Een geweldige combinatie van culinair en cultureel Japan! Ontdek de food capital van Japan, leer zelf hoe u lokale gerechten bereid en proef de lekkerste sake. Dat wordt genieten!

Hoogtepunten

Hoogtepunten van deze reis

 • Ontdek culinair Osaka, de food capital van Japan
 • Neem deel aan kookworkshops en een theeceremonie in traditioneel Kyoto
 • Proef de beste sake in het eigentijdse Takayama
 • Bezoek de beroemde Tsukiji Outer Fish Market en leer zelf sushi maken in Tokyo

Tijdens uw reis wordt de onderstaande route afgelegd.

Dag 1

Aankomst in Osaka en ontvangst door een representatieve van de luchthaven, konnichiwa Japan! Dan reist u per shuttle bus naar het centrum van Osaka, ook wel de food capital van het land genoemd. Het is een grote moderne stad met hoogbouw maar er zijn ook nog tal van interessante culturele sites, musea en architectuur te zien. Rond 19.00 uur wordt u opgehaald bij uw hotel en maakt u met een lokale gids een street food tour, door de wijk Dotonburi. Deze wijk is bekend op culinair gebied vanwege de mengelmoes aan bars, kraampjes en restaurants met traditionele lekkernijen. Ontdek Osaka's soul food Takoyaki, Kushikatsu en Okonomiyaki. Op basis van uw eigen voorkeuren heeft u de mogelijkheid 6 tot 8 verschillende lokale gerechten te proeven. Rond 22.00 uur bent u weer terug bij uw hotel. U overnacht in Hotel Vischio by Granvia.
Avondsnacks inbegrepen

Dag 2

Vandaag is ter vrije besteding in Osaka. Breng zeker een bezoek aan de Kuromon Ichiba Market, ook wel Osaka's Keuken genoemd. Het is hedendaags een populaire toeristen attractie, maar nog steeds de moeite waard. En bezoek bijvoorbeeld de Shitennoji Temple, één van Japans oudste tempels. Bekijk de gedecoreerde gebouwen, zoals de pagoda en de schatkamer, en wandel door de tuin. Vlakbij de wijk Dotonburi vindt u de sfeervolle Hozenji Temple, aan een smalle laan met kleine traditionele restaurantjes en izakayas. Of bezoek een interessant museum zoals het Science Museum, het Museum of History of het National Art Museum. Of het Aquarium Kaiyukan, één van de meest spectaculaire van Japan. Ook kunt u het hoger op zoeken bij een observatie deck van de wolkenkrabber Abeno Harukas of het Umeda Sky Building. Overnachting in Hotel Vischio Osaka.
Ontbijt inbegrepen

Dag 3

Per trein reist u naar de culturele hoofdstad van Japan; Kyoto. Hier zijn ruim 2000 heiligdommen en tempels te vinden. Na aankomst heeft u de rest van de dag ter vrije besteding. Wandel bijvoorbeeld door de oude wijk Gion, die bekend staat om theaters en theehuizen. Hopelijk ziet u een geisha of meiko wandelen op haar houten slippers, gekleed in een prachtige kimono en met een wit opgemaakt gezichtje. Of bezoek het Nijo Castle met indrukwekkende poorten, mooie huizen met traditioneel gedecoreerde kamers bekleed met tatami matten en de nachtegaal vloeren die waarschuwden bij gevaar. Ook zijn er mooie landschapstuinen met vijvers, stenen en bomen. 's Avonds is het leuk om langs de rivier te struinen en een van de gezellige restaurants uit te kiezen voor het diner. U overnacht in Daiwa Roynet Hotel Kyoto – Hachijoguchi.
Ontbijt inbegrepen

Dag 4

Een leuke ochtendtour in Kyoto, met Engelstalige lokale gids. U bekijkt de overdekte Nishiki Market*, met kraampjes en winkeltjes met onder andere groente, vlees, vis, waaiers, kimono's, keukengerei en porselein. Uw gids kan u van alles vertellen over de lokale gerechten en gebruiken in de keuken. Vervolgens is het tijd om zelf de handen uit de mouwen te steken! U krijgt namelijk een korte kookcursus om een donburi (schaal) maaltijd te bereiden met verse producten van de markt. Een bijzondere ervaring! De middag is verder ter vrije besteding. Breng een bezoek aan Ginkakuji, bekend als het Zilveren Paviljoen. Het paviljoen werd oorspronkelijk gebouwd voor de Shogun maar na zijn dood is het een Zen tempel geworden. En sla ook Kinkakuji niet over, beter bekend als het Gouden Paviljoen. Overnachting in Daiwa Roynet Hotel Kyoto.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 5

Vandaag staat er een traditionele theeceremonie op het programma. Hierbij komt u alles te weten over de gebruiken, het verschillende servies en aardewerk en het bereiden van de groene matcha thee. De volgorde en iedere beweging tijdens de ceremonie is essentieel. De rest van de dag is ter vrije besteding in Kyoto. Wandel langs het Philosophers Path, een oud pad langs een smal kanaal met kleine huizen en honderden kersenbomen. Hier zijn een aantal gezellige koffietentjes te vinden. Ook wonderlijk is het Fushimi Inari Shrine, in het zuiden van Kyoto. Bij de tempels vindt u het pad met de duizenden rode torii, een betoverende plek. En ontdek Arashiyama, bekend om Bamboo Grove, een prachtige laan met bamboe. Er is ook een mooie brug en sfeervolle tempeltjes. Overnachting in Daiwa Roynet Hotel Kyoto.
Ontbijt inbegrepen

Dag 6

Per trein reist u naar Takayama. Het laatste deel van de rit is prachtig, door de heuvels en langs rivieren. In dit stadje vindt u nog veel terug van de traditionele woningen. Vroeger kwam uit deze streek het beste kwaliteit hout en vakmensen. Ondanks dat Takayama erg afgelegen lag en lastig bereikbaar was, werd er wel door shoguns geïnvesteerd, en ontwikkelde het zich tot een belangrijke plattelandsstad. Ervaar het verblijf in een ryokan - op Japanse wijze, in een sfeervolle kamer bekleed met tatami matten en slapen op futons. Trek vanavond de yukata (lichte kimono) aan en geniet van een heerlijk traditioneel diner. Daarna ontspannen in de onsen! U overnacht in Hoshokaku (Japanese room).
Ontbijt & diner inbegrepen

Dag 7

Vandaag staat uiteraard weer in het teken van de lokale keuken. In de ochtend gaat u samen met een lokale gids op pad om de cultuur en historie van Takayama te ontdekken en traditionele gerechten te proeven. Zo passeert u een tofu en miso shop waarbij uitgelegd wordt hoe deze producten gemaakt worden. Daarnaast krijgt u de mogelijkheid wagashi te proeven, artistieke Japanse zoetigheden. Een bezoek aan de levendige ochtendmarkt mag uiteraard niet overgeslagen worden, evenals het proeven van saké. Takayama beschikt namelijk over veel sakebrouwerijen doordat er tijdens het brouwproces gebruik wordt gemaakt van het zuivere water uit de omliggende bergen. Een sakébrouwerij is te herkennen aan een grote strobal dat boven de deur hangt. U eindigt de tour met een kopje koffie in een voormalig Japans huis dat nu als café dient. De rest van de middag is ter vrije besteding. Wandel door de oude straatjes, met traditionele huizen, winkeltjes en sake brouwerijen. Overnachting in ryokan Hoshokaku.
Ontbijt, snacks & diner inbegrepen

Dag 8

Op naar de laatste bestemming van de reis. U reist vandaag per trein naar Tokyo. De rest van de dag is ter vrije besteding voor een eerste kennismaking met deze immense stad. De vroegere naam van Tokyo is Edo, in de 16e Eeuw nog een kleine kasteelstad. Door de goede ligging besloot de regering hier te gaan zetelen en groeide de stad enorm. In 1868 werd Edo de hoofdstad en kreeg het een nieuwe naam. Helaas werden er tijdens de aardbeving van 1923 en de luchtaanvallen van 1945 grote delen van de stad verwoest. Vandaag de dag is de stad een interessante bestemming met bijzondere wijken, goede musea, historische tempels en prachtig aangelegde tuinen. U overnacht in Hotel Monterey Ginza.
Ontbijt inbegrepen

Dag 9

Vandaag een smakelijke ochtend in Tokyo. Met de gids bezoekt u de Tsukiji Outer Market*, met diverse winkeltjes die allemaal met eten te maken hebben. Zo vindt u er winkeltjes met messen, porselein, groente, fruit en vis. Helaas is de grote en bekende visafdeling hier verplaatst naar een andere plek in de stad. Maar de 'outer market' van Tsukiji zal nog zeker het bezoeken waard zijn. Daarna wordt u uitgenodigd door de sushi chef. Hier krijgt u les in het maken van verschillende sushi, zoals maki, gunkan en nigiri. Daarna is het tijd om te proeven of het gelukt is! De middag is ter vrije besteding. Bezoek eventueel de nieuwe vismarkt, Toyosu. Dit is te vinden op een van de aangelegde eilandjes bij Tokyo. Toyosu Market zal vrij toegankelijk zijn, openingstijden en informatie over de veilingen zijn nog niet bekend. Overnachting in Hotel Monterey Ginza.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 10 & 11

Twee gehele dagen ter vrije besteding in Tokyo en omgeving. Bezoek bijvoorbeeld het groene Ueno Park waar u kunt rondwandelen. Bekijk de tempels zoals het Toshogu Shrine, Kiyomizu Kannon en Bentendo. Hier vindt u ook diverse musea en de Ueno Zoo. Neem een kijkje op het plein van het station van Shinjuku, de grootste van de stad. In deze wijk vindt u een smeltkroes van boetiekjes, pubs, themarestaurants en kantoren. Bezoek het Meiji Shrine, in het Yoyogi Park waar maar liefst 120.000 bomen staan van 365 verschillende soorten. Deze shrine is Tokyo's bekendste en er zijn mooie pleinen, paviljoens en torii. Op dat moment zult u even vergeten dat u in de grootste stad van de wereld bent. Verken de wijk Shibuya, een populaire culturele en mode plek voor de jeugd, met uiteenlopende winkels en entertainment. Hier vindt u ook een van de meest drukke kruispunten voor voetgangers die uit en naar het station lopen. Neem hier ook even een kijkje bij het beeld van Hachiko, de trouwe hond uit een beroemd verhaal. En dwaal door Harajuku, een plek waar veel tieners komen om te shoppen. In de straat Takeshita Dori vindt u een grote verscheidenheid aan trendy winkels, mode boetieks en tweedehands kleding. Bezoek de hippe wijk Roppongi, met de Mori Tower. In de hoge toren huist het Art Museum en bovenop Tokyo City View. Overnachting in Hotel Monterey Ginza.
Ontbijt inbegrepen

Dag 12

Dan is het helaas de laatste dag van uw reis. Per trein gaat u naar het vliegveld van Tokyo, voor uw terugvlucht naar huis.
Ontbijt inbegrepen

Reissom: vanaf € 2.675,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. De reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid.


Inbegrepen

 • Alle overnachtingen in accommodaties zoals genoemd, niet roken (1 x tweepersoonskamer, standaard kamertype)
 • Airport meet & greet
 • Verblijf o.b.v. logies & ontbijt
 • Verblijf o.b.v. halfpension in Takayama
 • Airport shuttle transfer Kansai Airport – Osaka en Tokyo – Narita Airport
 • Treintickets 2e klas: Osaka – Kyoto, Kyoto – Takayama en Takayama – Tokyo
 • Foodtour in Osaka (privé, 3 uur, incl. snacks)
 • Bezoek Nishiki Market en kookworkshop in Kyoto (join-in, 3 uur, incl. lunch)
 • Theeceremonie in Kyoto (join-in, 1½ uur)
 • Foodwalk in Takayama (join-in, 09:30-12:00, incl. snacks)
 • Bezoek Tsukiji Outer Fish Market en sushi workshop in Tokyo (join-in, 3 uur, incl. lunch)
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie


Niet inbegrepen:

 • Intercontinentale vluchten
 • Vroege check ins (voor ca. 14.00 uur) en late check outs (na ca. 11.00 uur)
 • Kosten voor reizen per overig openbaar vervoer en evt. taxi
 • Entreegelden en overige activiteiten
 • Drankjes en overige maaltijden
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Administratiekosten (€ 25,00 / € 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Evt. bijdrage aan Trees for All (€ 30,00 per persoon)
 • Evt. inentingen en reis- en/of annuleringsverzekering

Ook altijd al naar Japan gewild?

Bovenstaande reis kan natuurlijk zo geboekt worden, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Marleen Cok

Marleen Cok

Specialist Myanmar, Cambodja, Laos & Japan

"Tijdens haar studie maakte Marleen haar eerste verre reis naar Bali, Indonesië, waar zij direct verliefd werd op de cultuur. Azië blijft voor haar het meest bijzondere continent om te ontdekken en zij bewaart aan al haar reizen herinneringen die haar voor altijd bij zullen blijven."