Ontdek de mooiste eilanden van de Filipijnen!

Hoogtepunten van de Filipijnen

Hoogtepunten van deze reis

 • De geschiedenis van Corregidor Island en Mailla
 • Avontuurlijk Luzon, Taal vulkaan en Pagsanjan waterval
 • Ontdek de kratermeren van Negros Oriental
 • Snorkelen of duiken bij de mooiste spots van Siquijor
 • Bezoek de "chocolate hills" en het Tarsier centrum op Bohol

Dag 1

U vertrekt van Amsterdam naar Manila.

Uw reis door de Filipijnen is begonnen! Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 2

Aankomst in Manila. Vanaf de luchthaven wordt u naar uw hotel gebracht in Manila. De rest van de dag is ter vrije besteding om bij te komen van de vlucht en voor een eerste kennismaking met de stad. U verblijft in Orchid Garden; boutique hotel in het hart van Manila. De comfortable kamers bieden prachtig uitzicht over de beroemde baai en de skyline van de stad. Het hotel beschikt onder andere over een mooi aangelegd zwembad en een gezellige bar.

Dag 3

In de ochtend stapt u op de ferry voor een bezoek aan Corregidor Island. Het kleine vestingseiland Corregidor ligt in de ingang van de Baai van Manila en werd door de Spanjaarden gebruikt als militair steunpunt. Het eiland is beroemd vanwege de belangrijke rol die het speelde tijdens de Tweede Wereldoorlog. Terwijl andere delen van de archipel rond 1942 al in handen waren van de Japanners bleef Corregidor in handen van de Amerikaanse en Filipijnse strijders. Echter volgde in mei 1942 de overgave van Corregidor. In februari 1945 vielen tijdens een twee weken durende herovering vele Amerikaanse en Japanse slachtoffers. Na het bezoek is de rest van de dag ter vrije besteding. Overnachting in Orchid Garden.
Ontbijt inbegrepen

Dag 4

Na het ontbijt maakt u een mooie tocht naar de Taal vulkaan. U reist per auto naar Talisay, hier vervolgt u de reis per banca (boot met uitleggers). Na ongeveer een half uur bent u bij de vulkaan. Per paard rijdt u door prachtig landschap naar de krater en heeft u mooi zicht op het kratermeer. Na de afdaling is het tijd voor een rustige lunch. Vervolgens vaart u weer terug naar Talisay en rijdt u verder naar Pagsanjan. U overnacht in Pagsanjan Lodge.
Ontbijt inbegrepen

Dag 5

Vroeg in de ochtend brengt u een bezoek aan de Pagsanjan waterval. De Pagsanjan waterval en de Bumungan rivier behoren tot de topattracties van de Filipijnen. Met een kleurige kano, die wordt bestuurd door behendige bootsmannen, vaart u over de stroomversnellingen van de rivier en door het tropisch regenwoud met een rijke flora en fauna. 's Morgens vroeg is het goed mogelijk dat u apen spot. Het is een bekende locatie, want hier zijn de opnames gemaakt van Coppola's Vietnamfilm 'Apocalypse Now'. Na de boottocht bereikt u de waterval. U kunt uzelf op een vlot onder de waterval door laten trekken. Na de lunch volgt de transfer naar de luchthaven van Manila voor de vlucht naar Dumaguete op het eiland Negros. Na aankomst volgt de transfer naar uw hotel De rest van de dag is ter vrije besteding. U overnacht in Mike Dauin Resort; een boutique strandresort gerund door een enthousiaste familie. Het resort ligt in Dauin, ongeveer 15 minuten ten zuiden van Dumaguete en beschikt over 8 ruime kamers met zee- en zwembadzicht, een bar, een fijn zwembad en een restaurant met verse gerechten.
Ontbijt inbegrepen

Dag 6

Dag ter vrije besteding in Dumaguete. Geniet van zon, zee, strand en een prachtige onderwaterwereld. Niet ver van het resort ligt een van de beste duikstekken van de Filippijnen Apo Island! Daarnaast zijn er in de omgeving verschillende sportieve activiteiten mogelijk zoals mountainbiken en abseilen. Overnachting in Mike Dauin Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 7

Vandaag brengt u een bezoek aan het Twin Lakes National Park. In het park bevinden zich op een hoogte van 900 meter de twee kratermeren Balinsasayao & Danao. De kratermeren zijn omgeven door de prachtige natuur en er hangt een rustgevende sfeer. De kans is groot dat u wild spot, zoals adelaars en apen. Tevens krijgt u de kans de interessante flora van de Filipijnen te ontdekken. Het Twin Lakes National Park biedt een ongelofelijke diversiteit aan orchideeën. Overnachting in Mike Dauin Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 8

U reist per ferry naar het eiland Siquijor. Een eiland vol verrassingen met mooie en rustige stranden, een prachtige bergachtige natuur met watervallen, traditionele healers en een schitterende onderwater wereld. U overnacht in Coco Grove Beach Resort. Een sfeervol en idylisch gelegen resort, direct aan het witte zandstrand. Een heerlijke plek te midden van palmbomen en een mooie tuin. Het resort beschikt over een zwembad, maar ook boten om bijvoorbeeld de schittereden onderwater wereld te ontdekken.
Ontbijt inbegrepen

Dag 9 & 10

Dagen ter vrije besteding op Siquijor Island. U kunt lekker ontspannen of ontdek de mooie onderwaterwereld. Er liggen een aantal zeer mooie riffen rond het eiland. Ook een tocht naar Apo Island is de moeite waard, met tal van zeeschildpadden! Of bezoek de Cambuhagay watervallen. Zelfs bij de lokale bevolking is deze plek nog steeds erg in trek. Het is een aardige klim naar beneden, echter is het heerlijk om een verfrissende duik te nemen in het helderblauwe water. Tevens is het mogelijk om een bezoek te brengen aan het nabijgelegen plaatsje Lazi. Een bezienswaardigheid hier is de San Isidro Labrador kerk, gebouwd van onder andere koraal steen. Overnachting in het Coco Grove Beach Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 11

In de loop van de ochtend volgt de transfer naar de pier voor de ferry naar Bohol. Dit eiland is de jaren sterk in opkomst als toeristische bestemming. Hier vindt u prachtige witte zandstranden, kleurrijke koraalriffen en een rijk cultureel erfgoed. Ook leeft het interessante spookdiertje (Tarsier) op dit eiland. Na aankomst in Tagbilaran volgt de transfer naar uw hotel. U verblijft in Bohol Divers Resort. Een gezellig resort direct aan het strand van Alona Beach. Het beschikt tevens over een zwembad en uiteraard een duikcentrum.
Ontbijt inbegrepen

Dag 12 & 13

Twee dagen ter vrije besteding op Bohol. Verken bijvoorbeeld het mooie groene binnenland van het eiland met de rijstterassen en de 'Chocolate Hill'. Dit is een merkwaardige heuvelgroep die als een soort groep grote molshopen in het midden van het eiland ligt. In dit prachtige landschap vindt u hier en daar een riviertje, watervallen en druipsteengrotten. Het is zeker een bezoek waard. Bij het Philippine Tarsier Foundation kunt u de met uitsterven bedreigde kleinste primaat (soort aapje) ter wereld zien. Door zijn bolle ogen wordt hij ook wel het 'spookdiertje' genoemd. Men tracht hier met een programma de Tarsiers voor uitsterven te behoeden. Optioneel kunt u een proefduik maken om een indruk van het mooie onderwaterleven te krijgen. Na een uitgebreide instructie maakt u in niet al te diep water, de eerste duik naar mooie koraalriffen. Een unieke ervaring. Via de receptie van het hotel kunt u een lokale "banca" boot huren om te gaan snorkelen of vertrek s'ochtends vroeg voor een ontmoeting met dolfijnen. Natuurlijk kunt u ook lekker relaxen op het mooi strand! Overnachtingen in Bohol Divers Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 14

Na het ontbijt reist u per ferry naar Cebu. Na aankomst volgt de transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Caticlan op eiland Boracay. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding. U overnacht in Boracay Beach Club; een mooi resort nabij het strand van Boracay. Het resort beschikt over nette, comfortabele kamers, een zwembad, een restaurant, een strandlounge en een dakterras.
Ontbijt inbegrepen

Dag 15 t/m 17

Drie heerlijke dagen ter vrije besteding op het eiland. Geniet wederom van zon, zee en strand! Of maak kennis met de kleurrijke onderwaterwereld. Overnachting in Boracay Beach Club.
Ontbijt inbegrepen

Dag 18

Vandaag volgt de transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Cebu. Deze stad wordt ok wel 'de koninging van het Zuiden' genoemd. Wanneer u Cebu verkent, wandelt u door een rijk verleden. Sinds de ontdekkingsreiziger Ferdinant Magellan in de 16e eeuw het eiland ontdekte, is het uitgegroeid tot een belangrijk handelscentrum. U overnacht in Quest hotel. Een goed en comfortabel hotel in de stad. Nabij is er een groot shopping mall gelegen met restaurants.
Ontbijt inbegrepen

Dag 19

De ochtend is nog ter vrije besteding in Cebu. In de middag wordt u naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht naar Amsterdam.
Ontbijt inbegrepen

Dag 20

Aankomst in Amsterdam.

Reissom vanaf € 2,745,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid van vluchten en hotels.

Inbegrepen:

 • Retourvlucht Amsterdam – Manila / Cebu met Cathay Pacific
 • Vlucht Manila – Dumaguete, Cebu – Caticlan, Caticlan – Cebu met Cebu Pacific
 • Transfers volgens het programma per airconditioned auto met privéchauffeur
 • Alle boottransfers waar genoemd inclusief ticket
 • Overnachtingen in middenklasse hotels o.b.v. logies en ontbijt
 • Lunches en diners waar genoemd
 • Alle excursies en stadstours zoals genoemd in het programma
 • Excursies en stadstours onder begeleiding van Engelssprekende lokale gids
 • Entreegelden voor de opgenomen excursies
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie

Niet inbegrepen:

 • Vroege check-in en late check-out
 • Overige maaltijden
 • Overige entreegelden
 • Fooien & uitgaven van persoonlijke aard
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Evt. inentingen

Ook naar Filipijnen?

Bovenstaande reis kan natuurlijk zo geboekt worden, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Edwin Qualm

Edwin Qualm

Specialist India, Nepal & Bhutan

Na een praktijkstage van een halfjaar in Vietnam in 2005 is Edwin erg onder de indruk geraakt van het Verre Oosten. Daarom solliciteerde hij in 2006 naar de functie van reisspecialist bij Namasté Reizen en benut hij sindsdien graag zijn kennis en ervaring bij het samenstellen van een mooie reis.