Rondreis door prachtige ongerepte natuurgebieden inclusief bijzondere ontmoetingen met orang oetangs en reuzeschildpadden.

Hoogtepunten van Java, Kalimantan & Bali

Hoogtepunten van deze reis

 • Bewonder World Heritage Site de Borobudur
 • 2-daagse boottocht door de jungle van het Tanjung Puting Park
 • Sta oog in oog met orang oetangs
 • Jeep tour naar de Bromo Vulkaan
 • Ontmoet reuzenschildpadden in Sukamade
 • Beklim de Ijen Vulkaan
 • Verblijf tussen de prachtige rijstvelden

  Dag 1

  Vertrek van Amsterdam naar Yogyakarta.

  Uw reis door Indonesië is begonnen! Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

  Dag 2

  Aankomst op de luchthaven van Yogyakarta, welkom op Java! Hier wordt u opgehaald door uw chauffeur en naar uw hotel gebracht. Yogyakarta (ookwel Yogya genoemd) staat vooral bekend om de vele traditionele bezienswaardigheden. U vindt er alles! Oude tempels, paleizen, batik, gamelan, hofdansen en wajangvoorstellingen. U kunt de stad het best verkennen per becak (fietstaxi) of andong (paardenkar). U verblijft in Eclipse Hotel, een leuk hotel in Prawirotaman Road, in het centrum van Yogyakarta met zwembad. De kamers zijn sfeervol ingericht en het hotel beschikt over een zwembad.

  Dag 3

  Vandaag brengt u een bezoek aan de hoogtepunten van de kleurrijke stad Yogyakarta. U brengt onder andere een bezoek aan Kota Gede, waar ze prachtig zilverwerk maken. In een ander deel van de stad kunt u het Paleis van de Sultan 'de Kraton' bewonderen. Iets verderop in de straat bevindt zich het mysterieuze 'Water Castle', een netwerk van gangen, koepels, smalle beekjes en vijvers! Na deze tour brengt u nog een bezoek aan het dorpje Candirejo. U maakt een tour door het dorpje en maakt kennis met de traditionele levensstijl van de inwoners. Een traditionele lunch in dit dorpje is inbegrepen. Vervolgens rijdt u verder naar Magelang, een klein plaatsje dat bekend is vanwege de Borobudur. U verblijft Rumah Dharma. Een kleinschalige accommodatie, prachtig gelegen tussen rijstvelden en vulkanen, op slechts 300 meter van het Borobodur Park. Er zijn slechts 4 bungalows (ookwel Joglo's genoemd, een typisch Javaanse bouwstijl) die gebouwd zijn door de lokale bevolking met lokale materialen. De Belgische eigenaresse en haar Javaanse man doen er alles aan om u een onvergetelijk verblijf te bezorgen!
  Ontbijt & lunch inbegrepen

  Dag 4

  Vroeg op voor een mooie fietstocht door de omgeving van Magelang. Met een heerlijk kopje koffie of thee zult u op de top van een heuvel een prachtige zonsopgang aanschouwen. U rijdt vervolgens door de prachtige natuur en passeert kleine dorpjes; een pottenbakkersdorpje en een dorpje waar ze thuis tofu bereiden. Ook bezoekt u een kleurrijk lokaal marktje en de kleine Hindu tempel Selegriyo. Deze tempel is een stuk ouder dan de Borobudur en wordt veel minder bezocht door toeristen. In de middag brengt u een bezoek aan de Borobudur, een World Heritage Site. Het Boeddhistische tempelcomplex, dat veel door pelgrims wordt bezocht, telt meer dan 1500 beelden en stenen reliëfs met afbeeldigen van het leven van Boeddha. Op de achtergrond ziet u de mooie Menoreh bergen. De negen verdiepingen hebben het grondplan van een mandala en stellen trappen voor die naar het hiernamaals, het Nirwana leiden. Het mooiste is het om hier langs alle plateaus te lopen en uitgebreid de vele basisreliefs te bewonderen. Overnachting in Rumah Dharma.
  Ontbijt inbegrepen

  Dag 5

  De rondreis gaat verder naar Salatiga, een rustige plaats ten zuiden van Semarang. Onderweg brengt u een bezoek aan Gedong Songo, hier maakt u een mooie wandeling langs talloze kleine hindoetempeltjes. De eeuwenouden tempels liggen op verschillende hoogten op de zuidwestflank van de Gunung Ungaran. Hier komen nog bijna geen toeristen! Ook brengt u een bezoek aan het spoorwegmuseum van Ambarawa. Het museum kwam in 1978 tot stand, nadat veel treinen, die van Semarang naar Yogyakarta reden, in de vergetelheid dreigden te raken. U verblijft in Wisata Agro Tlogo.
  Ontbijt inbegrepen

  Dag 6

  Na het ontbijt volgt de transfer naar de luchthaven van Semarang, voor de vlucht naar Pangkalan Bun, op het eiland Kalimantan. Na aankomst volgt de transfer naar Kumai waar u aan boord gaat voor een tweedaagse boottocht door de jungle van het Tanjung Puting Park. Dit park vormt een gecompliceerd mozaïek van diverse laagland woongebieden, als nipapalm- en mangrove moerassen, tropisch regenbos, veengronden en meren. Deze ongelooflijke verscheidenheid herbergt een diverse fauna en flora, met een hoge populatie aan verschillende bedreigde soorten. Tanjung Puting is echter vooral bekend vanwege het opvangcentrum voor orang oetangs dat in delen van het park gevestigd is. Hier probeert men om gevangen orang oetangs terug te plaatsen in hun natuurlijke omgeving. U verblijft aan boord van de klotok, uw eigen privéboot! Verwacht echter geen luxe; Aan boord zijn matrassen, klamboes en een eenvoudige hurk-WC aanwezig. Douchen doet u door uzelf af te spoelen met zoet water. Een privékok scholtelt u heerlijk verse gerechten voor!
  Ontbijt & diner inbegrepen

  Dag 7

  Vandaag brengt u een bezoek aan Camp Leakey, het belangrijkste kampement waar orang oetangs worden opgevangen. Hier kunt u zien hoe de orang oetangs gevoed worden. In de middag maakt u een wandeling door het indrukwekkende tropische bos en gaat u op zoek naar wilde orang oetangs en andere dieren. Vooral in de ochtend en late namiddag is de kans groot om ook neusapen te zien. Het mannetje van deze apensoort heeft een komische rode augurkvormige neus en werd daarom in koloniale tijden monyet belanda, Nederlandse aap, genoemd. Ook verschillende soorten langoeren (slankapen) laten zich redelijk gemakkelijk zien en zelfs krokodillen worden regelmatig gespot. Een uniek verschijnsel dat vaak plaats vindt na heftige regenbuien is de natuurlijke verlichting in de nipa palmen, die zich stroomafwaarts van de belangrijkste rivier, de Sekunyer, bevinden. Deze energiezuinige verlichting wordt verzorgd door miljoenen kleine insecten. Overnachting aan boord van uw klotok.
  Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

  Dag 8

  De ochtend is ter vrije besteding, geniet van de prachtige omgeving! In de loop van de ochtend vaart u terug naar Kumai. Hier staat de transfer naar Pangkalan Bun, waar u op de vlucht stapt naar Surabaya, op het eiland Java. Na aankomst transfer naar uw hotel op de kraterrand van de Bromo vulkaan, met een werkelijk adembenemend uitzicht! Het is net alsof u in een andere wereld bent… U verblijft in Lava View. Een eenvoudig hotel met prachtig uitzicht op de Bromo en de rest van het Tenggergebergte. De ruime kamers beschikken over een badkamer met warm water. Het vriendelijke personeel verwelkomt u met een warm hart!
  Ontbijt inbegrepen

  Dag 9

  Vroeg opstaan vandaag voor een prachtige ruige tocht per jeep en deels te voet naar de oude kraterrand van de Bromo vulkaan. Het indrukwekkende landschap van de Gunung Bromo is een echte belevenis en vanaf hier heeft u een geweldig uitzicht over het Semeru Massief. U zult hier een prachtige zonsopgang aanschouwen. Als het zonlicht is doorgebroken en u om u heen kijkt, lijkt het alsof u op de maan bent beland! Vervolgens stapt u weer in de jeep en rijdt u naar de zandzee, waar u de mogelijkheid heeft om de nog actieve Bromo te beklimmen. Na dit bezoek rijdt u terug naar uw hotel voor het ontbijt. Daarna rijdt u verder naar Kalibaru. Het landschap verandert langzaam en na Bondowoso te zijn gepasseerd ziet u steeds meer rijstvelden en plantages. U overnacht in Kalibaru Cottages. Leuke sfeervolle cottages in typisch Javaanse bouwstijl, gelegen in een mooie tuin.
  Ontbijt inbegrepen

  Dag 10

  In de ochtend heeft u mooi de tijd om de omgeving te verkennen. U kunt een wandeling maken langs plantages met koffie, rubber en cacao en er zijn veel oude fabriekjes te vinden die nog steeds produceren. Vandaag gaat u wederom 'off the beaten track' en rijdt u met een jeep naar Sukamade, waar u verblijft in een eenvoudig guesthouse. 's Avonds gaat u naar het strand om daar in stilte te wachten op de komst van de reusachtige zeeschildpadden (150 – 300 kg!) die hier hun eieren leggen. Dit is één van de weinige plekken waar u dit nog kunt zien. Als u het geluk heeft deze dieren ook werkelijk te zien, zal het een onvergetelijke ervaring zijn! U verblijft in Sukamade Guesthouse. Een zeer eenvoudige accommodatie naast een rubberplantage. De kamers zijn voorzien van een badkamer met mandibak en koud stromend water.
  Ontbijt inbegrepen

  Dag 11

  Na het ontbijt en een kijkje op de rubberplantage gaat u weer terug naar de bewoonde wereld. Maar niet voor lang! Na uw jeep te hebben verruild voor de auto gaat u weer de bergen in. U reist naar Ketapang. De rest van de dag is ter vrije besteding, doe het rustig aan want morgen wacht er een inspannende dag! U overnacht in Ketapang Indah, gelegen in een rustige omgeving vlakbij Ketapang Beach. Vanaf hier kijkt u uit op Bali. Het hotel is ingericht in Balinese stijl en beschikt over een zwembad.
  Ontbijt inbegrepen

  Dag 12

  Vandaag staat u vroeg op voor een geweldige tocht naar de Ijen vulkaan. U rijdt naar het startpunt van de hike. Het Mount Ijen National Park heeft een enorme oude caldera die op sommige plaatsen maar liefst 20 km breed is. De trektocht van een paar uur brengt u naar de top van de vulkaan. In de krater van de Ijen vulkaan ligt een prachtig turkoois meer. Aan de oever van het meer bevinden zich talloze zwavelfumarolen. Onderweg ontmoet u de zwaveldragers die dagelijks een aantal keer de krater in gaan om zwavel te hakken en de berg af te dragen. Sommige van hen dragen wel tot 120 kg per keer! Aangekomen bij de krater heeft u een adembenemd uitzicht. Na een rustige afdaling keert u terug naar uw hotel voor het ontbijt. Dan reist u verder naar het kleine havenplaatsje Ketapang in het Oosten van Java voor de oversteek per ferry naar het buureiland Bali. Aangekomen op Bali merkt u vast direct het grote verschil tussen de twee eilanden. De Candi Bentar, een Balinese tempelpoort, verwelkomt u en laat u kennis maken met het hindoeïsme. Van Gilimanuk, de bruisende havenplaats van Noord Bali, rijdt u het ongerepte binnenland in naar Tabanan. In dit gebied vindt u vele mooie rijstterrassen, plantages en typisch balinese dorpjes. U overnacht in Sarinbuana Eco Lodge. Een bijzondere, kleinschalige ecolodge op de helling van de Mount Batukaru; een paradijs voor natuurliefhebbers en voor degenen die aan de drukte van alledag willen ontsnappen! Vanuit de lodge heeft u een adembenemend uitzicht over de omgeving vol met bergen, rijstvelden en regenwoud. In de tuin worden biologische groenten verbouwd. Het vriendelijke personeel zal u zich helemaal thuis laten voelen!
  Ontbijt inbegrepen

  Dag 13

  Een gehele dag ter vrije besteding in Tabanan. U kunt een mooie wandeling of fietstocht maken in de omgeving; de lodge organiseert bijzondere tochten door ongerepte gebieden, begeleid door een ervaren gids. Ook een mountainbiketocht behoort tot de mogelijkheden. Voor de dierenliefhebbers zijn er ook genoeg mogelijkheden: een 'birdwatching' tour of een tour waarbij u op zoek gaat naar aapjes en andere dieren in het woud. Natuurlijk kunt u ook in de lodge blijven en deelnemen aan een leuke workshop, een yogasessie of genieten van een massage. Overnachting in Sarinbuana Eco Lodge.
  Ontbijt inbegrepen

  Dag 14

  U rijdt vandaag verder naar het Oosten van het eiland, naar Sidemen. Dit dorpje bevindt zich dicht bij de hoogste en meest heilige berg op Bali: de Agungberg. Vanuit Sidemen worden dan ook vaak trektochten naar de top van de berg georganiseerd. U rijdt langs de prachtige rijstvelden van Abang en passeert typische Bali Aga dorpjes. Waar de huizen gebouwd zijn met natuurlijke materialen en nog de kostbare dubbelikat wordt geweven. De rest van de dag is ter vrije besteding. U overnacht in Teras Bali; een sfeervol verblijf op de heuvel, en dus een prachtig uitzicht. Er is een restaurant, spa en zwembad met ligbedden aanwezig.
  Ontbijt inbegrepen

  Dag 15

  Vanaf een locatie niet ver van uw hotel maakt u vandaag een prachtige fietstocht door het gebied rondom Sidemen naar de stad Klungkung op korte afstand van de kust. U fietst voornamelijk bergafwaarts. In de buurt van Klungkung luncht u bij een Balinese familie thuis. De vrouw des huizes kookt uitstekend en haar troef is de Ayam Betutu, kip met Balinese kruiden bereid. De rest van de middag is ter vrije besteding. Overnachting in Teras Bali.
  Ontbijt & lunch inbegrepen

  Dag 16

  Een gehele dag ter vrije besteding in Sidemen. Relax aan het zwembad, geniet van het mooie uitzicht, of mocht u liever actief zijn: maak dan een mooie wandeling of fietstocht door de omgeving. Overnachting in Teras Bali.
  Ontbijt inbegrepen

  Dag 17

  Alweer uw laatste dag in Sidemen! 's Middags wordt u opgehaald voor de transfer naar de luchthaven van Denpasar. Vanaf hier vertrekt uw vlucht naar Amsterdam.
  Ontbijt inbegrepen

  Dag 18

  Aankomst in Amsterdam.

  Reissom: vanaf € 3.055,00 per persoon

  Deze reissom is gebaseerd op twee personen. De reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid van vluchten en hotels.


  Inbegrepen:

  • Retourvlucht Amsterdam – Yogyakarta / Denpasar met Singapore Airlines (overstap in Singapore)
  • Vlucht Semarang – Pangkalan Bun
  • Vlucht Pangkalan Bun - Surabaya
  • Luchthavenbelasting (ca. € 400,00 per persoon)
  • Overnachtingen in sfeervolle middenklasse hotels o.b.v. logies en ontbijt
  • Maaltijden zoals genoemd
  • Transfers per airconditioned auto op dag 13, 16 (non-stop, chauffeur spreekt meestal geen Engels)
  • Transfers per airconditioned auto met Engelssprekende chauffeur op Java op dag 2 t/m 6 & 8 t/m 12
  • Stadstours en excursies zoals beschreven in het programma (excl. entreegelden)
  • Begeleiding van Engelssprekende lokale gids tijdens ondergenoemde excursies
  • Fietstocht Magelang & wandeling Selegriyo
  • Tour in Candirejo
  • Privé boottocht Tanjung Puting NP (3 dagen/2 nachten, incl. bemanning, privékok, gids, maaltijden & drankjes)
  • Jeep naar de zonsopgang bij Bromo (excl. gids)
  • Jeep naar Ijen vulkaan
  • Fietstocht Sidemen
  • Tour Sukamade
  • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging (Nederlandse staf)
  • Uitgebreide reisinformatie

  Niet inbegrepen:

  • Vroege check-in en late check-out
  • Entreegelden
  • Overige maaltijden
  • Fooien en persoonlijke uitgaven
  • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
  • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Evt. inentingen

  Ook naar Indonesië?

  Wij organiseren individuele reizen op maat voor ieder budget!

  Kim Zwinkels

  Kim Zwinkels

  Specialist Sri Lanka , Thailand & Indonesië

  Kim was na haar eerste bezoek aan Sri Lanka en de Malediven meteen verkocht! Maar Indonesië is haar favoriet. Na diverse studiereizen is zij verliefd geworden op dit land. Met heel veel plezier organiseert Kim steeds weer een unieke reis, volledig afgestemd op uw wensen en ideeën.