Een individuele rondreis langs een aantal hoogtepunten van Laos per auto met chauffeur, trein en lokale bus. Vluchten, vervoer en accommodaties zijn georganiseerd, de rest bepaald u ter plaatse zelf. Verken de steden te voet of per fiets, ontspan aan de Nam Song Rivier of maak een tocht per kajak.

Hoogtepunten van Laos on a budget

Hoogtepunten van deze reis

 • Wordt verliefd op koningsstad Luang Prabang
 • Rivieren en karstgebergte
 • Ontdek Vientiane, de meest dorpse hoofdstad ter wereld
 • Bijzonder verblijf in de Mekong Delta
 • Wereldstad Bangkok

Route

Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 1

Aankomst in Luang Prabang, ook wel de oude koningsstad genoemd. Wie deze stad bezoekt is op slag verliefd! Unesco plaatste de stad in 1995 op de werelderfgoedlijst van belangrijkste cultuurgoederen ter wereld. Deze erkenning onderstreept het unieke karakter van Luang Prabang. De stad ligt direct aan de Mekong rivier en tussen de groene heuvels. De rest van de dag is ter vrije besteding om op eigen gelegenheid een eerste indruk te krijgen van de stad. U logeert in Villa Saykham Hotel.

Dag 2 & 3

Twee gehele dagen ter vrije besteding in deze geweldige stad. Luang Prabang heeft de bezoeker veel te bieden: een interessant museum, tientallen tempels en schitterende natuur. De dag is ter vrije besteding. Breng in elk geval een bezoek aan het museum, gehuisvest in het voormalige paleis van de koning van Laos die kort na de revolutie in 1975 werd verbannen en van wie sindsdien niets meer is vernomen. Het paleis herbergt een uitzonderlijke collectie boeddha's, waaronder de wereldberoemde Pha Bang. Dit massief gouden beeld, het heiligste boeddhabeeld van Laos, weegt meer dan 50 kilo en is rond het begin van de jaartelling in Sri Lanka gemaakt. Van alle tempels in Luang Prabang is de kleine Wat Xieng Thong wellicht de mooiste. De muren zijn ingelegd met mozaïek, met nu eens niet het leven van Boeddha als onderwerp, maar dat van de gewone man. Tegen zonsondergang is het de moeite waard om Phu Si te beklimmen, de heuvel die de stad domineert. De klim van 329 treden wordt beloond met uitzicht over de omgeving en de Kane rivier. Bezoek 's avonds een authentieke dansshow bij het koninklijk paleis (slechts een aantal dagen per week te zien). Overnachting in Villa Saykham Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 4

Na het ontbijt wordt u naar het busstation gebracht door de gids. De gids zorgt ervoor dat u de goede bus neemt. Een mooie rit van ongeveer vijf uur per gedeelde minibus brengt u in Vang Vieng. Gelegen aan de oevers van de Nam Song rivier en verscholen tussen groene heuveltoppen oogt Vang Vieng als een idyllisch bergdorp. Tijd voor ontspanning: geef u over aan de gemoedelijke plattelandssfeer en indrukwekkende vergezichten op de omliggende kalksteenformaties. U overnacht in Villa Vang Vieng Riverside.
Ontbijt inbegrepen

Dag 5

Het natuurschoon, met wildstromende rivieren, bergen, grotten en spelonken, bieden legio mogelijkheden voor de actieve reiziger. Georganiseerd of op eigen gelegenheid kunt u kiezen uit een aantal excursies: wandelen, op grottenexpeditie, fietsen, kanoën, raften op de Nam Song of de rivier per autoband afzakken. In de namiddag zijn de restaurants aan de rivier de plek bij uitstek om de zon achter de enorme karstheuvels te zien verdwijnen. Overnachting in Villa Vang Vieng Riverside.
Ontbijt inbegrepen

We zijn echt verliefd geworden op Laos. Een compliment voor jou en Namasté voor het regelen van onze droomreis, waar we zo naar uitgekeken hadden! Maureen en Leon de Klonia

Dag 6

In de ochtend vervolgt u alweer de reis per gedeelde minibus naar het zuiden. Aan het begin van de middag arriveert u in Vientiane. Met z'n 400.000 inwoners is dit waarschijnlijk nog de meest dorpse hoofdstad ter wereld. Door de koloniale geschiedenis doet de sfeer Frans aan. Vanaf de bovenste etage van de Patuxai, de Laotiaanse versie van de Arc de Triomphe, heeft u een weids uitzicht over de stad en de Mekongrivier. Het zal u meteen opvallen hoe groen de stad is. U overnacht in Phasouk Residence.
Ontbijt inbegrepen

Dag 7

Een gehele dag ter vrije besteding in Vientiane. Aan te raden is een bezoek aan de morningmarket, waar veel geweven sjaals en doeken te koop zijn. Ook de nabijgelegen voedselmart, de Kua Din, is de moeite waard. De antiekwinkels in het centrum van Vientiane verkopen prachtig bewerkte opiumpijpen en zilverwerk tegen redelijke prijzen. Of huur een fiets en breng o.a. een bezoek aan Wat Sisaket en Wat Phra Keo, twee schitterende tempels. Maar mis vooral Pha That Luang niet! Dit met bladgoud bedekte tempelcomplex, symbool van Boeddhistisch Laos, ligt iets buiten het centrum van de stad. Met de brommer of lokale bus kunt u bovendien een bezoek brengen aan Wat Xieng Khuan, het vreemde Boeddhapark vol met beelden die figuren uit Boeddhistische en hindoeïstische vertellingen voorstellen. Aan het begin van de avond volgt de transfer naar het busstation voor de nachtbus naar Pak Se.
Ontbijt inbegrepen

Dag 8

Vroeg in de ochtend aankomst in Pak Se. Na aankomst volgt de transfer over land en het laatste stukje per boot vanaf Ban Nakasang. Aan het begin van de middag komt u aan op Don Khone. U logeert in het Sala Done Khone.

Dag 9 & 10

Twee dagen ter vrije besteding, een heerlijke plek om per fiets te ontdekken. Khone Island wordt nog deels gekenmerkt door zijn Frans koloniale invloeden, waaronder tal van koloniale gebouwen. Hier en daar zijn nog overblijfselen te vinden uit die tijd. Verder wordt het eiland gedomineerd door kokosnoot plantages. Er zijn tevens nog resten te zien zijn van de spoorweg die onder de Fransen rond de stroomversnellingen werd aangelegd. De enige die Laos rijk is, want het land kent immers geen spoornet. Bezoek bijvoorbeeld de Liphi waterval of ga naar het puntje van het eiland om vervolgens de boot te nemen de Mekong rivier op om de zoetwater dolfijnen te spotten. U kunt zelfs een aantal bijzondere vogelsoorten in dit gebied tegen komen. Tevens is het mogelijk om naar het naast gelegen eiland Don Det te gaan, deze twee eilandjes zijn namelijk verbonden door een brug. Overnachtingen in het Sala Done Khone Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 11

Alweer uw laatste dag in Laos. Vandaag volgt de transfer per auto met chauffeur naar Pakse en vervolgens naar het grensplaatsje Chong Mek door naar Ubon (Thailand) om per nachttrein naar Bangkok te reizen. De Thaise slaaptreinen zijn van uitstekende kwaliteit. U heeft de beschikking over een boven- of onderbed, inclusief lakens en kussen. Wij reserveren voor u 2de klas AC slaapplaatsen.
Ontbijt inbegrepen

Dag 12

Aankomst in Bangkok, waar u wordt verwelkomd door de chauffeur. Transfer naar uw hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding voor een eerste kennismaking met Krung Thep, 'Stad van de Engelen' zoals de Thaise bevolking de stad liefkozend noemt. Een stad vol tegenstellingen. Het verkeer is chaotisch en de straten zijn overvol, maar geloof het of niet er zijn ook genoeg plekken waar u rust kunt vinden. In een boeddhistisch klooster bijv. of in één van de vele Beauty Spa's. U logeert in Nouvo City Hotel.

Dag 13

Transfer naar de luchthaven van Bangkok. Vanaf hier vertrekken de internationale vluchten.
Ontbijt inbegrepen

Reissom: vanaf € 1.165,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid van vluchten en hotels.

Inbegrepen:

 • Transfers volgens het programma per airconditioned auto met privéchauffeur of per lokale (mini)bus
 • Nachttrein Ubon Rachathani – Bangkok (2e klas slaapplaatsen)
 • Transfers Vientiane – Vang Vieng & Vang Vieng – Luang Prabang per gedeelde minibus
 • Nachtbus op de route Vientiane – Pak Se (stoelen kunnen achterover)
 • Overnachtingen in eenvoudige en middenklasse hotels en guesthouses in 1 x 2-persoonskamer
 • Verblijf op basis van logies en ontbijt
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie

Niet inbegrepen:

 • Vliegtickets
 • Evt vroege check-in & late check-out
 • Drankjes en overige maaltijden
 • Tours en entreegelden
 • Fooien & uitgaven van persoonlijke aard
 • Visumkosten Laos ($ 35,00 p.p. ter plaatse te betalen)
 • Administratiekosten (€ 25,00 / € 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Evt. inentingen en reis- en/of annuleringsverzekering

Ook naar Laos?

Bovenstaande reis kan natuurlijk zo geboekt worden, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Marleen Cok

Marleen Cok

Specialist Myanmar, Cambodja, Laos & Japan

"Tijdens haar studie maakte Marleen haar eerste verre reis naar Bali, Indonesië, waar zij direct verliefd werd op de cultuur. Azië blijft voor haar het meest bijzondere continent om te ontdekken en zij bewaart aan al haar reizen herinneringen die haar voor altijd bij zullen blijven."