Prachtige reis met een combinatie van cultuur & strand en verblijf in sfeervolle boutique hotels en mooie lodges en resorts. Ontdek het land tijdens boottochtjes, vanaf de e-scooter, per paard en wagen, wandelend en vanuit de trein.

Hoogtepunten van Myanmar in stijl

Hoogtepunten van deze reis

 • Verblijf in luxe en sfeervolle accommodaties
 • Interessante stadstours in Yangon & Mandalay
 • Maak een cruise naar Ava, Sagaing, Amapura en de U Bein brug
 • Bewonder de tempelvlakte van Bagan per e-scooter
 • Geniet van een wijnproeverij en een lunch nabij Inle Lake
 • Heerlijk ontspannen direct aan het strand van Ngapali

Route

Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 1

Aankomst in Yangon, waar u wordt verwelkomd door onze lokale agent, mingalabar Myanmar! Transfer naar het hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding om bij te komen van de vlucht en een eerste kennismaking met de stad. Tot 2006 was dit de hoofdstad van het land. Het is nog steeds de grootste stad. U vindt hier nog veel koloniale gebouwen, sommige prachtig gerenoveerd en anderen in compleet vervallen staat. U overnacht in Savoy Hotel.

Dag 2

In de ochtend wordt u door de gids meegenomen voor een bezoek aan de Shwedagon Pagoda, de enorme pagode van goud die boven Yangon uittorent. Van de Myanmarese Boeddhisten wordt verwacht dat ze in ieder geval één keer in hun leven een bezoek brengen aan de pagode. U begint aan de voet van de pagode met de markten, workshops en kleine tempels. U heeft alle tijd om hier rustig rond te wandelen. Bezoek de werkplaatsen waar offers worden gemaakt, zoals poppen en dieren van papier-maché en bloemenslingers. En bezoek de astroloog die, aan de hand van uw geboortedag, voor u kan vaststellen welk dierenbeeld bij u hoort. Vervolgens gaat u naar de Shwedagon waar de gids vertelt over de invloed die het heeft op de lokale bevolking, en waar u op zoek gaat naar uw beeld. Hier kunt u de traditionele rituelen uitvoeren met het opgieten van water. Gezegend kunt u aan de rondreis beginnen! De auto met chauffeur en gids staan de rest van de dag tot uw beschikking. Ontdek bijvoorbeeld het oude deel van de stad. Met de Sule Pagoda, koloniale gebouwen (zoals het oude Strand Hotel) en de haven. Overnachting in Savoy Hotel.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 3

In de ochtend transfer naar de luchthaven van Yangon voor de vlucht naar Mandalay. Hier wordt u opgewacht door de lokale gids, en transfer naar het hotel. Vanmiddag maakt u een stadstour door Mandalay, de tweede stad van Myanmar en ooit de hoofdstad. De bekendste bezienswaardigheid van de stad is de Mandalay Hill. De ruim 200 meter hoge heuvel wordt beklommen via 1730 treden. De heuvel biedt een fraai uitzicht op de stad en het fort. Op de top staat een pagode. Mandalay is ook het religieuze centrum van Myanmar. Er zijn honderden Boeddhistische bouwwerken en in de kloosters in en rond de stad wonen duizenden monniken. Op de top staat een pagode. U neemt een kijkje bij de kloosters van Atumashi, een grote wit stenen hal met marmer en gouden versierselen, en Shwenandaw met prachtige houtsnijwerken. En u bezoekt de Kuthodow Pagode. Hier is de complete Tripitaka gegraveerd in 729 marmeren stenen; waarna elke steen in een minipagode is geplaatst. Men noemt dit het grootste boek ter wereld. U overnacht in Hotel Red Canal.
Ontbijt inbegrepen

Dag 4

Stap aan boord voor een twee uur durende cruise met privéboot, stroomafwaarts over de Ayeyarwaddy River. Geniet van het leven op en aan de rivier. U vaart naar Sagaing, ook een voormalige hoofdstad en de plek die bekend staat als het religieuze centrum van Myanmar. Vanaf de boot ziet u de ontelbare stupa's, gouden en witte pagodes en kloosters verspreid over de heuvels liggen. Samen met de gids kunt u hier rondwandelen en een aantal heiligdommen bezoeken. Daarna bezoekt u Ava, ook een voormalige hoofdstad maar heel anders dan Sagaing. Hier vindt u een meer landelijke omgeving met (veelal) ruïnes van heiligdommen. Maak een leuke tocht met een paard en wagen, en neem een kijkje bij het houten klooster Bagaya Kyaung en de tempel Maha Aungmye Bonzan. Tijdens de terugreis naar Mandalay bezoekt u Amarapura met het grote Mahagandayon klooster en kleine weverijen. Hier vlakbij ziet u de U Bein Bridge, een teakhouten brug van 1200 meter lengte welke 200 jaar geleden gebouwd werd van de resten van het Ava paleis. De brug is de perfecte plek voor een mooie zonsondergang! Overnachting in Hotel Red Canal.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 5

Vandaag rijdt u per auto naar Bagan. Onderweg maakt u een stop in Paleik. Dit plaatsje staat bekend om de slangentempel. In deze tempel worden de Boeddhabeelden bewaakt door een aantal boa's. Minder bekend in dit gebied, maar minstens zo bijzonder, zijn de ruïnes van meer dan een 300 tempels. Dit wordt ook wel Mini Bagan genoemd. Ook stopt u onderweg bij het bijzondere project in het Minsontaung Wildlife Sanctuary, waar men de met uitsterven bedreigde Birmese sterschildpad beschermt. In de middag aankomst in Bagan. De stad werd gesticht in het jaar 849 en was de hoofdstad van het Pagan rijk, met het Theravada Boeddhisme als belangrijkste geloof. Vandaag de dag vindt men in Bagan de grootste verzameling tempels, ruïnes en stupa's ter wereld. U overnacht in Bagan Lodge.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 6

De gids komt vroeg naar het hotel met e-bikes (elektrische scooters), voor een bijzondere tocht over de tempelvlakte van Bagan. U rijdt via de doorgaande weg en paden binnendoor, langs akkers waar de boeren met hun ossen de grond aan het ploegen zijn. U stapt af bij de Dhamayazika Stupa, om alles van dichtbij te bewonderen. Ook bezoekt u de Dhammayangyi, Sulamani en Thatbyinnyu tempels en pagodes. En natuurlijk wordt ook Ananda niet overgeslagen, een architectonisch meesterwerk met vier staande Boeddha's. Bij een familie kunnen de e-bikes geparkeerd worden en stapt u over op de auto die u naar Minnanthu brengt. De tempels van deze kleine vlakte zijn prachtig, maar vaak volledig verlaten. U heeft dus een grote kans dat u de tempels helemaal voor uzelf heeft en ze in alle rust kunt bewonderen. Wanneer u klaar bent met het bekijken van de tempels wordt er een kleed neergelegd, waarop u kunt genieten van een picknicklunch met uitzicht op de tempels. Na de lunch keert u weer terug naar uw hotel en is de rest van de dag ter vrije besteding. Overnachting in Bagan Lodge.
Ontbijt & picknick lunch inbegrepen

Dag 7

U wordt naar de luchthaven Nyaung U gebracht voor de vlucht naar Heho. Hier aangekomen staan de lokale gids en chauffeur u op te wachten. Dan rijdt u naar Kalaw, door een schitterend heuvellandschap met mooie uitzichten. U rijdt steeds hoger en de loofbomen maken plaats voor naaldbomen. Onderweg brengt u een bezoek aan de grotten van Pindaya met een doolhof aan kamers en meer dan 8000 Boeddhabeelden. In de middag komt u aan in het vroegere Hillstation van de Engelse kolonisten. Vanwege het koelere klimaat in de bergen was dit voor hen de plek om de hete zomers te ontvluchten. Door de vele reizen die de Engelsen maakten kwamen er ook invloeden van de omringende landen zoals India en Nepal. Dit ziet u vooral terug in het culinaire aanbod in het stadje. U overnacht in Amara Mountain Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 8

Een actieve ochtend vandaag! Na een vroeg ontbijt wordt u opgehaald door de gids, en start u met een wandeling van ca. 3 uur door het heuvelachtige landschap van Kalaw. U wandelt langs kleine dorpen, bijvoorbeeld van de Danu en Pa'O volkeren. Ontdek de leefgewoontes, gebruiken en tradities. Het pad slingert door het landschap en heeft lichte hoogteverschillen. Langs het pad wisselen terrasvelden met thee, chili, kool, rijst en seizoen groenten zich af. U komt aan in het dorp Myin Dike, bij het treinstation. Op het station wordt altijd een markt gehouden. Langzaam komt de trein aangereden, en is het tijd om in te stappen. U maakt vervolgens een prachtige rit door het landschap, terug richting Kalaw. Houd uw camera gereed als de trein voortbeweegt, de omgeving is namelijk erg fotogeniek. Bij aankomst luncht u in een lokaal restaurant. De rest van de dag is ter vrije besteding. Bezoek bijvoorbeeld het klooster in Kalaw. Overnachting in Amara Mountain Resort.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 9

Vandaag reist u per auto verder door het heuvelachtige gebied naar het Inle Lake, een van Myanmar's bekendste plekken. Het Inle Lake ligt op 1320 meter boven zeeniveau en is bekend vanwege de unieke methode van vissen, de drijvende dorpen en tuinen op het meer, de kleurrijke bergstammen en de rustieke omgeving. Van november t/m maart kan het door de hoge ligging best koud worden. In de middag staat er een leuke tour op het programma. U bezoekt Nyaung Shwe, een gezellig stadje aan de noordkant van het meer, bij het Boeddha museum dat is gehuisvest in het voormalige paleis van de laatste Shan prins. Daarna een uitgebreide lunch in een lokaal restaurant. Vervolgens bezoekt u de Mingala Market met stoffen en traditionele kleding en het oude teakhouten klooster Shwe Yan Pyay met de ovale portieken. Dan stapt u over in een kleine boot om een aantal smalle kanalen te ontdekken. Zo kunt u goed zien hoe de mensen aan het water wonen. Vanmiddag neemt u een kijkje bij de Red Mountain Estate. Een prachtig gelegen wijngaard waar u een leuke rondleiding krijgt en kunt proeven van de Birmese wijn. Aan het eind van de middag rijdt u terug naar de accommodatie. U overnacht in Sanctum Inle Resort.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 10

Vandaag gaat u met de boot op pad en ontdekt het Inle Lake leven. U komt langs drijvende tuinen en -plantages met tomaten en bezoekt u een lokale markt. De locatie en datum van de markt wisselt iedere 5 dagen en wordt bepaald door een kalender. Ook bezoekt u een cheroot (Birmese sigaar) fabriekje en een zilversmid. Bij de weverij wordt ook een stop gemaakt waar prachtige zijde wordt gemaakt. Ontdek hier het bijzondere weven met draden van de lotusstengel. En neem een kijkje bij de Phaung Daw Oo Pagoda. Tussen de middag luncht u in een lokaal restaurantje, op het meer. Aan het eind van de middag bent u terug bij uw accommodatie. Overnachting in Sanctum Inle Resort.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 11

Transfer naar de luchthaven van Heho. Vanaf hier vliegt u naar Thandwe. Na aankomst transfer naar Ngapali Beach, één van de mooiste stranden van Myanmar. Het 3 kilometer lange strand is heel levendig. Heerlijk wandelen dus! Vooral vroeg in de morgen wanneer de vissers terugkomen van de visvangst. U overnacht in Sandoway Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 12 & 13

Twee dagen ter vrije besteding in Ngapali. Geniet van zon, zee en strand! Het is mogelijk om watersporten te beoefenen zoals surfen, kajakken en snorkelen. Ook is het mogelijk om het binnenland te verkennen met de nabij gelegen vissersdorpen met hun markten. En vlak voor de kust liggen kleine eilandjes waar een boottocht naartoe gemaakt kan worden. Overnachtingen in Sandoway Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 14

Dan is het tijd om afscheid te nemen. Transfer naar de luchthaven van Thandwe voor de vlucht naar Yangon. Wij wensen u een goede terugvlucht of vervolg van uw reis door Azië!
Ontbijt inbegrepen

Reissom: vanaf € 2.675,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid van vluchten en hotels.

Inbegrepen:

 • Binnenlandse vluchten: Yangon – Mandalay, Nyaung U – Heho, Heho – Thandwe en Thandwe – Yangon
 • Transfers en vervoer tijdens tours per auto met chauffeur en gids, privé
 • Transfers in Ngapali per shuttle bus met chauffeur, join in
 • Overnachtingen in hotels en kamertypes zoals genoemd (1 x tweepersoonskamer)
 • Verblijf op basis van logies & ontbijt
 • Tours met Engelssprekende gids en incl. entreegelden, privé
 • Bezoek Shwedagon Pagoda en stadstour in Yangon, met lunch
 • Cruise naar Sagaing, Ava en Amarapura, met lunch
 • Stadstour in Mandalay
 • Tocht per e-bike tempelvlakte van Bagan, met picknicklunch
 • Wandeling en treintocht bij Kalaw, met lunch
 • Tour in Nyaung Shwe en wijnproeverij Red Mountain Estate, met lunch
 • Dagtocht over Inle Lake, met lunch
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie


Niet inbegrepen:

 • Internationale vliegtickets
 • Drankjes en overige maaltijden
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Visum voor Myanmar (dient vooraf geregeld te worden)
 • Administratiekosten (€ 25,00 / € 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Evt. bijdrage aan Trees for All (€ 30,00 per persoon)
 • Evt. inentingen en reis- en/of annuleringsverzekering

Ook naar Myanmar?

Bovenstaande reis kan natuurlijk zo geboekt worden, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Marleen Cok

Marleen Cok

Specialist Myanmar, Cambodja, Laos & Japan

"Tijdens haar studie maakte Marleen haar eerste verre reis naar Bali, Indonesië, waar zij direct verliefd werd op de cultuur. Azië blijft voor haar het meest bijzondere continent om te ontdekken en zij bewaart aan al haar reizen herinneringen die haar voor altijd bij zullen blijven."