Een bijzondere reis door Centraal India. Een mooie combinatie tussen cultuur, natuur, local life en wildlife.

Hoogtepunten van India

Hoogtepunten van deze reis

 • Bewonder de historische monumenten in Mandu
 • Bezoek de Sanchi stoepa
 • Bekijk de rotsschilderingen in Bhimbetka
 • Ontdek per jeep drie verschillende nationale parken
 • Bezoek de prachtige Ajanta en Ellora caves

Route

Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 1

Na aankomst in Mumbai wordt u verwelkomd door een medewerker van de agent. Namasté India! Vervolgens transfer naar uw hotel. U overnacht in Kohinoor Continental.

Dag 2

Na het ontbijt volgt de transfer naar de luchthaven van Mumbai voor de vlucht naar Indore. Na aankomst wordt u opgewacht door uw chauffeur die u naar Maheshwar brengt. Maheshwar ligt aan de oevers van de Narmada rivier. Het plaatsje staat ook wel bekend onder de naam Mahishmati, een belangrijk cultureel en politiek centrum dat genoemd wordt in de Ramayana en Mahabharata. In de achttiende eeuw heerste de Holkar koningin Rani Ahilyabai van Indore over dit gebied. Aan het einde van de middag maakt u per boot een tour over de Narmada rivier tijdens zonsondergang. Vanaf het water kunt u goed zien wat er zich allemaal afspeelt aan de oevers van de rivier. Hierna is de tijd ter vrije besteding. U overnacht in Labboo'z Lodge.
Ontbijt inbegrepen

Dag 3

Vandaag brengt de chauffeur u naar Mandu. Hier vindt u overblijfselen van een oud koninkrijk. De rit is mooi, u komt langs kleine dorpen en u ziet het platteland van India. Mandu behoorde tot het Taranga koninkrijk en was welvarend in de zesde eeuw. Het was de hoofdstad van de Parmara heersers van Malwa. Mandu werd door de sultans van Malwa daarna Shadiabad genoemd, the city of joy. Het laat de liefde zien van prins Baz Bahadur, voor zijn Rani Roopmati. Op deze plek zijn prachtige paleizen gebouwd met kanalen, badhuizen en paviljoens. De Jama Masjid en Hoshang Shah's tombe dienden ter inspiratie voor de Taj Mahal in Agra. Mandu staat vooral bekend om de bijzondere architectuur. U kunt hier bijvoorbeeld Rupamati's Pavalion en de Royal Complex bezoeken. Na dit bezoek wordt u weer naar Maheshwar gebracht. U kunt hier een wandeling maken langs de ghats en het Ahilya Fort bezoeken. Overnachting in Labboo'z Lodge.
Ontbijt inbegrepen

Dag 4

Na het ontbijt reist u verder naar Bhopal, de hoofdstad van Madhya Pradesh. De stad staat bekend als groene stad, vanwege de vele bomen en planten. De stad heeft maar liefst zeven meren. Er zijn hier veel islamitische invloeden te zien. De stad kent een lange historie. Bhopal is gebouwd op de 11e eeuwse stad Bhojapal, opgericht door Raja Bhoj. De oprichter van de huidige stad is een Afghaanse soldaat, Dost Mohammed (1708-1740). U vindt hier vele moskeeën, lokale markten en paleizen. Na aankomst in Bhopal is de tijd ter vrije besteding. U overnacht in The Ten Suites.
Ontbijt inbegrepen

Ook leuk! Verblijf in Jehan Numa Retreat (Regal Room), een prachtig verblijf buiten de stad. Kijk voor meer informatie op: www.jehannuma.com/retreat-bhopal. De toeslag is € 50,00 per persoon voor het verblijf van twee nachten.

Dag 5

In de ochtend vertrekt u met uw chauffeur naar de Sanchi Stupa. Dit is een hele oude stoepa uit de tijd van koning Ashoka. Het is een van de oudste overblijfselen uit het boeddhisme en is een World Heritage Site. U vindt hier een verzameling van stoepa's , kloosters, tempels en pilaren op deze heuvel, uit de derde eeuw voor Christus tot de twaalfde eeuw na Christus. De poorten van de grote stoepa bevat afbeeldingen uit het leven van boeddha. Na dit bezoek wordt u weer naar Bhopal gebracht. Na aankomst maakt u een stadstour met uw chauffeur. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de grootste moskee van Azie: de Taj-ul-Masajid met minaretten van 72 meter hoog. In Bhopal zijn er vele moskeeën te vinden, vanwege de grote invloed van de Mughals. Het Tribal Museum is zeker ook een bezoek waard. U leert hier over de vele tribals die ooit in deze staat hebben geleefd. Breng daarna ook een bezoek aan de lokale markt. Overnachting in The Ten Suites.
Ontbijt inbegrepen

Dag 6

Na het ontbijt reist u verder naar het Satpura National Park. Onderweg bezoekt u de Bhimbetka caves. Er zijn hier maar liefst 600 grotten, waarvan er alleen maar 12 opengesteld zijn voor publiek. Het is een UNESCO World Heritage Site sinds 2003 en is pas in 1957 ontdekt. Deze bijzondere plek herbergt eeuwenoude rotsschuilplaatsen. Dit archeologisch wonder toont de vroegste sporen van permanente bewoning op het Indiase subcontinent. U vindt hier prachtige rotstekeningen. Enkele van de schuilplaatsen werden 100.000 jaar geleden bewoond door een nog niet nader omschreven vorm van Archaïsche Homo sapiens. Sommige rotsschilderingen die gevonden zijn in de schuilplaatsen zijn ongeveer 30.000 jaar oud en worden toegeschreven aan de moderne mens. Na dit bezoek vervolgt u uw reis naar het Satpura National Park. India heeft de grootste biodiversiteit in Azië. In Madhya Pradesh zijn maar liefst 78 nationale parken te vinden. Het grootste gedeelte van deze staat bestaat uit bossen. Shat pura betekent 100 bergen. Na aankomst is de tijd ter vrije besteding. U overnacht in Denwa Backwater Escape.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 7

Het Satpura National Park beslaat een gebied van 2600 km², het grootste van India. Er zijn diverse landschappen te zien, grasland, rotsachtige bossen en wetlands. De big four van Satpura zijn de luipaard, tijger, wilde hond en de sloth beer. Het park wordt nog niet veel bezocht en is een goed park voor wildlife liefhebbers. Het park kent een grote biodiversiteit. U staat vandaag vroeg op voor een jeepsafari (privé). Er leven vele vogelsoorten in Satpura, dus de kans is groot dat u vandaag veel vogels spot. Naast de big four leven er ook andere zoogdieren in het park, zoals de Indiase bizons, herten, antilopen, otters en Indiase eekhoorns. In de loop van de ochtend wordt u weer naar het hotel gebracht. De tijd is ter vrije besteding. U kunt bijvoorbeeld wat lezen, uitrusten of een duik nemen in het zwembad. Na de lunch maakt u een bootsafari (privé), op zoek naar dieren die in en om de rivier leven. Het is vooral interessant voor vogelliefhebbers. U maakt hier ook kans om krokodillen te zien. Het landschap aan de oever van de rivier is prachtig. Er worden gewassen verbouwd tussen de glooiende heuvels. Tarwe, mosterd en kikkererwten bijvoorbeeld. Na de bootsafari bezoekt u een dorpje en maakt u kennis met het lokale leven. Aan het einde van de middag wordt u weer naar het hotel gebracht. Hier kunt u zich even opfrissen en daarna dineren. Op sommige avonden kunt u voor het diner een natuurfilm zien of soms wordt er een presentatie gegeven door een naturalist. Overnachting in Denwa Backwater Escape.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 8

Vandaag verlaat u het Satpura National Park en rijdt via bergwegen richting Pachmarhi. Dit is het enige hillstation in Madhya Pradesh en staat bekend als de koningin van het Satpura gebied. Het is gelegen op 1100 meter. Het werd ontdekt door kapitein James Forsyth van het Britse leger. U vindt hier oude grotten en interessante monumenten. Het wordt omringd door prachtige bossen en u vindt hier diverse watervallen. Na aankomst kunt u een tempel en een waterval bezoeken. De rest van dag is vrij te besteden. Bij helder weer kunt u hier genieten van een mooie zonsondergang. U overnacht in MPT Glen View.
Ontbijt inbegrepen

Dag 9

Sta vroeg op voor een zonsopgang in Pachmarhi. Na het ontbijt reist u verder naar het Pench National Park, wat als inspiratie diende voor Rudyard Kipling's beroemde boek The Jungle Book. Het gebied staat ook wel bekend als het land van Mowgli. Na aankomst is de tijd ter vrije besteding. U overnacht in Pench Jungle Camp.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 10

Het Pench National Park heeft een totale oppervlakte van zo'n 758 km². Het is vernoemd naar de Pench rivier die door dit park stroomt. Er leven zoogdieren zoals tijgers, luipaarden, wolven, jakhalzen en Sambar herten. Uiteraard zijn er ook vele vogelsoorten te vinden. Het merendeel van de dieren die u hier ziet zijn herten en langoers. U staat vroeg op voor een jeepsafari (privé) en gaat op zoek naar wilde dieren. In de loop van de ochtend wordt u naar het hotel gebracht. U heeft hier een paar uur vrij te besteden. U kunt even relaxen of een drankje drinken in de tuin. In de middag gaat u weer op pad voor een jeepsafari (privé), waar u met geluk de mooiste dieren zult zien. Aan het einde van de middag wordt u weer naar het hotel gebracht. U kunt even zwemmen of douchen en zich gereed maken voor het diner. Overnachting in Pench Jungle Camp.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 11

Vandaag laat u de staat Madhya Pradesh achter u en reist u verder naar de staat Maharashtra. Het is een van de rijkste staten van het land met als hoofdstad Mumbai. U reist naar het Tadoba National Park. Na aankomst is de tijd ter vrije besteding. U overnacht in Svasara Jungle Lodge.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 12

Het Tadoba National Park is het grootste nationale park van de staat Maharashtra. Het park beslaat een oppervlakte van 1727 km². Het park staat vooral bekend om de tijger. Daarnaast kunt u ook andere diersoorten zien zoals herten, de Indiase gaur (bizon) en luipaarden. De natuur is erg mooi, u vindt hier vele bamboe bossen. Het park is verder vlak. U staat weer vroeg op voor een jeepsafari (privé) op zoek naar dieren. Daarna wordt u weer naar het hotel gebracht. U heeft hier enkele uren vrij te besteden, u kunt bijvoorbeeld een behandeling bij de spa boeken of even zwemmen. Daarna gaat u lunchen. In de middag maakt u weer een jeepsafari (privé). Aan het einde van de middag wordt u weer naar het hotel gebracht en is de tijd vrij te besteden. Overnachting in Svasara Jungle Lodge.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 13

Na het ontbijt reist u verder naar de luchthaven van Nagpur voor de vlucht naar Mumbai. Het imago van de grote sloppenwijken heeft Mumbai nog wel, maar de stad is erg veranderd in de afgelopen jaren. Het is een moderne stad waar de duurste huizen staan van zakenmensen en Bollywood sterren. Een brug van 5,6 km verbindt het noorden met het zuiden van de stad. De stad is beïnvloed door de Portugezen, de Oostindische Compagnie, de Britten en Persies uit Iran. Na aankomst wordt u opgehaald van het vliegveld en maakt u een stadstour met een lokale gids. Bezoek bijvoorbeeld Mani Bhavan, de plek waar Mahatma Gandhi heeft gewerkt. Het is een indrukwekkend museum, met het verhaal over Gandhi en foto's en brieven van vroeger. In het oude deel van de stad staan veel Britse gebouwen. Het Victoria Station is een prachtig gebouw en het eerste station in India. Bezoek ook Dhobi Ghat, de plek waar mannen aan het werk zijn om te wassen. Alles nog op de ouderwetse manier met de hand. Na de stadstour wordt u naar het hotel gebracht en is de rest van de avond ter vrije besteding. Zoek een leuk restaurantje uit voor het diner of bezoek een Bollywoodfilm in een bioscoop. U overnacht in Abode Boutique Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 14

De ochtend is ter vrije besteding in Mumbai. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de Gateway of India. In de middag wordt u naar het vliegveld van Mumbai gebracht voor de vlucht naar Aurangabad. Na aankomst wordt u opgehaald en naar het hotel gebracht. U overnacht in Lemon Tree.
Ontbijt inbegrepen

Dag 15

Ajanta en Ellora staan op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Vandaag brengt u een bezoek aan de Ajanta caves (gesloten op maandag) met een lokale gids. Ajanta is beroemd vanwege de grotten en zalen, met indrukwekkende schilderingen over het leven van boeddha. De grotten zijn gemaakt van één gesteente. Een gemeenschap van boeddhistische monniken begon met het uithakken van tempels en kloosters, hiermee werd begonnen vanaf 300 voor Christus. Het is een indrukwekkende plek waar u wel een hele dag voor nodig heeft om alles goed te bekijken. Hierna wordt u weer naar Aurangabad gebracht. Overnachting in Lemon Tree.
Ontbijt inbegrepen

Dag 16

Vandaag bezoekt u de Ellora caves (gesloten op dinsdag) met een lokale gids. Ellora staat ook bekend om de prachtige rotsarchitectuur. Er zijn hier boeddhistische, hindoeïstische en jainistische grottempels en kloosters gebouwd tussen de 6e en 10e eeuw na Christus. De Kailasha tempel in Ellora, gemaakt voor Lord Shiva, is een erg mooi en indrukwekkend gebouw die u zeker gezien moet hebben. Het is echt een meesterwerk. Na dit bezoek brengt de chauffeur u naar Aurangabad. Hier heeft u de rest van de dag vrij te besteden. Overnachting in Lemon Tree.
Ontbijt inbegrepen

Dag 17

De dag is ter vrije besteding in Aurangad. Check-out is om 12:00 uur. Aan het einde van de middag wordt u naar de luchthaven van Aurangabad gebracht voor de vlucht naar Mumbai. Na aankomst wordt u naar het hotel gebracht. Overnachting in Abode Boutique Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 18

Vandaag volgt de transfer naar de luchthaven van Mumbai voor de terugvlucht.
Ontbijt inbegrepen

Reissom: vanaf € 2,795,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid van vluchten en hotels. Om de jeepsafari's te kunnen boeken is een scan van het paspoort nodig, de kosten van de safari's worden in de aanbetaling opgenomen daar deze bij boeking direct betaald dienen te worden. Tijdens de safari's dient u uw paspoort mee te nemen.

Let op: De nationale parken zijn jaarlijks gesloten tussen 1 juli en 1 oktober.

Toeslag om te reizen met grotere auto (Toyota Innova): € 170,00 per persoon

Inbegrepen:

 • Binnenlandse vlucht Mumbai – Indore (15kg bagage)
 • Binnenlandse vlucht Nagpur – Mumbai (15kg bagage)
 • Binnenlandse vlucht Mumbai – Aurangabad (15kg bagage)
 • Binnenlandse vlucht Aurangabad – Mumbai (15kg bagage)
 • Alle transfers per airconditioned auto met privéchauffeur (Tata Indigo/Toyota Etios)
 • Auto met chauffeur is in de dorpen en steden waar u overnacht op vrije dagen voor zo'n acht uur per dag ter beschikking (m.u.v. Mumbai en de nationale parken)
 • Op reisdagen iedere ochtend een fles mineraalwater per persoon
 • Alle overnachtingen in middenklasse hotels
 • Maaltijden volgens programma
 • Stadstours waarvan de inhoud naar uw voorkeuren wordt bepaald (excl. gids)
 • Boat tour Narmada River in Maheshwar
 • Entreegelden nationale parken
 • Een jeepsafari en een bootsafari in Satpura National Park (privé)
 • 2x jeepsafari's in Pench National Park (privé)
 • 2x jeepsafari's in Tadoba National Park (privé)
 • Alle jeepsafari's onder begeleiding van een chauffeur, gids & naturalist
 • Stadstour Mumbai met lokale gids voor een halve dag
 • Bezoek aan de Ajanta caves en Ellora caves met een lokale gids
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie


Niet inbegrepen:

 • Intercontinentale vluchten
 • Vroege check-ins & late check-outs
 • Overige maaltijden
 • Entreegelden (ongeveer € 100,00 per persoon)
 • Visumkosten
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Kosten van persoonlijke aard
 • Evt. bijdrage Trees for All (€ 30,00 per persoon)
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering, inentingen

Ook naar India?

Bovenstaande reis kan natuurlijk zo geboekt worden, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Edwin Qualm

Edwin Qualm

Specialist India, Nepal & Bhutan

Na een praktijkstage van een halfjaar in Vietnam in 2005 is Edwin erg onder de indruk geraakt van het Verre Oosten. Daarom solliciteerde hij in 2006 naar de functie van reisspecialist bij Namasté Reizen en benut hij sindsdien graag zijn kennis en ervaring bij het samenstellen van een mooie reis.