Luxe rondreis met verblijf in unieke en luxe accommodaties, langs de hoogtepunten en de bijzondere Rakhine State.

Hoogtepunten van Myanmar Boutique

Hoogtepunten van deze reis

 • Verblijf in sfeervolle en luxe hotels
 • Wandeling door koloniaal Yangon & high tea in het Strand hotel
 • Yangon by night, met bezoek aan de Shwedagon pagode
 • De vlakte van Bagan per elektrische fiets
 • Bezoek de mooiste plekken van het Inle Lake per boot
 • Verborgen schatten van Mrauk U
 • Heerlijk ontspannen aan de mooie stranden van Ngapali

Dag 1

Vertrek van Amsterdam naar Yangon.

Uw reis door Myanmar is begonnen! Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 2

Aankomst in Yangon, waar u wordt verwelkomd door onze lokale agent, mingalabar Myanmar! Transfer naar het hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding om bij te komen van de vlucht en een eerste kennismaking met de stad. Tot 2006 was dit de hoofdstad van het land. Het is nog steeds de grootste stad. U vindt hier nog veel koloniale gebouwen, sommige prachtig gerenoveerd en anderen in compleet vervallen staat. U overnacht in Savoy Hotel; een sfeervol koloniaal hotel met ruime kamers. In de rustig gelegen achtertuin vindt u een heerlijk zwembad.

Dag 3

De ochtend kunt u naar eigen wens invullen in Yangon. Maak een ritje met de circular train of wandel rond bij het Kandawgyi Lake. In de middag maakt u onder leiding van een Engelssprekende gids een wandeling door de stad, waarin de prachtige koloniale gebouwen uit de late 19e en begin 20e eeuw centraal staan. Het lijkt alsof u terug gaat in de tijd. In het koloniale hotel The Strand kunt u terecht voor een heerlijke high tea en de wandeling wordt afgesloten met een drankt je in de Union Bar. Overnachting in Savoy Hotel.
Ontbijt & high tea inbegrepen

Dag 4

Na het ontbijt transfer naar de luchthaven van Yangon voor de vlucht (via Yangon*) naar Sittwe, een grote havenstad in het westen van Myanmar. Hierna volgt de transfer naar Mrauk U, de voormalige hoofdstad van het bloeiende Rhakine Koninkrijk. Welkom in de Rakhine State! Onderweg brengt u een bezoek aan de voormalige koningssteden Waithali (Vesali) en Dhanyawadi, gelegen in heuvelachtig gebied op 1 tot 2 uur rijden van Mrauk U. U passeert onder andere de Kaladan River en de Thare. U overnacht in Mrauk U Princess Resort, mooi gelegen met een tuin en vijvers. Er zijn 21 kamers, een restaurant, bar, bibliotheek en spa.
Ontbijt inbegrepen

* Vluchtschema is afhankelijk van de datum. Indien de overstap niet goed uit komt zal er een nachtje in Yangon gepland worden.

Dag 5

Vandaag bezoekt u een aantal sites in Mrauk U met de gids. Zo bezoekt u de Mun Khaung Shwe Du zand stupa en de tempel ruïne Pisi. De meest bijzondere zal zeker Shittaung zijn, met meer dan duizend Boeddha figuren gegraveerd in de binnenmuren. Bezoek de restanten van de stadsmuren en paleizen. Ook zijn er veel tempels te vinden, bijvoorbeeld de Htaukkan Thein Temple met mooie stenen Boeddha's en fresco's. Overnachting in Mrauk U Princess Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 6

U maakt vandaag een boottocht over de Lay Myo River in de richting van de Chin State. Onderweg ziet u veel van het dagelijkse leven dat zich afspeelt rond de rivier, vrouwen die de was doen en vele vissers op en langs het water. U brengt een bezoek aan een Chin dorpje. De Chin bevolking is met name bekend om de tatoeages op hun gezicht, welke per dorp verschillen. U maakt kennis met de leefstijl en tradities. Ook is het een fijne dag in de natuur, met de verschillende flora en fauna op de oevers en de heuvels. Aan het eind van de middag bent u terug bij het hotel in Mrauk U. Overnachting in Mrauk U Princess Resort.
Ontbijt inbegrepen

Azie tips van onze reizigers

Azië tips van Namasté reizigers

Inspiratie nodig? Bezoek onze pagina met reiservaringen en tips van andere reizigers. Hier vindt u tips over dat ene goede lokale restaurantje, een mooie wandelroute, een boottocht die u zeker niet mag missen of een bijzondere accommodatie. Een pagina van reizigers voor reizigers! En heeft u zelf een goede tip dan kunt u deze hier delen.

Bekijk hier alle Azië reiservaringen en tips

Dag 7

In de ochtend vaart u terug per prive boot naar Sittwe en wordt u naar de luchthaven gebracht voor de vlucht naar Yangon. Aan het eind van de middag wordt u dan meegenomen door de gids om het lokale leven van de stad te ontdekken. De tour begint bij de Shwedagon Pagoda, die tijdens de zonsondergang prachtig wordt verlicht. U wandelt vervolgens door de straatjes met teashops, barbecue restaurantjes en nachtmarkten. Uiteraard wordt er van alles geproefd; diverse snacks, noedels, een lokaal biertje en verse sappen. U overnacht in Savoy Hotel.
Ontbijt, eenvoudige snack & een lokaal drankje inbegrepen

Dag 8

In de ochtend transfer naar de luchthaven van Yangon voor de vlucht naar Heho. Aansluitend reist u verder door het heuvelachtige gebied naar Inle Lake. De rest van de dag is ter vrije besteding. Het Inle Lake ligt op 1320 meter boven zeeniveau en is bekend vanwege de unieke methode van vissen, de drijvende dorpen en tuinen op het meer, de kleurrijke bergstammen en de rustieke omgeving. Van november t/m maart kan het door de hoge ligging best koud worden. De middag is ter vrije besteding. Geniet van de rust bij uw bungalow of huur een kano voor een klein tochtje op het meer. U overnacht in Sanctum Inle Resort, een sfeervol en zeer verzorgd resort aan de rand van het meer.
Ontbijt inbegrepen

Dag 9

Vandaag gaat u met de boot op pad en ontdekt het Inle Lake leven. Het meer is een van Myanmar bekendste plekken. De Intha stam bevolkt grotendeels van de oevers van het meer en de drijvende dorpen. U komt langs drijvende tuinen en -plantages met tomaten en bezoekt u een lokale markt. De locatie en datum van de markt wisselt iedere 5 dagen en wordt bepaald door een kalender. Ook bezoekt u een cheroot (Birmese sigaar) fabriekje en een zilversmid. Bij de weverij wordt ook een stop gemaakt waar prachtige zijde wordt gemaakt. En ontdek hier het bijzondere weven met draden van de lotusstengel. Tussen de middag luncht u bij een restaurantje op het meer. Aan het eind van de middag bent u terug bij uw accommodatie. Overnachting in Sanctum Inle Resort.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 10

Na het ontbijt staan de lokale gids en chauffeur u op te wachten. U rijdt naar Kalaw, door een schitterend heuvellandschap met mooie uitzichten, steeds hoger waar de loofbomen plaatsmaken voor naaldbomen. U komt aan in het vroegere Hillstation van de Engelse kolonisten. Vanwege het koelere klimaat in de bergen was dit voor hen de plek om de hete zomers te ontvluchten. Door de vele reizen die de Engelsen maakten kwamen er ook invloeden van de omringende landen zoals India en Nepal. Dit ziet u vooral terug in het culinaire aanbod in het stadje. Vanmiddag verkent u het dorp en maakt een wandeling in de bossen. Het is een prachtig groen gebied met naaldwoud, plantages en dorpen van de Palaung en Pa O bergvolkeren. U overnacht in Kalaw Hill Lodge, mooie kamers met een schitterend uitzicht over de omringende bergen.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 11

Vandaag volgt de transfer over land per auto met chauffeur en gids naar Bagan. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan Mount Popa; de vulkaan waar volgens de legende de Nats (Birmese geesten) leven. Hier aangekomen wandelt u de heuvel op via de trappen en ladders. Langs de trappen wonen groepen brutale apen en overal staan kleine tempels, altaartjes en souvenirstalletjes. Bovenop de berg staat een oude, wat vervallen, tempel maar het uitzicht is de moeite waard. Transfer naar het hotel voor check in. De stad werd gesticht in het jaar 849 en was de hoofdstad van het Pagan rijk, met het Theravada Boeddhisme als belangrijkste geloof. Vandaag de dag vindt men in Bagan de grootste verzameling tempels, ruïnes en stupa's ter wereld! U overnacht in Bagan Lodge, een luxe hotel met ruim ingerichte kamers. Er is onder andere een spa en een zwembad aanwezig voor de nodige verfrissing.
Ontbijt inbegrepen

Dag 12

De gids komt na het ontbijt naar het hotel met goede fietsen, voor een bijzondere tocht over de vlakte van Bagan. U fietst via de doorgaande weg en paden binnendoor, langs akkers waar de boeren met hun ossen de grond aan het ploegen zijn. U stapt af bij de Dhamayazika Stupa, welke u kunt beklimmen en van waar u een prachtig uitzicht heeft over de enorme vlakte. Vervolgens bezoekt u ook de Dhammayangyi, Sulamani en Thatbyinnyu tempels en pagodes. En natuurlijk wordt ook Ananda niet overgeslagen, een architectonisch meesterwerk met vier staande Boeddha's. Bij een familie kunnen de fietsen geparkeerd worden en stapt u over op de auto die u naar Minnanthu brengt. De tempels van deze kleine vlakte zijn prachtig, maar vaak volledig verlaten. U heeft dus een grote kans dat u de tempels helemaal voor uzelf heeft en ze in alle rust kunt bewonderen. Wanneer u klaar bent met het bekijken van de tempels wordt er een kleed neergelegd, waarop u kunt genieten van een picknicklunch met uitzicht op de tempels. Na de lunch keert u weer terug naar uw hotel en is de rest van de dag ter vrije besteding. Overnachting in Bagan Lodge.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 13

Transfer naar de luchthaven Nyaung U voor de vlucht naar Thandwe. Na aankomst transfer naar Ngapali Beach, één van de mooiste stranden van Myanmar. Het 3 kilometer lange strand is heel levendig. Heerlijk wandelen dus! Vooral vroeg in de morgen wanneer de vissers terugkomen van de visvangst. U overnacht in Bayview, een boutique stijl resort, direct gelegen aan het strand van Ngapali. De bungalows zijn sfeervol ingericht en bieden een uitstekende kwaliteit voor uw verblijf. Het restaurant The Catch heeft een goede kaart en in The Sunset Bar kunt u genieten van kleine snacks en verfrissende drankjes. Ook zijn er goede faciliteiten zoals een zwembad met sundeck en lounge, gratis fietsen verhuur, bibliotheek en spa.
Ontbijt inbegrepen

Dag 14 & 15

Twee dagen ter vrije besteding in Ngapali. Geniet van zon, zee en strand! Het is mogelijk om watersporten te beoefenen zoals surfen, kayakken en snorkelen. Ook is het mogelijk om het binnenland te verkennen met de nabij gelegen vissersdorpen met hun markten, te voet of met de fiets. En vlak voor de kust liggen kleine eilandjes waar een boottocht naartoe gemaakt kan worden. Overnachtingen in Bayview Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 16

Transfer naar de luchthaven van Thandwe voor de vlucht naar Yangon. Aansluitend volgt de terugvlucht naar Amsterdam.
Ontbijt inbegrepen

Dag 17

Aankomst in Amsterdam.

Reissom: vanaf € 4.270,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid van vluchten en hotels.


Inbegrepen:

 • Retourvlucht Amsterdam – Yangon met Singapore Airlines (overstap in Singapore)
 • Luchthavenbelasting
 • Binnenlandse vluchten: Yangon – Sittwe, Sittwe – Yangon, Yangon – Heho, Nyaung U – Thandwe en Thandwe – Yangon
 • Transfers en vervoer tijdens tours per auto (met AC) met chauffeur en Engelssprekende gids
 • Overnachtingen in luxe hotels en kamertypes (1 x tweepersoonskamer) zoals genoemd op basis van logies & ontbijt
 • Yangon na zonsondergang incl. bezoek aan de Shwedagon Pagode
 • Heritage Walk Yangon incl. high tea in het Strand hotel
 • Fietstocht tempelvlakte van Bagan met lunch
 • Boottocht over Inle Lake met lunch
 • Bezoeken zoals genoemd in en rond Mrauk U
 • Alle entreegelden tijdens genoemde excursies
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie

Niet inbegrepen:

 • Drankjes en overige maaltijden
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Visum voor Myanmar (dient vooraf geregeld te worden)
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Evt. inentingen en reis- en/of annuleringsverzekering

Ook naar Myanmar?

Bovenstaande reis kan natuurlijk zo geboekt worden, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Marleen Cok

Marleen Cok

Specialist Myanmar, Cambodja & Laos

"Tijdens haar studie maakte Marleen haar eerste verre reis naar Bali, Indonesië, waar zij direct verliefd werd op de cultuur. Azië blijft voor haar het meest bijzondere continent om te ontdekken en zij bewaart aan al haar reizen herinneringen die haar voor altijd bij zullen blijven."