Een unieke rondreis per auto door Zuid-India. Een foodwalk, een bezoek aan het Nagarhole National Park en een boottocht door de backwaters zijn inbegrepen. Overnachten doet u in stijl, in sfeervolle luxe accommodaties.

Hoogtepunten van Zuid-India

Hoogtepunten van deze reis

 • Overnachten in een treehouse
 • Het varen door de Backwaters
 • Een foodwalk door Bangalore
 • Op zoek naar tijgers & luipaarden in Nagarhole National Park
 • Ontspannen in het mooie Neeleshwar Hermitage

Route

Tijdens uw reis wordt de onderstaande route afgelegd.

Dag 1

Na aankomst in Bangalore wordt u verwelkomd door een medewerker van de agent. Namasté India! Vervolgens transfer naar uw hotel. Bangalore is de hoofdstad van de Indiase staat Karnataka. De stad werd in de 14e eeuw gesticht als Bendakalooru, wat 'stad van de gekookte bonen' zou betekenen. In de Britse tijd ontstond de naam Bangalore. De stad is modern en heeft daarom ook vele mogelijkheden om ergens wat te gaan eten en om te gaan winkelen. U overnacht in Taj West End.

Dag 2

In de ochtend gaat u met een gids op pad voor een leuke food walk twee uur door de wijk Malleswaram. U maakt hier kennis met de lokale inwoners en de traditionele Zuid-Indiase vegetarische keuken. De wandeling begint bij de Kaadu Malleswara Temple, een shiva tempel die de wijk beschermt. Vanaf hier loopt u de kleurrijke markt op waar de gids u alles vertelt over de diverse groenten, fruit, specerijen en diverse soorten koffie. De gids leidt u langs kleine eettentjes waar u proeft van lokale lekkernijen. De tour eindigt rond 12:00. De rest van de dag is ter vrije besteding. Bezoek bijvoorbeeld de Gavi Gangadharehvara tempel. Bangalore is een hele prettige stad met veel parken en tuinen. Lal Bagh bijvoorbeeld is een mooie botanische tuin waar meer dan 1000 plantensoorten groeien. Bangalore heeft ook een aantal mooie winkels zoals Anokhi, Fab India en Cinnamon. Overnachting in Taj West End.
Ontbijt inbegrepen

Dag 3

Na een rustig ontbijt volgt de transfer naar Hassan. Na aankomst bezoekt u de tempels van Belur en Halebid. Hoogtepunt van Belur is de Channakeshava Tempel uit de 15e eeuw. De tempel staat bekend om de zeepsculpturen en gigantische pilaren, die in 'slechts' 103 jaar tijd werden gemaakt. Een bijzonder bouwwerk! U overnacht in Hoysala Village Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 4

De reis gaat verder naar Mysore, een prettig groen stadje met brede lanen, mooie ronde pleinen en een prachtige koloniale architectuur. Onderweg brengt u een bezoek aan de stad Srirangapatna, een plek van grote historische betekenis. U kunt hier het zomerpaleis van Tipu Sultan bezoeken, ook de Sri Ranganthaswamy tempel is interessant. Na aankomst in Mysore is de rest van de dag ter vrije besteding. U overnacht in Royal Orchid Metropole Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 5

U begint de dag met een bezoek aan de Charmundi-heuvel iets buiten Mysore. U rijdt naar de top voor een bezoek aan de tempel gewijd aan Chamuneswari en daalt vervolgens de trappen af langs het enorme, zwart granieten Nandi-beeld. Daarna brengt u een bezoek aan het paleis van de Maharadja, één van de uitzonderlijkste paleizen in India. Ieder vertrek is extravagant ingericht, met spiegels, uitgesneden plafonds van teakhout, massief zilveren deuren etc. Ook de markt Devaraja is de moeite waard. Het is één van de mooiste kleurrijke markten in India, elke dag van 06:00 uur tot 20:00 uur geopend. Hier koopt u bloemen en geurige specerijen. Overnachting in Royal Orchid Metropole.
Ontbijt inbegrepen

Dag 6

Vandaag reist u verder naar Kabini dat in het Nagarhole National Park is gelegen, een nog ongerept wildpark waar u met geluk een zwart gestreepte Bengaalse tijger en luipaard tegen kunt komen. Na aankomst maakt u een safari per boot door het park. U spot de mooiste vogels en met wat geluk ook groter wild. U overnacht in The Serai Kabini.
Ontbijt inbegrepen

Dag 7

Vandaag maakt u een avontuurlijke safari per canter of jeep (wordt bij de ingang van het park bepaald, safari's zijn in groepsverband) door het Nagarhole National Park. De belangrijkste dieren die u in het park kunt tegenkomen zijn antilopen, verschillende soorten apen, Aziatische olifanten, luipaarden en wilde zwijnen. De middag is ter vrije besteding. Het resort biedt diverse activiteiten als een wandeling, fietstocht en kayaktocht aan. En geniet ook van de rust en de faciliteiten van uw fijne accommodatie. Overnachting in The Serai Kabini.
Ontbijt inbegrepen

Dag 8

De volgende bestemming is Wayanad, een kleine plaats tussen de plantages. Een prachtige omgeving! Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding. Rust even uit aan het mooie zwembad of geniet op het balkon van een kopje thee en luister naar de vele geluiden uit de jungle. U overnacht in Tranquil Resort.
Ontbijt & diner inbegrepen

Dag 9

U gaat na het ontbijt met een lokale gids op pad door bergen en heuvels van Wayanad. Vanaf uw accommodatie zijn er diverse uitvalsroutes mogelijk. Onderweg geniet u van een kleine picknick. Overnachting in Tranquil Resort.
Ontbijt & diner inbegrepen

Dag 10

Tijd om door te reizen naar één van de mooiste plekjes in Zuid-India, Neeleshwar. Bij aankomst is de rest van de middag ter vrije besteding en kunt u genieten van uw bijzondere resort. U overnacht in Neeleshwar Hermitage.
Ontbijt inbegrepen

Dag 11

Iets ten zuiden van Neeleshwar bevinden zich de 'backwaters', de binnenwateren van Kerala. Zonder een bezoek aan de backwaters is uw bezoek aan Kerala niet compleet! Hoofdstraten, steegjes en kruispunten… maar allemaal op het water. De bevolking leeft van de landbouw en maakt van de kanalen gebruik om de handelswaar te vervoeren. Vandaag stapt u in een houseboat en vaart u door de kanalen. Onderweg geniet u van een traditionele Zuid-Indiase lunch. Aan het eind van de middag zet u weer voet aan wal en rijdt u terug naar uw accommodatie. Overnachting in Neeleshwar Hermitage.
Ontbijt inbegrepen

Dag 12 & 13

Deze dagen zijn ter vrije besteding in Neeleshwar. Geniet van zon, zee en strand! Bezoek ook de authentieke vissersdorpjes in de omgeving, hier vindt u het nog onontdekte India. Breng met zonsondergang een bezoek aan Bekal Fort, prachtige uitzichten gegarandeerd! Of huur een fiets bij de accommodatie en maak een tocht langs de oevers. U fietst langs rijstvelden, palmbomen, kleine dorpjes, vriendelijke mensen … een leuke ervaring! Overnachtingen in Neeleshwar Hermitage.
Ontbijt inbegrepen

Dag 14

Transfer naar de luchthaven van Mangalore voor de vlucht naar Bangalore.
Ontbijt inbegrepen

Reissom: vanaf € 2.355,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid.

Inbegrepen:

 • Vlucht Mangalore - Bangalore (incl. 15 kilo ruimbagage, extra bagage kan bijbetaald worden)
 • Alle transfers per airconditioned privé-auto met chauffeur (Toyota Etios)
 • Auto met chauffeur beschikbaar in de dorpen en steden waar u overnacht (behalve in Bangalore & Neeleshwar)
 • Op reisdagen iedere ochtend een fles mineraalwater per persoon
 • Alle overnachtingen in luxe hotels
 • Foodwalk in Malleswaram
 • Wandeling met picknick in Wayanad
 • Boot- en jeep/cantersafari in Nagarhole N.P.
 • Tour per houseboat door de backwaters
 • Maaltijden volgens programma
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie


Niet inbegrepen:

 • Intercontinentale vluchten
 • Overige maaltijden
 • Visumkosten
 • Entreegelden (ongeveer € 50,00 per persoon)
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Evt. bijdrage aan Trees for All (€ 30,00 per persoon)
 • Evt. inentingen, reis en/of annuleringsverzekeringen
 • Kosten van persoonlijke aard

Ook naar India?

Bovenstaande reis kan natuurlijk zo geboekt worden, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Evelien Booms

Evelien Booms

Specialist Sri Lanka , Maleisië & India

Evelien is onze reisspecialist voor Sri Lanka, India, Vietnam & Maleisië. Zij vindt het iedere keer weer een luxe om naar een bestemming in Azië af te mogen reizen en op basis van haar ervaringen een unieke reis voor u te mogen organiseren.