Korte reis door Myanmar langs enkele hoogtepunten; Shwedagon Pagoda, tempelvlakte van Bagan en verblijf in een huisje op palen in Inle Lake.

Hoogtepunten van Myanmar in een notendop

Hoogtepunten van deze reis

 • Het bruisende leven rond de Shwedagon pagode
 • Ontdek de tempels van Bagan per fiets
 • Verblijf in een bungalow op palen op het Inle Lake

Dag 1

Vertrek van Amsterdam naar Yangon.

Uw reis door Myanmar is begonnen! Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 2

Aankomst in Yangon, waar u wordt verwelkomd door onze lokale agent, mingalabar Myanmar! Transfer naar het hotel. Tot 2006 was dit de hoofdstad van het land. Het is nog steeds de grootste stad. U vindt hier nog veel koloniale gebouwen, sommige prachtig gerenoveerd en anderen in compleet vervallen staat. Aan het begin van de middag wordt u opgehaald en bezoekt u de bekende Shwedagon Pagoda, de enorme pagode van goud die boven Yangon uittorent waar Birmese Boeddhisten in ieder geval één keer in hun leven heengaan. U begint aan de voet van de pagode met de markten, workshops en kleine tempels. De gids vertelt u uitgebreid over de pagode en de invloed die de pagode heeft op de lokale bevolking. U heeft alle tijd om hier rustig rond te wandelen. U overnacht in Hotel @ Yangon Heritage, het hotel is gevestigd in een monumentaal pand en gelegen op een centrale locatie in de stad.

Dag 3

Transfer naar de luchthaven van Yangon voor de vlucht naar Bagan. Na aankomst transfer naar het hotel voor check in en de rest van de dag is naar eigen wens in te vullen. De stad werd gesticht in het jaar 849 en was de hoofdstad van het Pagan rijk, met het Theravada Boeddhisme als belangrijkste geloof. Vandaag de dag vindt men in Bagan de grootste verzameling tempels, ruïnes en stupa's ter wereld! U overnacht in Arthawka Hotel Bagan, gelegen in New Bagan met zwembad, fietsverhuur en een restaurant.
Ontbijt inbegrepen

Dag 4

De gids komt vroeg naar het hotel met goede fietsen, voor een bijzondere tocht over de vlakte van Bagan. U fietst via de doorgaande weg en paden binnendoor, langs akkers waar de boeren met hun ossen de grond aan het ploegen zijn. U stapt af bij de Dhamayazika Stupa, welke u kunt beklimmen en van waar u een prachtig uitzicht heeft over de enorme vlakte. Vervolgens bezoekt u ook de Dhammayangyi, Sulamani en Thatbyinnyu tempels en pagodes. En natuurlijk wordt ook Ananda niet overgeslagen, een architectonisch meesterwerk met vier staande Boeddha's. Aan het begin van de middag keert u weer terug naar uw hotel en is de tijd ter vrije besteding. Overnachting in Arthawka Hotel Bagan.
Ontbijt inbegrepen

Dag 5

Vandaag is ter vrije besteding in Bagan. U kunt op eigen gelegenheid nog meer tempels gaan ontdekken. Gebruik bijvoorbeeld een van paardenkoetsjes die door dit gebied als taxi dienen. Ontdek dan misschien ook de markt van Nyuang U en de Thante Bakery met heerlijke gebakjes. Ook is het mogelijk om een boottochtje te maken over de Ayeyarwaddy River. Overnachting in Arthawka Hotel Bagan.
Ontbijt inbegrepen

Dag 6

Transfer naar de luchthaven van Nyaung U voor de vlucht naar Heho. Hier aangekomen staan de lokale gids en chauffeur u op te wachten. Hierna rijdt u door het heuvelachtige gebied naar het Inle Lake, een van Myanmar bekendste plekken. In het plaatsje Khaung Dine, aan de westoever van het meer, stapt u de boot en vaart u naar uw hotel. Het Inle Lake ligt op 1320 meter boven zeeniveau en is bekend vanwege de unieke methode van vissen, de drijvende dorpen en tuinen op het meer, de kleurrijke bergstammen en de rustieke omgeving. Van november t/m maart kan het door de hoge ligging best koud worden. De middag is ter vrije besteding. Geniet van de rust bij uw bungalow of maak een leuke wandeling op het vaste land. Ook is het mogelijk om een kano te huren voor een klein tochtje op het meer. U overnacht in Paramount Inle Resort. Alles is gebouwd op palen; de receptie, het restaurant en de huisjes. De accommodatie ligt in het midden van het meer.
Ontbijt inbegrepen

Dag 7

Vandaag gaat u met de boot op pad en ontdekt het Inle Lake leven. Het meer ligt op 1320 meter boven zeeniveau en is bekend vanwege de unieke methode van vissen, de drijvende dorpen en tuinen op het meer, de kleurrijke bergstammen en de rustieke omgeving. Van november t/m maart kan het door de hoge ligging best koud worden. U bezoekt een lokale markt. De locatie en datum van de markt wisselt iedere 5 dagen en wordt bepaald door een kalender. Ook bezoekt u een cheroot werkplaats en de weverij. Hier wordt prachtige zijde gemaakt. Ontdek hier het bijzondere weven met draden van de lotusstengel. En neem een kijkje bij de Phaung Daw Oo Pagoda. Tussen de middag luncht u bij een restaurantje op het meer. Aan het eind van de middag vaart u naar het noorden van het meer, naar Nyaung Shwe, een levendig plaatsje aan de rand van Inle Lake. U overnacht in La Maison Birmane; leuke bungalows met een terrasje. Het ligt een paar straten van de hoofdweg af.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 8

Een ontspannen dag ter vrije besteding in Nyaung Shwe. Bezoek de centrale lokale Mingala Market en het oude teakhouten klooster Shwe Yan Pyay met de ovale portieken en het voormalige paleis van de laatste Shan prins. Ook kunt u een bezoek brengen aan de Red Mountain Estate. Een prachtig gelegen wijngaard, leuk voor een rondleiding en het proeven van Birmese wijn. In het dorpje worden fietsen verhuurd. Overnachting in La Maison Birmane.
Ontbijt inbegrepen

Dag 9

Alweer de laatste dag van uw rondreis. In de ochtend transfer naar de luchthaven van Heho voor de vlucht naar Yangon. Aansluitend volgt uw terugvlucht naar Amsterdam.
Ontbijt inbegrepen

Dag 10

Aankomst in Amsterdam.

Reissom: vanaf € 1.865,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid van vluchten en hotels.

Inbegrepen:

 • Retourvlucht Amsterdam – Yangon met Singapore Airlines (overstap in Singapore)
 • Luchthavenbelasting
 • Binnenlandse vluchten: Yangon – Nyaung U, Nyaung U – Heho en Heho – Yangon
 • Transfers per auto (met AC) met chauffeur en Engelssprekende gids
 • Vervoer per boot op Inle Lake
 • Overnachtingen in hotels en kamertypes (1 x tweepersoonskamer) zoals genoemd op basis van logies & ontbijt
 • Tours met Engelssprekende gids en incl. entreegelden
 • Bezoek Shwedagon Pagoda met lunch
 • Fietstocht tempelvlakte van Bagan
 • Dagtocht over Inle Lake met lunch
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie

Niet inbegrepen:

 • Vroege check-in
 • Drankjes en overige maaltijden
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Visum voor Myanmar (dient vooraf geregeld te worden)
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Evt. inentingen en reis- en/of annuleringsverzekering

Ook naar Myanmar?

Bovenstaande reis kan natuurlijk zo geboekt worden, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Marleen Cok

Marleen Cok

Specialist Myanmar, Cambodja & Laos

"Tijdens haar studie maakte Marleen haar eerste verre reis naar Bali, Indonesië, waar zij direct verliefd werd op de cultuur. Azië blijft voor haar het meest bijzondere continent om te ontdekken en zij bewaart aan al haar reizen herinneringen die haar voor altijd bij zullen blijven."