Start de reis in bruisend Bangkok, ontdek de hoogtepunten van Myanmar en sluit de reis af in de Thaise badplaats Hua Hin. Ontdek in Myanmar de mooiste culturele sites, vaar over de Ayeyarwaddy River & het Inle Lake, verken het platteland bij de tempelvlakte per e-bike en ontmoet bijzondere lokale volkeren. Tijdens de reis verblijft u in boutique accommodaties.

Hoogtepunten van Myanmar & Thailand Boutique

Hoogtepunten van deze reis

 • Stadstour in Bangkok met bezoek aan Grand Palace en Wat Po
 • Tempels, kloosters en de U Bein brug bij Mandalay
 • Tempelvlakte van Bagan
 • Markten, drijvende tuinen en wijnproeven bij Inle Lake
 • Bezoek de Shwedagon PagodA tijdens sunset
 • Wandeling door koloniaal Yangon met high tea in The Strand
 • Ontspannen in de koninklijke badplaats Hua Hin

Route

Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 1

Aankomst in Bangkok, waar u wordt ontvangen door de lokale gids – welkom in Thailand! Transfer naar uw hotel in de stad, hier heeft u de rest van de dag ter vrije besteding. Bangkok is één van 's werelds grootste steden. Een stad waar indrukwekkende koninklijke paleizen, heilige tempels en diepgewortelde tradities zich vermengen met luxe accommodaties, winkels van bekende designers en uitstekende restaurants. Om een idee te krijgen van de omvang van de stad neemt u de lift naar de 61e verdieping van de Vertigo and Moon Bar. Blijft u liever met beide benen op de grond dan kunt u bijvoorbeeld gaan eten op de avondmarkt Sukhumvit Soi 38. U overnacht in Riva Surya Bangkok.

Dag 2

Na een goed ontbijt in uw hotel wordt u door uw gids opgehaald voor een interessante stadstour door Bangkok. Voor uw hotel stapt u op de taxiboot voor een korte tocht naar de Tha Tien Pier. Vanaf hier wandelt u naar Wat Po. In het hoofdgebouw van dit tempelcomplex is een liggende Boeddha te bewonderen. De Boeddha is 46 meter lang en 15 meter hoog en is bedekt met bladgoud. De Boeddha straalt een serene rust uit. Op het terrein van de Wat Po vindt u ook vele andere mooie tempeltjes en stoepa's (torens waarin relikwieën worden bewaard). Omdat u hier vroeg in de ochtend bent zult u het bijzondere ritueel van de monniken meemaken. Hierna gaat u naar het Grand Palace. Dit paleis diende vroeger als residentie van de koninklijke familie en maakt deel uit van een immens groot complex met mooie tuinen en goudkleurige tempels, waarvan de Wat Phra Kaew de bekendste is. Deze tempel van de Smaragden Boeddha herbergt het belangrijkste Boeddhabeeld van Thailand; een 500 jaar oud beeldje van jade, van 75 centimeter hoog. Tot slot bezoekt u de Wat Arun. Deze boeddhistische tempel met als bijnaam Tempel van de Dageraad heeft zijn naam te danken aan de Indiase god Aruna; de god van de dageraad. De tempel is ingelegd met duizenden mozaïek steentjes. De rest van de middag is ter vrije besteding. Overnachting in Riva Surya.
Ontbijt inbegrepen

Dag 3

Transfer naar de luchthaven van Bangkok. U vliegt in een kleine 2 uur naar Mandalay, welkom in Myanmar! Transfer naar het hotel, en de rest van de dag is ter vrije besteding. Mandalay is de tweede stad van Myanmar en ooit de hoofdstad. De bekendste bezienswaardigheid van de stad is de Mandalay Hill. De ruim 200 meter hoge heuvel wordt beklommen via 1730 treden. De heuvel biedt een fraai uitzicht op de stad en het fort. Op de top staat een pagode. In het centrum van de stad bevindt zich het Fort, een ommuurde stad van 2 bij 2 kilometer. Rond de muur is een paleisgracht gegraven. Binnen het fort waren de koninklijke paleizen en bijbehorende gebouwen gevestigd. Na de verwoesting van het fort in maart 1945 is het terrein herbouwd. Het is nu militair terrein. Alleen het herbouwde paleis in het midden van het fort is toegankelijk voor bezoekers. Mandalay is ook het religieuze centrum van Myanmar. Er zijn honderden Boeddhistische bouwwerken en in de kloosters in en rond de stad wonen duizenden monniken. Vlakbij het fort bevindt zich de Kuthodow Pagode. Hier is de complete Tripitaka gegraveerd in 729 marmeren stenen; waarna elke steen in een minipagode is geplaatst. Men noemt dit het grootste boek ter wereld. U overnacht in Hotel Red Canal.

Ontbijt inbegrepen

Dag 4

Deze ochtend maakt u een leuke tour in de omgeving van Mandalay. Allereerst bezoekt u de Mahamuni Pagoda, met binnen een grote Boeddha die bedekt is met een dikke laag bladgoud. Mahamuni is tevens de beste plaats om te zoeken naar een mooi bronzen of houten Boeddha beeld. Ook bezoekt u hier een kleine markt en een theeshop. Daarna gaat u naar het stadje Amarapura, waar u een prachtig klooster kunt zien en diverse katoen- en zijdeweverijen. En neem een kijkje bij een werkplaats waar bladgoud geslagen wordt. Vervolgens brengt u een bezoek aan de fotogenieke U Bein Brug. Het is een bijzondere teakhouten brug, 200 jaar geleden gebouwd van de resten van het Ava paleis, van 1200 meter lengte. De rest van de dag is ter vrije besteding. Overnachting in Hotel Red Canal.
Ontbijt inbegrepen

Dag 5

Vandaag rijdt u naar Bagan. Onderweg maakt u een stop. Minder bekend, maar minstens zo bijzonder, zijn de ruïnes van meer dan een 300 tempels. Dit wordt ook wel Mini Bagan genoemd. Ook stopt u onderweg bij het bijzondere project in het Minsontaung Wildlife Sanctuary, waar men de met uitsterven bedreigde Birmese sterschildpad beschermt. U lunch in een lokaal restaurantje. Dan stapt u over op een boot, voor een mooie boottocht over de Ayeyarwaddy River, verder naar Bagan. Wanneer u dichterbij komt ziet u steeds meer tempels. Geniet van de tocht onder het genot van een hapje en een drankje aan boord. In de middag aankomst in Bagan. De stad werd gesticht in het jaar 849 en was de hoofdstad van het Pagan rijk, met het Theravada Boeddhisme als belangrijkste geloof. Vandaag de dag vindt men in Bagan de grootste verzameling tempels, ruïnes en stupa's ter wereld! U overnacht in Bagan Lodge.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Azie tips van onze reizigers

Azië tips van Namasté reizigers

Inspiratie nodig? Bezoek onze pagina met reiservaringen en tips van andere reizigers. Hier vindt u tips over dat ene goede lokale restaurantje, een mooie wandelroute, een boottocht die u zeker niet mag missen of een bijzondere accommodatie. Een pagina van reizigers voor reizigers! En heeft u zelf een goede tip dan kunt u deze hier delen.

Bekijk hier alle Azië reiservaringen en tips

Dag 6

De gids komt vroeg naar het hotel met e-bikes (elektrische scooters), voor een bijzondere tocht over de vlakte van Bagan. U rijdt via de doorgaande weg en paden binnendoor, langs akkers waar de boeren met hun ossen de grond aan het ploegen zijn. U stapt af bij de Dhamayazika Stupa, om alles van dichtbij te bewonderen. Ook bezoekt u de Dhammayangyi, Sulamani en Thatbyinnyu tempels en pagodes. En natuurlijk wordt ook Ananda niet overgeslagen, een architectonisch meesterwerk met vier staande Boeddha's. Bij een familie kunnen de e-bikes geparkeerd worden en stapt u over op de auto die u naar Minnanthu brengt. De tempels van deze kleine vlakte zijn prachtig, maar vaak volledig verlaten. U heeft dus een grote kans dat u de tempels helemaal voor uzelf heeft en ze in alle rust kunt bewonderen. Wanneer u klaar bent met het bekijken van de tempels wordt er een kleed neergelegd, waarop u kunt genieten van een picknicklunch met uitzicht op de tempels. Overnachting in Bagan Lodge.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 7

In de ochtend transfer naar de luchthaven van Nyaung U (nabij Bagan) voor de vlucht naar Heho. Aansluitend reist u verder per auto door het heuvelachtige gebied naar Inle Lake. De rest van de dag is ter vrije besteding. Het Inle Lake ligt op 1320 meter boven zeeniveau en is bekend vanwege de unieke methode van vissen, de drijvende dorpen en tuinen op het meer, de kleurrijke bergstammen en de rustieke omgeving. Van november t/m maart kan het door de hoge ligging best koud worden. De middag is ter vrije besteding. Geniet van de rust bij uw bungalow of huur een kano voor een klein tochtje op het meer. U overnacht in Villa Inle Boutique Resort, gelegen aan de oostkant van het meer.
Ontbijt inbegrepen

Dag 8

Vandaag gaat u met de boot op pad en ontdekt het Inle Lake leven. De Intha stam bevolkt grotendeels van de oevers van het meer en de drijvende dorpen. U komt langs drijvende tuinen en -plantages met tomaten en bezoekt u een lokale markt. De locatie en datum van de markt wisselt iedere 5 dagen en wordt bepaald door een kalender. Ook bezoekt u een cheroot werkplaats en de weverij. Hier wordt prachtige zijde gemaakt. Ontdek hier het bijzondere weven met draden van de lotusstengel. En neem een kijkje bij de Phaung Daw Oo Pagoda. Tussen de middag luncht u bij een restaurantje op het meer. Aan het eind van de middag bent u terug bij uw accommodatie. Overnachting in Villa Inle Boutique Resort.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 9

Weer een leuke dag in de omgeving. Vandaag bezoekt u Nyaung Shwe, een levendig plaatsje aan de rand van Inle Lake. De gids neemt u mee naar de centrale Mingalar Market en leert u alles over de groente, fruit, huishoudartikelen, visgerei, kleding, stoffen en andere etenswaren en spullen die hier worden verkocht. Vervolgens bezoekt u het oude teakhouten klooster Shwe Yan Pyay met de ovale portieken. Dan stapt u over in een kleine boot om een aantal smalle kanalen rond het dorp te ontdekken. Zo kunt u goed zien hoe de mensen aan het water wonen. Aan het begin van middag neemt u een kijkje bij de Red Mountain Estate. Een prachtig gelegen wijngaard waar u een leuke rondleiding krijgt en kunt proeven van de Birmese wijn. De rest van de middag is ter vrije besteding. Overnachting in Villa Inle Boutique Resort.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 10

Transfer naar de luchthaven van Heho, voor de vlucht naar Yangon. Transfer naar het hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding. Tot 2006 was dit de hoofdstad van het land. Het is nog steeds de grootste stad. U vindt hier nog veel koloniale gebouwen, sommige prachtig gerenoveerd en anderen in compleet vervallen staat. In de middag wordt u door de gids meegenomen voor een bezoek aan de Shwedagon Pagoda, de enorme pagode van goud die boven de stad uittorent. Van de Myanmarese Boeddhisten wordt verwacht dat ze in ieder geval één keer in hun leven een bezoek brengen aan de pagode. U begint aan de voet van de pagode met de markten, workshops en kleine tempels. U heeft alle tijd om hier rustig rond te wandelen. Bezoek de werkplaatsen waar offers worden gemaakt, zoals poppen en dieren van papier-maché en bloemenslingers. En bezoek de astroloog die, aan de hand van uw geboortedag, voor u kan vaststellen welk dierenbeeld bij u hoort. Vervolgens gaat u naar de Shwedagon waar de gids vertelt over de invloed die het heeft op de lokale bevolking, en waar u op zoek gaat naar uw beeld. Hier kunt u de traditionele rituelen uitvoeren met het opgieten van water. Geniet hier van een prachtige zonsondergang! U overnacht in Savoy Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 11

De ochtend is ter vrije besteding. In de middag maakt u onder leiding van een gids een Heritage Walk door het centrum van Yangon, waarin de koloniale gebouwen uit de late 19e en begin 20e eeuw centraal staan. U wandelt door kleine steegjes en de gids kan u boeiende verhalen vertellen. Het lijkt alsof u terug gaat in de tijd! De wandeling eindigt met een heerlijke High Tea bij het iconische The Strand, een luxe hotel gebouwd in 1901. Overnachting in Savoy Hotel.
Ontbijt & high tea inbegrepen

Dag 12

Na het ontbijt transfer naar de luchthaven van Yangon voor de vlucht naar Bangkok – welkom terug in Thailand! Hier wordt u opgewacht voor de transfer naar Hua Hin, de oudste koninklijke badplaats van Thailand, gelegen aan de westkant van de Golf van Thailand. Geliefd bij de Thaise bevolking maar minder bekend bij buitenlandse bezoekers. Deze streek is ideaal voor rustzoekers, u kunt er genieten van kilometerslange zandstranden, fraaie natuurparken en enkele bijzondere bergtempels en paleizen bezoeken. Ook zijn er fietsen te huur voor leuke tochtjes in de omgeving. De rest van de dag is ter vrije besteding. U overnacht in Let's Sea.
Ontbijt inbegrepen

Dag 13 & 14

Twee dagen ter vrije besteding in Hua Hin. Geniet van zon, zee en strand! Ook is er veel te ondernemen zoals het bezoeken van (avond)marktjes, het koninklijk zomerpaleis en nationale parken. Wilt u wat van de lokale cultuur ontdekken, maak dan vroeg in de morgen een wandeling naar de pier en neem een pauze in een koffiehuis aan het water. U kunt zien hoe de vissers hun vangst aan land brengen. Overnachting in Let's Sea.
Ontbijt inbegrepen

Dag 15

Dan is de laatste dag aangebroken in Hua Hin. Transfer naar de luchthaven van Bangkok. Vanaf hier vertrekken internationale en -continentale vluchten, terug naar huis of u kunt uw reis door Azië voortzetten.
Ontbijt inbegrepen

Reissom: vanaf € 2.860,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid van vluchten en hotels.


Inbegrepen:

 • Vlucht Bangkok – Mandalay, bijv. met Air Asia
 • Vlucht Yangon – Bangkok, bijv. met Air Asia
 • Binnenlandse vluchten in Myanmar: Nyaung U – Heho en Heho – Yangon
 • Transfers en vervoer tijdens tours per auto met chauffeur en gids*, privé (*geen gids in Thailand tijdens transfers op dag 3, 12 en 15)
 • Overnachtingen in hotels en kamertypes zoals genoemd (1 x tweepersoonskamer)
 • Verblijf op basis van logies & ontbijt
 • Tours met Engelssprekende gids en incl. entreegelden, privé
 • Bezoek aan tempels in Bangkok
 • Tour naar Mahamuni en Amarapura
 • Bezoek aan Mini Bagan, schildpadden en cruise over de rivier, met lunch
 • Tocht per e-bike tempelvlakte van Bagan, met picknicklunch
 • Dagtocht over Inle Lake, met lunch
 • Tour in Nyaung Shwe en wijnproeverij Red Mountain Estate, met lunch
 • Bezoek Shwedagon Pagoda
 • Wandeling in Yangon, met high tea
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie


Niet inbegrepen:

 • Internationale vliegtickets
 • Drankjes en overige maaltijden
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Visum voor Myanmar (dient vooraf geregeld te worden)
 • Administratiekosten (€ 25,00 / € 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Evt. bijdrage aan Trees for All (€ 30,00 per persoon)
 • Evt. inentingen en reis- en/of annuleringsverzekering

Ook naar Myanmar?

Bovenstaande reis kan natuurlijk zo geboekt worden, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Marleen Cok

Marleen Cok

Specialist Myanmar, Cambodja, Laos & Japan

"Tijdens haar studie maakte Marleen haar eerste verre reis naar Bali, Indonesië, waar zij direct verliefd werd op de cultuur. Azië blijft voor haar het meest bijzondere continent om te ontdekken en zij bewaart aan al haar reizen herinneringen die haar voor altijd bij zullen blijven."