Een complete rondreis over Java & Bali met verblijf op mooie plekjes in luxe hotels, welke persoonlijk door ons zijn geselecteerd!

Hoogtepunten van Java & Bali

Hoogtepunten van deze reis

 • Ontdek de kleurrijke stad Yogyakarta
 • Bewonder World Heritage Site de Borobudur
 • Jeep tour naar de Bromo Vulkaan
 • Beklim de Ijen Vulkaan
 • Bezoek het kunstenaarsdorp Ubud
 • Ontspannen aan de Noord- en Zuidkust van Bali

Route

Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 1

Aankomst op de luchthaven van Yogyakarta, welkom op Java! Hier wordt u opgehaald door uw chauffeur en naar uw hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding voor een eerste kennismaking met de hoofdstad van centraal Java. Yogyakarta (ook wel Yogya genoemd) staat vooral bekend om de vele traditionele bezienswaardigheden. U vindt er alles! Oude tempels, paleizen, batik, gamelan, hofdansen en wajangvoorstellingen. U kunt de stad het best verkennen per becak (fietstaxi) of andong (paardenkar). U overnacht in The Phoenix Hotel, een koloniaal monument uit 1918. Dit hotel hoort bij de Accor hotelgroep en beschikt over goede faciliteiten.

Dag 2

In de vroege ochtend brengt u een bezoek aan de Borobudur, een World Heritage Site. Het Boeddhistische tempelcomplex, dat veel door pelgrims wordt bezocht, telt meer dan 1500 beelden en stenen reliëfs met afbeeldingen van het leven van Boeddha. De negen verdiepingen hebben het grondplan van een mandala en stellen trappen voor die naar het hiernamaals, het Nirwana leiden. Neem de tijd om langs alle plateaus te lopen en de vele basis reliëfs te bewonderen. Op de achtergrond ziet u de mooie Menoreh bergen. Het is prachtig om hier vroeg in de ochtend rond te lopen, voordat de grote groepen toeristen komen. Dan is het tijd om door te rijden naar het dorpje Candirejo. U maakt een tour door het dorpje per paard en wagen en maakt kennis met de traditionele levensstijl van de inwoners. De gids zal u rondleiden en alles vertellen over het reilen en zeilen in het zelfvoorzienende dorp. U krijgt een bijzonder kijkje in het dagelijks leven van de bewoners; hoe en welke gewassen er worden verbouwd (van pinda's tot mandarijnen en van chili tot bananen!), wat de culturele gebruiken zijn, hoe kroepoek gemaakt wordt en hoe de Indonesische volksmuziek gamelan klinkt èn gespeeld wordt! Een traditionele lunch in dit dorpje is inbegrepen. De rest van de dag is ter vrije besteding in Yogyakarta. Overnachting in The Phoenix Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 3

Vandaag brengt u een bezoek aan de hoogtepunten van de kleurrijke stad Yogyakarta. U brengt onder andere een bezoek aan Kota Gede, waar ze prachtig zilverwerk maken. In een ander deel van de stad kunt u het Paleis van de Sultan 'de Kraton' bewonderen. Iets verderop in de straat bevindt zich het mysterieuze 'Water Castle', een netwerk van gangen, koepels, smalle beekjes en vijvers. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding. Breng bijvoorbeel een bezoek aan de Prambanan, een hindoeïstisch tempelcomplex met meer dan 200 gebouwen. In het midden bevindt zich een 47 meter hoge Loro Jonggrang, het heiligdom van de god Shiva. Het is een waar openluchtmuseum dat door UNESCO is benoemd tot World Heritage Site. Overnachting in The Phoenix Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 4

Vandaag wordt u teruggebracht naar de luchthaven van Yogyakarta voor de vlucht naar Surabaya (09:00 – 10:10 uur). Vervolgens rijdt u door naar Malang. Malang was vroeger een populaire verblijfplaats voor de Nederlanders. U zult zien dat de koloniale sfeer er nog op verschillende plaatsen te proeven is. Na aankomst maakt u (als de tijd het toe laat) een stadstour. U bezoekt onder andere een kleurrijke Chinese tempel. Aanhangers van het Boedhisme, Confusianisme en Taoïsme komen hier iedere dag om hun goden te aanbidden. Ook brengt u een bezoek aan de Candi Singosari. In de 18e eeuw was Malang een van de Nederlandse nederzettingen. U vindt er nog enkele sporen van terug. Het bruisende stadsleven en de mooiste gebouwen vindt u rond het Alun-alun plein. Naast winkels heeft Malang ook verschillende markten, zoals de Pasar Besar, de Pasar Bunga en de Pasar Senggol. U verblijft in Hotel Tugu Malang. Een bijzonder en sfeervol hotel met ruime en prachtig ingerichte kamers, met elk een eigen thema. Het Tugu Hotel heeft een schitterende collectie Javaans en Chinees antiek en kunst en bovendien vele Nederlandse en Indonesische erfstukken die de eigenaren in de regio verzamelde. Geniet aan het eind van de middag van een afternoon tea in het mooie theehuis.
Ontbijt inbegrepen

Dag 5

Vandaag rijdt u verder naar het Bromo Tengger Semeru National Park. Een prachtige route met voldoende stops om van het uitzicht te genieten en foto's te maken. Onderweg maakt u nog een stop bij de Wonosari Tea Plantation. Hier kunt u een goede impressie krijgen van het werk op een theeplantage. Rust goed uit voor het onvergetelijke uitstapje dat morgenochtend vroeg op het programma staat! U verblijft in Ptataran Bromo.
Ontbijt inbegrepen

Dag 6

Vroeg (lees: midden in de nacht) opstaan vandaag voor een prachtige ruige tocht per jeep. Het indrukwekkende landschap van de Gunung Bromo is een echte belevenis en vanaf het Penanjakan view point heeft u geweldig uitzicht over het Semeru Massief. U zult hier een spectaculaire zonsopgang aanschouwen. Als het zonlicht is doorgebroken en u om zich heen kijkt, lijkt het alsof u op de maan bent beland! Vanaf hier rijdt u verder richting de caldera, waar u op de rug van een paard stapt en vervolgens te voet verder loopt naar de top van de vulkaan. U rijdt terug naar uw hotel voor het ontbijt. Hierna rijdt u verder naar Kalibaru. Het landschap verandert langzaam en na Bondowoso te zijn gepasseerd ziet u steeds meer rijstvelden en plantages. U overnacht in Kendi Villas & Spa. U verblijft in een klein guesthouse met huiselijke sfeer en een fijn zwembad.
Ontbijt inbegrepen

Digitale Reisgids Indonesie

Wilt u meer informatie over rondreizen door Indonesië? Vraag dan onze digitale reisgids aan boordevol inspiratie!

Dag 7

In de ochtend maakt u een interessante wandeling langs plantages met koffie, rubber en cacao. Er zijn hier nog veel oude fabriekjes te vinden die nog steeds produceren. Vervolgens volgt de transfer naar Randu Agung, waar de prachtige Ijen vulkaan is gelegen. Bij aankomst in uw hotel is de rest van de dag is ter vrije besteding, doe het rustig aan want morgen wacht er wederom een inspannende dag! U overnacht in Ijen Resort & Spa. Dit luxe resort gelegen op de rand van het Ijen Nationaal Park heeft een prachtig uitzicht over de rijstvelden en op de vulkaan. De ruime kamers met balkon zijn van alle gemakken voorzien. Een heerlijke plek om bij te komen. Vanaf de rand van het zwembad heeft u een prachtig uitzicht over de rijstvelden!
Ontbijt inbegrepen

Dag 8

Vandaag staat u vroeg op voor een geweldige tocht naar de Ijen vulkaan. U rijdt naar het startpunt van de hike. Het Mount Ijen National Park heeft een enorme oude caldera die op sommige plaatsen maar liefst 20 km breed is. De trektocht van een paar uur brengt u naar de top van de vulkaan. In de krater ligt een prachtig turkoois meer. Aan de oever van het meer bevinden zich talloze zwavelfumarolen. Onderweg ontmoet u de zwaveldragers die dagelijks de krater in gaan om zwavel te hakken en de berg af te dragen. Sommige van hen dragen wel tot 120 kg per keer! Aangekomen bij de krater heeft u een adembenemd uitzicht. Na een rustige afdaling komt u aan bij uw resort en kunt u genieten van een welverdiend ontbijt. De rest van de middag is ter vrije besteding. Neem een duik in het zwembad en geniet van het adembenemende uitzicht over de rijstvelden, plantages en vulkanen! Overnachting in het Ijen Resort & Spa.
Ontbijt inbegrepen

Dag 9

Na een rustig ontbijt rijdt u naar het kleine havenplaatsje Ketapang in het Oosten van Java voor de oversteek per ferry naar het buureiland Bali. Aangekomen op Bali merkt u vast direct het grote verschil tussen de twee eilanden. De Candi Bentar, een Balinese tempelpoort, verwelkomd u en laat u kennis maken met het hindoeïsme. Van Gilimanuk, de bruisende havenplaats van Noord Bali, rijdt u naar Lovina, aan de vrij rustige Noordkust van het eiland Bali. U verblijft in Damai Lovina Villas. Een prachtig kleinschalig hotel met zeer sfeervol en stijlvol ingerichte kamers. Het personeel is er ontzettend vriendelijk en in het restaurant worden heerlijke gerechten geserveerd!
Ontbijt inbegrepen

Dag 10

Een gehele dag ter vrije besteding in Lovina. Zwemmen in het zwembad of in de zee, wandelen in het achterland van Lovina of lekker niets doen. In de ochtend kunt u samen met een lokale visser op zoek gaan naar dolfijnen voor de kust van Lovina. Ook kunt u een bezoek brengen aan de stad Singaraja, hier kunt u over de drukke en levendige markt wandelen waar vrouwen kleine Balinese offers verkopen. Of geniet van de heerlijke spafaciliteiten van het hotel of simpelweg van de prachtige vergezichten vanaf uw balkon of het zwembad. Overnachting in Damai Lovina Villas.
Ontbijt inbegrepen

Dag 11

Tijd om Noord Bali te verlaten, u rijdt zuidwaarts naar Ubud. In Munduk maakt u een stop voor een mooie wandeling door koffie- en kruidnagelplantages, langs watervallen en kleine bergdorpen. U bevindt zich 1000 meter boven de zeespiegel waar een koel klimaat heerst. U rijdt verder door bossen met watervallen en prachtige vergezichten. Vervolgens passeert u het vulkanische meer Bratan. De gelijknamige berg is begroeid met prachtige bossen en u vindt er allerlei tempels. De meest spectaculaire is de water tempel Ulun Danu, gewijd aan de godin van het meer en beschermster van de levenden. Het heiligdom ligt op ongeveer 1200 meter hoogte en wordt omringd door verschillende bergen, hierdoor is de temperatuur er heel aangenaam. Ook wil het soms wel eens mistig zijn op deze hoogte, hetgeen een mysterieuze sfeer geeft aan de tempel! Daarna brengt u in Mengwi een bezoek aan Taman Ayun, een 17e eeuwse koninklijke tempel. De traditionele Balinese tempelarchitectuur is hier goed te zien. Halverwege de middag komt u aan in Ubud, een leuk kunstenaarsdorp en het culturele hart van Bali, gelegen tussen prachtige groene rijstvelden. Hoewel Ubud inmiddels wat groter is gegroeid en door veel reizigers is ontdekt, blijft het een prachtige plek met een relaxte sfeer, omringd door rijstvelden en bossen. Aan het eind van de middag kunt u zich heerlijk ontspannen tijdens een 1 uur durende massage in de Spa die wij voor u hebben geregeld. U overnacht in Uma Ubud. Een prachtig luxe resort dat beschikt over een 'infinity' pool met uitzicht op de Tjampuhan Vallei en de rivier. De kamers zijn sfeervol ingericht met natuurlijke materialen. In het restaurant kunt u genieten van heerlijke gerechten.
Ontbijt inbegrepen

Dag 12

Vandaag zult u de omgeving van Ubud verkennen, u vindt er zowel een prachtige natuur als mooie kleine tempeltjes. Zo brengt u allereerst een bezoek aan de kleine charmante Sebatu tempel, gebouwd naast een heilige waterbron. Hier halen Balinezen het water dat ze vervolgens tijdens hun vele rituelen gebruiken. Een stukje verderop stopt u bij de Gunung Kawi, een complex van tien in de rotsen uitgehouwen candi's die dateren uit de 11e eeuw. De tempel ligt in een groene valei en is via 315 treden te bereiken. De uitzichten zijn prachtig en de stilte is adembenemend, u hoort alleen het water kabbelen! De middag staat in het teken van de kunst. U bezoekt een aantal kleine galerieën en een familie die de prachtigste houtsnijwerken maakt. Ook brengt u een bezoek aan The Neka Museum, dit museum biedt veel informatie over de ontwikkeling van de Balinese kunst. U vindt hier de privé-collectie van kunstkenner Suteja Neka, hij verzamelde voornamelijk lokale kunstwerken. Een bezoek aan Museum Neka is als een reis door de tijd. U begint bij kunstwerken in kasamanstijl uit de zestiende eeuw en eindigt bij moderne Balinese werken van nu. Wandel tot slot even over de lokale markt, hier is van alles te koop! Aan het eind van de middag komt u terug in uw hotel. Overnachting in Uma by COMO.
Ontbijt inbegrepen

Dag 13

Na een rustige ochtend vertrekt u richting het zuiden naar Seminyak, een gezellige plaats aan de zuidwestkust, ten Noorden van Kuta en Legian. Een iets rustigere omgeving dan het drukke Kuta, met mooie stranden en veel hippe winkels en restaurants. Een leuke plek om de laatste dagen van uw rondreis door te brengen! U overnacht in Katamama.
Ontbijt inbegrepen

Dag 14 & 15

Twee gehele dagen ter vrije besteding in Seminyak. Geniet van zon, zee en strand! Rust heerlijk uit aan het strand met hippe strandbarretjes, te herkennen aan de sfeervolle Balinese parasols en felgekleurde zitzakken. Er hangt een relaxte sfeer en u kunt hier genieten van een prachtige zonsondergang. Nog wat leuke souvenirs inslaan? Dan bent u in Seminyak op de goede plaats. U vindt hier tientallen kleine designerboetieks, kunstwinkels en stalletjes met antieke vondsten. De bekendste winkelstraten zijn Jalan Raya Seminyak en Jalan Laksmana, maar duik ook zeker af en toe een zijstraatje in! Overnachtingen in Katamama.
Ontbijt inbegrepen

Dag 16

Alweer uw laatste dag aan het strand in Semiyak. Halverwege de middag wordt u opgehaald voor de transfer naar de luchthaven van Denpasar. Vanaf hier vertrekt uw terugvlucht.
Ontbijt inbegrepen

Reissom: € 3.190,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. De reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid van vluchten en hotels.


Inbegrepen:

 • Vlucht Yogyakarta – Surabaya met Wings Air, incl. 20kg ruimbagage
 • Overnachtingen in sfeervolle luxe hotels o.b.v. logies en ontbijt
 • Lunches waar genoemd
 • Vervoer per airconditioned auto met privéchauffeur & Engelssprekende gids op dag 11, 12
 • Non-stop transfers per airconditioned auto met Engelssprekende privéchauffeur op dag
 • Ferry ticket Java – Bali
 • Stadstours en excursies zoals beschreven in het programma (incl. entreegelden)
 • Massage in Uma Ubud (60 minuten)
 • Begeleiding van Engelssprekende lokale gids tijdens ondergenoemde excursies
 • Bezoek aan de Borobudur en Candirejo
 • Jeep naar zonsopgang & zandzee bij Bromo, incl. (excl. gids)
 • Wandeling over de plantage in Kalibaru
 • Beklimming Ijen vulkaan
 • Wandeling in Munduk
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreid informatiepakket


Niet inbegrepen:

 • Intercontinentale vluchten
 • Eventuele vroege check in & late check out
 • Overige maaltijden
 • Fooien en persoonlijke uitgaven
 • Administratiekosten (€ 25,00 / 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Evt. bijdrage aan Trees for All (€ 30,00 per persoon)
 • Evt. inentingen en reis- en/of annuleringsverzekering

Heeft u altijd op reis willen gaan naar Indonesië?

Wij organiseren individuele reizen op maat voor ieder budget!

Kim Zwinkels

Kim Zwinkels

Specialist Indonesië & Sri Lanka

Kim was na haar eerste bezoek aan Sri Lanka en de Malediven meteen verkocht! Maar Indonesië is haar favoriet. Na diverse studiereizen is zij verliefd geworden op dit land. Met heel veel plezier organiseert Kim steeds weer een unieke reis, volledig afgestemd op uw wensen en ideeën.