Een luxe en veelzijdige reis langs de hoogtepunten van Laos & Cambodja. Onder andere een bijzonder verblijf in een luxe ecolodge op het water.

Hoogtepunten van Laos & Cambodja in stijl

Hoogtepunten van deze reis

 • Wordt verliefd op koningsstad Luang Prabang
 • De tempels van wereldwonder Angkor Wat
 • Logeren in sfeervolle en luxe hotels
 • Een paar dagen relaxen op tropisch Koh Rong

Route

Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 1

Aankomst in de oude koningsstad Luang Prabang. Wie deze stad bezoekt is op slag verliefd! Unesco plaatste de stad in 1995 op de werelderfgoedlijst van belangrijkste cultuurgoederen ter wereld. Deze erkenning onderstreept het unieke karakter van Luang Prabang. De stad ligt direct aan de Mekong rivier en tussen de groene heuvels. De rest van de dag is ter vrije besteding om op eigen gelegenheid een eerste indruk te krijgen van de stad. U verblijft in Satri House.

Satri House

Satri House

Dit is een goed voorbeeld van de adresjes die wij zoeken; luxe maar kleinschalig en persoonlijk. Het historische gebouw - wat ooit het onderkomen was van Prince Soupha-nouvong - is gebouwd in koloniale stijl en bij de verbouwing en inrichting als hotel is deze stijl gelukkig behouden. Het hotel ligt midden in de stad, maar in een rustige wijk. Lunch of dineer minstens één keer in het restaurant, men serveert de authentieke Laotiaanse keuken.

www.satrihouse.com

Dag 2

Luang Prabang heeft de reiziger veel te bieden. U kunt 's morgens bij u gids aangeven of u de ochtendceremonie van de monniken wilt bijwonen. Anders begint u na het ontbijt met de citytour. Dan begint u met een bezoek aan het voormalige Royal Palace. Verder een bezoek aan één van de mooiste tempels: Vat Xieng Thong. De muren zijn ingelegd met mozaïek, met nu eens niet het leven van Boeddha als onderwerp, maar dat van de gewone man. De gids brengt u vandaag ook naar Wat Visoun, waar een grote stupa staat. U vervolgt uw bezoek naar Wat Mai, gebouwd in 1796, dat bewonderd wordt door haar houten dak. Na de lunch bezoekt u het Arts and Ethnology Centre en de weefdorpjes Ban Xangkhong en Ban Xienglek. Tegen zonsondergang is het de moeite waard om Phu Si te beklimmen, de heuvel die de stad domineert. De klim van 329 treden wordt beloond met uitzicht over de omgeving en de Kane rivier.Bezoek 's avonds een authentieke dansshow bij het koninklijk paleis (slechts een aantal dagen per week te zien).Overnachting in Satri House.
Ontbijt en lunch inbegrepen

Dag 3

Na het ontbijt rijdt u naar Muang La. Een mooie rit door het groene landschap vol met rijstvelden en langs de Nam Ou rivier. Na een paar uur wordt het meer bergachtig met kronkelende weggetjes. Een prima gelegenheid om kennis te maken met verschillende Hmong dorpjes waaronder Ban Xaong Ja. Halverwege de middag arriveert u in Muang La, dat bekend staat voor de hot springs. Heeft u nog wat tijd over? Geniet dan van een heerlijke massage of neem een duik in de hot springs, een natuurlijke spa. U overnacht in Muang La Resort.
Ontbijt & diner inbegrepen

Dag 4

In de ochtend brengt u een bezoek aan 2 geïsoleerde bergdorpen van de Ikho bevolking. De Ikho bevolking is oorsporkelijk afkomstig uit Tibet en de provincie Yunan in China. U maakt kennis met inwoners,hun authentieke levenwijze en geloof. De middag is ter vrije besteding in Muang La. Overnachting in Muang La Resort.
Ontbijt & diner inbegrepen

Dag 5

Dag ter vrije besteding in Muang La. Er zijn diverse mogelijkheden, zoals een mooie wandeling maken, fietstocht, of genieten van de hot springs. Overnachting in Muang La Resort.
Ontbijt & diner inbegrepen

Dag 6

Na het ontbijt gaat de reis naar Luang Prabang. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan de Pac Ou grotten te bezichtigen. Dit heiligdom herbergt honderden boeddhabeelden en wordt al eeuwen vereerd. Tijdens Pi Mai, Laotiaans nieuwjaar, vinden indrukwekkende processies plaats waarbij elk beeld ritueel wordt gereinigd. In de loop van de middag keert u terug naar de stad Luang Prabang. Overnachting in Satri House.
Ontbijt inbegrepen

Dag 7

In de ochtend transfer naar het vliegveld van Luang Prabang voor de vlucht naar Vientiane. Bij aankomst transfer naar het hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding voor een eerste indruk van de stad. Met z'n 400.000 inwoners is dit waarschijnlijk nog de meest dorpse hoofdstad ter wereld. Door de koloniale geschiedenis doet de sfeer Frans aan. Aan te raden is een bezoek aan de morningmarkt, waar veel geweven sjaals en doeken te koop zijn. Ook de nabijgelegen voedselmart, de Kua Din, is de moeite waard. De antiekwinkels in het centrum van Vientiane verkopen prachtig bewerkte opiumpijpen en zilverwerk tegen redelijke prijzen. U logeert in Ansara Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 8

Vandaag brengt u een bezoek aan de Central Market waar de bevolking dagelijks naar toe komt om hun waren te verkopen. Loop rustig over de markt en koop leuke souvernirs voor thuis! Op loopafstand bevindt zich het Ho Phra Keo, één van de koninklijke tempels van monarchie in Laos. Sinds 1970 doet de tempel dienst als museum en beschikt over o.a. een collectie van indrukwekkende beeldhouwwerken van Boeddha. Verder staat er een bezoek op het programma aan de Wat Sisaket gebouwd in 1818. In de tempel bevinden zich prachtige fresco's en 6.840 afbeeldingen van Boedhha! Patousay, gebouwd in 1958, wordt veel gefotagrafeerd in Vientiane, het bouwwerk dat geïnspireerd is door de Arc of Triumph in Parijs. In de middag bezoekt u de stupa That Luang. Dit met bladgoud bedekte tempelcomplex, symbool van Boeddhistisch Laos, ligt iets buiten het centrum van de stad. Koning Setthathirath bouwde deze stupa in 1566 als nationaal symbool. Mocht u interesse hebben, dan kunt u een bezoek brengen aan het COPE Exhibition Centre (www.copelaos.org). Tenslotte brengt u een bezoek aan het Xieng Khuan Buddha Park, het vreemde Boeddhapark vol met beelden die figuren uit Boeddhistische en Hindoeïstische vertellingen voorstellen. Overnachting in het Ansara Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 9

In de vroege ochtend transfer naar het vliegveld voor de vlucht naar Siem Reap. Aankomst in Siem Reap en transfer naar uw hotel. Siem Reap is een mooie, rustige provincie-hoofdstad. De stad wordt wel steeds drukker omdat het de uitvalsbasis is voor een bezoek aan de tempels van Angkor. U heeft de rest van de dag de tijd om zelf een eerste indruk te krijgen van deze stad. U overnacht in Navutu Dreams Resort & Spa.
Ontbijt inbegrepen

Dag 10

Vandaag belooft een interessante dag te worden. Na het ontbijt rijdt u naar Angkor Thom. Angkor Thom is de laatste hoofdstad van het Khmer rijk geweest. De oude ruïnestad is zeer indrukwekkend met alle muren, beelden, paden en poorten. Precies in het midden ligt de Bayon Tempel. Het monument heeft 54 torens die de provincies van het Khmer rijk representeren. Ook ontdekt u de tempel Baphoun, 'Terrace of Elephants' en 'Terrace of the Leper King'. Na de lunch vervolgt u de dag met een bezoek aan Angkor Wat, een prachtig complex. De hindoeïstische en boeddhistische tempels zijn tussen de 6e en 13e eeuw gebouwd. Het is een enorm complex van 25 km2, maar u krijgt voldoende gelegenheid de belangrijkste tempels te bezoeken. Uw bezoek wordt begeleid door een deskundige Engelssprekende gids. De tempels zijn lange tijd overwoekerd geweest door het oerwoud en in de 18e eeuw 'herontdekt'. Aan het eind van de middag een bezoek aan Phnom Bakheng en wellicht een mooie zonsondergang. Overnachting in Navutu Dreams Resort & Spa.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 11

Vandaag brengt u een bezoek aan Beng Melea, een nog niet gerestaureerde tempel in Angkor stijl. Er komen bijna geen toeristen, wat een bezoek heel bijzonder maakt. Trek wel stevige schoenen aan, want het is een beetje klimmen hier en daar. De tempel ligt op ongeveer twee uur rijden van Siem Reap. Ook brengt u vandaag een bezoek aan Koh Ker. Dit was vroeger voor een tijd de hoofdstad van het Khmer imperium. De middag is ter vrije besteding in Siem Reap. Bezoek onder meer de Grote Markt. Er is hier werkelijk van alles te koop. De markt is erg belangrijk voor de streek – hier komt de plaatselijke bevolking zijn boodschappen doen. Naast een wandeling door de stad is een fietstochtje in de omgeving ook aan te bevelen. Overnachting in Navutu Dreams Resort & Spa.
Ontbijt inbegrepen

Dag 12

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Siem Reap gebracht voor de vlucht naar Sihanoukville. Na aankomst volgt de transfer naar per auto met privéchauffeur naar Tatai Village aan de grens met Thailand. Dit dorp ligt aan de Tatai River en aan de voet van de Cardamom Mountains. De rivier wordt omgeven door dichtbegroeid regenwoud met mangroves en de Cardamom Mountains zijn bekend om de enorme diversiteit aan flora en fauna. Daarom is deze plek erg geliefd bij natuurliefhebbers. U stapt op de boot naar de lodge die de komende dagen uw thuis zal zijn. Overnachting in 4 Rivers Floating Lodge.
Ontbijt inbegrepen

Dag 13

Maak vandaag kennis met de omgeving van de Cardamom Mountains. Dit jungleachtige gebied is erg stil en er is dan ook een grote variatie aan flora en fauna te vinden. Rond 10:00 uur vaart u onder het genot van een drankje de mangroven in. U bezoekt een vissersdorpje waar u kennis kunt maken met de bescheiden lokale bevolking. U maakt hier kennis met het lokale leven. Ook bezoekt u het Cham (islamitische) gedeelte van het dorpje dat bereikbaar via een doolhof van kleine bruggetjes. Na de lunch brengt een korte klim u naar een panoramisch uitzicht over het platteland en de zee. Tijdens de terugreis per boot kunt u wederom de flora en fauna van de omgeving ervaren. Overnachting in 4 Rivers Floating Lodge.
Ontbijt inbegrepen

Dag 14

In de ochtend transfer naar de pier bij Sihanoukville. Hier stapt u op de boot voor de overtocht naar Koh Rong, een van de mooiste eilanden voor de kust van Cambodja. Het is een groen eiland met palmbomen en prachtige witte stranden. Een nog vrij onontdekt stukje paradijs met koraalriffen. Overnachting in Royal Sands Koh Rong.
Ontbijt inbegrepen

Dag 15 t/m 17

Drie dagen ter vrije besteding op Koh Rong. Een heerlijke plek om te ontkomen aan de drukte en lekker niets te doen. De wateren rondom het eiland zijn uitermate geschikt om de bijzondere onderwaterwereld te aanschouwen. Overnachtingen in Royal Sands Koh Rong.
Ontbijt inbegrepen

Dag 18

Vanochtend volgt de boot terug naar Sihanoukville, van waar u vervolgens per auto met chauffeur terug reist naar Phnom Penh, waar u in de loop van de middag aankomt. De hoofdstad van Cambodja is een charmante stad, die tal van architectonische hoogtepunten herbergt. De stad staat nog steeds bol van de contrasten. Brede boulevards uit de Franse tijd worden afgewisseld met zandweggetjes. De sporen van de oorlog zijn nog steeds te zien, maar het beeld dat u krijgt is een vrolijke en aparte sfeer die typisch is voor dit deel van Azië. De rest van de dag ter vrije besteding. Bezoek ter kennismaking in elk geval een leuke buurtmarkt, de plek waar het echte Cambodjaanse leven zich afspeelt. Vooral Central Market in een bijzonder art deco gebouw is de moeite waard. Allerlei eetstalletjes serveren heerlijke zoete hapjes. Overnachting in White Mansion Boutique Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 19

U heeft nog een deel van de dag ter vrije besteding in de stad Phnom Penh. Het dagelijks leven van nu, dat er voor de meeste Cambodjanen stukken beter uitziet, vindt u op een van de vele kleurrijke markten. Vooral de centrale markt in een bijzonder art deco gebouw is erg de moeite waard. Allerlei eetstalletjes serveren heerlijke zoete hapjes. In de middag wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw terugvlucht.
Ontbijt inbegrepen

Reissom: vanaf € 3.795,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid van vluchten en hotels.


Inbegrepen:

 • Vlucht Luang Prabang – Vientiane & Vientiane – Siem Reap met Lao Airlines
 • Vlucht Siem Reap – Sihanoukville met Cambodia Angkor Air
 • In Laos transfers volgens het programma per airconditioned auto met privéchauffeur en Engelssprekende gids
 • In Cambodja transfers volgens het programma per airconditioned auto met privéchauffeur
 • Alle overnachtingen in sfeervolle luxe accommodaties
 • Maaltijden zoals genoemd in programma
 • Stadstours & excursies zoals genoemd in programma
 • Excursies en stadstours onder begeleiding van Engelssprekende lokale gids
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie


Niet inbegrepen:

 • Intercontinentale vluchten
 • Gegarandeerde vroege check in & late check out
 • Overige maaltijden
 • Overige entreegelden
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Visumkosten (Laos USD 35,00 per persoon, Cambodja USD 30,00 per persoon)
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Evt. bijdrage aan Trees for All (€ 30,00 per persoon)
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Evt. inentingen

Ook naar Laos?

Bovenstaande reis kan natuurlijk zo geboekt worden, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Marleen Cok

Marleen Cok

Specialist Myanmar, Cambodja, Laos & Japan

"Tijdens haar studie maakte Marleen haar eerste verre reis naar Bali, Indonesië, waar zij direct verliefd werd op de cultuur. Azië blijft voor haar het meest bijzondere continent om te ontdekken en zij bewaart aan al haar reizen herinneringen die haar voor altijd bij zullen blijven."