Afwisselende rondreis langs de hoogtepunten van China en Tibet met een combinatie van cultuur & natuur; een bijzondere kennismaking.

Hoogtepunten China & Tibet

Hoogtepunten van deze reis

 • Stadstour door cultureel & historisch Beijing
 • Bezoek aan de Chinese Muur; een architectonisch meesterwerk
 • Ontmoeting met de Reuzenpanda in Chengdu
 • Prachtige treinreis van Chengdu naar Lhasa
 • Kennismaking met de Tibetaanse cultuur & geschiedenis in Lhasa, Gyantse en Xigatse

Route

Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 1

Aankomst in Beijing, welkom in de hoofdstad van China! U wordt ontvangen door de gids en door uw privéchauffeur naar uw hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding voor een eerste kennismaking met deze miljoenenstad. Begin bijvoorbeeld rustig met een bezoek aan het Beihai Park, een keizerlijk tuin uit de 11de eeuw en een van de mooiste en bekendste stadsparken van China. Hier kunt u heerlijk acclimatiseren en ontsnappen aan de drukte van Beijing. Huur een roeibootje en peddel rond op het meer in het park. Ook zijn er verschillende historische & culturele gebouwen te bewonderen. U overnacht in het Chang Yuan Courtyard Hotel.

Dag 2

Samen met een Engelstalige privégids gaat u vandaag een aantal hoogtepunten van Beijing bezoeken. U begint bij de Temple of Heaven, door velen gezien als de mooiste tempel van Beijing. Hier brachten de keizers van de Ming en de Qing dynastieën offers aan de goden in ruil voor een goede oogst. In het park bij de tempel kunt u de lokale bevolking Tai Chi en Kung Fu zien beoefenen, bord- en kaartspellen zien spelen en traditionele dansen zien opvoeren. Daarna bezoekt u de Verboden Stad en het Plein van de Hemelse Vrede, de bekendste bezienswaardigheden van Beijing. De Verboden Stad bevindt zich in het precieze centrum van Beijing. Hier verbleven tussen de vijftiende en twintigste eeuw de Chinese Ming en Qing keizers. De Verboden Stad was het symbool van keizerlijke macht en is een indrukwekkend complex omringd door een gracht en een hoge muur met poorten. Er zijn diverse paviljoens, pleinen en woonvertrekken te bewonderen. U heeft voldoende tijd om alles te bezichtigen. Aan het einde van de middag keert u terug naar uw hotel. Vermoeide voeten? Geniet van een heerlijke voetmassage op kruidenbasis bij een van de lokale apotheken. Overnachting in Chang Yuan Courtyard Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 3

Vandaag brengt u een een bezoek aan de Chinese Muur, een architectonisch meesterwerk! U wordt naar Mutianyu, één van de best bewaarde stukken van de muur, gebracht. Maak een mooie wandeling over de Chinese Muur en zie dit enorme bouwwerk door het Chinese landschap kronkelen. Wanneer de klim te stijl is, kunt u ook gebruik maken van de kleine kabelbaan (niet inbegrepen). Na dit bezoek wordt u terug naar Beijing gebracht en is de rest van de dag ter vrije besteding. Breng bijvoorbeeld op eigen gelegenheid een bezoek aan het Zomerpaleis. Dit is een prachtig paleis uit de 18de eeuw. Het complex is verspreid rondom een groot kunstmatig meer en wordt omringd door Chinese tuinen. Het complex diende destijds als buitenverblijf voor de Chinese keizers in de zomer wanneer het in de Verboden Stad te warm werd. Eten & drinken: Ga vanavond Hotpot eten, vergelijkbaar met onze fondue. U bereidt uw eigen vlees en groenten voor in een door uzelf gekozen (eventuele kruidige) pot. Een aanrader is Kongliang. 218 Dongzhimennei Dajie. Overnachting in Chang Yuan Courtyard Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 4

Na het ontbijt volgt de transfer naar het treinstation voor de trein naar Xi'an (09.43 – 15.38). Na aankomst in Xi'an wordt u naar uw hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding. De stad ligt in de vallei van de Wei River en was lange tijd de hoofdstad. Het oude stadscentrum heeft zijn structuur uit de Tang dynastie behouden, maar tegenwoordig is Xi'an een moderne stad. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden is de stadsmuur uit de veertiende eeuw. Deze twaalf kilometer lange muur is nog grotendeels intact en loopt om de binnenstad heen. U kunt een fietstocht maken over de brede muur – een leuke ervaring! Bij de zuidpoort van de muur huurt u voor een paar euro een fiets. De Dayan Ta, ook wel de Grote Wilde Gans Pagoda genoemd, is ook de moeite waard. Voormalig Tangdynastie keizer Gaozong wijdde de pagode aan zijn overleden moeder. U overnacht in Xi'an Skytel Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 5

Na het ontbijt neemt een gids u mee voor een bezoek aan het Terracotta Leger, weer een bijzonder hoogtepunt van China! Het Terracotta Leger is in werkelijkheid slechts een klein deel van de grote tombe Qin Shihuang Ling, waarvan de officiële ingang tot op heden nog niet is gevonden. Geschat wordt dat de gehele tombe ruim 56 km2 groot is, waarvan grote delen nog niet ontdekt zijn. Tijdens deze excursie bezoekt u het Terracotta Leger, een verzameling van ruim 7.000 opgegraven terracotta strijders. Ten tijde van de opgraving waren deze stenen strijders kleurrijk beschilderd, maar door blootstelling aan de buitenlucht zijn ze zwart gekleurd. In de middag bent u terug in Xi'an. Overnachting in Xi'an Skytel Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 6

Na het ontbijt volgt de transfer naar het treinstation voor de trein naar Xining (09:00 – 14:06). Na aankomst volgt de transfer naar uw hotel en is de rest van de middag ter vrije besteding. Xining is de hoofdstad van Qinghai en is gelegen op 2200 meter hoogte. De bevolking van Xining bestaat uit een interessante combinatie van minderheden. Een hoogtepunt van Xining is de Grote Moskee, daterende uit de 14de eeuw. U overnacht in Xining Mansion.
Ontbijt inbegrepen

Dag 7

Het grootste gedeelde van de dag is ter vrije besteding in Xining. U kunt vandaag een tour door de omgeving van Xining maken. Breng dan bijvoorbeeld een bezoek aan het Kokonor Lake. Dit is de Mongoolse naam voor 'Blue Lake' en is één van de grootste meren in China. Ook het Ta'er Klooster is de moeite waard. Hier vindt u vele verschillende Tibetaanse tempels. Aan het einde van de dag volgt de transfer naar het treinstation voor de trein naar Lhasa (20:30 – 17:45+), een prachtige treinreis door de binnenlanden en door de bergen van China! Wij reserveren zachte slaapplaatsen in een privécabine voor u*.
Ontbijt inbegrepen

*Treintickets worden 15 dagen voor aanvang van de treinreis afgegeven, wij zullen deze tickets op dat moment direct reserveren. We doen ons best om zachte slaapplaatsen te bemachtigen, maar kunnen dit echter vooraf niet garanderen. Indien dit niet lukt, boeken we harde slaapplaatsen. Hiervoor geldt een korting.

Dag 8

Aan het einde van de middag arriveert u vandaag in Lhasa. U wordt bij aankomst naar uw hotel gebracht. De hoofdstad van Tibet is van oudsher het spirituele centrum van de gehele Tibetaans-boeddhistische wereld. Maak alvast kennis met deze bijzondere hoofdstad. De Chinese invloeden zijn nog duidelijk aanwezig, maar er valt nog een hoop te zien. De Jorkhang tempel aan het Jorkhang plein ligt niet ver het hotel en is zeker alvast een bezoek waard. Loopt u de kora mee met de boeddisten? U verblijft in Dhood Gu Hotel of iets vergelijkbaars.

Dag 9

U bezoekt de stad Lhasa. De hoofdstad van Tibet is van oudsher het spirituele centrum van de gehele Tibetaans-boeddhistische wereld. U bezoekt de Jokhang, de heiligste en oudste tempel van Tibet, gebouwd in de 7e eeuw ten tijde van koning Songsten Gampo. Het is een van de belangrijkste pelgrimsoorden. Om de Jokhang heen vindt u de Bharkor Bazaar, waar pelgrims 108 rondgangen rond de tempel maken. Naast de kloosters van Drepung en Sera is één van de hoogtepunten van een bezoek aan Tibet uiteraard Potala Palace, het paleis van de Dalai Lama. Het huidige bouwwerk dateert uit 1645, ten tijde van de 5e Dalai Lama. Het heeft 13 verdiepingen en rijst zo'n 117 meter boven de stad uit. U ziet fresco's, beelden en stupa's versierd met goud, zilver en edelstenen. Vanaf het dak heeft u een prachtig uitzicht over de stad. Tevens brengt u een bezoek aan het zomerpaleis van de Dalai Lama, Norbulinka. Overnachting in Dhood Gu Hotel of vergelijkbaar.
Ontbijt inbegrepen

Dag 10

Vandaag bezoekt u Drepung, op ongeveer 8 km westelijk van Lhasa. Drepung betekent 'berg van rijst' naar zijn complexen van witte gebouwen die lijken te zijn uitgestrooid over de hellingen van de Gambo Utse. Dit was het grootste en rijkste klooster van Tibet. Daarna kunt u naar de Nechung tempel wandelen. Dit was de zetel van het staatsorakel van Tibet. Ook zijn er wandelingen mogelijk naar Sera 'Barmhartige Hagel" en naar de Gambo Utse. Vervolgens rijdt u terug naar Lhasa. Overnachting in Dhood Gu Hotel of vergelijkbaar.
Ontbijt inbegrepen

Dag 11

Vandaag staat er een mooie tocht op het programma naar Drak Yerpa, een grot die heeft gediend als meditatiegrot voor de guru Rinpoche en koning Songsten Gampo. U rijdt vervolgens door naar Ganden. Dit was voorheen het op een na grootste klooster van Lhasa en gedurende enige tijd ook het machtigste. Begin 20e eeuw was dit klooster nog volop in bloei. 6000 Monniken studeerden aan deze boeddhistische klooster universiteit. Na 1959 werd het klooster volledig verwoest door Chinese bezetters. In de jaren '80 is het klooster weer gedeeltelijk opgebouwd. Vervolgens rijdt u terug naar Lhasa. Overnachting in Dhood Gu Hotel of vergelijkbaar.
Ontbijt inbegrepen

Dag 12

U rijdt naar Gyantse, nog veel meer dan Xigatse, authentiek Tibetaans. Onderweg rijdt u over de hoogste passen, Kampa La (4795m) en Karo La (5010m). Tevens stopt u bij Yamdrok Tso Lake, het derde grootste meer van Tibet. Het fort ligt boven op een heuvel. De Tibetaanse bouwstijl is in opmerkelijke harmonie met het landschap. Het Palkhor Choide klooster en vooral de Khumbum Chorten met zijn symmetrie zijn hier indrukwekkende voorbeelden van. Binnen in de Chorten bevinden zich zo'n 70 kleine tempeltjes, allemaal versierd met afbeeldingen van goden en demonen. Overnachting in Hotel Gyantse.
Ontbijt inbegrepen

Dag 13

Nadat u eerst het klooster van Poalker en de Kumbum Stupa heeft bezocht, rijdt u verder. Van Gyantse naar Xigatse is het 2 uur rijden. Bij aankomst bezoekt u Xigatse, de tweede stad van Tibet. Hier bezoekt u het Tashilunpo klooster, de zetel van de Panchen Lama. Deze is na de Dalai Lama de belangrijkste geestelijk leider van het Tibetaanse volk. Het is een enorm klooster, waar duizenden monniken wonen. U ziet er fresco's, beelden, thangka's (religieuze schilderingen op textiel) en als hoogtepunt een 27 meter hoog boeddhabeeld. Overnachting in Hotel Tashichoe.
Ontbijt inbegrepen

Dag 14

De ochtend is ter vrije besteding in Xigatse. Maak een wandeling langs de kloosters in het centrum of ga op zoek naar mooie souvenirs op de lokale markt! Sieraden en turquoise kunt u hier prima kopen. 's Middags rijdt u terug naar Lhasa. Dit is ongeveer 3uur rijden. De rest van de middag is ter vrije besteding. Overnachting in Dhood Gu Hotel of vergelijkbaar.
Ontbijt inbegrepen

Dag 15

In de ochtend een transfer naar de luchthaven van Lhasa voor de vlucht terug naar Chengdu, de hoofdstad van de provincie Sichuan. Bij aankomst volgt de transfer naar uw hotel en is de rest van de dag ter vrije besteding. Chengdu heeft een lange geschiedenis, waarvan de sporen nog op vele plaatsen in de stad zijn terug te vinden. De Jinjiang River die de stad in twee delen splijt, was een gedeelte van de Zijderoute waarover het waardevolle Chinese zijde werd vervoerd naar Centraal-Azië en verder door naar Europa. Chengdu is een charmante stad met, voor Chinese begrippen, veel bomen en bloemen. U overnacht in Zen Urban Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 16

Vanochtend gaat u het bekendste dier van China bezoeken, de reuzenpanda. China is het enige land waar dit met uitsterven bedreigde dier nog in het wild te vinden is. Aangezien er slechts nog enkele panda's in het wild leven, is de kans op een wilde panda spotten zeer klein. Om er zeker van te zijn dat u er een ziet, bekijkt u ze in Chengdu's Giant Panda Breeding Research Base, een zeer succesvol opvangcentrum. U bent precies op tijd voor voedertijd (10:00 uur). De middag is ter vrije besteding. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Qingyang Gong, een authentieke Taoïstische tempel buiten het centrum gelegen. De tempel is gebouwd en ingericht naar de criteria van de Yin en Yang filosofie. Of aan het Jinsha Relic Museum, een grootschalig museum in een groene omgeving. Het museum is een van de belangrijkste van China en stelt bijzondere vondsten tentoon. Of maak een wandeling door Narrow & Broad Alley, historische steegjes met de mooiste courtyards en huisjes. In deze steegjes hebben bekende Chinezen vroeger gewoond Overnachting in Zen Urban Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 17

Uw laatste dag in China is aangebroken. Transfer naar de luchthaven.
Ontbijt inbegrepen

Reissom vanaf € 3.370,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid.

Inbegrepen:

 • Vlucht Lhasa – Chengdu
 • Treinticket Beijing – Xi'an (2de klas zitplaats)
 • Treinticket Xi'an – Xining (2de klas zitplaats)
 • Treinticket Xi'an – Lhasa (zachte slaapplaatsen in een gedeelde vierpersoonscabine)
 • De transfer in Beijing, naar het treinstation in Xining op dag 7 & in Tibet per auto met privéchauffeur en Engelssprekende privégids
 • Alle overige transfers per auto met privéchauffeur
 • Overige maaltijden waar genoemd
 • Reisvergunningen en entreegelden voor Tibet
 • Stadstours en excursies volgens bovenstaand programma
 • Begeleiding van Engelssprekende privégids tijdens alle genoemde excursies
 • Entreegelden tijdens alle genoemde excursies
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie

Niet inbegrepen:

 • Retourvlucht Amsterdam – Beijing / Chengdu
 • Vroege check-in en late check-out
 • Evt. hoogseizoentoeslagen voor het landarrangement tijdens feestdagen
 • Overige entreegelden
 • Overige maaltijden
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Visum voor China (ongeveer € 125,00 per persoon)
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Evt. Bijdrage aan Trees for All (€ 30,00 per persoon)
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Evt. inentingen

Ook naar China?

Wij organiseren individuele reizen op maat voor ieder budget!