Verken de contrasten van Tokyo, badder in Onsen, bezoek het autenthieke Tsumago en bewonder de Geisha's in Kyoto.

Hoogtepunten Japan on a budget

Hoogtepunten van deze reis

 • Reis per trein: van limited express tot shinkansen
 • Bezoek de verschillende wijken in Tokyo
 • Geniet van de vele onsen, natuurlijke warmwaterbronnen, prachtige natuur en uitzichten bij Hakone
 • Wandel een deel van de Nakasendo Trail in Tsumago
 • Bewonder de ruim 2000 tempels in Kyoto

Route

Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 1

Aankomst in Tokyo en ontvangst door een representatieve van de luchthaven, youkoso in Japan! Per trein reist u naar Tokyo. De rest van de dag ter vrije besteding voor een eerste kennismaking met deze immense stad. De vroegere naam van Tokyo is Edo, in de 16e Eeuw nog een kleine kasteelstad. Door de goede ligging besloot de regering hier te gaan zetelen en groeide de stad enorm. In 1868 werd Edo de hoofdstad en kreeg het een nieuwe naam. Helaas werden er tijdens de aardbeving van 1923 en de luchtaanvallen van 1945 grote delen van de stad verwoest. Vandaag de dag is de stad een interessante bestemming met bijzondere wijken, goede musea, historische tempels en prachtig aangelegde tuinen. U overnacht in Karaksa Hotel.

Dag 2 & 3

Twee gehele dagen ter vrije besteding in Tokyo. Bezoek de bekende Tsukiji Fish market en het winkelgebied Ginza. Ook kunt u een kijkje nemen bij de tuinen van de Imperial Palace. In de wijk Asakusa vindt u de Sensoji Tempel, dit is Tokyo's oudste boeddhistische tempel met daarnaast het oudste Geisha district. In de straatjes rond de tempel vindt u veel traditionele winkeltjes met handwerk. Misschien vindt u hier een mooie yukata? Neem een kijkje op het plein van het station van Shinjuku, de grootste van de stad. Er is een enorm kruispunt waar de grote stroom met reizigers vanaf alle kanten tegelijk mag oversteken, een wonderlijk gezicht. In deze wijk vindt u een smeltkroes van boetiekjes, pubs, themarestaurants, kantoren en het red-light district. Bezoek bijvoorbeeld een museum zoals het Edo-Tokyo museum over geschiedenis of het Ueno Park met diverse tentoonstellingen en een kleine zoo. Bezoek het Meiji Shrine, in het Yoyogi Park waar maar liefst 120.000 bomen staan van 365 verschillende soorten. Deze shrine is Tokyo's bekendste en er zijn mooie pleinen, paviljoens en torii. Op dat moment zult u even vergeten dat u in de grootste stad van de wereld bent. Verken de hippe wijk Roppongi, met de Mori Tower. In de hoge toren huist het Art Museum en bovenop Tokyo City View. Overnachtingen in Karaksa Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Studiereis Marleen in Japan 2016

Studiereisverslag Japan

Reisspecialist Marleen ging op studiereis naar Japan en bezocht een aantal van de mooiste hoogtepunten.

"We mogen weer naar Japan! Het zal wel anders reizen worden, want ons dochtertje Elza van 15 maanden gaat mee! De vlucht met KLM gaat voorspoedig, in 11 uur vliegen we rechtstreeks naar Kansai Airport, Osaka. Er wacht ons een pittige reisdag, maar dan zitten we ook maar gelijk goed in het ritme van Japan. Op naar Koyasan!" Lees verder.

Dag 4

Vandaag stapt u op de trein richting Hakone, gelegen in het Fuji-Hakone-Izu National Park. U kunt per bus verder rijden richting het hotel. Deze omgeving staat tevens bekend om de vele onsen, natuurlijke warmwater bronnen, prachtige natuur en uitzichten. Vanuit het stadje gaan verschillende bussen en kabelbanen de bergen in. Overnachting in Hakone Pax Yoshino.
Ontbijt & diner inbegrepen

Dag 5

Dag ter vrije besteding in Hakone en om het nationale park te verkennen. Met uw Hakone Free Pass heeft u de mogelijkheid om te profiteren van de vele vormen van vervoer die het park te bieden heeft. Neem de kabelbaan of een bus hoger de bergen in. Maak bijvoorbeeld een boottocht over Lake Ashi of een leuke wandeling. Gedurende de dag heeft u wellicht de mogelijkheid om een glimp op te vangen van Mt Fuji, maar vergeet niet dat het een heldere dag moet zijn, wil zij zich laten zien. Ook zijn er diverse musea en tempels te bezoeken. Overnachting in hakone Pax Yoshino.
Ontbijt & diner inbegrepen

Dag 6

Neem in de ochtend een taxi naar het station Hakone Yumoto. Hier stapt u op de trein naar Nagiso. Vanaf Nagiso kunt u een lokale bus nemen naar Tsumago. Tsumago heeft zich verplicht alles nog in de oude originele stijl te behouden. Oude herbergen, huizen en pakhuizen mogen niet worden gesloopt. Toch lijkt het niet op een openlucht museum omdat er gewoon mensen wonen en werken zoals al eeuwen het geval is. Wandel vanmiddag een deel van de Nakasendo Trail. Dit pad loopt van Kyoto naar Tokyo en werd gebruikt door Samoerai en kooplieden. Langs het pad vindt u diverse poststadjes. Neem bijvoorbeeld in de ochtend de bus naar Magome. Vanaf hier kunt u het pad volgen terug naar Tsumago, langs rijstvelden en door kleine dorpjes. Overnachting in Hanaya, nabij busstation Otsumago.
Ontbijt & diner inbegrepen

Dag 7

Terug met de bus naar Nagiso, waar u op de trein stapt naar de culturele hoofdstad van Japan; Kyoto. Hier zijn ruim 2000 heiligdommen en tempels te vinden. Na aankomst heeft u de rest van de dag ter vrije besteding. Bezoek bijvoorbeeld het Nijo Castle met indrukwekkende poorten, mooie huizen met traditioneel gedecoreerde kamers bekleed met tatami matten en de nachtegaal vloeren die waarschuwden bij gevaar. Ook zijn er mooie landschapstuinen met vijvers, stenen en bomen. En bekijk de overdekte Nishiki markt, met kraampjes en winkeltjes met onder andere groente, vlees, vis, waaiers, kimono's, keukengerei en porselein. 's Avonds is het leuk om langs de rivier te struinen en een van de gezellige restaurants uit te kiezen voor het diner. U overnacht in Vessel Hotel Campagna Kyoto Gojo.
Ontbijt inbegrepen

Dag 8 t/m 10

Drie dagen om Kyoto en omgeving op eigen gelegenheid te verkennen. Prachtige plekken genoeg! Zoals de grote houten tempel Kiyomizudere in de wijk Higashiyama. Wandel langs Philosophers Path en breng een bezoek aan Ginkakuji (Zilveren Paviljoen). Deze is oorspronkelijk gebouwd voor de Shogun maar na zijn dood is dit een Zen tempel geworden. En sla ook Kinkakuji niet over, beter bekend als het Gouden Paviljoen. En loop door de oude wijk Gion waar u kans heeft om een meiko en geisha te zien. Of ga op de culinaire tour, met een traditionele macha theeceremonie en een bezoek en proeverij bij een sake brouwerij. Ook wonderlijk is het Fushimi Inari Shrine, in het zuiden van Kyoto. Bij de tempels vindt u het pad met de duizenden rode torii, een betoverende plek. En ontdek Arashiyama, bekend om Bamboo Grove, een prachtige laan met bamboe. Er is ook een mooie brug en sfeervolle tempeltjes. Of ga op de culinaire tour, met een traditionele macha theeceremonie en een bezoek en proeverij bij een sake brouwerij. Overnachting in Vessel Hotel Campagna Kyoto Gojo.
Ontbijt inbegrepen

Dag 11

Transfer per airport bus naar Kansai Airport bij Osaka voor uw terugvlucht. Tijd om afscheid te nemen van dit bijzondere land.

Reissom: vanaf € 1.525,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid.

Inbegrepen:

 • Alle overnachtingen in accommodaties zoals genoemd, niet roken (1 x tweepersoonskamer, standaard kamertype)
 • Verblijf o.b.v. logies & ontbijt
 • Verblijf o.b.v. halfpension in Tsumago
 • Verblijf o.b.v. logies in Kyoto op dag 11
 • Airport meet & greet
 • Shuttle bus transfer Narita Airport – Tokyo
 • 3-daagse Hakone Free Pass
 • Shuttle bus transfer Kyoto - Kansai Airport
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie

Niet inbegrepen:

 • Intercontinentale vluchten
 • Vroege check ins (voor ca. 14.00 uur) en late check outs (na ca. 11.00 uur)
 • Treinkaartjes (ca. € 160,00 pp)
 • Kosten voor reizen per overig openbaar vervoer en taxi
 • Entreegelden en overige activiteiten
 • Drankjes en overige maaltijden
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Evt. bijdrage aan Trees for All (€ 30,00 per persoon)
 • Evt. inentingen en reis- en/of annuleringsverzekering

Ook altijd al naar Japan gewild?

Wij organiseren individuele reizen op maat voor ieder budget!

Marleen Cok

Marleen Cok

Specialist Myanmar, Cambodja, Laos & Japan

"Tijdens haar studie maakte Marleen haar eerste verre reis naar Bali, Indonesië, waar zij direct verliefd werd op de cultuur. Azië blijft voor haar het meest bijzondere continent om te ontdekken en zij bewaart aan al haar reizen herinneringen die haar voor altijd bij zullen blijven."