Een rondreis langs de hoogtepunten van Myanmar, met verblijf in sfeervolle luxe hotels. Een combinatie van cultuur, natuur en ontspanning.

Hoogtepunten van Myanmar in stijl

Hoogtepunten van deze reis

 • Verblijf in luxe en sfeervolle hotels
 • Aanschouw de hectiek rond de Shwedagon Pagode
 • Culturele bezichtigingen rond de oude Koningsstad Mandalay
 • Geniet van een wijnproeverij en een lunch in de Shan staat
 • Struinen over de markten langs het Inle Lake
 • Heerlijk ontspannen direct aan het strand van Ngapali

Dag 1

Vertrek van Amsterdam naar Yangon.

Uw reis door Myanmar is begonnen! Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 2

Aankomst in Yangon, waar u wordt verwelkomd door onze lokale agent, mingalabar Myanmar! Transfer naar het hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding om bij te komen van de vlucht en een eerste kennismaking met de stad. Tot 2006 was dit de hoofdstad van het land. Het is nog steeds de grootste stad. U vindt hier nog veel koloniale gebouwen, sommige prachtig gerenoveerd en anderen in compleet vervallen staat. U overnacht in The Strand, een koloniaal hotel met een elegante en chique uitstraling. Het gebouw dateert uit 1901 en is nog steeds een van de mooiste gebouwen in het centrum van de stad.

Dag 3

In de ochtend bezoekt u de bekende Shwedagon Pagoda, de enorme pagode van goud die boven Yangon uittorent waar Birmese Boeddhisten in ieder geval één keer in hun leven heengaan. U begint aan de voet van de pagode met de markten, workshops en kleine tempels. De gids vertelt u uitgebreid over de pagode en de invloed die de pagode heeft op de lokale bevolking. U heeft alle tijd om hier rustig rond te wandelen. Aan het einde van de tour gaat u lunchen in een goed lokaal restaurant. De middag is ter vrije besteding. De auto met chauffeur en gids staan tot uw beschikking. Overnachting in The Strand.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 4

In de ochtend transfer naar de luchthaven van Yangon voor de vlucht naar Mandalay. Hier wordt u opgewacht door de lokale gids. Na aankomst rijdt u naar Paleik. Dit plaatsje staat bekend om de slangentempel. In deze tempel worden de Boeddhabeelden bewaakt door een aantal boa's. Minder bekend in dit gebied, maar minstens zo bijzonder, zijn de ruïnes van meer dan een 200 jaar oude tempels. U rijdt door naar de stad, en de dag is verder ter vrije besteding. Mandalay is de tweede stad van Myanmar en de vroegere hoofdstad. De bekendste bezienswaardigheid van de stad is de Mandalay Hill. De ruim 200 meter hoge heuvel wordt beklommen via 1730 treden. De heuvel biedt een fraai uitzicht op de stad en het fort. Op de top staat een pagode. In het centrum van de stad bevindt zich het Fort, een ommuurde stad van 2 bij 2 kilometer. Rond de muur is een paleisgracht gegraven. Binnen het fort waren de koninklijke paleizen en bijbehorende gebouwen gevestigd. Na de verwoesting van het fort in maart 1945 is het terrein herbouwd. Het is nu militair terrein. Alleen het herbouwde paleis in het midden van het fort is toegankelijk voor bezoekers. Mandalay is ook het religieuze centrum van Myanmar. Er zijn honderden Boeddhistische bouwwerken en in de kloosters in en rond de stad wonen duizenden monniken. Vlakbij het fort bevindt zich de Kuthodow Pagode. Hier is de complete Tripitaka gegraveerd in 729 marmeren stenen; waarna elke steen in een minipagode is geplaatst. Men noemt dit het grootste boek ter wereld. Overnachting in Rupar Mandalar, een mooie ruim opgezette accommodatie. De kamers zijn in traditionele stijl ingericht met oog voor detail. Er is een zwembad en een spa.
Ontbijt inbegrepen

Dag 5

In de ochtend brengt u een bezoek aan het stadje Amarapura. Onderweg kunt u diverse stops maken zoals bij de Mahamuni Pagoda, met een grote Boeddha die bedekt is met een dikke laag bladgoud. Mahamuni is tevens de beste plaats om te zoeken naar een mooi bronzen of houten Boeddha beeld. In Amarapura bezoekt u het grote klooster waar honderden monniken leven. Uiteraard bezoekt u ook de U Bein Brug. Het is een bijzondere teakhouten brug, 200 jaar geleden gebouwd van de resten van het Ava paleis, van 1200 meter lengte. Hier maakt u nog een korte boottocht over de Ayeyarwaddy River. Op de terugweg naar Mandalay bezoekt u een katoen- en zijdeweverij en een workshop waar het bladgoud geslagen wordt. De middag is ter vrije besteding. De auto met chauffeur staat tot uw beschikking. Overnachting in het Rupar Mandalar.
Ontbijt inbegrepen

Dag 6

Transfer naar de luchthaven naar Mandalay voor de vlucht naar Nyaung U, vlakbij Bagan. De stad werd gesticht in het jaar 849 en was de hoofdstad van het Pagan rijk, met het Theravada Boeddhisme als belangrijkste geloof. Vandaag de dag vindt men in Bagan de grootste verzameling tempels, ruïnes en stupa's ter wereld! Aan het eind van de middag rijdt u naar de oever. Hier stapt u op een lokale boot voor een mooie boottocht over de Ayeyarwaddy River, met uitzicht op de tempelvlakte. Wanneer de waterstand niet te hoog is, wordt de boot stilgelegd op een zandbank in het midden van de rivier. Vanaf hier zult u de zonsondergang aanschouwen onder het genot van een hapje en een drankje aan boord van de boot. Overnachting in Bagan Lodge, een boutique hotel met sfeervolle kamers, gelegen in New Bagan. Er is een spa en zwembad.
Ontbijt & sunset cocktail inbegrepen

Dag 7

De gids komt na het ontbijt naar het hotel met goede fietsen, voor een bijzondere tocht over de vlakte van Bagan. U fietst via de doorgaande weg en paden binnendoor, langs akkers waar de boeren met hun ossen de grond aan het ploegen zijn. U stapt af bij de Dhamayazika Stupa, welke u kunt beklimmen en van waar u een prachtig uitzicht heeft over de enorme vlakte. Vervolgens bezoekt u ook de Dhammayangyi, Sulamani en Thatbyinnyu tempels en pagodes. En natuurlijk wordt ook Ananda niet overgeslagen, een architectonisch meesterwerk met vier staande Boeddha's. Bij een familie kunnen de fietsen geparkeerd worden en stapt u over op de auto die u naar Minnanthu brengt. De tempels van deze kleine vlakte zijn prachtig, maar vaak volledig verlaten. U heeft dus een grote kans dat u de tempels helemaal voor uzelf heeft en ze in alle rust kunt bewonderen. Wanneer u klaar bent met het bekijken van de tempels wordt er een kleed neergelegd, waarop u kunt genieten van een picknicklunch met uitzicht op de tempels. Na de lunch keert u weer terug naar uw hotel en is de rest van de dag ter vrije besteding. Overnachting in Bagan Lodge.
Ontbijt & picknick lunch inbegrepen

Dag 8

U wordt naar de luchthaven Nyaung U gebracht voor de vlucht naar Heho. Hier maakt u opnieuw kennis met een lokale gids en rijdt u door het heuvelachtige gebied naar Nyaung Shwe, een leuk stadje aan Inle Lake. U begint bij het Boeddha museum dat is gehuisvest in het voormalige paleis van de laatste Shan prins. Daarna een uitgebreide lunch in View Point restaurant. Vervolgens bezoekt u de Mingala Market met stoffen en traditionele kleding en het oude teakhouten klooster Shwe Yan Pyay met de ovale portieken. Dan stapt u over in een kleine boot om een aantal smalle kanalen te ontdekken. Zo kunt u goed zien hoe de mensen aan het water wonen. Vanmiddag neemt u een kijkje bij de Red Mountain Estate. Een prachtig gelegen wijngaard waar u een leuke rondleiding krijgt en kunt proeven van de Birmese wijn. Aan het eind van de middag rijdt u naar de accommodatie, gelegen aan Inle Lake. Overnachting in Sanctum Inle Resort, een sfeervol en zeer verzorgd resort aan de rand van het meer.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 9

Vandaag gaat u met de boot op pad en ontdekt het Inle Lake leven. Het Inle Lake ligt op 1320 meter boven zeeniveau en is bekend vanwege de unieke methode van vissen, de drijvende dorpen en tuinen op het meer, de kleurrijke bergstammen en de rustieke omgeving. Van november t/m maart kan het door de hoge ligging best koud worden. U komt langs drijvende tuinen en -plantages met tomaten en bezoekt u een lokale markt. De locatie en datum van de markt wisselt iedere 5 dagen en wordt bepaald door een kalender. Ook bezoekt u een cheroot (Birmese sigaar) fabriekje en een zilversmid. Bij de weverij wordt ook een stop gemaakt waar prachtige zijde wordt gemaakt. En ontdek hier het bijzondere weven met draden van de lotusstengel. Tussen de middag luncht u in het Inthar Heritage House. Een prachtig huis langs een rivier waar Birmese Cats leven. Aan het eind van de middag bent u terug bij uw accommodatie. Overnachting in Sanctum Inle Resort.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 10

Transfer naar de luchthaven van Heho. Vanaf hier vliegt u naar Thandwe. Na aankomst transfer naar Ngapali Beach, één van de mooiste stranden van Myanmar. Het 3 kilometer lange strand is heel levendig. Heerlijk wandelen dus! Vooral vroeg in de morgen wanneer de vissers terugkomen van de visvangst. Overnachting in Amara Ocean Resort; sluit de reis in luxe af in dit mooie resort aan de rustige kant van Ngapali Beach. Er is veel privacy en een prachtig wit zandstrand. De bungalows zijn zeer sfeervol in een traditionele stijl.

Dag 11 & 12

Twee dagen ter vrije besteding in Ngapali. Geniet van zon, zee en strand! Het is mogelijk om watersporten te beoefenen zoals surfen, kayakken en snorkelen. Ook is het mogelijk om het binnenland te verkennen met de nabij gelegen vissersdorpen met hun markten. En vlak voor de kust liggen kleine eilandjes waar een boottocht naartoe gemaakt kan worden. Overnachtingen in Amara Ocean Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 13

Transfer naar de luchthaven van Thandwe voor de terugvlucht naar Yangon. Bij aankomst transfer naar het hotel en de rest van de dag is ter vrije besteding. Bezoek bijvoorbeeld de bekende Scott Market. Hier kunt u vele souvenirs en andere snuisterijen vinden. Overnachting in The Strand.
Ontbijt inbegrepen

Dag 14

U heeft de ochtend en deel van de middag ter vrije besteding. Transfer naar de luchthaven van Yangon voor de terugvlucht naar Amsterdam.
Ontbijt inbegrepen

Dag 15

Aankomst in Amsterdam.

Reissom: vanaf € 3.680,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid van vluchten en hotels.

Inbegrepen:

 • Retourvlucht Amsterdam – Yangon met Singapore Airlines (overstap in Singapore)
 • Luchthavenbelasting
 • Binnenlandse vluchten: Yangon – Mandalay, Mandalay – Nyaung U, Nyaung U – Heho, Heho – Thandwe en Thandwe – Yangon
 • Transfers en vervoer tijdens tours per auto met chauffeur en Engelssprekende gids
 • Overnachtingen in hotels en kamertypes (1 x tweepersoonskamer) zoals genoemd op basis van logies & ontbijt
 • Uitgebreid bezoek Shwedagon Pagoda met lunch
 • Bezoek aan Mahamuni, Amarapura en U Bein
 • Sunsetcruise Ayeyarwaddy River bij Bagan
 • Bezoek aan Paleik
 • Fietstocht tempelvlakte van Bagan met lunch
 • Tour in Nyaung Shwe en wijnproeverij Red Mountain Estate, met lunch
 • Dagtocht over Inle Lake met lunch
 • Alle entreegelden tijdens genoemde excursies
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie

Niet inbegrepen:

 • Drankjes en overige maaltijden
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Visum voor Myanmar (dient vooraf geregeld te worden)
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Evt. inentingen en reis- en/of annuleringsverzekering

Ook naar Myanmar?

Bovenstaande reis kan natuurlijk zo geboekt worden, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Marleen Cok

Marleen Cok

Specialist Myanmar, Cambodja & Laos

"Tijdens haar studie maakte Marleen haar eerste verre reis naar Bali, Indonesië, waar zij direct verliefd werd op de cultuur. Azië blijft voor haar het meest bijzondere continent om te ontdekken en zij bewaart aan al haar reizen herinneringen die haar voor altijd bij zullen blijven."