Verblijven in het romantische Fort Kochi, bewonder het tempelcomplex Meenakshi Amman, aanschouw het lokale leven aan de backwaters & ontspannen aan de mooie stranden bij Mararikulam (of op de tropische Malediven!)

Hoogtepunten van Zuid-India

Hoogtepunten van deze reis

 • Verblijf in het romantische Fort Kochi
 • Bewonder de prachtige thee- en kardemomplantages in Munnar
 • Bezoek de Meenakshi Tempel in Madurai
 • Verblijf nabij het Periyar National Park
 • Aanschouw het lokale leven aan de Backwaters
 • Genieten van zon, zee en strand

Route

Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 1

Na aankomst in Kochi wordt u verwelkomd door een medewerker van de agent. Namasté India! Vervolgens transfer naar uw hotel. Na het inchecken is de rest van de dag ter vrije besteding. Kochi is al eeuwenlang een van de belangrijkste havensteden van India. De stad is in het verleden een kolonie geweest van de Portugezen, Nederlanders en Engelsen. Deze invloeden zijn duidelijk terug te zien in het straatbeeld. Kochi bestaat uit verschillende wijken, waarvan Fort Kochi de bekendste en meest sfeervolle wijk is. Fort Kochi staat vol met koloniale gebouwen, gezellige cafeetjes en sfeervolle boutique hotels. U verblijft in Poovath Heritage.

Dag 2

Vandaag kunt u naar eigen wens invullen in Kochi. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de belangrijkste bezienswaardigheden in Fort Kochi, zoals Dutch Palace, een museum met bijzondere muurschilderingen, oude Hollandse kaarten van Fort Kochi, schilderijen en Koninklijke voorwerpen. En bezoek de St. Francis kerk en Jew Town met de Joodse Synagoge. In de straatjes om de Synagoge zijn veel souvenirwinkeltjes te vinden. Een goede plek om te shoppen! Wandel ook even langs de kust, waar de Chinese Fishing Nets te zien zijn en de vissers hun vangst verkopen. Overnachting in Poovath Heritage.
Ontbijt inbegrepen

Dag 3

U reist door naar Munnar, een hill station gelegen op 1652 meter hoogte. Het stadje zelf vinden wij niet zo de moeite, al is de kleurrijke overdekte markt een bezoek waard. De uitgestrekte groene omgeving met vele thee- en kardamomplantages is echter prachtig. Het gebied is één van de meest belangrijke centra van de thee-industrie van Zuid-India. U verblijft in Olive Brook.
Ontbijt inbegrepen

Dag 4

Deze dag is ter vrije besteding in Munnar. Maak vooral een wandeling door de prachtige omgeving, langs en door de thee- en cardamom plantages. Of breng een bezoek aan het Eravikulam National Park*. U kunt in het park naar een uitzichtpunt wandelen (ca. 2 km). Het uitzicht op de groene, bergachtige omgeving is werkelijk prachtig. Onderweg kunt u Nilgiri Tahrs (berggeiten) tegenkomen. Deze dieren worden helaas met uitsterven bedreigd. Overnachting in Olive Brook.
Ontbijt inbegrepen

* Het park is gesloten in de paartijd van de Nilgiri Thar, dit is rond februari / maart.

Dag 5

Na het ontbijt vertrekt u naar het bruisende Madurai in de deelstaat Tamil Nadu. Madurai is de oudste en meest heilige stad van deze provincie. Madurai staat vooral bekend om het tempelcomplex Meenakshi Amman; een van de grootste hindoeïstische tempelcomplexen in de wereld. Duizenden pelgrims bezoeken jaarlijks deze heilige stad. U verblijft in Royal Court.
Ontbijt inbegrepen

Dag 6

Een dag ter vrije besteding in Madurai. Breng in ieder geval een bezoek aan het tempelcomplex Meenakshi Amman. De 14 torens (waarvan de hoogste 52 meter is) van het tempelcomplex zijn volledig bedekt met kleurrijke beelden van goden en godinnen, dieren en mythische figuren. Erg bijzonder om te zien! In en rondom de tempel is veel te beleven. Tot binnen in het heiligdom verkopen talrijke handelaars hun producten van lokale kunstnijverheid. Een andere prachtige bezienswaardigheid is het 17e eeuwse paleis Thirumalai Nayak. Een uniek gebouw met vele zuilen, bogen en koepels. Ook kunt u nog een bezoek brengen aan het Ghandi Memorial Museum waar vele persoonlijke souvenirs van Mahatma Ghandi worden getoond. Het museum is gebouwd met donaties van zowel de arme als rijke burger van de stad en behoort tot de één van de wereldwijde vredesmusea. Overnachting in Royal Court.
Ontbijt inbegrepen

Dag 7

U verlaat de drukke stad en rijdt naar Thekkady gelegen in een mooie bosrijke omgeving. De rit ernaar toe is mooi en onderweg passeert u diverse kruidenplantages. Vraag de chauffeur gerust bij een plantage te stoppen voor een korte rondleiding. Na aankomst in Thekkady is de rest van de dag ter vrije besteding. U overnacht in The Wildernest.
Ontbijt inbegrepen

Dag 8

Vandaag kunt u naar eigen wens invullen in Thekkady. Vlakbij Thekkady bevindt zich het Periyar National Park. Dit is een van de tijgerreservaten in India, alhoewel de kans op het spotten van een tijger nihil is. Het gebied is enorm uitgestrekt, dik bebost en er leven er nog maar vijftig. Daarentegen heeft u een goede kans op het spotten van een olifant en ander bijzonder wild. In het park hangt een mystieke en tegelijk serene sfeer. Maak bijvoorbeeld een boottocht over het Periyar Lake, de chauffeur kan kaartjes voor u regelen. Wij hadden het geluk een kudde olifanten over te zien zwemmen, een bijzonder gezicht! Overnachting in The Wildernest.
Ontbijt inbegrepen

Dag 9

Na het ontbijt volgt de transfer naar Muhamma, gelegen aan de backwaters, de beroemde binnenwateren van Kerala. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding. De omgeving leent zich goed voor een mooie wandeling, vissen, vogelspotten of gewoon lekker een boek lezen. U verblijft in Emerald Isle.
Ontbijt inbegrepen

Dag 10

Deze dag is ter vrije besteding in Muhamma. Het is toch wel een must om met een shikara (kleine houten boot) de smalle kanalen van de backwaters in te gaan. Tijdens een boottocht kunt u genieten van het prachtige natuurgebied met palmbomen, kleine dorpjes en rijstvelden. Het leven in de backwaters speelt zich af op het water en aan de oevers. De bevolking leeft van de landbouw en maakt van de kanalen gebruik om de handelswaar te vervoeren. Ook kunt u locals zien vissen, wassen en baden. Overnachting in Emerald Isle.
Ontbijt inbegrepen

Dag 11

Na het ontbijt rijdt u naar het rustige kustplaatsje Mararikulam. In Mararikulam hangt een ontspannen sfeertje en er zijn prachtige ongerepte stranden te vinden. Een fijne plek om tot rust te komen! U verblijft in Flamingo Marari.
Ontbijt inbegrepen

Dag 12 & 13

Twee gehele dagen ter vrije besteding in Mararikulam. Geniet van zon, zee en strand! Overnachtingen in Flamingo Marari.
Ontbijt inbegrepen

Dag 14

Vandaag brengt de chauffeur u naar de luchthaven Kochi voor de terugvlucht.
Ontbijt inbegrepen

..................................................................................................................................................

Ook leuk! Sluit deze reis af op de tropische Malediven, het programma is als volgt:

Dag 12
Transfer naar de luchthaven van Kochi voor de vlucht naar Malé. Na aankomst kunt u zich melden bij het loket van onze lokale agent, welkom op de tropische Malediven! Vervolgens transfer naar het Fun Island Resort gelegen in de Zuid Malé Atol. De transfer is per speedboot en de tocht duurt ongeveer 45 minuten. U verblijft in een Deluxe Beach Bungalow.
Ontbijt inbegrepen

Dag 13 t/m 15
Drie ontspannen dagen in Fun Island Resort. Geniet van zon, zee en strand! Liever actief? Vanaf het strand is het mogelijk om te snorkelen en er is een PADI duikschool aanwezig. In het restaurant wordt drie keer per dag een heerlijk buffet klaargemaakt, met een wisselend thema. Bij de Araamu Spa kunt u terecht voor een ontspannen massage.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 16
Transfer naar de luchthaven op Malé voor de terugvlucht.
Ontbijt inbegrepen

..................................................................................................................................................

Reissom: Op aanvraag

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid van hotels.

Toeslag eindigen op de Malediven: Op aanvraag (inclusief vlucht Kochi – Malé)
Toeslag om te reizen met grotere auto (Toyota Innova): Op aanvraag

Inbegrepen:

 • Alle transfers
 • Vervoer per airconditioned auto met Engelssprekende privé-chauffeur (Toyota Etios)
 • Op reisdagen iedere ochtend een fles mineraalwater per persoon
 • De auto met chauffeur beschikbaar in de dorpen en steden waar u overnacht voor zo'n acht uur per dag (behalve in Mararikulam)
 • Overnachtingen in eenvoudige en middenklasse hotels
 • Maaltijden volgens programma
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie

Niet Inbegrepen:

 • Intercontinentale vluchten
 • Vroege check-ins & late check-outs
 • Overige maaltijden
 • Entreegelden
 • Visumkosten
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Evt. bijdrage aan Trees for All (€ 30,00 per persoon)
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering & evt. inentingen

Ook naar India?

Bovenstaande reis kan natuurlijk zo geboekt worden, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Evelien Booms

Evelien Booms

Specialist Sri Lanka , Vietnam, India, Nepal & Bhutan

Evelien is onze reisspecialist voor Sri Lanka, India, Vietnam & Maleisië. Zij vindt het iedere keer weer een luxe om naar een bestemming in Azië af te mogen reizen en op basis van haar ervaringen een unieke reis voor u te mogen organiseren.