Een luxe en veelzijdige reis langs de hoogtepunten van Laos. Onder andere een meerdaagse en geheel verzorgde cruise in Zuid-Laos.

Hoogtepunten

Hoogtepunten van deze reis

 • Wordt verliefd op de koningsstad Luang Prabang
 • Ontdek Vientiane met een vleugje Frans kolonisme
 • Bijzondere en luxe cruise door Zuid-Laos
 • Bezoek de mooi gelegen Wat Phou tempel
 • Verblijf in luxe en sfeervolle hotels
 • Sluit de reis af in de metropool Bangkok

Route

Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 1

Aankomst op de luchthaven van de oude koningsstad Luang Prabang. U wordt ontvangen door de lokale gids - welkom in Laos! Vervolgens transfer per auto met chauffeur naar het hotel. Wie Luang Prabang bezoekt is op slag verliefd! Unesco plaatste de stad in 1995 op de werelderfgoedlijst van belangrijkste cultuurgoederen ter wereld. Deze erkenning onderstreept het unieke karakter van Luang Prabang. De stad ligt direct aan de Mekong rivier en tussen de groene heuvels. De rest van de dag is ter vrije besteding om op eigen gelegenheid een eerste indruk te krijgen van de stad. Vanavond wordt u getrakteerd op een traditioneel Laotiaans welkomstdiner in Tamnak Lao (of vergelijkbaar)! U logeert in Satri House.
Diner inbegrepen

Dag 2

Luang Prabang heeft de reiziger veel te bieden. U begint de dag met een bezoek aan het voormalige Royal Palace. Verder een bezoek aan één van de mooiste tempels: Vat Xieng Thong. De muren zijn ingelegd met mozaïek, met nu eens niet het leven van Boeddha als onderwerp, maar dat van de gewone man. De gids brengt u vandaag ook naar Wat Visoun, waar een grote stupa staat. U vervolgt uw bezoek naar Wat Mai, gebouwd in 1796, dat bewonderd wordt door haar houten dak. Na de lunch bezoekt u het Arts and Ethnology Centre en de weefdorpjes Ban Xangkhong en Ban Xienglek. Tegen zonsondergang is het de moeite waard om Phu Si te beklimmen, de heuvel die de stad domineert. De klim van 329 treden wordt beloond met uitzicht over de omgeving en de Kane rivier. Overnachting in Satri House.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Satri House

Satri House

Dit is een goed voorbeeld van de adresjes die wij zoeken; luxe maar kleinschalig en persoonlijk. Het historische gebouw - wat ooit het onderkomen was van Prince Soupha-nouvong - is gebouwd in koloniale stijl en bij de verbouwing en inrichting als hotel is deze stijl gelukkig behouden. Het hotel ligt midden in de stad, maar in een rustige wijk. Lunch of dineer minstens één keer in het restaurant, men serveert de authentieke Laotiaanse keuken.

www.satrihouse.com

Dag 3

Vandaag maakt u nader kennis met de natuurlijke en schone omgeving van Luang Prabang. Als eerste bezoekt u de Phosi markt, op deze plek handelen de locals uit de omgeving en doen zij de boodschappen. Tevens wordt er een stop gemaakt in het Ock Pop Tock centre, hier legt de gids het proces uit van het zijde weven. Hierna gaat u per auto met chauffeur en gids de stad uit en rijdt u naar de dorpjes van de Khmu, Hmong en Lao minderheden. Vanuit het dorp gaat u naar de Kuang Si-watervallen. De watervallen zijn mooi en bieden enige verkoeling. U kunt hier pootje baden en lekker even afkoelen. In de middag transfer naar het vliegveld van Luang Prabang voor de vlucht naar Vientiane. Na aankomst op het vliegveld volgt de transfer naar het hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding voor een eerste indruk van de stad. Met z'n 400.000 inwoners is dit waarschijnlijk nog de meest dorpse hoofdstad ter wereld. Door de koloniale geschiedenis doet de sfeer Frans aan. Aan te raden is een bezoek aan de morningmarkt, waar veel geweven sjaals en doeken te koop zijn. Ook de nabijgelegen voedselmart, de Kua Din, is de moeite waard. De antiekwinkels in het centrum van Vientiane verkopen prachtig bewerkte opiumpijpen en zilverwerk tegen redelijke prijzen. U logeert in het Ansara Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 4

Vandaag brengt u een bezoek aan de Central Market waar de bevolking dagelijks naar toe komt om hun waren te verkopen. Loop rustig over de markt en koop leuke souvernirs voor thuis! Op loopafstand bevindt zich het Ho Phra Keo, één van de koninklijke tempels van monarchie in Laos. Sinds 1970 doet de tempel dienst als museum en beschikt over o.a. een collectie van indrukwekkende beeldhouwwerken van Boeddha. Verder staat er een bezoek op het programma aan de Wat Sisaket gebouwd in 1818. In de tempel bevinden zich prachtige fresco's en 6.840 afbeeldingen van Boedhha! Patousay, gebouwd in 1958, wordt veel gefotagrafeerd in Vientiane, het bouwwerk dat geïnspireerd is door de Arc of Triumph in Parijs. In de middag bezoekt u de stupa That Luang. Dit met bladgoud bedekte tempelcomplex, symbool van Boeddhistisch Laos, ligt iets buiten het centrum van de stad. Koning Setthathirath bouwde deze stupa in 1566 als nationaal symbool. Mocht u interesse hebben, dan kunt u een bezoek brengen aan het COPE Exhibition Centre (www.copelaos.org). Tenslotte brengt u een bezoek aan het Xieng Khuan Buddha Park, het vreemde Boeddhapark vol met beelden die figuren uit Boeddhistische en hindoeïstische vertellingen voorstellen. Overnachting in het Ansara Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 5

Transfer naar de luchthaven van Vientiane voor de vlucht naar Pakse. Vandaag begint een fantastische tocht op de Vat Phou cruise in het zuiden van Laos. Een luxe boot die u brengt naar de mooiste plekken van deze omgeving. U bezoekt onder andere de wereldberoemde Wat Phou (de 'bergtempel') waar volgens kenners de oorsprong ligt van de Khmerbeschaving die later in Angkor (Cambodja) tot ongekende bloei zou komen. Het gedeeltelijk overgroeide Khmertempelcomplex dateert uit de zesde tot de achtste eeuw. Archeologen vermoeden dat de Wat Phou destijds het machts- en religieuze centrum was van een groot Khmerrijk. Vanaf de centrale tempel boven op een heuvel kijkt u uit over de Mekongrivier, de frangipanibomen die sierlijk langs de trappen van het complex groeien en een groot meer waar ieder jaar in februari tijdens het Wat Phou festival bootraces worden gehouden. In de middag stapt u weer op een boot die u naar de delta brengt, ook wel bekend als de 'Vierduizend Eilanden'. De Mekong waaiert hier uit in tal van zijarmen waartussen zich duizenden eilandjes hebben genesteld. U overnacht tijdens de cruise in authentieke cabines met airco en een eigen badkamer.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 6

Vandaag vervolgt u de cruise en bezoekt u onder andere het kleine dorpje Ban Huei Thamo. Dit dorpje ligt op een paarminuten loopafstand van de mysterieuze bostempel Oum Muong. Tijdens en na de lunch vaart u verder zuidwaarts. U gaat weer aan wal bij Ban Dua Tae, een klein Lao Loum dorpje waar de mensen leven volgens een eeuwenoude traditionele levensstijl. Tijdens een wandeling krijgt u inzicht in het dagelijkse leven van de locals. Hierna vaart u verder in de richting van het 4000-eilanden gebied. De dag eindigt in de buurt van het eiland Done Khong, het grootste bewoonde eiland in de rivier. Overnachting aan boord van de boot.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

We zijn echt verliefd geworden op Laos. Een compliment voor jou en Namasté voor het regelen van onze droomreis, waar we zo naar uitgekeken hadden! Maureen en Leon de Klonia

Dag 7

De laatste dag van deze mooie cruise door het zuiden van Laos. Bij het dorpje Ban Dong Veuthong zult u de cruise verlaten. U vaart op een kleinere boot tussen de vele kleine eilandjes door. U bezoekt onder andere de eilandjes Don Khone en Don Det, waar onder andere nog een oude Franse locomotief is te zien en een stuk spoor. Tot slot van de cruise bezoekt u ook nog de watervallen van Khong Pha Peng. Aan het eind van de middag arriveert u terug in Champasak. Hier gaat u van de boot en volgt de transfer naar Hierna rijdt u door naar de La Folie Lodge. U logeert in The River Resort.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 8

In de ochtend transfer naar de luchthaven van Pakse. Vanaf hier vertrekken internationale vluchten (bijv. naar Bangkok of Siem Reap).
Ontbijt inbegrepen

Reissom: vanaf € 1.765,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid van vluchten en hotels.

Inbegrepen:

 • Vlucht Luang Prabang – Vientiane & Vientiane – Pakse
 • Transfers volgens het programma per airconditioned auto met privé-chauffeur en Engelssprekende gids
 • Alle overnachtingen in sfeervolle luxe accommodaties in 1 x 2-persoonskamer
 • Verblijf op basis van logies & ontbijt
 • Maaltijden zoals genoemd in programma
 • Laotiaans welkomstdiner in Luang Prabang
 • Excursies en stadstours zoals vermeld, privé en met Engelstalige lokale gids, incl. entreegelden
 • 3-daagse Vat Phou Cruise, join in
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie

Niet inbegrepen:

 • Internationale vliegtickets
 • Evt. vroege check in en late check out
 • Drankjes en overige maaltijden
 • Fooien & uitgaven van persoonlijke aard
 • Visumkosten ($ 35,00 p.p. ter plaatse te betalen)
 • Administratiekosten (€ 25,00 / € 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Evt. inentingen en reis- en/of annuleringsverzekering

Ook naar Laos?

Bovenstaande reis kan natuurlijk zo geboekt worden, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Marleen Cok

Marleen Cok

Specialist Myanmar, Cambodja, Laos & Japan

"Tijdens haar studie maakte Marleen haar eerste verre reis naar Bali, Indonesië, waar zij direct verliefd werd op de cultuur. Azië blijft voor haar het meest bijzondere continent om te ontdekken en zij bewaart aan al haar reizen herinneringen die haar voor altijd bij zullen blijven."