Een individuele rondreis vol cultuur, natuur, avontuur en strand met alle vrijheid om Laos & Cambodja zelf te ontdekken. Leuke kleinschalige hotels en vervoer zijn geregeld, de rest vult u ter plaatse zelf in.

Hoogtepunten van Laos & Cambodja on a budget

Hoogtepunten van deze reis

 • Wordt verliefd op koningsstad Luang Prabang
 • Wandelen, fietsen of raften op de Nam Song bij Vang Vieng
 • Hoofdstad Vientiane, goed te ontdekken per fiets
 • Tempelcomplex Angkor Wat
 • Overnachten bij een lokale familie op het platteland
 • Bezoek de Killing Fields in de buurt van Phnom Penh
 • Paar dagen genieten van zon, zee en strand bij Sihanoukville

Route

Tijdens de reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 1

Aankomst in Luang Prabang. Welkom in Laos! Na aankomst transfer naar uw hotel. Wie Luang Prabang bezoekt is op slag verliefd! Unesco plaatste de stad in 1995 op de werelderfgoedlijst van belangrijkste cultuurgoederen ter wereld. Deze erkenning onderstreept het unieke karakter van Luang Prabang. De stad ligt direct aan de Mekong rivier en tussen de groene heuvels. De rest van de dag is ter vrije besteding om op eigen gelegenheid een eerste indruk te krijgen van de stad. U overnacht in Villa Saykham Hotel.

Dag 2 & 3

Twee gehele dagen ter vrije besteding in deze interessante stad. Luang Prabang heeft de bezoeker veel te bieden: een interessant museum, tientallen tempels en schitterende natuur. Breng in elk geval een bezoek aan het museum, gehuisvest in het voormalige paleis van de koning van Laos die kort na de revolutie in 1975 werd verbannen en van wie sindsdien niets meer is vernomen. Het paleis herbergt een uitzonderlijke collectie boeddha's, waaronder de wereldberoemde Pha Bang. Dit massief gouden beeld, het heiligste boeddhabeeld van Laos, weegt meer dan 50 kilo en is rond het begin van de jaartelling in Sri Lanka gemaakt. Van alle tempels in Luang Prabang is de kleine Wat Xieng Thong wellicht de mooiste. De muren zijn ingelegd met mozaïek, met nu eens niet het leven van Boeddha als onderwerp, maar dat van de gewone man. Tegen zonsondergang is het de moeite waard om Phu Si te beklimmen, de heuvel die de stad domineert. De klim van 329 treden wordt beloond met uitzicht over de omgeving en de Kane rivier. Bezoek 's avonds een authentieke dansshow bij het koninklijk paleis (slechts een aantal dagen per week te zien). Overnachtingen in Villa Saykham.
Ontbijt inbegrepen

Dag 4

Na het ontbijt wordt u door een gids naar het busstation gebracht. Hij zorgt ervoor dat u in de goede bus stapt. Een mooie rit van ongeveer vijf uur per gedeelde minibus brengt u in Vang Vieng. Gelegen aan de oevers van de Nam Song rivier en verscholen tussen groene heuveltoppen oogt Vang Vieng als een idyllisch bergdorp. Geef u over aan de gemoedelijke plattelandssfeer en indrukwekkende vergezichten op de omliggende kalksteenformaties. U overnacht in Villa Vang Vieng Riverside.
Ontbijt inbegrepen

Dag 5

Het natuurschoon, met wild stromende rivieren, bergen, grotten en spelonken, bieden legio mogelijkheden voor de actieve reiziger. Georganiseerd of op eigen gelegenheid kunt u kiezen uit diverse excursies: wandelen, op grottenexpeditie, fietsen, kanoën, raften op de Nam Song of de rivier per autoband afzakken. In de namiddag zijn de restaurants aan de rivier de plek bij uitstek om de zon achter de enorme karstheuvels te zien verdwijnen. Overnachting in Villa Vang Vieng Riverside.
Ontbijt inbegrepen

Azie tips van onze reizigers

Azië tips van Namasté reizigers

Inspiratie nodig? Bezoek onze pagina met reiservaringen en tips van andere reizigers. Hier vindt u tips over dat ene goede lokale restaurantje, een mooie wandelroute, een boottocht die u zeker niet mag missen of een bijzondere accommodatie. Een pagina van reizigers voor reizigers! En heeft u zelf een goede tip dan kunt u deze hier delen.

Bekijk hier alle Azië reiservaringen en tips

Dag 6

In de ochtend vervolgt u alweer de reis per bus naar het zuiden. Aan het begin van de middag arriveert u in Vientiane. Met zijn 400.000 inwoners is dit waarschijnlijk de meest dorpse hoofdstad ter wereld. Door de koloniale geschiedenis doet de sfeer Frans aan. Vanaf de bovenste etage van de Patuxai, de Laotiaanse versie van de Arc de Triomphe, heeft u een weids uitzicht over de stad en de Mekongrivier. Het zal u meteen opvallen hoe groen de stad is. U overnacht in Phasouk Residence.
Ontbijt inbegrepen

Dag 7

Een gehele dag ter vrije besteding in Vientiane. Aan te raden is de dag te beginnen met een bezoek aan de morningmarket, waar veel geweven sjaals en doeken te koop zijn. Ook de nabijgelegen voedselmart, de Kua Din, is de moeite waard. De antiekwinkels in het centrum van Vientiane verkopen prachtig bewerkte opiumpijpen en zilverwerk tegen redelijke prijzen. Of huur een fiets en breng bijvoorbeeld een bezoek aan Wat Sisaket en Wat Phra Keo, twee schitterende tempels. Maar mis vooral Pha That Luang niet! Dit met bladgoud bedekte tempelcomplex, symbool van Boeddhistisch Laos, ligt iets buiten het centrum van de stad. Met de brommer of lokale bus kunt u bovendien een bezoek brengen aan Wat Xieng Khuan, het vreemde Boeddhapark vol met beelden die figuren uit Boeddhistische en hindoeïstische vertellingen voorstellen. Overnachting in het Phasouk Residence.
Ontbijt inbegrepen

Dag 8

In de ochtend volgt de transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Siem Reap (Cambodja). Aankomst in Siem Reap, waar u wordt verwelkomd door onze lokale agent. Transfer naar uw hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding waarin u gelegenheid heeft om de stad beter te leren kennen. De stad wordt wel steeds drukker omdat het de uitvalsbasis is voor een bezoek aan de wereldberoemde tempels van Angkor. U overnacht in La Niche d'Angkor.
Ontbijt inbegrepen

Dag 9 & 10

Twee gehele dagen ter vrije besteding in Siem Reap. Het hoogtepunt van Siem Reap is natuurlijk Angkor Wat, één van de wereldwonderen. De hindoeïstische en boeddhistische tempels zijn tussen de 6e en 13e eeuw gebouwd. Het is een enorm complex van 25 km2. Maar bezoek ook de Grote Markt waar werkelijk van alles te koop is. De markt is erg belangrijk voor de streek – hier komt de plaatselijke bevolking zijn boodschappen doen. Naast een wandeling door de stad is een fietstochtje in de omgeving aan te bevelen. Rondom de stad, achter de pagoden, bevinden zich de rijstvelden en de traditionele huizen van de Khmerboeren. Ten zuiden van de 'moderne stad', voorbij de krokodillenfarm, ligt het dorp Siem Reap. Volg de linkeroever van de rivier langs de weg richting het Tonle Sapmeer. Langs de weg staan honderden paalwoningen verborgen tussen de dichte begroeiing. Hier leven de boeren en vissers van Siem Reap. Overnachting in La Niche d'Angkor.
Ontbijt inbegrepen

Dag 11

Na het ontbijt rijdt u naar Kampong Thom, bekend om Sambor Prei Kuk. Dit is gebouwd in de Chenla periode in de 6e en 7e eeuw en huist enkele prachtig bewaarde tempels in de jungle. De reis er naar toe is al zo de moeite waard. Kleine zandpaadjes verbinden de drie belangrijkste tempels en u legt deze stukken te voet af. Geniet van de rust en van het uitzicht tijdens de wandeling. Met uw bezoek steunt u de lokale gemeenschap. Zij bereiden vanmiddag een lokale maaltijd voor u. Na deze lunch wordt u naar de homestay gebracht waar u vannacht zult verblijven. De rest van de dag kunt u naar eigen wens invullen. Neem een kijkje in het dorp of help uw gastgezin met het bereiden van het diner. U overnacht bij een Cambodjaans gezin.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 12

Na een vers ontbijt neemt u afscheid van het gastgezin en vervolgt u de reis per naar Phnom Penh. Eenmaal in Phnom Penh aangekomen volgt de transfer naar het hotel. De hoofdstad van Cambodja is een charmante stad, die tal van architectonische hoogtepunten herbergt. De stad staat nog steeds bol van de contrasten. Brede boulevards uit de Franse tijd worden afgewisseld met zandweggetjes. De sporen van de oorlog zijn nog steeds te zien, maar daarnaast is er de positieve en vrolijke bevolking en is Phnom Penh een typisch Aziatische stad. De rest van de dag is ter vrije besteding. U overnacht in The Artist Guesthouse.
Ontbijt inbegrepen

Dag 13

Vandaag is ter vrije besteding in Phnom Penh. Op loopafstand zijn het Koninklijk Paleis met de Zilveren Pagode te vinden, waarvan de vloer uit 5.000 zilveren tegels bestaat. De schitterende Emerald Boeddha zit achter een levensgrote gouden boeddha, die gedecoreerd is met 9.584 diamanten. Het National Museum is gehuisvest in een indrukwekkend traditioneel gebouw. Daar kunt u de meesterstukken van de Khmerkunst uit de vierde t/m de veertiende eeuw bewonderen. Op 15 kilometer van Phnom Penh bevinden zich de 'Killing Fields'. In een glazen herdenkingsmonument zijn de 8.000 schedels stille getuigen van de gruwelen die meer dan twee miljoen Cambodjanen tijdens het Pol Pot-regime het leven hebben gekost. Het dagelijks leven van nu, dat er voor de meeste Cambodjanen stukken beter uitziet, vindt u op een van de vele kleurrijke markten. Vooral de centrale markt, waar vele eetstalletjes zoete hapjes serveren, is leuk om te bezoeken. De markt bevindt zich in een mooi Art Deco gebouw. Overnachting in het The Artist Guesthouse.
Ontbijt inbegrepen

Dag 14

In de ochtend transfer naar de haven- en badplaats Sihanoukville. Deze plaats heeft mooie en goed toegankelijke stranden en is dus een ideale plek om lekker bij te komen van de rondreis. U overnacht in Secret Garden.
Ontbijt inbegrepen

Dag 15 t/m 17

Drie dagen ter vrije besteding in Sihanoukville. Geniet van zon, zee en strand! Toch nog wat zien tijdens deze dagen? Bezoek het Preah Sihanouk Ream National Park. Overnachtingen in Secret Garden.
Ontbijt inbegrepen

Dag 18

U reist per auto met chauffeur terug naar Phnom Penh, en direct door naar de luchthaven voor uw terugvlucht.
Ontbijt inbegrepen

Reissom: vanaf € 1.545,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid van vluchten en hotels.


Inbegrepen:

 • Vlucht Vientiane – Siem Reap
 • In Laos & Cambodja transfers volgens het programma per airconditioned auto met privé-chauffeur (tenzij anders vermeld)
 • Overnachtingen in eenvoudige en middenklasse hotels en guesthouses in 1 x 2-persoonskamer
 • Verblijf op basis van logies en ontbijt
 • Transfers Luang Prabang – Vang Vieng & Vang Vieng – Vientiane per gedeelde minibus
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie


Niet inbegrepen:

 • Intercontinentale vluchten
 • Evt. vroege check in & late check out
 • Drankjes en overige maaltijden
 • Tours en entreegelden
 • Fooien & uitgaven van persoonlijke aard
 • Visumkosten (Laos $ 35,00 p.p., Cambodja $ 30,00 p.p. ter plaatse te betalen)
 • Administratiekosten (€ 25,00 € 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Evt. bijdrage aan Trees for All (€ 30,00 per persoon)
 • Evt. inentingen en reis- en/of annuleringsverzekering

Ook naar Laos & Cambodja?

Bovenstaande reis kan natuurlijk zo geboekt worden, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Marleen Cok

Marleen Cok

Specialist Myanmar, Cambodja, Laos & Japan

"Tijdens haar studie maakte Marleen haar eerste verre reis naar Bali, Indonesië, waar zij direct verliefd werd op de cultuur. Azië blijft voor haar het meest bijzondere continent om te ontdekken en zij bewaart aan al haar reizen herinneringen die haar voor altijd bij zullen blijven."