1Privé-rondreis door het zuidelijk gelegen Karnataka met koffieplantages, parken, tempels, watervallen en strand als ingrediënten.

Hoogtepunten van Karnataka & Goa

Hoogtepunten van deze reis

 • Het Koninklijk paleis in Mysore
 • Verblijf midden tussen de koffieplantages en leer alles over deze drank
 • De indrukwekkende tempels van Belur en Halebid
 • De 400 tempels van Hampi en 125 van Aihole
 • De kleurrijke markten en witte stranden van Goa

Route

Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 1

Na aankomst in Bangalore wordt u verwelkomd door een medewerker van de agent. Namasté India! Daarna volgt de transfer naar uw hotel. Bangalore is de hoofdstad van de Indiase staat Karnataka. De stad werd in de 14e eeuw gesticht als Bendakalooru, wat 'stad van de gekookte bonen' zou betekenen. In de Britse tijd ontstond de naam Bangalore. De stad is modern en heeft daarom ook vele mogelijkheden om ergens wat te gaan eten en om te gaan winkelen. U overnacht in Laika Boutique Stay.

Dag 2

In de ochtend gaat u met een gids op pad voor een leuke food walk twee uur door de wijk Malleswaram. U maakt hier kennis met de lokale inwoners en de traditionele Zuid-Indiase vegetarische keuken. De wandeling begint bij de Kaadu Malleswara Temple, een shiva tempel die de wijk beschermt. Vanaf hier loopt u de kleurrijke markt op waar de gids u alles vertelt over de diverse groenten, fruit, specerijen en diverse soorten koffie. De gids leidt u langs kleine eettentjes waar u proeft van lokale lekkernijen. De tour eindigt rond 12:00. De rest van de dag is ter vrije besteding. Bezoek bijvoorbeeld de Gavi Gangadharehvara tempel. Bangalore is een hele prettige stad met veel parken en tuinen. Lal Bagh bijvoorbeeld is een mooie botanische tuin waar meer dan 1000 plantensoorten groeien. Ook het Tipu Sultan Summer Palace is een aanrader om te bezoeken. Bangalore heeft ook een aantal mooie winkels zoals Anokhi, Fab India en Cinnamon. Overnachting in Laika Boutique Stay.
Ontbijt inbegrepen

Dag 3

Na een rustig ontbijt volgt de transfer naar Mysore, een prettig groen stadje met brede lanen, mooie ronde pleinen en een prachtige koloniale architectuur. Onderweg brengt u een bezoek aan de stad Srirangapatna, een plek van grote historische betekenis. U kunt hier het zomerpaleis van Tipu Sultan bezoeken, ook de Sri Ranganthaswamy tempel is interessant. Na aankomst in Mysore is de rest van de dag ter vrije besteding. U overnacht in The Green Hotel , een sfeervol koloniaal hotel met een mooie tuin.
Ontbijt inbegrepen

Dag 4

Begin de dag met een bezoek aan de Charmundi-heuvel iets buiten Mysore. Rij naar de top voor een bezoek aan de tempel gewijd aan Chamuneswari en daal vervolgens de trappen af langs het enorme, zwart granieten Nandi-beeld. Daarna brengt u een bezoek aan het paleis van de Maharadja, één van de uitzonderlijkste paleizen in India. Ieder vertrek is extravagant ingericht, met spiegels, uitgesneden plafonds van teakhout, massief zilveren deuren etc. Ook de markt Devaraja is de moeite waard. Het is één van de mooiste kleurrijke markten in India, elke dag van 06:00 tot 20:00 geopend. Hier koopt u bloemen en geurige specerijen. Overnachting in The Green Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 5

U reist naar Chikmagalur, een mooi hillstation! Vanaf hier heeft u mooi uitzicht op de Baba Badan Mountains. Onderweg bezoekt u de tempel Sravenabelagola. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding. U verblijft in The Gateway KM Road Chikmagalur, een kleinschalig hotel gelegen midden tussen de koffieplantages. Er is een mooi zwembad en een ayurvedisch centrum. Geniet hier van een heerlijke massage!
Ontbijt inbegrepen

The Gateway Hotel Chikmagalur

The Gateway Hotel Chikmagalur

Een verblijf in een kleinschalig, koloniaal hotel gelegen midden tussen de koffieplantages van Karnataka. Er is een mooi zwembad en een ayurvedisch centrum. Geniet hier van een heerlijke massage en de rustgevende omgeving!

www.gateway.tajhotels.com

Dag 6

Vandaag bezoekt u de tempels van Belur en Halebid. Hoogtepunt van Belur is de Channakeshava Tempel uit de 15e eeuw. De tempel staat bekend om de zeepsculpturen en gigantische pilaren, die in 'slechts' 103 jaar tijd werden gemaakt. Een bijzonder bouwwerk! Ook Somnathpur is zeker de moeite waard. Overnachting in The Gateway KM Road Chikmagalur.
Ontbijt inbegrepen

Dag 7

Vroeg op voor de rit naar Hampi, een bijzondere plaats waar u maar liefst 400 tempels verspreid vindt! De tempels liggen verspreid over 30km2 en bestaan uit duizenden raadselachtige uit graniet gekapte reliefs. U verblijft in Heritage Resort, een sfeervolle accommodatie met nette kamers en fijne faciliteiten als een zwembad en spa.
Ontbijt inbegrepen

Dag 8 & 9

Deze dagen zijn gereserveerd voor een uitgebreid bezoek aan de tempels van Hampi. Wandel vanaf de Virupaksha Tempel even naar de Hampi Bazaar, leuk en kleurrijk! Overnachtingen in The Heritage Resort
Ontbijt inbegrepen

Dag 10

Vanuit Hampi rijdt u door naar Badami, ooit een hoofdstad in het koninkrijk van de Chalukya's. Deze plaats is bekend vanwege de bijzondere grotten die u er vindt. Uiteraard brengt u een bezoek aan deze grotten. U overnacht in The Heritage Resort, een middenklasse resort met mooie ruime cottages.
Ontbijt inbegrepen

Dag 11

In de ochtend bezoekt u Aihole, een schilderachtig dorpje aan de oevers van de Malaprabha River. Er staan hier in totaal meer dan 125 prachtige hindoetempels! Na de lunch bezoekt u Pattadakal, één van de Chalukya-hoofdsteden in de 8ste eeuw. Let op de prachtige architectuur van de tempels. Overnachting in The Heritage Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 12

Vandaag volgt een lange rit naar de kust van Goa. U kunt hier heerlijk genieten van zon, zee en strand! Mocht u per auto met chauffeur de omgeving willen bekijken, bel dan even naar onze agent. Hij zorgt ervoor dat u diezelfde dag nog op pad kunt! U overnacht in Coconut Grove.
Ontbijt inbegrepen

Coconut Grove

Coconut Grove

Een zeer kleurrijke en aangename plek in het midden van Goa en tussen de rijstvelden! De accommodaties zijn omgeven door een mooie tuin en liggen op loopafstand van het schitterende Colva Beach af. De kamers zijn sfeervol ingericht en er is een verzorgd zwembad aanwezig. Op een aantal kilometer van het hotel vindt u lokale ambachten en textielwinkels.

www.coconutgrove.in

Dag 13 t/m 15

Drie gehele dagen ter vrije besteding in Goa! Kom even lekker bij en geniet van zon, zee en strand! Maar Goa is veel meer dan strand alleen! Ga ook zeker wat zien van de Portugese invloeden in Old-Goa en Panjim. En bezoek één van de kleurrijke marken, bijvoorbeeld de hippiemarkt in Ajuna (iedere woensdag). Overnachtingen in Coconut Grove.
Ontbijt inbegrepen

Dag 16

Transfer naar de luchthaven van Goa voor de terugvlucht.
Ontbijt inbegrepen

Reissom: vanaf € 1.410,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid.

Inbegrepen:

 • Alle transfers per airconditioned privé-auto met chauffeur (Toyota Etios)
 • Auto met chauffeur beschikbaar in de dorpen en steden waar u overnacht (behalve in Bangalore & Goa)
 • Op reisdagen iedere ochtend een fles mineraalwater per persoon
 • Alle overnachtingen in middenklasse hotels
 • Maaltijden volgens programma
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie


Niet inbegrepen:

 • Retourvlucht Amsterdam - Bangalore / Goa
 • Overige maaltijden
 • Visumkosten
 • Entreegelden (ongeveer € 50,00 per persoon)
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Kosten van persoonlijke aard
 • Evt. Bijdrage aan Trees for All (€ 30,00 per persoon)
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Evt. inentingen

Ook naar India?

Bovenstaande reis kan natuurlijk zo geboekt worden, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Edwin Qualm

Edwin Qualm

Specialist India, Nepal & Bhutan

Na een praktijkstage van een halfjaar in Vietnam in 2005 is Edwin erg onder de indruk geraakt van het Verre Oosten. Daarom solliciteerde hij in 2006 naar de functie van reisspecialist bij Namasté Reizen en benut hij sindsdien graag zijn kennis en ervaring bij het samenstellen van een mooie reis.