Ontdek de bruisende hoofdstad, wat minder bekende plaatsen in Noord Tohoku (maar die zeer de moeite waard zijn!) en beleef de Japanse wintersport!

Hoogtepunten van Japan winter break

Hoogtepunten van deze reis

 • Het ontdekken van het Noordoosten van Japan
 • Combinatie van cultuur & wintersport
 • Reizen per trein
 • Kennismaken met de levendige hoofdstad
 • Het bezoeken van interessante steden en prachtige natuurgebieden

Route

Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 1

Aankomst in Tokyo en ontvangst door een representatieve van de luchthaven, konnichiwa Japan! Bij het kantoor van Japan Railway kunt u de vouchers voor de Japan Rail East Pass inleveren. Daarna stapt u op de trein naar het centrum van Tokyo. De rest van de dag ter vrije besteding voor een eerste kennismaking met deze immense stad. De vroegere naam van Tokyo is Edo, in de 16e Eeuw nog een kleine kasteelstad. Door de goede ligging besloot de regering hier te gaan zetelen en groeide de stad enorm. In 1868 werd Edo de hoofdstad en kreeg het een nieuwe naam. Helaas werden er tijdens de aardbeving van 1923 en de luchtaanvallen van 1945 grote delen van de stad verwoest. Vandaag de dag is de stad een interessante bestemming met bijzondere wijken, goede musea, historische tempels en prachtig aangelegde tuinen. U overnacht in Hotel Monterey Ginza.

Dag 2

In de ochtend maakt u een stadstour door Tokyo met gids en openbaar vervoer. U neemt eerst een kijkje bij de prachtige tuin van het Imperial Palace. Dan stapt u op de metro naar het groene Ueno Park waar u heerlijk kunt rondwandelen. Bekijk de tempels zoals het Toshogu Shrine, Kiyomizu Kannon en Bentendo. Hier vindt u ook diverse musea en de Ueno Zoo. U eindigt de tour in Asakusa, een onderdeel van de oude stad, aan de beurt. In Asakusa vindt u de Sensoji Tempel, dit is Tokyo's oudste boeddhistische tempel met daarnaast het oudste Geisha district. In de straatjes rond de tempel vindt u veel traditionele winkeltjes met handwerk. Misschien vindt u hier een mooie yukata? De middag is ter vrije besteding. Stap bijvoorbeeld op de boot voor een tochtje over de Sumida River. Deze meert ook aan bij de Hamarikyu Gardens, een prachtige tuin met theehuis. Of bezoek de hoogste toren (634 m) van Japan; de Tokyo Skytree. Op een hoogte van 350 m en 450 m vindt u een observatieplatform. Overnachting in Hotel Monterey Ginza.
Ontbijt inbegrepen

Dag 3

Een gehele dag ter vrije besteding in Tokyo. Neem een kijkje op het plein van het station van Shinjuku, de grootste van de stad. In deze wijk vindt u een smeltkroes van boetiekjes, pubs, themarestaurants en kantoren. Bezoek het Meiji Shrine, in het Yoyogi Park waar maar liefst 120.000 bomen staan van 365 verschillende soorten. Deze shrine is Tokyo's bekendste en er zijn mooie pleinen, paviljoens en torii. Op dat moment zult u even vergeten dat u in de grootste stad van de wereld bent. Verken de wijk Shibuya, een populaire culturele en mode plek voor de jeugd, met uiteenlopende winkels en entertainment. Hier vindt u ook een van de meest drukke kruispunten voor voetgangers die uit en naar het station lopen. Neem hier ook even een kijkje bij het beeld van Hachiko, de trouwe hond uit een beroemd verhaal. En dwaal door Harajuku, een plek waar veel tieners komen om te shoppen. In de straat Takeshita Dori vindt u een grote verscheidenheid aan trendy winkels, mode boetieks en tweedehands kleding. Bezoek de hippe wijk Roppongi, met de Mori Tower. In de hoge toren huist het Art Museum en bovenop Tokyo City View. Overnachting in Hotel Monterey Ginza.
Ontbijt inbegrepen

Dag 4

Op naar de regio Tohoku in het Noordoosten van Japan, met interessante steden en prachtige natuurgebieden. De regio wordt door Westerse reizigers nog niet veel aangedaan, maar is toch zeer de moeite waard! U reist per trein naar Ishinoseki, een compacte stad met een klein centrum. U kunt de stad te voet verkennen maar er worden ook fietsen verhuurd. Bezoek het Haishiwa Shrine gelegen op de top van een beboste heuvel met duizend jaar oude bomen. Het is wel een pittige klim de trappen op. U overnacht in Bellino Hotel Ichinoseki.
Ontbijt inbegrepen

Dag 5

Een dag ter vrije besteding in Ishinoseki. Een populaire plek bij de Japanners is Genbikei (20 min per bus), een kloof met prachtige natuur, hotels met onsen, watervallen en een wild stromende rivier. Een andere bekende kloof is de Geibikei (30 min per trein), met grotten en mooie natuur. Hier kunt u een boottocht maken te midden van weelderige natuur en hoge rotsformaties. Ishinoseki ligt ook vlakbij de historisch interessante plek Hiraizumi (7 min per trein). Dit was ooit de zetel van de machtige Fujiwara clan. Door een familievete van een andere belangrijke familie Minamoto, later de eerste shogun van Japan, werd de stad helaas grotendeels verwoest. Gelukkig bleven een aantal historische sites intact, zoals de tempels Chusonji en Motsuji. Overnachting in Bellino Hotel Ichinoseki.
Ontbijt inbegrepen

Dag 6

Per trein reist u naar Morioka, een aantrekkelijke stad omgeven door bergen en rivieren. Alhoewel de stad geen must-see plekken heeft, kunt u er op culinair gebied eigenlijk niet omheen. Probeer hier zeker de 'Three Great Noodles of Morioka'; Wanko Soba, Reimen en Jajamen. U overnacht in Hotel Metropolitan Morioka.
Ontbijt inbegrepen

Dag 7

Per trein reist u in een uur naar een van de beste skidorpen in de regio van Tohoku: Appi Kogen. Hier is een grote variëteit in afdalingen en van verschillende degradaties. De pistes liggen verspreid over de bergen Maemori (1305m) en Nishimori (1328m). Op beide toppen vindt u een observatie platvorm voor een geweldig uitzicht. In het gebied vindt u geprepareerde en ongeprepareerde pistes, een mogul afdaling, een snow park en familie park met slee-baan, sneeuw-tubes en kinderpistes. In totaal zijn er 16 liften. In het dal ligt Appi Kogen met een gezellig centrum met hotels, winkels, badhuizen, restaurants en skiverhuurbedrijven. Er is ook een skischool. U overnacht in Hotel Appi Grand.
Ontbijt & diner inbegrepen

Dag 8 t/m 12

Deze vijf dagen zijn ter vrije besteding om te genieten van wintersport in Appi Kogen. Overnachtingen in Hotel Appi Grand.
Ontbijt & diner inbegrepen

Dag 13

U kunt op het gemak ontbijten, uitchecken en afscheid nemen van Appi Kogen. De laatste reisdag in Japan, op naar Narita Airport bij Tokyo. Met de shuttle bus kunt u naar het hotel rijden. U overnacht in Hotel Nikko Narita.
Ontbijt inbegrepen

Dag 14

Transfer per shuttle bus van het hotel naar de luchthaven van Tokyo, voor uw terugvlucht naar huis.
Ontbijt inbegrepen

Reissom: vanaf € 2.570,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid.

Let op: Dit programma staat nog niet voor u gereserveerd. Indien bij boeking een accommodatie niet beschikbaar blijkt te zijn zoeken we in overleg met u naar een passend alternatief.

Inbegrepen:

 • Alle overnachtingen in accommodaties zoals genoemd, niet roken (1 x tweepersoonskamer, standaard kamertype)
 • Verblijf o.b.v. logies & ontbijt
 • Verblijf o.b.v. halfpension in Appi Kogen
 • Airport meet & greet
 • 5-daagse flex JR East Tohoku Area Pass (te gebruiken op dag 1, 4, 6, 7 en 13)
 • Stadstour door Tokyo met gids en per openbaar vervoer (privé) (halve dag)
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie

Niet inbegrepen:

 • Intercontinentale vluchten
 • Vroege check ins (voor ca. 14.00 uur) en late check outs (na ca. 11.00 uur)
 • Kosten voor reizen per overig openbaar vervoer en evt. taxi
 • Entreegelden en overige activiteiten
 • Drankjes en overige maaltijden
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Evt. bijdrage aan Trees for All (€ 30,00 per persoon)
 • Evt. inentingen en reis- en/of annuleringsverzekering

Ook altijd al naar Japan gewild?

Wij organiseren individuele reizen op maat voor ieder budget!

Marleen Cok

Marleen Cok

Specialist Myanmar, Cambodja, Laos & Japan

"Tijdens haar studie maakte Marleen haar eerste verre reis naar Bali, Indonesië, waar zij direct verliefd werd op de cultuur. Azië blijft voor haar het meest bijzondere continent om te ontdekken en zij bewaart aan al haar reizen herinneringen die haar voor altijd bij zullen blijven."