Ontdek de hoogtepunten, met nog meer "kleur": verblijf bij de Gouden Rots, per trein door de heuvels van Kalaw en sluit de reis af aan het heerlijke strand van Ngapali. Overnachten in sfeervolle accommodaties, comfortabel vervoer en leuke tours zijn inclusief.

Hoogtepunten van Kleurrijk Myanmar

Hoogtepunten van deze reis

 • Yangon met de imposante Shwedagon Pagoda
 • Bewonder de Gouden Rots tijdens zonsondergang
 • Mandalay, per fiets op ontdekking
 • Tempelvlakte van Bagan
 • Wandelen en per trein bij Kalaw
 • Boottocht langs drijvende tuinen en paalwoningen op Inle Lake
 • Ngapali: zee, strand, palmbomen & heerlijke visgerechten

Route

Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 1

Aankomst in Yangon, waar u wordt verwelkomd door onze lokale agent, mingalabar Myanmar! Transfer naar het hotel. De rest van de middag is ter vrije besteding om bij te komen van de vlucht en een eerste kennismaking met de stad. Tot 2006 was dit de hoofdstad van het land. Het is nog steeds de grootste stad. U vindt hier nog veel koloniale gebouwen, sommige prachtig gerenoveerd en anderen in compleet vervallen staat. U overnacht in Lodge Yangon Heritage.

Dag 2

Vandaag is ter vrije besteding in Yangon. Breng zeker een uitgebreid bezoek aan de Shwedagon Pagoda, de enorme pagode van goud die boven de stad uittorent waar Birmese Boeddhisten in ieder geval één keer in hun leven heengaan. En maak bijvoorbeeld een stadstour met een bezoek aan het oude koloniale centrum, de Sule Pagoda, de haven, verschillende markten, ritje met de circular train en rondwandelen bij het Kandawgyi Lake. Overnachting in Lodge Yangon Heritage.
Ontbijt inbegrepen

Dag 3

U reist vandaag naar Kyaiktiyo, de plek die bekend staat om de Gouden Rots, een belangrijke tempel rots in de bergen die op wonderbaarlijke wijze op het randje van de afgrond balanceert. Onderweg maakt u een stop in Bago, een typisch Birmees stadje met een gigantische liggende Boeddha en een prachtig paleis van de vroegere koning. Bezoek bijvoorbeeld de Shwemawdaw Pagoda, de Shwetalyaung Boeddha en de overblijfselen van het voormalig paleis. Vervolgens rijdt u verder naar uw hotel nabij het eerste basis kamp Kinpun. Vanmiddag heeft u de tijd om de sunset bij de Gouden Rots te aanschouwen. Er rijden trucks naar de top. Rondom de rots bevinden zich restaurantjes, winkels, souvenirstalletjes en rustplaatsen. U overnacht in Pepper Garden Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 4

U rijdt vandaag terug naar Yangon, naar de luchthaven voor de vlucht naar Mandalay. Hier wordt u opgewacht door de lokale gids, vervolgens transfer naar het hotel. De dag is verder ter vrije besteding. Mandalay is de tweede stad van Myanmar en de vroegere hoofdstad. De bekendste bezienswaardigheid van de stad is de Mandalay Hill. De ruim 200 meter hoge heuvel wordt beklommen via 1730 treden. De heuvel biedt een fraai uitzicht op de stad en het fort. Op de top staat een pagode. In het centrum van de stad bevindt zich het Fort, een ommuurde stad van 2 bij 2 kilometer. Rond de muur is een paleisgracht gegraven. Binnen het fort waren de koninklijke paleizen en bijbehorende gebouwen gevestigd. Na de verwoesting van het fort in maart 1945 is het terrein herbouwd. Het is nu militair terrein. Alleen het herbouwde paleis in het midden van het fort is toegankelijk voor bezoekers. Mandalay is ook het religieuze centrum van Myanmar. Er zijn honderden Boeddhistische bouwwerken en in de kloosters in en rond de stad wonen duizenden monniken. Vlakbij het fort bevindt zich de Kuthodow Pagode. Hier is de complete Tripitaka gegraveerd in 729 marmeren stenen; waarna elke steen in een minipagode is geplaatst. Men noemt dit het grootste boek ter wereld. U overnacht in Mandalay City Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 5

Deze ochtend ontdekt u per fiets het rustige platteland ten noordoosten van Mandalay. Laat de drukke stad achter u en fiets langs de velden waar de boeren bezig zijn, de waterbuffels die hun weg zoeken naar de modder en de geiten die op zoek gaan naar iets te eten. Onderweg zijn er leuke stops te maken; bij een versmarkt en een werkplaats waar bamboe wordt vervaardigd. U kunt even afstappen om door een klein dorpje te wandelen. Op de terugweg is er een korte stop bij een theeshop, geniet van een vers kopje thee en heerlijke snack. De middag en avond zijn ter vrije besteding. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de Mahamuni Pagoda met de grote Boeddha die bedekt is met een dikke laag bladgoud. Ontdek dan ook het stadje Amarapura, met het grote klooster, en de U Bein Brug, een teakhouten brug van 1200 meter lengte welke 200 jaar geleden gebouwd werd van de resten van het Ava paleis. Of bezoek bijvoorbeeld historische sites in de buurt, zoals Sagaing en Ava. Struin over de Yadanar markt en probeer de traditionele snacks bij een van de BBQ restaurants. Overnachting in Mandalay City Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Wij willen jullie bedanken voor een fantastische reis door Myanmar! Alles was heel goed geregeld, de accommodaties waren uitstekend, de gidsen waren allen vriendelijk en zeer behulpzaam. Wij zijn vertrokken met een hele goede indruk van Myanmar. Bedankt hiervoor. Ella en Ad Wagemakers.

Dag 6

Na het ontbijt volgt de transfer naar het busstation van Mandalay. U rijdt met de express bus (08.00-14.00) naar Bagan, met onderweg een aantal korte stops. Halverwege de middag aankomst bij het busstation waar u wordt opgewacht voor de transfer naar het hotel. De rest van de dag is naar eigen wens in te vullen. De stad werd gesticht in het jaar 849 en was de hoofdstad van het Pagan rijk, met het Theravada Boeddhisme als belangrijkste geloof. Vandaag de dag vindt men in Bagan de grootste verzameling tempels, ruïnes en stupa's ter wereld! U overnacht in Villa Bagan.
Ontbijt inbegrepen

Dag 7

De gids komt vroeg naar het hotel met e-bikes (elektrische scooters), voor een bijzondere tocht over de tempelvlakte van Bagan. U rijdt via de doorgaande weg en paden binnendoor, langs akkers waar de boeren met hun ossen de grond aan het ploegen zijn. U stapt af bij de Dhamayazika Stupa, om alles van dichtbij te bewonderen. Ook bezoekt u de Dhammayangyi, Sulamani en Thatbyinnyu tempels en pagodes. En natuurlijk wordt ook Ananda niet overgeslagen, een architectonisch meesterwerk met vier staande Boeddha's. Aan het begin van de middag keert u weer terug naar uw hotel en is de tijd ter vrije besteding. Overnachting in Villa Bagan.
Ontbijt inbegrepen

Dag 8

Gehele dag ter vrije besteding in Bagan. U kunt op eigen gelegenheid nog meer tempels gaan ontdekken, bijvoorbeeld met de fiets. Of ontdek de leuke markt van Nyuang U en de Thante Bakery met heerlijke gebakjes. Ook is het mogelijk om een boottochtje te maken over de Ayeyarwaddy River, vooral leuk tijdens sunset! Overnachting in Villa Bagan.
Ontbijt inbegrepen

Dag 9

Na het ontbijt wordt u naar het busstation van Bagan gebracht. U rijdt met de express bus (08.00-14.00) naar Kalaw. U rijdt steeds hoger en de loofbomen maken plaats voor naaldbomen. Halverwege de middag komt u aan in het vroegere Hillstation van de Engelse kolonisten. Vanwege het koelere klimaat in de bergen was dit voor hen de plek om de hete zomers te ontvluchten. Door de vele reizen die de Engelsen maakten kwamen er ook invloeden van de omringende landen zoals India en Nepal. Dit ziet u vooral terug in het culinaire aanbod in het stadje. In de loop van de middag aankomst in Kalaw. Na aankomst volgt de transfer naar uw hotel en de rest van de dag is naar eigen wens in te vullen. U overnacht in Dream Mountain Resort.
Ontbijt inbegrepen

4400 tempels en pagodes

4400 tempels en pagodes

Alle tempels en pagodes van Bagan bezoeken? Onmogelijk, of u moet er maanden de tijd voor nemen. Daarom maakten wij voor u een top vijf, waarin o.a. de Lawkaoushaung Temple voorkomt. Deze tempel ligt ten westen van de Shwesandaw Pagoda waar het 's morgens behoorlijk druk kan zijn met toeristen. De tempel heeft een tweede en derde verdieping en biedt een adembenemend uitzicht.

Lees verder op ons weblog

Dag 10

Een actieve ochtend vandaag! Na een vroeg ontbijt wordt u opgehaald door de gids, en start u met een wandeling van ca. 3 uur door het heuvelachtige landschap van Kalaw. U wandelt langs kleine dorpen, bijvoorbeeld van de Danu en Pa'O volkeren. Ontdek de leefgewoontes, gebruiken en tradities. Het pad slingert door het landschap en heeft lichte hoogteverschillen. Langs het pad wisselen terrasvelden met thee, chili, kool, rijst en seizoen groenten zich af. U komt aan in het dorp Myin Dike, bij het treinstation. Op het station wordt altijd een markt gehouden. Langzaam komt de trein aangereden, en is het tijd om in te stappen. U maakt vervolgens een prachtige rit door het landschap, terug richting Kalaw. Houd uw camera gereed als de trein voortbeweegt, de omgeving is namelijk erg fotogeniek. Bij aankomst luncht u in een lokaal restaurant. De rest van de dag is ter vrije besteding. Bezoek bijvoorbeeld het klooster in Kalaw. Overnachting in Dream Mountain Resort.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 11

Vandaag reist u verder door het heuvelachtige gebied naar Nyaung Shwe. Het is een klein levendig plaatsje aan de rand van Inle Lake. Leuke plekken om te bezoeken zijn bijvoorbeeld de centrale lokale Mingala Market, het oude teakhouten klooster Shwe Yan Pyay met de ovale portieken en het voormalige paleis van de laatste Shan prins. Ook kunt u de Red Mountain Estate bezoeken. Een prachtig gelegen wijngaard, leuk voor een rondleiding en het proeven van Birmese wijn. In Nyaung Shwe worden fietsen verhuurd. U overnacht in Blue Vanda.
Ontbijt inbegrepen

Dag 12

Vandaag gaat u met de boot op pad en ontdekt het Inle Lake leven. Het meer ligt op 1320 meter boven zeeniveau en is bekend vanwege de unieke methode van vissen, de drijvende dorpen en tuinen op het meer, de kleurrijke bergstammen en de rustieke omgeving. Van november t/m maart kan het door de hoge ligging best koud worden. U bezoekt een lokale markt. De locatie en datum van de markt wisselt iedere 5 dagen en wordt bepaald door een kalender. Ook bezoekt u een cheroot werkplaats en de weverij. Hier wordt prachtige zijde gemaakt. Ontdek hier het bijzondere weven met draden van de lotusstengel. En neem een kijkje bij de Phaung Daw Oo Pagoda. Tussen de middag luncht u bij een restaurantje op het meer. Aan het eind van de middag bent u terug in Nyaung Shwe. Overnachting in Blue Vanda.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 13

U wordt naar de luchthaven van Heho gebracht voor de vlucht naar Thandwe. Na aankomst transfer naar Ngapali Beach, één van de mooiste stranden van Myanmar. Het 3 kilometer lange strand is heel levendig. Heerlijk wandelen dus! Vooral vroeg in de morgen wanneer de vissers terugkomen van de visvangst. U overnacht in Pleasant View Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 14 & 15

Twee ontspannen dagen in Ngapali. Geniet van zon, zee en strand! Het is mogelijk om watersporten te beoefenen zoals surfen, kajakken en snorkelen. Ook is het mogelijk om het binnenland te verkennen met de nabij gelegen vissersdorpen met hun markten. En vlak voor de kust liggen kleine eilandjes waar een boottocht naartoe gemaakt kan worden. Overnachtingen in Pleasant View Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 16

Dan is helaas uw laatste dag in Myanmar aangebroken. Transfer naar de luchthaven van Thandwe voor de vlucht naar Yangon. Vanaf hier vertrekken de internationale en –continentale vluchten. Wij wensen u een goede terugvlucht of mooie reis verder door Azië!
Ontbijt inbegrepen

Reissom: vanaf € 1.795,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid van vluchten en hotels.

Inbegrepen:

 • Binnenlandse vluchten: Yangon – Mandalay, Heho – Thandwe en Thandwe – Yangon
 • Transfers en vervoer tijdens tours per auto met chauffeur, privé
 • Service van Engelssprekende gids tijdens transfers op dag 1 en 3
 • Vervoer per bus en boot zoals vermeld
 • Overnachtingen in hotels en kamertypes zoals genoemd (1 x tweepersoonskamer)
 • Verblijf op basis van logies & ontbijt
 • Tours met Engelssprekende gids en incl. entreegelden
 • Bezoek aan Bago en Gouden Rots
 • Fietstocht nabij Mandalay (join in)
 • Bezoek tempelvlakte van Bagan per e-scooter
 • Wandeling in Kalaw met treinrit en lunch
 • Dagtocht over Inle Lake met lunch
 • Alle entreegelden tijdens genoemde excursies
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie


Niet inbegrepen:

 • Intercontinentale vliegtickets
 • Drankjes en overige maaltijden
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Visum voor Myanmar (dient vooraf geregeld te worden)
 • Administratiekosten (€ 25,00 / € 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Evt. bijdrage aan Trees for All (€ 30,00 per persoon)
 • Evt. inentingen en reis- en/of annuleringsverzekering

Ook naar Myanmar?

Bovenstaande reis kan natuurlijk zo geboekt worden, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Marleen Cok

Marleen Cok

Specialist Myanmar, Cambodja, Laos & Japan

"Tijdens haar studie maakte Marleen haar eerste verre reis naar Bali, Indonesië, waar zij direct verliefd werd op de cultuur. Azië blijft voor haar het meest bijzondere continent om te ontdekken en zij bewaart aan al haar reizen herinneringen die haar voor altijd bij zullen blijven."