Een korte reis met cultuur & natuur. Verblijf in sfeervolle accommodaties, leuke tours en vervoer inbegrepen. Breng een uitgebreid bezoek aan de Shwedagon Pagoda, per e-scooter over de tempelvlakte van Bagan, verblijf in hillstation Kalaw en varen over het Inle Lake.

Hoogtepunten van Myanmar in een notendop

Hoogtepunten van deze reis

 • Bezoek de astroloog bij de Shwedagon Pagoda
 • Ontdek de tempels van Bagan per e-scooter
 • Het afwisselende landschap tijdens de reis met auto & chauffeur
 • De bergen van hillstation Kalaw
 • Verblijf in een bungalow op het Inle Lake
 • Sluit de reis af in het gezellige Nyaung Shwe

Route

Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 1

Aankomst in Yangon, waar u wordt verwelkomd door onze lokale agent, mingalabar Myanmar! Transfer naar het hotel. Tot 2006 was dit de hoofdstad van het land. Het is nog steeds de grootste stad. U vindt hier nog veel koloniale gebouwen, sommige prachtig gerenoveerd en anderen in compleet vervallen staat. In de middag wordt u door de gids meegenomen voor een bezoek aan de Shwedagon Pagoda, de enorme pagode van goud die boven Yangon uittorent. Van de Myanmarese Boeddhisten wordt verwacht dat ze in ieder geval één keer in hun leven een bezoek brengen aan de pagode. U begint aan de voet van de pagode met de markten, workshops en kleine tempels. U heeft alle tijd om hier rustig rond te wandelen. Bezoek de werkplaatsen waar offers worden gemaakt, zoals poppen en dieren van papier-maché en bloemenslingers. En bezoek de astroloog die, aan de hand van uw geboortedag, voor u kan vaststellen welk dierenbeeld bij u hoort. Vervolgens gaat u naar de Shwedagon waar de gids vertelt over de invloed die het heeft op de lokale bevolking, en waar u op zoek gaat naar uw beeld. Hier kunt u de traditionele rituelen uitvoeren met het opgieten van water. Geniet hier van een prachtige zonsondergang. Gezegend kunt u aan de rondreis beginnen! U overnacht in Hotel @ Yangon Heritage, het hotel is gevestigd in een monumentaal pand en gelegen op een centrale locatie in de stad.

Dag 2

Transfer naar de luchthaven van Yangon voor de vlucht naar Nyaung U, vlakbij Bagan. Na aankomst transfer naar het hotel voor check in en de rest van de dag is naar eigen wens in te vullen. De stad werd gesticht in het jaar 849 en was de hoofdstad van het Pagan rijk, met het Theravada Boeddhisme als belangrijkste geloof. Vandaag de dag vindt men in Bagan de grootste verzameling tempels, ruïnes en stupa's ter wereld! U overnacht in Villa Bagan, gelegen in New Bagan.
Ontbijt inbegrepen

Dag 3

De gids komt vroeg naar het hotel met e-bikes (elektrische scooters), voor een bijzondere tocht over de tempelvlakte van Bagan. U rijdt via de doorgaande weg en paden binnendoor, langs akkers waar de boeren met hun ossen de grond aan het ploegen zijn. U stapt af bij de Dhamayazika Stupa, om alles van dichtbij te bewonderen. Ook bezoekt u de Dhammayangyi, Sulamani en Thatbyinnyu tempels en pagodes. En natuurlijk wordt ook Ananda niet overgeslagen, een architectonisch meesterwerk met vier staande Boeddha's. Aan het begin van de middag keert u weer terug naar uw hotel en is de tijd ter vrije besteding. Overnachting in Villa Bagan.
Ontbijt inbegrepen

Dag 4

Vandaag is ter vrije besteding in Bagan. U kunt op eigen gelegenheid nog meer tempels gaan ontdekken. Gebruik bijvoorbeeld een van paardenkoetsjes die door dit gebied als taxi dienen. Ontdek dan misschien ook de markt van Nyuang U en de Thante Bakery met heerlijke gebakjes. Ook is het mogelijk om een boottochtje te maken over de Ayeyarwaddy River. Overnachting in Villa Bagan.
Ontbijt inbegrepen

Dag 5

Vandaag een lange, maar mooie, reisdag per auto met chauffeur naar Kalaw. Het laatste stuk rijdt u door een schitterend heuvellandschap met mooie uitzichten. U rijdt steeds hoger en de loofbomen maken plaats voor naaldbomen. Halverwege de middag komt u aan in het vroegere Hillstation van de Engelse kolonisten. Vanwege het koelere klimaat in de bergen was dit voor hen de plek om de hete zomers te ontvluchten. Door de vele reizen die de Engelsen maakten kwamen er ook invloeden van de omringende landen zoals India en Nepal. Dit ziet u vooral terug in het culinaire aanbod in het stadje. Mocht de tijd het toelaten, maak dan nog een mooie wandeling door de omgeving. U overnacht in Dream Mountain Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 6

Per auto met chauffeur rijdt u vandaag naar het Inle Lake, een van Myanmar bekendste plekken. In het plaatsje Khaung Dine, aan de westoever van het meer, stapt u de boot en vaart u naar uw hotel. Het Inle Lake ligt op 1320 meter boven zeeniveau en is bekend vanwege de unieke methode van vissen, de drijvende dorpen en tuinen op het meer, de kleurrijke bergstammen en de rustieke omgeving. Van november t/m maart kan het door de hoge ligging best koud worden. Vanmiddag gaat u met de boot het leven op het meer ontdekken. U bezoekt een lokale markt. De locatie en datum van de markt wisselt iedere 5 dagen en wordt bepaald door een kalender. Ook bezoekt u een cheroot werkplaats en de weverij. Hier wordt prachtige zijde gemaakt. Ontdek hier het bijzondere weven met draden van de lotusstengel. En neem een kijkje bij de Phaung Daw Oo Pagoda. Tussen de middag luncht u bij een restaurantje op het meer. U overnacht in Paramount Inle Resort.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 7

Na het ontbijt vaart u naar het noorden van het meer, naar Nyaung Shwe, een levendig plaatsje aan de rand van Inle Lake. Transfer naar het hotel en de rest van de dag is ter vrije besteding. Bezoek de centrale lokale Mingala Market en het oude teakhouten klooster Shwe Yan Pyay met de ovale portieken en het voormalige paleis van de laatste Shan prins. Ook kunt u een bezoek brengen aan de Red Mountain Estate. Een prachtig gelegen wijngaard, leuk voor een rondleiding en het proeven van Birmese wijn. In het dorpje worden fietsen verhuurd. U overnacht in Blue Vanda.
Ontbijt inbegrepen

Dag 8

Alweer de laatste dag van uw rondreis. In de ochtend transfer naar de luchthaven van Heho voor de vlucht naar Yangon. Wij wensen u een goede terugvlucht of vervolg van uw reis door Azië!
Ontbijt inbegrepen

Reissom: vanaf € 995,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid vluchten en hotels.

Inbegrepen:

 • Binnenlandse vluchten: Yangon – Nyaung U en Heho – Yangon
 • Transfers per auto met chauffeur, privé
 • Service van Engelssprekende gids tijdens transfers op dag 1 en 6
 • Vervoer per boot op Inle Lake, privé
 • Overnachtingen in hotels en kamertypes zoals genoemd (1 x tweepersoonskamer)
 • Verblijf op basis van logies & ontbijt
 • Tours met Engelssprekende gids en incl. entreegelden
 • Bezoek Shwedagon Pagoda
 • Tocht per e-scooter over tempelvlakte van Bagan
 • Dagtocht over Inle Lake met lunch
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie


Niet inbegrepen:

 • Intercontinentale vliegtickets
 • Evt. vroege check in en late check out
 • Drankjes en overige maaltijden
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Visum voor Myanmar (dient vooraf geregeld te worden)
 • Administratiekosten (€ 25,00 / € 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Evt. bijdrage aan Trees for All (€ 30,00 per persoon)
 • Evt. inentingen en reis- en/of annuleringsverzekering

Ook naar Myanmar?

Bovenstaande reis kan natuurlijk zo geboekt worden, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Marleen Cok

Marleen Cok

Specialist Myanmar, Cambodja, Laos & Japan

"Tijdens haar studie maakte Marleen haar eerste verre reis naar Bali, Indonesië, waar zij direct verliefd werd op de cultuur. Azië blijft voor haar het meest bijzondere continent om te ontdekken en zij bewaart aan al haar reizen herinneringen die haar voor altijd bij zullen blijven."