Korte kennismaken met Laos inclusief. bezoek aan de oude Koningsstad Luang Prabang & 2-daagse cruise over de Mekong Rivier!

Hoogtepunten van Laos in een notendop

Hoogtepunten van deze reis

 • Ontdek de Thaise stad Chiang Rai in de Gouden driehoek
 • 2-Daagse cruise over de Mekong rivier
 • Ontdek Luang Prabang per fiets
 • Ontdek de Franse plekjes in de hoofdstad Vientiane
 • Overnachtingen in kleinschalige en sfeervolle hotels

Route

Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 1

Aankomst op de luchthaven Chiang Rai, waar u wordt ontvangen door de lokale chauffeur - welkom in Thailand! Vervolgens transfer naar het hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding. De groene provincie Chiang Rai ligt ongeveer 150 km ten noorden van Chiang Mai, ingesloten tussen Laos en Myanmar in het hartje van de legendarische Gouden Driehoek. U overnacht in Laluna Hotel & Resort.

Dag 2

Na het ontbijt reist u in ca. twee uur naar Chiang Khong. Hier stapt u op een lokale shuttle bus (30 Baht p.p.) de rivier de Mekong over. Welkom in Laoland! Na de grensformaliteiten wordt u naar de piergebracht en stapt u op een traditionele houten boot. Vandaag maakt u een cruise over de Mekong Rivier, of wel 'the Mother of Waters'. De rivier heeft zijn puurheid weten te behouden met bebossing aan beide zijden. Onderweg heeft u de mogelijkheid om de Hmongs te bezoeken in het dorpje Ban Houeilampen, waar ongeveer 50 families wonen. De vrouwen dragen hier prachtige borduurde kledingstukken met indrukwekkende zilveren sieraden. U krijgt lunch aan boord. In de namiddag komt u aan in Pakbeng, een rustig dorpje met een prachtig uitzicht over de Mekong Rivier. U overnacht in Pakbeng Lodge.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 3

In de ochtend kunt u de lokale markt bezoeken, een plaats met prachtige felle kleuren en stammen die hun handel willen verkopen. Na het ontbijt vaart u verder. Onderweg gaat u aan wal om de Pac Ou grotten te bezichtigen. Dit heiligdom herbergt honderden boeddhabeelden en wordt al eeuwen vereerd. Tijdens Pi Mai, Laotiaans nieuwjaar, vinden indrukwekkende processies plaats waarbij elk beeld ritueel wordt gereinigd. Onderweg wordt er nog een stop gemaakt in een lokaal dorpje op de oevers van de Mekong rivier. In de middag komt u aan in de oude koningsstad Luang Prabang. Wie deze stad bezoekt is op slag verliefd! Unesco plaatste de stad in 1995 op de werelderfgoedlijst van belangrijkste cultuurgoederen ter wereld. Deze erkenning onderstreept het unieke karakter van Luang Prabang. De stad ligt direct aan de Mekong rivier en tussen de groene heuvels. De rest van de dag is ter vrije besteding om op eigen gelegenheid een eerste indruk te krijgen van de stad. Tegen zonsondergang is het de moeite waard om Phu Si te beklimmen, de heuvel die de stad domineert. De klim van 329 treden wordt beloond met uitzicht over de omgeving en de Kane rivier. U overnacht in My Dream Resort.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 4

Luang Prabang heeft de reiziger veel te bieden. Vandaag maakt u kennis met de stad op een eco-vriendelijke manier, per fiets! U begint de dag met een bezoek aan het voormalige Royal Palace. Verder een bezoek aan één van de mooiste tempels: Vat Xieng Thong. De muren zijn ingelegd met mozaïek, met nu eens niet het leven van Boeddha als onderwerp, maar dat van de gewone man. De gids brengt u vandaag ook naar Wat Visoun, waar een grote stupa staat. U vervolgt uw bezoek naar Wat Mai, gebouwd in 1796, dat bewonderd wordt door haar houten dak. In de middag stapt u wederom op de fiets om een aantal kleine lokale dorpjes net buiten de stad te bezoeken. Hier krijt u een leuke en leerzame introductie over de bevolkingsgroepen buiten de steden. De fietstocht eindigt bij de Wat Phonpao, deze tempel gelegen op een heuvel bied een schitterend uitzicht over Luang Prabang en de omliggende heuvels. Overnachting in My Dream Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 5

Vandaag maakt u nader kennis met de natuurlijke en schone omgeving van Luang Prabang. Als eerste bezoekt u de Phosi markt, op deze plek handelen de locals uit de omgeving en doen zij de boodschappen. Tevens wordt er een stop gemaakt in het Ock Pop Tock centre, hier legt de gids het proces uit van het zijde weven. Hierna gaat u per auto met chauffeur en gids de stad uit en rijdt u naar de dorpjes van de Khmu, Hmong en Lao minderheden. Vanuit het dorp gaat u naar de Kuang Si-watervallen. De watervallen zijn mooi en bieden enige verkoeling. U kunt hier pootje baden en lekker even afkoelen. De middag ter vrije besteding. Heerlijk slenteren door de stad en genieten van een drankje langs de rivier. Overnachting in My Dream Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 6

In de ochtend volgt de transfer naar de luchthaven voor de vlucht van Vientiane. Aankomst in Vientiane. Met z'n 400.000 inwoners is dit waarschijnlijk nog de meest dorpse hoofdstad ter wereld. Door de koloniale geschiedenis doet de sfeer Frans aan. Aan te raden is een bezoek aan de morningmarkt, waar veel geweven sjaals en doeken te koop zijn. Ook de nabijgelegen voedselmart, de Kua Din, is de moeite waard. De antiekwinkels in het centrum van Vientiane verkopen prachtig bewerkte opiumpijpen en zilverwerk tegen redelijke prijzen. U overnacht in Hotel Beau Rivage Mekong.
Ontbijt inbegrepen

Dag 7

In de ochtend brengt u een bezoek aan de Central Market waar de bevolking dagelijks naar toe komt om hun waren te verkopen. Loop rustig over de markt en koop hier uw leuke souvernirs voor thuis! Op loopafstand bevindt zich het Ho Phra Keo, één van de koninklijke tempels van monarchie in Laos. Sinds 1970 doet de tempel dienst als museum en beschikt over o.a. een collectie van indrukwekkende beeldhouwwerken van Boeddha. Verder staat er een bezoek op het programma aan de Wat Sisaket gebouwd in 1818. In de tempel bevinden zich prachtige fresco's en 6.840 afbeeldingen van Boedhha! Patousay, gebouwd in 1958, wordt veel gefotagrafeerd in Vientiane, het bouwwerk dat geïnspireerd is door de Arc of Triumph in Parijs. Hierna bezoekt u de stupa That Luang. Dit met bladgoud bedekte tempelcomplex, symbool van Boeddhistisch Laos, ligt iets buiten het centrum van de stad. Koning Setthathirath bouwde deze stupa in 1566 als nationaal symbool. De middag is ter vrije besteding. Overnachting in het Hotel Beau Rivage Mekong.
Ontbijt inbegrepen

Dag 8

Tijd om afscheid te nemen van dit fijne land. Transfer naar de luchthaven van Vientiane. Vanaf hier vertrekken internationale vluchten.

Reissom: vanaf € 1.035,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid van vluchten en hotels.

Inbegrepen:

 • Vlucht Luang Prabang – Vientiane
 • Overnachtingen in middenklasse hotels in 1 x 2-persoonskamer
 • Verblijf op basis van logies en ontbijt
 • Transfers volgens het programma per airconditioned auto met privé-chauffeur en Engelssprekende gids
 • 2-Daagse bootcruise over de Mekong rivier op basis van volpension
 • Excursies onder begeleiding van Engelssprekende lokale gids
 • Entreegelden voor de opgenomen excursies
 • Overige maaltijden volgens programma
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie

Niet inbegrepen:

 • Internationale vliegtickets
 • Evt. vroege check-in en late check-out
 • Drankjes en overige maaltijden
 • Evt. overige tours en entreegelden
 • Fooien & uitgaven van persoonlijke aard
 • Visumkosten voor Laos ($ 35,00 p.p. ter plaatse te betalen)
 • Administratiekosten (€ 25,00 / € 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Evt. inentingen en reis- en/of annuleringsverzekering

Ook naar Laos?

Bovenstaande reis kan natuurlijk zo geboekt worden, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Marleen Cok

Marleen Cok

Specialist Myanmar, Cambodja, Laos & Japan

"Tijdens haar studie maakte Marleen haar eerste verre reis naar Bali, Indonesië, waar zij direct verliefd werd op de cultuur. Azië blijft voor haar het meest bijzondere continent om te ontdekken en zij bewaart aan al haar reizen herinneringen die haar voor altijd bij zullen blijven."