Met een gids door Tokyo, wandelen langs poststadjes, badderen in onsen, traditioneel slapen & dineren in een minshuku, overnachten bij een tempel en getuige van het ochtendgebed.

Hoogtepunten van Japan

Hoogtepunten van deze reis

 • Ontdek het bruisende Tokyo en de culturele hoofdstad Kyoto
 • Lekker ontspannen in de vele onsen
 • Het Matsumoto Kasteel
 • Verblijf in de Japanse Alpen
 • Overnachting in een tempel op Mount Koya
 • Fietsen door Kyoto

Route

Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 1

Aankomst in Tokyo en ontvangst door een representatieve van de luchthaven, youkoso in Japan! Bij het kantoor van Japan Railway kunt u de vouchers voor de Japan Rail Pass inleveren. Daarna stapt u op de trein naar het centrum van Tokyo. De rest van de dag ter vrije besteding voor een eerste kennismaking met deze immense stad. De vroegere naam van Tokyo is Edo, in de 16e Eeuw nog een kleine kasteelstad. Door de goede ligging besloot de regering hier te gaan zetelen en groeide de stad enorm. In 1868 werd Edo de hoofdstad en kreeg het een nieuwe naam. Helaas werden er tijdens de aardbeving van 1923 en de luchtaanvallen van 1945 grote delen van de stad verwoest. Vandaag de dag is de stad een interessante bestemming met bijzondere wijken, goede musea, historische tempels en prachtig aangelegde tuinen. U overnacht in Hotel Monterey Ginza (vlakbij Yurakucho station)..

Dag 2

In de ochtend maakt u een stadstour door Tokyo met gids en openbaar vervoer. U begint met een bezoek aan de bekende Tsukiji Fish market, de grootste groothandel in vis en zeevruchten ter wereld. Neem de tijd om hier rond te dwalen langs de vele kramen met de indrukwekkende vissoorten, en neem een kijkje bij de afdeling met groente en fruit. Daarna wandelt u door het winkelgebied Ginza en neemt een kijkje bij de prachtige tuin van het Imperial Palace. Vervolgens is Asakusa aan de beurt, een onderdeel van de oude stad. In Asakusa vindt u de Sensoji Tempel, dit is Tokyo's oudste boeddhistische tempel met daarnaast het oudste Geisha district. In de straatjes rond de tempel vindt u veel traditionele winkeltjes met handwerk. Misschien vindt u hier een mooie yukata? De middag is ter vrije besteding. Bezoek bijvoorbeeld de hoogste toren (634 m) van Japan; de Tokyo Skytree. Op een hoogte van 350 m en 450 m vindt u een observatieplatform. Helaas is het hier vaak zeer druk en is de wachtrij erg lang. Verken de hippe wijk Roppongi, met de Mori Tower. In de hoge toren huist het Art Museum en bovenop Tokyo City View. Overnachting in Hotel Monterey Ginza.
Ontbijt inbegrepen

Dag 3

Vandaag is ter vrije besteding in Tokyo. Neem bijvoorbeeld een kijkje op het plein van het station van Shinjuku, de grootste van de stad. In deze wijk vindt u een smeltkroes van boetiekjes, pubs, themarestaurants en kantoren. Bezoek het Meiji Shrine, in het Yoyogi Park waar maar liefst 120.000 bomen staan van 365 verschillende soorten. Deze shrine is Tokyo's bekendste en er zijn mooie pleinen, paviljoens en torii. Op dat moment zult u even vergeten dat u in de grootste stad van de wereld bent. Verken de wijk Shibuya, een populaire culturele en mode plek voor de jeugd, met uiteenlopende winkels en entertainment. Hier vindt u ook een van de meest drukke kruispunten voor voetgangers die uit en naar het station lopen. Neem hier ook even een kijkje bij het beeld van Hachiko, de trouwe hond uit een beroemd verhaal. En dwaal door Harajuku, een plek waar veel tieners komen om te shoppen. In de straat Takeshita Dori vindt u een grote verscheidenheid aan trendy winkels, mode boetieks en tweedehands kleding. Overnachting in Hotel Monterey Ginza.
Ontbijt inbegrepen

Dag 4

U stapt op de trein naar Nagiso. De treinrit gaat door de mooie Kiso vallei. Vanaf Nagiso kunt u een lokale bus nemen naar Tsumago. Tsumago heeft zich verplicht alles nog in de oude originele stijl te behouden. Oude herbergen, huizen en pakhuizen mogen niet worden gesloopt. Toch lijkt het niet op een openlucht museum omdat er gewoon mensen wonen en werken zoals al eeuwen het geval is. Wandel vanmiddag een deel van de Nakasendo Trail. Dit pad loopt van Kyoto naar Tokyo en werd gebruikt door Samoerai en kooplieden. Langs het pad vindt u diverse poststadjes. Loop bijvoorbeeld het pad tussen Magome en Tsumago, langs rijstvelden, plantages, watervallen en door kleine dorpjes. Ervaar vanavond het verblijf in een minshuku – een Japans guesthouse dat wordt gerund door een familie. U verblijft in een eenvoudige kamer bekleed met tatami matten en u slaapt op dunne futons. Overnachting in minshuku Hanaya, in het dorp Otsumago, ca. 1.5 km van Tsumago.
Ontbijt & diner inbegrepen

Marleen in Japan

Marleen in Japan

"We verblijven twee nachten in Kyoto, wat een fijne en mooie stad is dat toch! Met onze gehuurde fietsen verkennen we de oostkant. Eerst naar de Kiyomizu-dera Temple want daar vindt deze dagen Seiryu-ue plaats, het festival van de draak. De tempel is een prachtig donker houten gebouw op palen gebouwd tegen de heuvel."

Marleen ging voor de tweede keer op studiereis naar Japan. Lees hier haar reisverslag.

Dag 5

Met de bus weer terug naar Nagiso. Hier stapt u op de trein stapt naar Yudanaka, een klein stadje gelegen in de regio Yamanouchi, in het berggebied nabij Nagano. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding in dit eeuwenoude hotspring resort. Wandel door de gezellige straatjes met mooie traditionele huizen en tempels. U kunt heerlijk ontspannen in een van de vele onsen, een natuurlijke warmwaterbron. En neem een fijn voetbad en verken de Baio-ji tempel. Ervaar het verblijf in een ryokan - op Japanse wijze, in een sfeervolle kamer bekleed met tatami matten en slapen op futons. Trek vanavond de yukata (lichte kimono) aan en geniet van een heerlijk traditioneel diner. Daarna ontspannen in de onsen! Overnachting in ryokan Biyu no Yado (Japanese room).
Ontbijt & diner inbegrepen

Dag 6

Vandaag kunt u naar eigen wens invullen in Yudanaka. Geniet van de mooie natuur en bezoek bijvoorbeeld het Jigokudani Monkey Park, waar de bekende makaken leven, die (met koud weer) ook graag in de warme onsen baden, erg leuk om van dichtbij te zien! U kunt hiervoor de bus nemen naar Kanbayashi (10-15 min) en vervolgens een hike maken van 30-40 minuten naar het park. U kunt ook een pelgrimsroute wandelen naar drie Boeddha's: Maitreya die u beschermt tegen onheil, Hyaku Shaku Cannon voor vrede en Enmei Tobacco Jizo voor gezondheid. Of bezoek het iets verder gelegen Shiba Onsen, een oud stadje met 9 historische onsen, sotoyu genaamd (let op: alleen de sotoyu Oyu is publiekelijk en zonder 'key' toegangelijk). Overnachting in Biyu no Yado.
Ontbijt & diner inbegrepen

Dag 7

De trein brengt u vandaag naar Kanazawa, gelegen aan de Japanse Zee. Tijdens het Edo tijdperk huisde hier de Maeda Clan, een machtige familie. Door deze macht, de enorme rijstproductie en historische sites groeide de stad. Doordat de stad niet is gebombardeerd zijn er veel oude gebouwen te bewonderen. U overnacht in Hotel Mystays Premier Kanazawa.
Ontbijt inbegrepen

Dag 8

Dag ter vrije besteding in Kanazawa. Bezoek bijvoorbeeld in de ochtend of tegen lunchtijd Omicho Market. Hier vindt u 200 shops en kraampjes met voornamelijk verse groente, vis en zeevruchten, maar ook bloemen, kleding en keukengerei. Verken een van de mooiste tuinen van Japan; Kenrokuen, met bonsai, vijvers, beelden en theehuizen. Ga op zoek naar de Nomura Residence, een voormalige woning van een samoerai familie in de sfeervolle oude wijk Nagamachi. En bezoek het Nichi Chaya District, een oude wijk met winkeltjes, cafés en 'chaya', exclusieve restaurants waar vroeger de geisha optraden. U wandelt vanuit de wijk zo naar de tempel Myoryuji, beter bekend als Ninjadera, met geheime deuren en vallen. Overnachting in Hotel Mystays Pemier Kanazawa.
Ontbijt inbegrepen

Dag 9

U stapt op de trein naar Kurashiki. Dit is een leuk stadje met een oud centrum. Bekijk de traditionele huizen, loop door de authentieke straatjes en langs de kanalen. U overnacht in Kurashiki Kokusai Hotel. (twin room)
Ontbijt inbegrepen

Dag 10

Een dag ter vrije besteding in Kurashiki. Bezoek Ivy Square, een complex van bakstenen gebouwen van een vroegere katoenspinnerij, begroeid met klimop. In de gebouwen vindt u tegenwoordig diverse musea. En bezoek het Ohara Museum of Art en de machiya Ohashi House. Overnachting in Kurahiski Kokusai Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 11

U stapt op de trein naar de culturele hoofdstad van Japan; Kyoto. Hier zijn ruim 2000 tempels en andere heiligdommen te vinden waarvan er 17 op de Unesco Werelderfgoedlijst staan. Na aankomst heeft u de rest van de dag ter vrije besteding. Bezoek bijvoorbeeld het Nijo Castle met indrukwekkende poorten, mooie huizen met traditioneel gedecoreerde kamers bekleed met tatami matten en de nachtegaal vloeren die waarschuwden bij gevaar. Ook zijn er mooie landschapstuinen met vijvers, stenen en bomen. Of bekijk de overdekte Nishiki markt, met kraampjes en winkeltjes met onder andere groente, vlees, vis, waaiers, kimono's, keukengerei en porselein. 's Avonds is het leuk om langs de rivier te struinen en een van de gezellige restaurants uit te kiezen voor het diner. U overnacht in Daiwa Roynet Hotel Kyoto – Hachijoguchi (twin room).
Ontbijt inbegrepen

Dag 12

Een leuke tour door Kyoto. In de ochtend stapt u op de fiets voor een tochtje door de wijk Miyagawacho en de wijk van de geisha's, Gion. U heeft de kans om de geisha's (of geiko zoals ze hier worden genoemd) te zien wandelen op hun houten slippers, gekleed in prachtige kimono's en hun wit opgemaakte gezichtje. U rijdt langs het Shirakawa kanaal en traditionele theehuizen naar het Imperial Palace Park. Daarna rijdt u langs de Kamogawa rivier terug naar het beginpunt, aankomst begin van de middag. De rest van de dag is naar eigen wens in te vullen. Wandel bijvoorbeeld langs het Philosophers Path, een oud pad langs een smal kanaal met kleine huizen en honderden kersenbomen. Hier zijn een aantal gezellige koffietentjes te vinden. En breng een bezoek aan Ginkakuji, bekend als het Zilveren Paviljoen. Het paviljoen werd oorspronkelijk gebouwd voor de Shogun maar na zijn dood is het een Zen tempel geworden. Overnachting in Daiwa Roynet Hotel Kyoto – Hachijoguchi.
Ontbijt inbegrepen

Dag 13

Een vrije dag om Kyoto en omgeving op eigen gelegenheid te verkennen. Prachtige plekken genoeg! Zoals de grote houten tempel Kiyomizudera in de oude wijk Higashiyama. De tempel staat tegen een heuvel van waar u prachtig uitzicht heeft over de stad. En sla ook Kinkakuji niet over, beter bekend als het Gouden Paviljoen. Ook wonderlijk is het Fushimi Inari Shrine, in het zuiden van Kyoto. Bij de tempels vindt u het pad met de duizenden rode torii, een betoverende plek. En ontdek Arashiyama, bekend om Bamboo Grove, een prachtige laan met bamboe. Er is ook een mooie brug en sfeervolle tempeltjes. Of ga op de culinaire tour, met een traditionele matcha theeceremonie en een bezoek en proeverij bij een sake brouwerij. Overnachting in Daiwa Roynet Hotel Kyoto – Hachijoguchi.
Ontbijt inbegrepen

Azie tips van onze reizigers

Azië tips van Namasté reizigers

Inspiratie nodig? Bezoek onze pagina met reiservaringen en tips van andere reizigers. Hier vindt u tips over dat ene goede lokale restaurantje, een mooie wandelroute, een boottocht die u zeker niet mag missen of een bijzondere accommodatie. Een pagina van reizigers voor reizigers! En heeft u zelf een goede tip dan kunt u deze hier delen.

Bekijk hier alle Azië reiservaringen en tips

Dag 14

Vandaag reist u per trein naar Gokurakubashi. Vanaf hier gaat u per kabeltrein naar Koyasan en verder per bus (¥ 290 pp, halte Kongobuji-Mae) naar het centrum. Koyasan is het spirituele hart van het Shingon Boeddhisme, dat in 805 door Kobo Daishi werd gesticht. In 826 werd de Garan Temple gebouwd en er volgden er nog veel meer. Koyasan wordt gezien als het begin en eindpunt van de Shikoku 88 Temple pelgrimstocht, dus u zult veel pelgrims in het wit gekleed door het dorp zien wandelen. Bezoek de verschillende tempels, zoals Kongobuji, en het mausoleum Okunoin, absoluut de moeite waard! Ook kunt u een deel van een pelgrimsroute wandelen. U overnacht in één van de tempels; een bijzondere ervaring om even samen met de monniken te leven! U overnacht in Joki In (Japanese room – shared bathroom).
Ontbijt & vegetarisch diner inbegrepen

Dag 15

Vroeg op voor het ochtendgebed. Na het gebed kunt u kennismaken met een van de monniken, hij zal u ook enige uitleg geven. Daarna vertrekt u naar de laatste plek van de rondreis. Per trein reist u naar Osaka, Japans 3e grote stad. Het is een moderne stad met hoogbouw maar er zijn ook nog tal van interessante culturele sites, musea en architectuur te zien. Bezoek bijvoorbeeld Osaka Castle, dat oorspronkelijk werd gebouwd in 1583. Daarna is het een aantal keer verwoest. De constructie van het kasteel stamt uit 1931. De kasteeltoren is een prachtig gebouw met mooie sprekende kleuren. Er is een groot park met kersenbomen en grasvelden. U overnacht in Hotel Il Cuore Namba (twin room).
Ontbijt inbegrepen

Dag 16

Vandaag is ter vrije besteding in Osaka. Bezoek bijvoorbeeld de Shitennoji Temple, een van Japans oudste tempels. Bekijk de gedecoreerde gebouwen, zoals de pagoda en de schatkamer, en wandel door de tuin. Verken Dotonburi, een straat parallel aan het gelijknamige kanaal. Het is een populaire plek met uiteenlopende winkels en entertainment. Daarnaast is het bekend op culinair gebied vanwege de mengelmoes aan bars, kraampjes en restaurants met traditionele lekkernijen. Hier vlakbij vindt u de sfeervolle Hozenji Temple, aan een smalle laan met kleine traditionele restaurantjes en izakayas. Of bezoek een interessant museum zoals het Science Museum, het Museum of History of het National Art Museum. Of het Aquarium Kaiyukan, een van de meest spectaculaire van Japan. Ook kunt u het hoger op zoeken bij een observatie deck van de wolkenkrabber Abeno Harukas of het Umeda Sky Building. Overnachting in Hotel Il Cuore Namba.
Ontbijt inbegrepen

Dag 17

U stapt op de airport bus naar de luchthaven van Osaka voor uw terugvlucht. Tijd om afscheid te nemen van dit bijzondere land!

Reissom: vanaf € 3.015,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid.

Inbegrepen:

 • Alle overnachtingen in accommodaties zoals genoemd, niet roken (1 x tweepersoonskamer, standaard kamertype)
 • Verblijf o.b.v. logies & ontbijt
 • Verblijf o.b.v. halfpension in Yudanaka, Tsumago en Koyasan
 • Verblijf o.b.v. logies in Osaka op dag 16 (i.v.m. vroeg vertrek)
 • Airport meet & greet
 • Bus transfer Namba – Kansai Airport
 • 14-daagse Japan Rail Pass – 2e klas (te gebruiken voor dag 1 t/m 14)
 • Stadstour door Tokyo met gids (privé) (halve dag)
 • Fietstour door Kyoto met gids (join in) (halve dag)
 • Treinkaartje Kyoto – Shinimamiya
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie

Niet inbegrepen:

 • Intercontinentale vluchten
 • Vroege check ins (voor ca. 14.00 uur) en late check outs (na ca. 11.00 uur)
 • Kosten voor reizen met private treinen
 • Kosten voor reizen per overig openbaar vervoer (bus en metro) en evt. taxi
 • Entreegelden en overige activiteiten
 • Drankjes en overige maaltijden
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Evt. bijdrage aan Trees for All (€ 30,00 per persoon)
 • Evt. inentingen en reis- en/of annuleringsverzekering

Ook geïnteresseerd in een rondreis door Japan?

Bovenstaande reis kan natuurlijk zo geboekt worden, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Marleen Cok

Marleen Cok

Specialist Myanmar, Cambodja, Laos & Japan

"Tijdens haar studie maakte Marleen haar eerste verre reis naar Bali, Indonesië, waar zij direct verliefd werd op de cultuur. Azië blijft voor haar het meest bijzondere continent om te ontdekken en zij bewaart aan al haar reizen herinneringen die haar voor altijd bij zullen blijven."