Een complete rondreis over Java & Bali met verblijf op mooie plekjes in luxe hotels, welke persoonlijk door ons zijn geselecteerd!

Hoogtepunten van Java & Bali

Hoogtepunten van deze reis

 • Ontdek de kleurrijke stad Yogyakarta
 • Bewonder World Heritage Site de Borobudur
 • Jeep tour naar de Bromo Vulkaan
 • Beklim de Ijen Vulkaan
 • Bezoek het kunstenaarsdorp Ubud
 • Ontspannen aan de Noord- en Zuidkust van Bali

Dag 1

Vertrek van Amsterdam naar Yogyakarta.

Uw reis door Indonesië is begonnen! Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 2

Aankomst op de luchthaven van Yogyakarta, welkom op Java! Hier wordt u opgehaald door uw chauffeur en naar uw hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding voor een eerste kennismaking met de hoofdstad van centraal Java. Yogyakarta (ook wel Yogya genoemd) staat vooral bekend om de vele traditionele bezienswaardigheden. U vindt er alles! Oude tempels, paleizen, batik, gamelan, hofdansen en wajangvoorstellingen. U kunt de stad het best verkennen per becak (fietstaxi) of andong (paardenkar). U overnacht in The Phoenix Hotel, een koloniaal monument uit 1918. Dit hotel hoort bij de Accor hotelgroep en beschikt over goede faciliteiten.

Dag 3

In de vroege ochtend brengt u een bezoek aan de Borobudur, een World Heritage Site. Het Boeddhistische tempelcomplex, dat veel door pelgrims wordt bezocht, telt meer dan 1500 beelden en stenen reliëfs met afbeeldigen van het leven van Boeddha. Op de achtergrond ziet u de mooie Menoreh bergen. Het is prachtig om hier vroeg in de ochtend rond te lopen, voordat de grote groepen toeristen komen. De negen verdiepingen hebben het grondplan van een mandala en stellen trappen voor die naar het hiernamaals, het Nirwana leiden. Het mooiste is het om hier langs alle plateaus te lopen en uitgebreid de vele basisreliefs te bewonderen. Na dit bezoek brengt u nog een bezoek aan het dorpje Candirejo. U maakt een tour door het dorpje en maakt u kennis met de traditionele levensstijl van de inwoners. De rest van de dag is ter vrije besteding in Yogyakarta. Optioneel kunt u meedoen aan een kookcursus. De kok van een bekend restaurant in de buurt van het hotel leert u de ins en outs van de Indonesische keuken kennen. U krijgt uitleg over de vele kruiden die worden gebruikt om de heerlijke smaak aan de gerechten te krijgen. Overnachting in The Phoenix Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 4

Vandaag brengt u een bezoek aan de hoogtepunten van de kleurrijke stad Yogyakarta, de hoofdstad van centraal Java. Yogyakarta (ookwel Yogya genoemd) staat vooral bekend om de vele traditionele bezienswaardigheden. U vindt er alles! Oude tempels, paleizen, batik, gamelan, hofdansen en wajangvoorstellingen. U brengt onder andere een bezoek aan Kota Gede, waar ze prachtig zilverwerk maken. In een ander deel van de stad kunt u het Paleis van de Sultan 'de Kraton' bewonderen. Iets verderop in de straat bevindt zich het mysterieuze 'Water Castle', een netwerk van gangen, koepels, smalle beekjes en vijvers. Vervolgens bezoek aan het tempelcomplex van Prambanan, een hindoeïstisch tempelcomplex met meer dan 200 gebouwen. In het midden bevind zich een 47 meter hoge Loro Jonggrang, het heiligdom van de god Shiva. Het is een waar openluchtmuseum dat door UNESCO is benoemd tot World Heritage Site. Aan het eind van de middag keert u weer terug naar uw hotel, waar u de rest van de dag ter vrije besteding heeft. Overnachting in The Phoenix Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 5

Vandaag wordt u teruggebracht naar de luchthaven van Yogyakarta voor de vlucht naar Surabaya (08:45 – 09:55). Vervolgens rijdt u door naar Malang. Malang was vroeger een populaire verblijfplaats voor de Nederlanders. U zult zien dat de koloniale sfeer er nog op verschillende plaatsen te proeven is. Na aankomst maakt u een stadstour. U begint met een bezoek aan een kleurrijke Chinese tempel. Aanhangers van het Boedhisme, Confusianisme en Taoïsme komen hier iedere dag om hun goden te aanbidden. Vervolgens brengt u een bezoek aan de Candi Singosari. In de 18e eeuw was Malang een van de Nederlandse nederzettingen. U vindt er nog enkele sporen van terug. Het bruisende stadsleven en de mooiste gebouwen vindt u rond het Alun-alun plein. Hier kunt u ook leuk winkelen. U kunt hier tegen redelijke prijzen souvenirs kopen, maar u moet er wel voor onderhandelen. Naast winkels heeft Malang ook verschillende markten, zoals de Pasar Besar, de Pasar Bunga en de Pasar Senggol. U verblijft in Hotel Tugu Malang. Een bijzonder en sfeervol hotel met ruime en prachtig ingerichte kamers, met elk een eigen thema. Het Tugu Hotel heeft een schitterende collectie Javaans en Chinees antiek en kunst en bovendien vele Nederlandse en Indonesische erfstukken die de eigenaren in de regio verzamelde. Geniet aan het eind van de middag van een afternoon tea in het mooie theehuis.
Ontbijt inbegrepen

Dag 6

Vandaag rijdt u verder naar Sukapura, gelegen op de helling van de vulkaan Gunung Bromo. Een prachtige route met voldoende stops om van het uitzicht te genieten en foto's te maken. Onderweg maakt u nog een stop bij de Wonosari Tea Plantation. Hier kunt u een goede impressie krijgen van het werk op een theeplantage. Rust goed uit voor het onvergetelijke uitstapje dat morgenochtend vroeg op het programma staat! U verblijft in Jiwa Jawa Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 7

Vroeg opstaan vandaag voor een prachtige ruige tocht per jeep. Het indrukwekkende landschap van de Gunung Bromo is een echte belevenis en vanaf het Penanjakan view point heeft u geweldig uitzicht over het Semeru Massief. U zult hier een spectaculaire zonsopgang aanschouwen. Als het zonlicht is doorgebroken en u om zich heen kijkt, lijkt het alsof u op de maan bent beland! Vanaf hier rijdt u verder richting de caldera, waar u op de rug van een paard stapt en vervolgens te voet verder loopt naar de top van de vulkaan. U rijdt terug naar uw hotel voor het ontbijt en vervolgens rijdt u verder naar Kalibaru. Het landschap verandert langzaam en na Bondowoso te zijn gepasseerd ziet u steeds meer rijstvelden en plantages. U overnacht in Margo Utomo Hill View Cottages. Dit landelijk gelegen middenklasse hotel ligt op een voormalige plantage. De kamers worden gekoeld door een fan. Het hotel heeft een mooi zwembad en in het restaurant worden heerlijke Javaanse gerechten geserveerd. Op de veranda van uw kamer kunt u heerlijk relaxen!
Ontbijt inbegrepen

Dag 8

Na het ontbijt kunt u een wandeling maken over de plantage van het hotel, waarbij u uitleg zult krijgen over de verschillende gewassen die er groeien. U ziet o.a. nootmuskaat, peper, cassave, ananas en allerlei planten- en bloemensoorten. U wandelt langs eeuwenoude fabriekjes en kleine dorpjes, waar de bewoners u vriendelijk zullen begroeten. Dan volgt de transfer naar Randu Agung, waar de prachtige Ijen vulkaan is gelegen. Onderweg bezoekt u de Kaliklatak Plantage, waar u een interessante rondleiding krijgt. Op ruim 1.000 hectare grond groeit hier van alles; koffie, rubber, cacao, kruidnagel en verschillende kruiden. De rest van de dag is ter vrije besteding, doe het rustig aan want morgen wacht er wederom een inspannende dag! U overnacht in Ijen Resort & Spa. Dit luxe resort gelegen op de rand van het Ijen Nationaal Park heeft een prachtig uitzicht over de rijstvelden en op de vulkaan. De ruime kamers met balkon zijn van alle gemakken voorzien. Een heerlijke plek om bij te komen. Vanaf de rand van het zwembad heeft u een prachtig uitzicht over de rijstvelden!
Ontbijt inbegrepen

Dag 9

Vandaag staat u vroeg op voor een geweldige tocht naar de Ijen vulkaan. U rijdt naar het startpunt van de hike. Het Mount Ijen National Park heeft een enorme oude caldera die op sommige plaatsen maar liefst 20 km breed is. De trektocht van een paar uur brengt u naar de top van de vulkaan. In de krater ligt een prachtig turkoois meer. Aan de oever van het meer bevinden zich talloze zwavelfumarolen. Onderweg ontmoet u de zwaveldragers die dagelijks de krater in gaan om zwavel te hakken en de berg af te dragen. Sommige van hen dragen wel tot 120 kg per keer! Aangekomen bij de krater heeft u een adembenemd uitzicht. Na een rustige afdaling komt u aan bij uw resort en kunt u genieten van een welverdiend ontbijt. De rest van de middag is ter vrije besteding. Neem een duik in het zwembad en geniet van het adembenemende uitzicht over de rijstvelden, plantages en vulkanen! Overnachting in het Ijen Resort & Spa.
Ontbijt inbegrepen

Dag 10

Na een rustig ontbijt rijdt u naar het kleine havenplaatsje Ketapang in het Oosten van Java voor de oversteek per ferry naar het buureiland Bali. Aangekomen op Bali merkt u vast direct het grote verschil tussen de twee eilanden. De Candi Bentar, een Balinese tempelpoort, verwelkomd u en laat u kennis maken met het hindoeïsme. Van GilimAnuk, de bruisende havenplaats van Noord Bali, rijdt u naar Lovina, aan de vrij rustige Noordkust van het eiland Bali. Onderweg kunt u een bad nemen in de warmwaterbronnen van Banjar en bezoekt u een prachtig gelegen Boeddhistisch klooster dat nog steeds wordt bewoond door monniken. U verblijft in Damai Lovina Villas. Een prachtig kleinschalig hotel met zeer sfeervol en stijlvol ingerichte kamers. Het personeel is er ontzettend vriendelijk en in het restaurant worden heerlijke gerechten geserveerd!
Ontbijt inbegrepen

Dag 11

Een gehele dag ter vrije besteding in Lovina. Geniet van zon, zee en strand! In de vroege ochtend kunt u ook op zoek gaan naar dolfijnen. Wij of het hotel kunnen voor u een kleine catamaran regelen waarmee u de zee op vaart. De kans dat u van dichtbij scholen dolfijnen zult zien is erg groot. U kunt ook een bezoek brengen aan de stad Singaraja, waar u de drukke en levendige markt kunt bezoeken waar vrouwen kleine Balinese offers verkopen. Of geniet van de heerlijke spafaciliteiten van het hotel of simpelweg van de prachtige vergezichten vanaf uw balkon of het zwembad. Overnachting in Damai Lovina Villas.
Ontbijt inbegrepen

Dag 12

's Ochtends maakt u een mooie wandeling door koffie- en kruidnagelplantages, langs watervallen en kleine bergdorpen. U bevindt zich 1000 meter boven de zeespiegel waar een koel klimaat heerst. U rijdt verder door bossen met watervallen en prachtige vergezichten. Vervolgens passeert u het vulkanische meer Bratan. De gelijknamige berg is begroeid met prachtige bossen en u vindt er allerlei tempels. De meest spectaculaire is de water tempel Ulun Danu, gewijd aan de godin van het meer en beschermster van de levenden. Daarna brengt u in Mengwi een bezoek aan Taman Ayun, een 17e eeuwse koninklijke tempel. De traditionele Balinese tempelarchitectuur is hier goed te zien. Halverwege de middag komt u aan in Ubud, een leuk kunstenaarsdorp en het culturele hart van Bali, gelegen tussen prachtige groene rijstvelden. Aan het eind van de middag kunt u zich heerlijk ontspannen tijdens een 1 uur durende massage in de Spa die wij voor u hebben geregeld. U overnacht in Uma Ubud. Een prachtig luxe resort dat beschikt over een 'infinity' pool met uitzicht op de Tjampuhan Vallei en de rivier. De kamers zijn sfeervol ingericht met natuurlijke materialen. In het restaurant kunt u genieten van heerlijke gerechten.
Ontbijt inbegrepen

Dag 13

Vandaag zult u de omgeving van Ubud verkennen, u vindt er zowel een prachtige natuur als mooie kleine tempeltjes. Zo brengt u allereerst een bezoek aan een kleine charmante tempel, gebouwd naast een heilige waterbron. Hier halen Balinezen het water dat ze vervolgens tijdens hun vele rituelen gebruiken. Een stukje verderop stopt u bij de Gunung Kawi, een complex van tien in de rotsen uitgehouwen candi's die dateren uit de 11e eeuw. De tempel ligt in een groene valei en is via 315 treden te bereiken. De uitzichten zijn prachtig en de stilte is adembenemend, u hoort alleen het water kabbelen! De middag staat in het teken van de kunst. U bezoekt een aantal kleine galerieën en een familie die de prachtigste houtsnijwerken maakt. Ook kunt u een bezoek brengen aan The Neka Museum, dit museum biedt veel informatie over de ontwikkeling van de Balinese kunst. U vindt hier de privé-collectie van kunstkenner Suteja Neka, hij verzamelde voornamelijk lokale kunstwerken. Een bezoek aan Museum Neka is als een reis door de tijd. U begint bij kunstwerken in kasamanstijl uit de zestiende eeuw en eindigt bij moderne Balinese werken van nu. Wandel tot slot even over de lokale markt, hier is van alles te koop! Aan het eind van de middag komt u terug in uw hotel. Overnachting in het Uma Ubud.
Ontbijt inbegrepen

Dag 14

Na een rustige ochtend vertrekt u richting het zuiden naar Jimbaran. Halverwege de middag komt u aan Jimbaran. Jimbaran is een gemoedelijk vissersdorpje aan de zuidwestkust van Bali. Weg van de enorme drukte rondom Kuta, maar toch centraal gelegen. Een heerlijke plek om de laatste dagen te ontspannen en alle mooie indrukken te verwerken! U overnacht in Jimbaran Puri Bali. Comfortabele en smaakvol ingerichte villa's direct aan het mooie strand van Jimbaran. De architectuur van de villa's is typisch Balinees. Jimbaran Puri Bali beschikt over een prachtig zwembad, een luxe Spa en over een goed restaurant waar heerlijke gerechten worden geserveerd. Het zal u deze dagen aan niets ontbreken!
Ontbijt inbegrepen

Dag 15 & 16

Twee gehele dagen ter vrije besteding in Jimbaran. Geniet van zon, zee, strand! Natuurlijk is het ook mogelijk om excursies te maken. Maak bijvoorbeeld een fietstochtje door de prachtige rijstvelden, een echte aanrader! Overnachtingen in Jimbaran Puri Bali.
Ontbijt inbegrepen

Dag 17

Alweer uw laatste dag aan het strand in Jimbaran. Halverwege de middag wordt u opgehaald voor de transfer naar de luchthaven van Denpasar. Vanaf hier vertrekt uw vlucht naar Amsterdam.
Ontbijt inbegrepen

Dag 18

Aankomst in Amsterdam.

Reissom: € 4.195,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. De reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid van vluchten en hotels.


Inbegrepen:

 • Retourvlucht Amsterdam – Yogyakarta / Denpasar met Singapore Airlines (overstap in Singapore)
 • Luchthavenbelasting (ongeveer € 400,00 per persoon
 • Vlucht Yogyakarta – Surabaya met Lion Air
 • Overnachtingen in sfeervolle luxe hotels o.b.v. logies en ontbijt
 • Lunches en diners waar genoemd
 • Vervoer per airconditioned auto met privéchauffeur & Engelssprekende gids
 • Stadstours en excursies zoals beschreven in het programma
 • Alle entreegelden, donaties en parkeergelden
 • Jeep naar Bromo
 • Jeep naar Ijen vulkaan
 • Ferry ticket Java – Bali
 • Massage in Spa van hotel Uma Ubud
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging (Nederlandse staf)
 • Uitgebreide reisinformatie

Niet inbegrepen:

 • Vroege check-in en late check-out
 • Overige maaltijden
 • Fooien en persoonlijke uitgaven
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Evt. inentingen

Heeft u altijd op reis willen gaan naar Indonesië?

Wij organiseren individuele reizen op maat voor ieder budget!

Kim Zwinkels

Kim Zwinkels

Specialist Sri Lanka , Thailand & Indonesië

Kim was na haar eerste bezoek aan Sri Lanka en de Malediven meteen verkocht! Maar Indonesië is haar favoriet. Na diverse studiereizen is zij verliefd geworden op dit land. Met heel veel plezier organiseert Kim steeds weer een unieke reis, volledig afgestemd op uw wensen en ideeën.