Naast de hoogtepunten heel veel "anders"; verken het fotogenieke Salay met culturele sites en het lokale leven, maak kennis met de bergstammen nabij de Chinese grens en ontdek het rustige Samkar Lake. Verblijf in sfeervolle accommodaties, heerlijke traditionele lunches en vervoer is inbegrepen.

Hoogtepunten van Myanmar maar dan anders

Hoogtepunten van deze reis

 • Ontdek de mooiste tempels, pagodes en kloosters van het land
 • Wandelen door de heuvels en het platteland
 • Ontmoet Padaung, Akha en Lahu bergstammen
 • Varen van Samkar Lake naar het Inle lake
 • Verblijf in een sfeervolle lodge aan het water

Route

Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 1

Aankomst in Yangon, waar u wordt verwelkomd door de lokale gids, mingalabar Myanmar! Transfer naar het hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding om bij te komen van de vlucht en een eerste kennismaking met de stad. Tot 2006 was dit de hoofdstad van het land. Het is nog steeds de grootste stad. U vindt hier nog veel koloniale gebouwen, sommige prachtig gerenoveerd en anderen in compleet vervallen staat. U overnacht in Lodge Yangon Heritage.

Dag 2

Vandaag is ter vrije besteding in Yangon. Breng zeker een bezoek aan de Shwedagon Pagoda, de enorme pagode van goud die boven de stad uittorent waar Birmese Boeddhisten in ieder geval één keer in hun leven heengaan. En maak bijvoorbeeld een stadstour met een bezoek aan het oude koloniale centrum, de Sule Pagoda, de haven, verschillende markten, ritje met de circular train en rondwandelen bij het Kandawgyi Lake. Overnachting in Lodge Yangon Heritage.
Ontbijt inbegrepen

Dag 3

Na het ontbijt transfer naar de luchthaven van Yangon voor de vlucht naar Nyaung U, nabij Bagan. Daarna rijdt u richting het zuiden, naar Salay. Na ongeveer twee uur rijden over zanderige wegen en langs de rivier, komt u aan in het dorp Pakannge. Geniet hier van een heerlijke picknicklunch en maak kennis met het dagelijks leven van de dorpsbewoners. Daarna rijdt u nog een klein stuk verder naar Salay, een compacte stad met koloniale gebouwen, kloosters en pagodes. U overnacht in Salay River View Inn.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 4

In de ochtend maakt u samen met de gids een wandeling door Salay, langs verschillende de tempelruïnes en koloniale gebouwen. Uiteraard bezoekt u het oudste houten klooster van deze omgeving, Yoke Sone Kyaung. Het klooster staat bekend om het prachtige gedetaileerde houtsnijwerk. U eindigt de tour bij Salay House voor een verfrissende drankje. Aan het eind van de ochtend stapt u op de boot voor een 5-uur durende tocht naar Bagan. Geniet van het leven op en langs de rivier. De lunch wordt aan boord geserveerd. Bij aankomst transfer naar het hotel. Bagan werd gesticht in het jaar 849 en was de hoofdstad van het Pagan rijk, met het Theravada Boeddhisme als belangrijkste geloof. Vandaag de dag vindt men in Bagan de grootste verzameling tempels, ruïnes en stupa's ter wereld! U overnacht in Villa Bagan, gelegen in New Bagan.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 5 & 6

Twee dagen om naar eigen wens in te vullen in Bagan. Huur bijvoorbeeld een fiets of e-scooter of gebruik een van paardenkoetsjes die door dit gebied als taxi dienen. Verken de bijzondere tempels op de vlakte zoals de Dhamayazika Stupa, Dhammayangyi, Sulamani en Thatbyinnyu tempels. Ananda is de meest bekende, een architectonisch meesterwerk met vier staande Boeddha's. De tempels liggen tussen de akkers waar de boeren met hun ossen de grond aan het ploegen zijn. Ontdek ook de markt van Nyuang U en de Thante Bakery met heerlijke gebakjes. Overnachtingen in Villa Bagan.
Ontbijt inbegrepen

Dag 7

Na het ontbijt transfer naar het busstation van Bagan. U rijdt met de express bus naar Mandalay in ongeveer 6 uur. Halverwege de middag aankomst bij het busstation waar u door de chauffeur wordt opgewacht voor de transfer naar het hotel. De dag is verder ter vrije besteding. Mandalay is de tweede stad van Myanmar en de vroegere hoofdstad. De bekendste bezienswaardigheid van de stad is de Mandalay Hill. De ruim 200 meter hoge heuvel wordt beklommen via 1730 treden. De heuvel biedt een fraai uitzicht op de stad en het fort. Op de top staat een pagode. In het centrum van de stad bevindt zich het Fort, een ommuurde stad van 2 bij 2 kilometer. Rond de muur is een paleisgracht gegraven. Binnen het fort waren de koninklijke paleizen en bijbehorende gebouwen gevestigd. Na de verwoesting van het fort in maart 1945 is het terrein herbouwd. Het is nu militair terrein. Alleen het herbouwde paleis in het midden van het fort is toegankelijk voor bezoekers. Mandalay is ook het religieuze centrum van Myanmar. Er zijn honderden Boeddhistische bouwwerken en in de kloosters in en rond de stad wonen duizenden monniken. Vlakbij het fort bevindt zich de Kuthodow Pagode. Hier is de complete Tripitaka gegraveerd in 729 marmeren stenen; waarna elke steen in een minipagode is geplaatst. Men noemt dit het grootste boek ter wereld. U overnacht in Mandalay City Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 8 & 9

Twee dagen ter vrije besteding in Mandalay. Bezoek bijvoorbeeld historische sites in de buurt, zoals Mingun, Sagaing en Ava, per boot, auto of taxi. Sagaing heeft ontelbaar veel stupa's, gouden en witte pagodes en kloosters die verspreid over de heuvels liggen. In Ava vindt u een meer landelijke omgeving met (veelal) ruïnes van heiligdommen. Hier kunt u een leuke tocht met een paard en wagen maken. Of bezoek Amarapura met het grote Mahagandayon klooster en kleine weverijen. Hier vlakbij ziet u de U Bein Bridge, een teakhouten brug van 1200 meter lengte welke 200 jaar geleden gebouwd werd van de resten van het Ava paleis. De brug is de perfecte plek voor een mooie zonsondergang! Of bezoek de Mahamuni Pagoda welke bekend is van de grote Boeddha die bedekt is met een dikke laag bladgoud. Mahamuni is tevens de beste plaats om te zoeken naar een mooi bronzen of houten Boeddha beeld. Overnachtingen in Mandalay City Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 10

Na het ontbijt volgt de transfer naar de luchthaven van Mandalay. Vanaf hier vliegt u naar Keng Tung, gelegen in het oosten van Myanmar. Na aankomst volgt de transfer naar het hotel. Deze stad is een van de mooiste plaatsen in de Shan State. De inwoners bestaan met name uit lokale mensen van de Wa, Shan, Akha en Lahu stammen. In de stad vindt u veel tempels, koloniale gebouwen en het grote Naung Tong meer. U overnacht in Amazing Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 11

Een dag om Keng Tung en omgeving te verkennen, samen met de lokale gids. Vandaag kunt u een mooie wandeltocht maken door deze nog ongerepte omgeving. Afhankelijk van uw wensen en de weersomstandigheden zal bekeken worden welke plekken u precies kunt gaan ontdekken. Ontmoet de bijzondere bevolkingsgroepen, geniet van de prachtige natuur en uitzichten en bewandel de mooiste paden. Het is ook leuk om door de stad zelf te wandelen en een bezoek te brengen aan de markt, tempels, koloniale gebouwen en het grote Nong Tong meer. Overnachtingen in het Amazing Hotel.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 12

Na het ontbijt gaat u verder het gebied van Keng Tung in. Onder andere met een bezoek aan de dorpjes Wang Nyet en Wang Sang, deze dorpen zijn met name bekend in verband met de aanwezigheid van de eeuwenoude kloosters. Het is mogelijk om een kijkje te nemen in de dagelijkse gang van deze kloosters. Verder brengt u een bezoek aan het grensdorp Mong La. Gelegen op de grens met China, ziet u direct al de invloed van de Chinese cultuur. Het is bijzonder om het contrast te zien. Overnachting in het Amazing Hotel.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 13

In de ochtend volgt de transfer naar de luchthaven van Keng Tung voor de vlucht naar Heho. Hier aangekomen staan de lokale gids en chauffeur u op te wachten. U rijdt vervolgens naar Loikaw in de Kayah State, een vrij lange rit. Hoe dichter bij Loikaw hoe groter de kans is om mensen van de Padaung stam tegen te komen. De vrouwen dragen koperen ringen om hun nek. Aan het eind van de middag aankomst in Loikaw, een rustig stadje met veel pagodes. U overnacht in Gold Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 14

Vandaag gaat u met de gids Loikaw en omgeving verkennen. In de ochtend brengt u een bezoek aan de lokale markt Thiri Mingalar en een klooster waar de monniken een aantal weeskinderen onder de hoede hebben. Hierna heeft u de tijd om bij een weverij te kijken. In de middag bezoekt u het dorp Sun-Bon waar de bekende longnecks vrouwen van de Kayah stam wonen. U kunt de lokale wijn Khaung-Yee proeven en als de zon ondergaat kunt u genieten van een zonsondergang vanaf de heuvel van de Taung Gyi Pagoda. Mooi hoe het licht valt over de pagodes van Loikaw! Overnachting in Gold Hotel.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 15

Vandaag maakt u een tour door de omgeving van Loikaw. Eerst rijdt u naar het dorp Kasae Kum, waar u kunt zien hoe de ringen, die sommige Kayah vrouwen om hun nek dragen, daadwerkelijk worden gemaakt. Een uitgelezen kans om meer te weten te komen over de legendes van de longneck vrouwen. Vervolgens rijdt u naar het dorp Pemsong waar de trekking Trail of the Ancestors begint. De trekking duurt ongeveer 4 uur en zal worden begeleid door een lokale gids en een Engelssprekende gids. U hoort het verhaal van hun voorouders, geesten, het belang van de totempaal en kruidengeneesmiddelen. In het begin gaat het bergopwaarts, maar verder volgt u een voornamelijk vlak pad, met overal geweldig uitzicht. Halverwege de trekking kunt u genieten van een heerlijke picknicklunch. Na de trekking rijdt u terug richting Loikaw en bezoekt u onderweg een traditioneel Kayah boks trainingscentrum. Hopelijk kunt u een glimp opvangen van deze traditionele krijgskunstvorm in actie. Overnachting in Gold Hotel.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 16

Met de auto rijdt u naar Pekon, gelegen aan Samkar Lake, ten zuiden van het bekende Inle Lake. Hier stapt u op een boot voor een mooie tocht over het meer, een verborgen parel in deze regio en zeer geschikt voor mensen die op zoek zijn naar rust. Onderweg passeert u dorpjes, vissers en oude stupa's. Er wordt van alles gemaakt in deze omgeving, zoals potten, rijstwhisky, zilver en stoffen. Wellicht dat u ook vandaag (en anders morgen) een bezoek kunt brengen aan de 5-daagse roterende markt van deze regio. Deze vindt plaats volgens een speciale kalender in de dorpen Samkar, Phayar Taung, Lon Kan, Nam Toke en Pekon. Bekijk hier bijvoorbeeld de verse groenten, longyis (traditionele kleding) en sieraden. Ook zijn er vaak veel eetstalletjes, leuk om wat van de lokale keuken te proeven! U vaart verder het meer op en komt aan bij de oostkant, bij uw accommodatie nabij het dorp Phayartaung, waar een groot klooster staat. U overnacht in The Inle Sanctuary.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 17

Vandaag staat er een lange tocht per boot op het programma. Na het ontbijt en afscheid te hebben genomen van de accommodatie, stapt u in de boot en vaart u richting het noorden. Allereerst bezoekt u Samkar, ooit een koninklijke hoofdstad, nu een plek met prachtige oude kloosters en verlaten overwoekerde pagodes. Ook bezoekt u de dorpjes Taung To en Kyaing Kan, waar monnik kleden worden gemaakt van gesponnen draden van de lotusstengel en potten worden gebakken. Via de Belu Chaung kreek vaart u naar het Inle Lake. Bekijk hier de paalwoningen, drijvende tuinen en unieke manier van vissen. Aan het eind van de middag vaart u nog verder naar het noorden, en komt aan in Nyaung Shwe. Het is een klein levendig plaatsje aan de rand van Inle Lake. U overnacht in Blue Vanda.
Ontbijt inbegrepen

Dag 18 & 19

Twee ontspannen dagen ter vrije besteding in Nyaung Shwe. Bezoek de centrale lokale Mingala Market, het oude teakhouten klooster Shwe Yan Pyay met de ovale portieken en het voormalige paleis van de laatste Shan prins. Ook kunt u een bezoek brengen aan de Red Mountain Estate. Een prachtig gelegen wijngaard, leuk voor een rondleiding en het proeven van Birmese wijn. Verken nog meer mooie plekken rondom Inle Lake zoals de stupa's van Indein of Kakku, maak een avontuurlijke trekking en huur een fiets of kano. Verblijf in Blue Vanda.
Ontbijt inbegrepen

Dag 20

Dan is helaas uw laatste dag in Myanmar aangebroken. Transfer naar de luchthaven van Heho voor de vlucht naar Yangon. Vanaf hier vertrekken de internationale en –continentale vluchten. Wij wensen u een goede terugvlucht of mooie reis verder door Azië!
Ontbijt inbegrepen

Reissom: vanaf € 2.650,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid van vluchten en hotels.

Inbegrepen:

 • Binnenlandse vluchten: Yangon – Nyaung U, Mandalay – Keng Tung, Keng Tung – Heho en Heho – Yangon
 • Transfers en vervoer tijdens tours per auto met chauffeur, privé
 • Service van Engelssprekende gids tijdens tours en de transfers op dag 1, 3 & 4 (Salay en Bagan), 10 t/m 17 (Keng Tung, Loikaw en Samkar)
 • Bustickets voor Bagan – Mandalay
 • Vervoer per privé boot: Salay – Bagan en Pekon – Samkar – Nyaung Shwe
 • Overnachtingen in hotels en kamertypes zoals genoemd (1 x tweepersoonskamer)
 • Verblijf op basis van logies & ontbijt
 • Twee dagtochten in Keng Tung en omgeving
 • Twee dagtochten in Loikaw en omgeving
 • Alle entreegelden voor genoemde bezoeken
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie


Niet inbegrepen:

 • Internationale vliegtickets
 • Drankjes en overige maaltijden
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Evt. overige tours en entreegelden
 • Visum voor Myanmar (dient vooraf geregeld te worden)
 • Administratiekosten (€ 25,00 / € 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Evt. bijdrage aan Trees for All (€ 30,00 per persoon)
 • Evt. inentingen en reis- en/of annuleringsverzekering

Ook naar Myanmar?

Bovenstaande reis kan natuurlijk zo geboekt worden, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Marleen Cok

Marleen Cok

Specialist Myanmar, Cambodja, Laos & Japan

"Tijdens haar studie maakte Marleen haar eerste verre reis naar Bali, Indonesië, waar zij direct verliefd werd op de cultuur. Azië blijft voor haar het meest bijzondere continent om te ontdekken en zij bewaart aan al haar reizen herinneringen die haar voor altijd bij zullen blijven."