pagoda. Mooi hoe het licht valt over de pagodes van Loikaw! Overnachting in Hotel Loikaw.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 18

Met de auto rijdt u naar Pekon, het meest Zuidelijke punt van Inle Lake. Hier stapt u op een boot voor een mooie tocht over het meer. Het Inle Lake ligt op 1320 meter boven zeeniveau en is bekend vanwege de unieke methode van vissen, de drijvende dorpen en tuinen op het meer, de kleurrijke bergstammen en de rustieke omgeving. Onderweg stopt u bij Sagar, een bijna verborgen plek met mooie oude pagodes en kloosters. Ook bezoekt u de dorpjes Taung To en Kyaing Kan, waar monnik kleden worden gemaakt van gesponnen draden van de lotusstengel. Aan het eind van de middag vaart u naar het noorden van het meer, naar Nyaung Shwe. Het is een klein levendig plaatsje aan de rand van Inle Lake. Overnachting in The Manor Inle.
Ontbijt inbegrepen

Dag 19 & 20

Twee ontspannen dagen ter vrije besteding in Nyaung Shwe. Bezoek de centrale lokale Mingala Market, het oude teakhouten klooster Shwe Yan Pyay met de ovale portieken en het voormalige paleis van de laatste Shan prins. Ook kunt u een bezoek brengen aan de Red Mountain Estate. Een prachtig gelegen wijngaard, leuk voor een rondleiding en het proeven van Birmese wijn. Verken nog meer mooie plekken rondom Inle Lake zoals de stupa's van Indein of Kakku, maak een avontuurlijke trekking en huur een fiets of kano. Overnachtingen in The Manor Inle.
Ontbijt inbegrepen

Dag 21

Transfer naar de luchthaven van Heho voor de vlucht naar Yangon. Aansluitend volgt de terugvlucht naar Amsterdam.
Ontbijt inbegrepen

Dag 22

Aankomst in Amsterdam.

Reissom: vanaf € 3.575,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid van vluchten en hotels.

Inbegrepen:

 • Retourvlucht Amsterdam – Yangon met Singapore Airlines (overstap in Singapore)
 • Luchthavenbelasting
 • Binnenlandse vluchten: Yangon – Sittwe, Mandalay – Keng Tung, Keng Tung – Heho en Heho – Yangon
 • Transfers en vervoer tijdens tours per auto (met AC) met chauffeur en Engelssprekende gids
 • Vervoer per bus: Mrauk U – Magway en Bagan – Mandalay
 • Vervoer per boot van Loikaw naar Nyaung Shwe, privé
 • Overnachtingen in hotels en kamertypes zoals genoemd (1 x tweepersoonskamer)
 • Verblijf op basis van logies & ontbijt
 • Fietstocht tempelvlakte van Bagan
 • Twee dagtochten in Keng Tung en omgeving
 • Twee dagtochten in Mrauk U en omgeving
 • Dagtocht in Loikaw en omgeving
 • Alle entreegelden tijdens genoemde excursies
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie

Niet inbegrepen:

 • Drankjes en overige maaltijden
 • Entreegelden
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Visum voor Myanmar (dient vooraf geregeld te worden)
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Evt. inentingen en reis- en/of annuleringsverzekering

Ook naar Myanmar?

Bovenstaande reis kan natuurlijk zo geboekt worden, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Marleen Cok

Marleen Cok

Specialist Myanmar, Cambodja & Laos

"Tijdens haar studie maakte Marleen haar eerste verre reis naar Bali, Indonesië, waar zij direct verliefd werd op de cultuur. Azië blijft voor haar het meest bijzondere continent om te ontdekken en zij bewaart aan al haar reizen herinneringen die haar voor altijd bij zullen blijven."