Afwisselende en actieve rondreis door China's westelijke provincie Yunnan met een combinatie van cultuur & natuur.

Hoogtepunten van Kleurrijk Yunnan

Hoogtepunten van deze reis

 • Afwisselende rondreis met een combinatie van cultuur en natuur
 • Bewonder het Stenen Woud & de rijstterrassen bij Yuanyang
 • Bezoek de Reuzenpanda in Chengdu
 • Snuif de Tibetaanse cultuur op in het hoog gelegen Zhongdian
 • Maak kennis met de etnische minderheden in Lijiang en Dali

Route

Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 1

Aankomst in Kunming, welkom in China! Uw gids staat op de luchthaven al op u te wachten. U wordt door uw privéchauffeur naar uw hotel gebracht. Kunming is hoger gelegen op 2.000 meter en heeft hierdoor een aangenaam klimaat, dit is terug te zien aan de bomen en vele kleurrijke bloemen. De stad wordt hierom ook wel de stad van de Eeuwige Lente genoemd. Ten zuiden van Kunming vindt u het bedrijvige meer Dian Chi. U overnacht in Jinjiang Hotel.

Dag 2

Vandaag brengt u een bezoek aan Shilin, ook wel het Stenen Woud genoemd, op zo'n twee uur rijden van Kunming. Dit is volgens velen de meest bijzondere bezienswaardigheid van Yunnan. Deze stenen 'bomen' zijn tientallen meters hoog en vanaf de uitkijkpunten krijgt u een goed beeld van de uitgestrektheid van het gebied. U wandelt door het karstlandschap met rotsen, ontstaan door erosie. Hierna rijdt u verder naar Jianshui, gelegen ten zuiden van Kunming. Jianshui is een historisch stadje, omdat het al vroeg in de geschiedenis een strategische plek was op de route van het noorden naar het zuiden. U overnacht in Lin'an Guesthouse, een sfeervol verblijf in de autovrije straat van het centrum.
Ontbijt inbegrepen

Dag 3

Na het ontbijt maakt u een stadstour met enkele culturele bezienswaardigheden; Zhu's Mansion, de Confucius Temple & de Double Dragon's Bridge. Het levendige plein bij de Oostpoort biedt plek aan sociale activiteiten, waaronder een Vogelmarkt. Een half uurtje rijden buiten de stad bezoekt u nog Tuanshan, een mooi dorpje met traditionele hofjeswoningen. Tevens is Tuanshan het eindpunt van de Mengbao smalspoorlijn vanaf Jianshui, oorspronkelijk aangelegd door de Fransen. Via deze spoorlijn keert u per trein terug naar Jianshui. Overnachting in Lin'an Guesthouse.
Ontbijt inbegrepen

Dag 4

Na het ontbijt rijdt u vandaag verder zuidwaarts naar Yuanyang, wat bekend staat om haar adembenemende rijstterrassen die al duizend jaar geleden zijn aangelegd door de Yi en de Hani en nog altijd in gebruik zijn. Het vormt een ingenieus ecosysteem. Bij aankomst bezoekt u verschillende uitkijkpunten en kunt u genieten van het uitzicht. U overnacht in Jackie's Guesthouse, gelegen op een prachtige plek met bijzonder vriendelijk personeel & eigenaren.
Ontbijt inbegrepen

Dag 5

Na het ontbijt gaat u op pad voor een wandeling door de rijstterrassen van Dayutang naar Qingkou. Ook bezoekt u vandaag (of gisteren) een lokale markt waar het een kleurrijke bedrijvigheid is van handel en etnische minderheden. In de middag volgt de transfer terug naar Kunming. Overnachting in Jinjiang Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 6

Transfer naar het treinstation van Kunming voor de trein naar Dali (09:56 – 11:51). Bij aankomst volgt de transfer naar uw hotel en is de rest van de dag ter vrije besteding. Het kleine centrum van Dali is erg sfeervol en authentiek. De kleine huisjes en de stadsmuren stammen nog uit de Mingdynastie. Dali is het thuis van de Bai minderheid. Bai betekent wit en dit is dan ook terug te zien in de mooie architectuur van de huizen. Dali is van oudsher een florerende plaats, omdat hier tweeduizend jaar geleden al de belangrijkste handelsroute van China naar Myanmar en India liep. U overnacht in Landscape Hotel, in traditionele Bai stijl in het historische centrum gelegen.
Ontbijt inbegrepen

Dag 7

Vanochtend kunt u in het nabij gelegen Xizhou op de lokale markt rondkijken. Hierna maakt u een mooie boottocht over Er Hai, het op een na grootste meer van Yunnan. Het meer dankt zijn naam aan zijn vorm van een oor. U gaat aan wal op het luoquan peninsula voor een bezoek aan het Tianjingge Pavillion. Ook maakt u nog een interessante wandeling door Dali's oude centrum. Een bezoekje aan de bijzondere Santa Si, de Drie Pagoda's, komt ook aan bod. Halverwege de middag bent u weer terug in uw hotel en is de rest van de dag ter vrije besteding. Overnachting in Landscape Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 8

U reist verder naar Shaxi, een historisch Bai dorpje met een authentiek dorpsplein. Voorheen een belangrijk punt op de Thee-Paardenroute (de zuidelijke zijderoute), nu nog een idyllische plek in een schilderachtige omgeving. Op vrijdag is de wekelijkse lokale markt in Shaxi. U brengt vanmiddag een bezoek aan de berg Shibaoshan. Hier bevindt zich een complex van grottentempels waarin bijzondere Boeddhistische beelden en reliëfsculpturen te zien zijn. Vanaf de berg heeft u ook mooi uitzicht op de Stenen Klok Tempel. U overnacht in Old Theatre Inn, de vroegere theatertempel. Met 5 traditionele kamers om de courtyard ingericht met modern comfort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 9

Na het ontbijt volgt de transfer naar Lijiang, inmiddels op 2.400 meter hoogte. Gelegen in een dal omgeven door bergen heeft Lijiang één van de mooiste en meest karakteristieke oude steden van China. Achter het straatbeeld van Lijiang doemt de YulongxueShan (Jade Dragon Snow Mountain) op. Hoewel Lijiang al op een hoger plateau is gelegen, torent de YulongxueShan met zijn 5.596 meter er met gemak bovenuit. Vele mythen en legendes van de lokale Naxi minderheid zijn ontleend aan deze berg. De middag is hier ter vrije besteding. U overnacht in Wangfu Hotel, gelegen in het rustige zuiden van de oude stad.
Ontbijt inbegrepen

Link naar studiereis

Studiereis Sichuan & Yunnan

China is immens groot & divers. Daarom ga ik voor Namasté Reizen wederom op studiereis naar mijn favoriete bestemming. Nog niet eerder heb ik de provincies Yunnan & Sichuan bezocht en dat wordt dan ook hoog tijd! Voor mijn reispartner, mijn buurvrouw, is het de eerste keer China.

Lees verder

Dag 10

U start met een wandeling door de oude stad richting het noorden. Dit gedeelte staat ook op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Veel van de traditionele gebouwen hebben hun oorspronkelijke vorm behouden en dit biedt een mooi perspectief op de leefgewoontes van de Naxi. Vervolgens stapt u op de fiets naar het authentieke dorpje Shuhe. Vroeger een erg belangrijk punt op de route naar Tibet, nu is het een rustiek dorpje. U fietst verder naar Baisha. Dit was ooit de hoofdstad van het oude Naxi koninkrijk. Het dorpje staat bekend om haar 600 jaar oude muurschilderingen die religieuze voorstellingen uit het Boeddhisme en Taoïsme voorstellen. Helaas is door de culturele revolutie een deel van de schilderingen verloren gegaan. Vervolgens een bezoek aan de Black Dragon Pool. Dit meer biedt mooie vergezichten op Jade Dragon Snow Mountain en heeft een pittoresk bruggetje, paviljoens en enkele tempels. Ten slotte een bezoek aan het Dongba Culture Museum, waar u meer kunt leren over de Dongba cultuur van de Naxi, waarvan voornamelijk de taal & literatuur erg bijzonder is. Na een enerverende dag bent u weer terug in uw hotel. Overnachting in Wangfu Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 11

Een vrije dag in Lijiang. U kunt de stad verder op eigen gelenheid verkennen. Eventueel kunt u de prachtige Jade Dragon Snow Mountain bezoeken. De berg heeft de meest zuidelijke gletsjer van het noordelijke halfrond. Per stoeltjeslift kunt u 3.200 meter bereiken en een mooie wandeling maken en genieten van de uitzichten over de bergen en valleien. Bij helder weer kunt u de besneeuwde toppen van de berg zien. Een stop bij de Blue Moon Valley behoort ook tot de mogelijkheden, een rivier in de vallei van de berg met verschillende watervallen en meren, felblauw gekleurd. Het park is een populaire plek voor het maken van trouwfoto's. Overnachting in Wangfu Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 12

Na het ontbijt volgt de transfer naar Shangri-La, met een boeiende tussenstop onderweg bij de Tiger Leaping Gorge, een nauwe vallei tussen de Haba Mountain en de Jade Dragon Snow Mountain. De kloof heeft zijn naam te danken aan een oude legende. Volgens de legende sprong een tijger door het smalste stuk van de kloof over een gat ter grootte van zo'n 30 meter om te ontsnappen aan een jager. De Yangtze rivier buldert tussen de steile wanden van de kloof door en zorgt op enkele punten voor enorme stroomversnellingen. Er zijn verschillende, spectaculaire uitzichtpunten. Bij aankomst in Shangri-La is de rest van de dag ter vrije besteding. Shangri-La ligt op het Tibetaanse plateau op 3.200 meter hoogte, en de omgeving is dan ook prachtig. Op eigen gelegenheid in de oude stad kunt u eenvoudig de Big Buddha Tempel bezoeken, het Diqing Red Army Long March Museum en het Diqing Tibetan Autonomous Prefecture Museum. Beide musea zijn gratis. 's Avonds wordt er door de lokale bevolking gedanst op het centrale plein, leuk om te aanschouwen en om eventueel aan deel te nemen. Accommodatie: Lefu Garden Hotel, een nieuw sfeervol en zeer gastvrij Tibetaans hotel gelegen in de oude stad van Shangri-La. Met een heerlijk Chinees/Tibetaans ontbijt.
Ontbijt inbegrepen

Dag 13

Vandaag brengt u samen met een gids een bezoek aan het Songzanlin klooster, het grootste Tibetaans Boeddhistische klooster in Yunnan. Het wordt ook wel litte PotalaPalace genoemd, daarop lijkend. Ook maakt u kennis met een lokale Tibetaanse familie. De rest van de dag kunt u naar eigen wens invullen in Shangri-La. Overnachting in Lefu Garden Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 14

Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Chengdu, de provinciehoofdstad van Sichuan. Bij aankomst volgt de transfer naar uw hotel en is de rest van de dag ter vrije besteding. Met ruim 10 miljoen inwoners is het de grootste stad in het westen van China met een metrosysteem. Het is een bruisende stad, met verschillende tempels, parken en winkelcentra (Chunxi Road bijvoorbeeld). Het People's Park is erg levendig! Met een huwelijksmarkt en allerlei verschillende sociale & muzikale bijeenkomsten. In de Wide & Narrow Alleys, historische steegjes waar vroeger bekende Chinezen hebben gewoond, zijn nu allerlei leuke winkels en eettentjes te vinden. Tevens een goede plek voor souvenirs. U overnacht in Zen Urban Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 15

Na het ontbijt bezoekt u het bekendste dier van China, de reuzenpanda. China is het enige land waar dit met uitsterven bedreigde dier nog in het wild te vinden is. Aangezien er slechts enkele panda's in het wild leven, is de kans op een wilde panda spotten zeer klein. Daarom bewondert u ze in Chengdu's Giant Panda Breeding Research Base, een zeer succesvol opvang- & fokcentrum. We bezoeken de reuzenpanda's in de ochtend, omdat het dan voedertijd is en ze het meest actief zijn. De middag is ter vrije besteding. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Qingyang Gong, een authentieke Taoïstische tempel die buiten het centrum ligt. De tempel is gebouwd en ingericht naar de criteria van de Yin en Yang filosofie. Of ga naar het grote Jinsha Relic Museum. Hier vindt u een bijzondere verzameling van oude kunst uit de Shu beschaving, moderne werken en een ecologische tuin. Overnachting in Zen Urban Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 16

De laatste dag van uw rondreis is aangebroken. Vandaag volgt de transfer naar de luchthaven van Chengdu.
Ontbijt inbegrepen

Reissom vanaf € 2.575,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid.

Inbegrepen:

 • Binnenlandse vlucht Zhongdian – Chengdu
 • Treinticket Kunming - Dali (2de klas zitplaats)
 • Transfers op dag 6, 9, 12, 14 & 16 per auto met privéchauffeur
 • Alle overige transfers per auto met privéchauffeur en Engelssprekende privégids
 • Alle overnachtingen in eenvoudige & middenklasse hotels op basis van logies en ontbijt
 • Stadstours en excursies volgens programma, incl. Engelssprekende gids en entree (privé)
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie


Niet inbegrepen:

 • Retourvlucht Amsterdam – Kunming / Chengdu
 • Vroege check ins en late check outs
 • Overige entreegelden en tours
 • Drankjes en overige maaltijden
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Visum voor China (ongeveer € 125,00 per persoon)
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Evt. bijdrage aan Trees for All (€ 30,00 per persoon)
 • Evt. inentingen en reis- en/of annuleringsverzekering

Ook een reis naar China maken?

Bovenstaande reis kan natuurlijk zo geboekt worden, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.