Wandelen en koken staan centraal tijdens deze 9-daagse Mind, Body & Soul reis naar Nepal. Uw thuisbasis is een tent aan de rand van het Shivapuri Nagarjun National Park. Hier zult u zich snel thuis voelen, mede door de gezamenlijke maaltijden (alle diners zijn inclusief).

tent1-1498727217.jpg'

Hoogtepunten van deze reis:

  • Back to basic aan de rand van een natuurpark in Nepal
  • Verblijf in een comfortabele tent
  • Wandel naar een klooster om deel te nemen aan het gebed
  • Trekking door het Shivapuri Nagarjun N.P.
  • Geniet van de lokale Nepalese keuken
  • Dineer samen met de andere gasten
  • Leer Nepalese gerechten koken

Wandelen

Na aankomst in Kathmandu reist u meteen door naar uw accommodatie gelegen aan de rand van het Shivapuri Nagarjun National Park. Met deze plek als uitvalsbasis hebben wij een programma voor u samengesteld waarbij u al wandelend de omgeving verkend. Op de dag van aankomst staat er niets gepland, want het is altijd even wennen aan de temperatuur en het tijdsverschil. U maakt een trekking door het Shivapuri Nagarjun National Park waar u vogels kunt spotten en beschermde orchideeën kunt bewonderen. Ook wandelt u door kleine gemeenschappen naar het Namkha Khyung Dzong Rigdin Choling Monastery. Een klooster waar 50 monniken wonen en u welkom bent om deel te nemen aan het dagelijks gebed om 15:00 uur. Optioneel is een bezoek aan Kathmandu mogelijk. Al wandelend laten we u de mooiste pleinen en tempels van de stad zien. De accommodatie zorgt voor een gids en – tijdens de langere wandelingen – een lunchpakket. In totaal staan er 2 lange wandelingen en 1 korte wandeling gepland. Mocht u andere wensen hebben dan passen we het programma graag aan.

Koken & ontspannen

Tijdens uw verblijf brengt u tijd door in de keuken om samen met Chef Jas een aantal Nepalese gerechten te koken. Voordat u het kookschort ombindt gaat u samen met Jas naar de lokale markt om kruiden te kopen en plukt u groenten en kruiden uit de tuin van de accommodatie. Aan het einde van de workshop kunt o.a. momos (dumplings) en een ei- of kipcurry maken. Tussen de wandelingen en het koken door kunt u met een boek ontspannen bij de tent – de accommodatie heeft een grote bibliotheek – afkoelen in de plunge pool of genieten van een Ayurvedische massage in de Spa.

16826062_756200991198613_5245454752582552561_o-1495785390.jpg'
safari-style-tent3-e1462009908828-1495785402.jpg'
glamping-1495785413.jpg'

Kamperen

U verblijft in een tent en deelt de douche en het toilet met andere gasten. In de tent vindt u twee comfortabele bedden en vanuit de stoel voor de tent heeft u een wijds uitzicht over de omgeving. U kunt gebruik maken van alle faciliteiten van de accommodatie zoals de uitgebreide bibliotheek en de plungepool/jacuzzi. 's Avonds geniet u met de andere gasten aan een grote tafel van home cooked maaltijden.

REISSOM

Deze reis is te boeken vanaf € 1.400,00 p.p. wanneer u reist met twee personen. Dit is inclusief de internationale vluchten, transfers, verblijf in een tweepersoons tent, iedere dag ontbijt en diner, twee lange wandelingen (incl. gids en lunchpakket), één korte wandeling (incl. gids), twee kookworkshops, een uitgebreid informatiepakket en assistentie van onze lokale vertegenwoordiging. Eenpersoonstoeslag: € 100,00

Deze reis uitbreiden met een ander deel van Nepal?

Namaste Reizen organiseert reizen op maat en kan de reis dus geheel naar uw wensen aanpassen. Neem even contact op om de mogelijkheden te bespreken of maak gebruik van het offerteformulier.

Margaret Vrolijk

Margaret Vrolijk

Specialist India

Margaret houdt zich als eigenaar van Namasté Reizen vooral bezig met de creatieve kant; het bedenken van nieuwe reizen, het onderhouden van de website, de meet&greet's.. maar zij vind het ook leuk af en toe een reis te organiseren. Het liefst naar India, want India staat aan de wieg van Namasté Reizen. Hier is haar liefde voor Azië ontstaan.