Met een gids door Tokyo, fiets in Kyoto en over de Shimanami Kaido Trail, verblijf in een glamp dome en ervaar een bijzondere belevenis forelvissen.

Hoogtepunen

Hoogtepunten van deze reis

 • Combinatie van cultuur & natuur – traditioneel & modern – stad & platteland
 • Bijzonder: start de reis in metropool Tokyo, per fiets over de Shimanami Kaido Trail, verblijf op het kunsteiland in een glamp dome, dwaal door het wonderlijke Kyoto en een bijzondere belevenis forelvissen
 • De reis kan geheel aan uw wensen worden aangepast

Route

Tijdens uw reis wordt de onderstaande route afgelegd.

Dag 1

Aankomst in Tokyo en ontvangst door een representatieve van de luchthaven, konnichiwa Japan! Per shuttle bus reist u naar het centrum van Tokyo. De rest van de dag ter vrije besteding voor een eerste kennismaking met deze immense stad. De vroegere naam van Tokyo is Edo, in de 16e Eeuw nog een kleine kasteelstad. Door de goede ligging besloot de regering hier te gaan zetelen en groeide de stad enorm. In 1868 werd Edo de hoofdstad en kreeg het een nieuwe naam. Helaas werden er tijdens de aardbeving van 1923 en de luchtaanvallen van 1945 grote delen van de stad verwoest. Vandaag de dag is de stad een interessante bestemming met bijzondere wijken, goede musea, historische tempels en prachtig aangelegde tuinen. U overnacht in Hotel Monterey Ginza.

Dag 2

In de ochtend maakt u een stadstour door Tokyo met gids en openbaar vervoer. U neemt eerst een kijkje bij de prachtige tuin van het Imperial Palace. Dan stapt u op de metro naar de wijk Asakusa, een onderdeel van de oude stad. In Asakusa vindt u de Sensoji Tempel, dit is Tokyo's oudste boeddhistische tempel met daarnaast het oudste Geisha district. In de straatjes rond de tempel vindt u veel traditionele winkeltjes met handwerk. Misschien vindt u hier een mooie yukata? Daarna stapt u op de boot voor een tochtje over de Sumida River. Deze meert aan bij de Hamarikyu Gardens, een prachtige tuin met vijvers en een theehuis. De rest van de middag is ter vrije besteding. Overnachting in Hotel Monterey Ginza.
Ontbijt inbegrepen

Dag 3

Een hele dag ter vrije besteding in Tokyo. Neem een kijkje op het plein van het station van Shinjuku, de grootste van de stad. In deze wijk vindt u een smeltkroes van boetiekjes, pubs, themarestaurants en kantoren. Bezoek het Meiji Shrine, in het Yoyogi Park waar maar liefst 120.000 bomen staan van 365 verschillende soorten. Deze shrine is Tokyo's bekendste en er zijn mooie pleinen, paviljoens en torii. Op dat moment zult u even vergeten dat u in de grootste stad van de wereld bent. Verken de wijk Shibuya, een populaire culturele en mode plek voor de jeugd, met uiteenlopende winkels en entertainment. Hier vindt u ook een van de meest drukke kruispunten voor voetgangers die uit en naar het station lopen. Neem hier ook even een kijkje bij het beeld van Hachiko, de trouwe hond uit een beroemd verhaal. En dwaal door Harajuku, een plek waar veel tieners komen om te shoppen. In de straat Takeshita Dori vindt u een grote verscheidenheid aan trendy winkels, mode boetieks en tweedehands kleding. Bezoek de hippe wijk Roppongi, met de Mori Tower. In de hoge toren huist het Art Museum en bovenop Tokyo City View. Overnachting in Hotel Monterey Ginza.
Ontbijt inbegrepen

Dag 4

U stapt op de trein naar Shimoda, in het zuiden van Izu, een stadje veel onsen en met mooie stranden in de buurt. Verken bijvoorbeeld Shimoda Park, een bebost gebied op een heuvel met verschillende wandelpaden. En neem de kabelbaan vanuit het stadje de berg Nesugatayama op. Hier kunt u een kleine rondwandeling maken langs tuinen en een mooie tempel. Vanaf hier heeft u een geweldig uitzicht over de kustlijn. U overnacht in Shimoda Tokyu Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 5

Een gehele dag ter vrije besteding in Shimoda. Bezoek een van de fijne stranden zoals Shirahama, Sotoura, Kujuppama, Toki en Iritahama. Sommige zijn breed en andere liggen in smalle baaien. In de zomermaanden kunt u er heerlijk zwemmen. Ook is het mogelijk om de snorkelen, kajakken en surfen. Of maak een uitstap met de bus naar de ruige kust bij Cape Tarai en Cape Irozaki. En vanuit Shimoda worden boottochten langs de kust georganiseerd. Overnachting in Shimoda Tokyu Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 6

Per trein reist u naar de stad Gifu, de hoofdstad van de gelijknamige prefectuur. In de stad vindt u mooie parken, musea, tempels en andere heiligdommen en het (herbouwde) kasteel. Mocht u op zoek zijn naar Japanse snuisterijen, wandel dan door het winkelcentrum Yanagase. U overnacht in Hotel Park, gelegen aan de Nagara River, ca. 4 km van het station.
Ontbijt inbegrepen

Dag 7

Het grootste gedeelte van de dag is nog ter vrije besteding in Gifu. Aan het eind van de middag staat een bijzondere belevenis op het programma. Langs de oever van de Nagara River ligt de boot klaar waar u eerst heerlijk zult dineren. Vervolgens vaart de boot de rivier op om u kennis te laten maken met de ukaivisserij*. In Gifu wordt op ayu (forel) gevist met gebruik van aalscholvers, die aangelijnd te water worden gelaten. De ayu's komen op het schijnsel af van de brandende manden die voor de boten hangen, en kunnen zo gemakkelijk door de aalscholvers gevangen worden. De ring om de nek van de getrainde vogels voorkomt dat de vis kan worden doorgeslikt. Tegenwoordig wordt deze manier van visserij alleen nog uitgevoerd voor toeristen. Overnachting in Hotel Park.
Ontbijt & diner inbegrepen

Dag 8

U reist vandaag verder naar de culturele hoofdstad van Japan; Kyoto. Hier zijn ruim 2000 heiligdommen en tempels te vinden. Na aankomst heeft u de rest van de dag ter vrije besteding. Bezoek bijvoorbeeld het Nijo Castle met indrukwekkende poorten, mooie huizen met traditioneel gedecoreerde kamers bekleed met tatami matten en de nachtegaal vloeren die waarschuwden bij gevaar. Ook zijn er mooie landschapstuinen met vijvers, stenen en bomen. En bekijk de overdekte Nishiki markt, met kraampjes en winkeltjes met onder andere groente, vlees, vis, waaiers, kimono's, keukengerei en porselein. U overnacht in Daiwa Roynet Hotel Kyoto – Hachijoguchi.
Ontbijt inbegrepen

Maartje in Japan

Maartje in Japan

"In Kyoto zijn we per fiets nieuwe plekken gaan ontdekken: het Imperial Palace, het Nijo Castle en de Nishiki Market. Op deze markt kun je allerlei lokale lekkernijen proeven en er zijn ook leuke souvenirs te vinden. 's Avonds zijn we naar de straat Kiyamachi Dori langs de rivier gegaan. Deze straat zit bordevol restaurants en barretjes om er een gezellige avond van te maken."

Maartje ging voor haar studiereis naar het fascinerende Japan. Lees hier haar reisverslag.

Dag 9

Een leuke tour door Kyoto. In de ochtend stapt u op de fiets voor een tochtje door de wijk Miyagawacho en Gion, de wijk van de theaters, theehuizen en geisha's. U heeft de kans om de geisha's te zien wandelen op hun houten slippers, gekleed in prachtige kimono's en hun wit opgemaakte gezichtje. U fietst langs het Shirakawa kanaal en traditionele theehuizen naar het Imperial Palace Park, waar u de tuinen en gebouwen kunt bekijken. Daarna rijdt u langs de Kamogawa rivier terug naar het beginpunt, aankomst begin van de middag. De rest van de dag is naar eigen wens in te vullen. 's Avonds is het leuk om langs de rivier te struinen en een van de gezellige restaurants uit te kiezen voor het diner. Overnachting in Daiwa Roynet Hotel Kyoto – Hachijoguchi.
Ontbijt inbegrepen

Dag 10

Vandaag kunt u naar eigen wens invullen in Kyoto en omgeving. Prachtige plekken genoeg! Zoals de grote houten tempel Kiyomizudera in de oude wijk Higashiyama. De tempel staat tegen een heuvel van waar u prachtig uitzicht heeft over de stad. Wandel langs het Philosophers Path, een oud pad langs een smal kanaal met kleine huizen en honderden kersenbomen. Hier zijn een aantal gezellige koffietentjes te vinden. Breng een bezoek aan Ginkakuji, bekend als het Zilveren Paviljoen. Het paviljoen werd oorspronkelijk gebouwd voor de Shogun maar na zijn dood is het een Zen tempel geworden. En sla ook Kinkakuji niet over, beter bekend als het Gouden Paviljoen. Ook wonderlijk is het Fushimi Inari Shrine, in het zuiden van Kyoto. Bij de tempels vindt u het pad met de duizenden rode torii, een betoverende plek. En ontdek Arashiyama, bekend om Bamboo Grove, een prachtige laan met bamboe. Er is ook een mooie brug en sfeervolle tempeltjes. Of ga op de culinaire tour, met een traditionele matcha theeceremonie en een bezoek en proeverij bij een sake brouwerij. Overnachting in Daiwa Roynet Hotel Kyoto – Hachijoguchi.
Ontbijt inbegrepen

Dag 11

Per trein reist u vandaag naar Uno, vanaf hier vaart u met de ferry naar Naoshima, een idyllisch eilandje dat geheel aan de moderne kunst is gewijd. De rest van de dag is naar eigen wens in te vullen. U vindt er bijzondere architectuur, moderne kunst en sculpturen. U kunt lopend, per gehuurde fiets of met shuttle busjes verschillende musea en kunstprojecten bezoeken. U ervaart vanavond een bijzondere overnachting op een glamping. U overnacht in Sana Mane (glamp dome).
Ontbijt inbegrepen

Dag 12

Vandaag kunt u Naoshima gaan verkennen. Bezoek de verschillende musea Chichu*, Lee Ufan en in het Benesse House. Op diverse plekken vindt u leuke projecten zoals het Art House Project in het havenstadje Honmura en het publieke badhuis I Love Yu. Daarnaast vindt u op het eiland een ontspannen landelijke sfeer en fijne strandjes. Overnachting in Sana Mane.
Ontbijt inbegrepen

Dag 13

Vandaag vaart u met de ferry naar Takamatsu. De reis zet zich vervolgens voort per trein naar Imabari, gelegen op Shikoku Island. In Imabari liggen 6 van de 88 tempels van de Shikoku Pelgrimroute. Daarnaast is Imabari ook bekend als begin- of eindpunt van de Shimanami Kaido, een bijzonder fietstraject van 70km tussen Shukoku en Honshu die zes kleine eilandjes passeert. U overnacht in Imabari Kokusai Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 14

Vandaag start u met het fietsen van de Shimanami Kaido. De afstand van vandaag is ongeveer 30 km. Het fietspad is goed gemarkeerd en onderhouden. Geniet van de prachtige route en de uitzichten. Nadat u Shikoku Island verlaat, steekt u de unieke 4 km lange Kurushima Kaikyo brug over. Vervolgens passeert u de eilandjes Oshima en Hakatajima naar Omishima, uw verblijfplaats voor vanavond. U overnacht in Ikidane Hostel, met gedeelde badkamer en gordijnen in plaats van deuren.
Ontbijt inbegrepen

Dag 15

Het tweede deel van de Shimanami Kaido staat op het programma. De rit van vandaag zal ongeveer 40 km zijn. U fietst de route via de eilanden Ikuchijima, Innoshima en Mukaishima naar Onomichi. Tussen Omishima en Ikuchijima rijdt u over de 890 m lange Tatara hangbrug. Op Ikuchijima kunt u eventueel een bezoek brengen aan het Hirayama Ikuo Art Museum. In de middag aankomst bij de eindbestemming: Onomichi, gelegen aan de Seto Inland Sea. Het stadje ligt verspreid over het vaste land en een aantal eilandjes. U overnacht in Greenhill Hotel Onomichi.
Ontbijt inbegrepen

Dag 16

Een gehele dag ter vrije besteding in Onomichi om bij te komen van de prachtige fietstocht. Het centrum van Onomichi wordt gekenmerkt door de nauwe straatjes en stegen die tegen de heuvel liggen, en de mooie wandelroute langs 25 tempels. Overnachting in Greenhill Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 17

Vandaag reist u verder naar de havenstad Nagasaki, gelegen op het zuidelijke Kyushu Island. Nagasaki was het doelwit van de tweede atoombom, een paar dagen na Hiroshima. De stad heeft een Europese uitstraling, met ook Nederlandse invloeden uit de VOC tijd. Er is een mooi winkelcentrum en bij de haven vindt u een gezellige boulevard met leuke restaurantjes. U overnacht in Hotel New Nagasaki.
Ontbijt inbegrepen

Azië tips van onze reizigers

Azië tips van Namasté reizigers

Inspiratie nodig? Bezoek onze pagina met reiservaringen en tips van andere reizigers. Hier vindt u tips over dat ene goede lokale restaurantje, een mooie wandelroute, een boottocht die u zeker niet mag missen of een bijzondere accommodatie. Een pagina van reizigers voor reizigers! En heeft u zelf een goede tip dan kunt u deze hier delen.

Bekijk hier alle Azië reiservaringen en tips

Dag 18

Een dag ter vrije besteding in Nagasaki. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Peace Park, Atomic Bomb Museum, tempels zoals Sofukuji en Kofukuji. De Europeese invloeden vindt u bij Dejima met (gerestaureerde) historische woningen en pakhuizen, de Oura kerk, Dutch Slope en Glover Garden. En aan de andere kant van de rivier vindt u bij de tempel Goshinji de 'Hollandsche Begraafplaats'. Binnen Nagasaki kunt u gemakkelijk en voordelig met de tram reizen. In de avond is het leuk om met de kabelbaan naar Mount Inasa te gaan, voor een mooi uitzicht over de stad. Overnachting Hotel New Nagasaki.
Ontbijt inbegrepen

Dag 19

Op naar de laatste plek van de rondreis. Per trein reist u naar Fukuoka, een populaire stad gelegen op Kyushu Island. Fukuoka is ontstaan uit twee steden: Fukuoka en Hakata, de oorspronkelijke naam en het oudste deel van de stad. Het centrum is modern, met als belangrijk uitgaansgebied en winkelcentrum Canal City en de wijk Tenjin. U overnacht in Hotel Monterey La Soeur.
Ontbijt inbegrepen

Dag 20

Een gehele dag ter vrije besteding in Fukuoka. Wandel rond de grote vijver van het Ohori stadspark. Vlakbij vindt u het Art Museum, met een collectie van oude Boeddhistische beelden tot moderne kunst van Miro en Dali, een Japanese Garden en het Gokoku Shrine. Ga op culturele tour en bezoek de Shofukuji Temple, Tochoji Temple en Kushida Shrine. Of ga shoppen, eten & drinken bij de gezellige lokale Yanagibashi Rengo Market. 's Avonds is het leuk om bij een Yatai, eetstalletje, op het zuidelijke punt van Nakasu Island, langs het water wat te eten. Hier worden typisch Japanse gerechtjes geserveerd zoals yakitori, hot pot en noedels. Overnachting in Hotel Monterey La Soeur.
Ontbijt inbegrepen

Dag 21

De laatste dag van uw rondreis is aangebroken. U reist op eigen gelegenheid per metro naar de luchthaven van Fukuoka voor uw terugvlucht. Tijd om afscheid te nemen van dit bijzondere land!
Ontbijt inbegrepen

Reissom vanaf € 3.780,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid van hotels.

Inbegrepen:

 • Alle overnachtingen in accommodaties zoals genoemd, niet roken (1 x tweepersoonskamer, standaard kamertype)
 • Verblijf o.b.v. logies & ontbijt
 • Airport meet & greet
 • Airport bus Narita Airport – Tokyo Station
 • 14-daagse Japan Rail Pass – 2e klas (te gebruiken voor dag 5 t/m 18)
 • Treinticket 2e klas: Nagasaki – Hakata (Fukuoka)
 • Stadstour door Tokyo met Engelssprekende gids (privé, halve dag)
 • Boottocht in Gifu incl. diner (join in, 18.00-20.30 uur)
 • Fietstour door Kyoto met gids (join in, halve dag)
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie

Niet inbegrepen:

 • Retourvlucht Amsterdam – Tokyo / Fukuoka
 • Vroege check ins (voor ca. 14.00 uur) en late check outs (na ca. 11.00 uur)
 • Fietshuur voor 2 dagen van Imabari naar Onomichi
 • Kosten voor de ferry en boot naar/van Naoshima
 • Kosten voor reizen per overig openbaar vervoer (bus en metro) en evt. taxi
 • Bagagevervoer (bijv. tijdens het fietsen van de Shimanami Kaido)
 • Drankjes en overige maaltijden
 • Entreegelden en activiteiten
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Administratiekosten (€ 25,00 / € 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Evt. bijdrage aan Trees for all (€ 30,00 per persoon)
 • Evt. inentingen en reis- en/of annuleringsverzekering


Ook geïnteresseerd in een rondreis door Japan?

Bovenstaande reis kan natuurlijk zo geboekt worden, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Marleen Cok

Marleen Cok

Specialist Myanmar, Cambodja, Laos & Japan

"Tijdens haar studie maakte Marleen haar eerste verre reis naar Bali, Indonesië, waar zij direct verliefd werd op de cultuur. Azië blijft voor haar het meest bijzondere continent om te ontdekken en zij bewaart aan al haar reizen herinneringen die haar voor altijd bij zullen blijven."