Ontdek de mooiste eilanden van de Filipijnen!

Hoogtepunten van de Filipijnen

Hoogtepunten van deze reis

 • De geschiedenis van Corregidor Island en Mailla
 • Avontuurlijk Luzon, Taal vulkaan en Pagsanjan waterval
 • Ontdek de kratermeren van Negros Oriental
 • Snorkelen of duiken bij de mooiste spots van Siquijor
 • Bezoek de "chocolate hills" en het Tarsier centrum op Bohol

Route

Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 1

Aankomst in Manila, welkom in de Filipijnen! Hier wordt u opgehaald door uw chauffeur en naar uw hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding voor een eerste kennismaking met deze gigantische metropool. Breng een bezoek aan de lokale marktjes van Chinatown of ga op onderzoek naar het verleden in Intramuros. U overnacht in Amelie Hotel.

Dag 2

Vroeg in de ochtend stapt u op de ferry voor een bezoek aan Corregidor Island. Het kleine vestingseiland Corregidor ligt bij de ingang van de baai van Manila en werd door de Spanjaarden gebruikt als militair steunpunt. Het eiland is beroemd vanwege de belangrijke rol die het speelde tijdens de Tweede Wereldoorlog. Terwijl andere delen van de archipel rond 1942 al in handen waren van de Japanners, bleef Corregidor Island in handen van de Amerikaanse en Filipijnse strijders. Echter, volgde in mei 1942 de overgave van Corregidor. In februari 1945 vielen tijdens een twee weken durende herovering vele Amerikaanse en Japanse slachtoffers. Halverwege de middag bent u weer terug in Manila en is de rest van de dag ter vrije besteding. Overnachting in Amelie Hotel.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 3

Na het ontbijt brengt u de chauffeur u naar Pagsanjan, ongeveer 2,5 uur rijden vanaf Manila. Het is een bekende locatie, want hier zijn de opnames gemaakt van Coppola's Vietnamfilm 'Apocalypse Now'. Na aankomst stapt u in een kleurige kano en vaart u over de stroomversnellingen van de Bumungan rivier en door het tropisch regenwoud met een rijke flora en fauna. De kano brengt u uiteindelijk bij de prachtige Pagsanjan waterval waar u de tijd heeft voor een verfrissende duik in het koude water. Het is ook mogelijk tegen een kleine vergoeding ter plaatse per bamboevlot door de waterval heen te gaan. Vervolgens vaart u per kano weer terug naar het beginpunt en staat er een lunch voor u klaar. Na de lunch wordt u terug naar uw hotel in Manila gebracht en is de rest van de dag ter vrije besteding. Overnachting in Amelie Hotel.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 4

Na het ontbijt volgt de transfer naar de luchthaven van Manila voor de vlucht naar Dumaguete (11:15 – 12:35), op het eiland Negros. Na aankomst volgt de transfer naar uw hotel in het nabij gelegen plaatsje Dauin. De rest van de dag is ter vrije besteding. U overnacht in Mike's Dauin Dive Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 5

Een prachtige dag vandaag. U wordt in de ochtend opgehaald door uw gids en gaat Apo Island verkennen. Dit kleine eilandje ligt op 7km afstand van het eiland Negros en kent slechts zo'n 2000 inwoners. Doordat het dorpje zo klein is, komt u al snel in contact met de lokale bevolking. Waar Apo Island met name om bekend staat zijn de prachtige koraalriffen en de grote schildpadden. Trek uw zwemkleding aan en ga snorkelend opzoek naar de schildpadden! De grootste kans heeft u achter de boten die zijn aangemeerd bij het dorpje. Aan het einde van de dag wordt u weer terug naar uw hotel in Dauin gebracht. Overnachting in Mike's Dauin Dive Resort.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 6

Deze dag kunt u naar eigen wens invullen in de omgeving van Dauin. Geniet van zon, zee, strand en een prachtige onderwaterwereld. Ook zijn er in de omgeving verschillende sportieve activiteiten mogelijk zoals mountainbiken en abseilen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Twin Lakes National Park. In dit park bevinden zich op een hoogte van 900 meter de twee kratermeren Balinsasayao & Danao. Het is mogelijk per boot of kayak deze meren te bezoeken. Rondom de twee kratermeren bevindt zich een prachtige natuur waar de kans groot is dat u verschillend wild spot zoals vogels, herten en apen. Overnachting in Mike's Dauin Dive Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 7

U wordt naar de pier gebracht vanwaar u per ferry naar het volgende prachtige eiland afreist; Siquijor. Na aankomst volgt de gedeelde transfer naar uw hotel. Siquijor is een eiland vol verrassingen met mooie en rustige stranden, een bergachtige natuur, watervallen, traditionele healers en een schitterende onderwater wereld. U overnacht in Coco Grove Beach Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 8 & 9

Twee heerlijke dagen ter vrije besteding op Siquijor Island om te ontspannen of de mooie onderwaterwereld te ontdekken. Er liggen een aantal mooie riffen rond het eiland. Of bezoek de Cambugahay watervallen. Zelfs bij de lokale bevolking is deze plek nog steeds erg in trek. Het is een aardige klim naar beneden, echter is het heerlijk om een verfrissende duik te nemen in het helderblauwe water. Tevens is het mogelijk om een bezoek te brengen aan het nabijgelegen plaatsje Lazi. Een bezienswaardigheid hier is de San Isidro Labrador kerk, gebouwd van onder andere koraalsteen. Overnachtingen in het Coco Grove Beach Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 10

In de loop van de ochtend volgt de gedeelde transfer naar de pier voor de ferry naar Bohol. Na aankomst wordt u naar uw hotel gebracht en is de rest van de middag ter vrije besteding. Op dit eiland vindt u prachtige witte zandstranden, kleurrijke koraalriffen en een rijk cultureel erfgoed. Ook leeft het interessante spookdiertje (Tarsier) op dit eiland. U overnacht in Scent of Green Papaya Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 11 & 12

Twee dagen ter vrije besteding om Bohol op eigen gelegenheid verder te verkennen. Ontdek het mooie groene binnenland van het eiland met de rijstterrassen en de 'Chocolate Hills'. Dit is een merkwaardige heuvelgroep die als een soort grote molshopen in het midden van het eiland ligt. Van maart tot en met mei hebben deze heuvels een chocoladebruine kleur, vandaar de naam. In dit prachtige landschap vindt u hier en daar een riviertje, enkele watervallen en bijzondere druipsteengrotten. Daarnaast staat Bohol ook bekend om de prachtige witte stranden. Breng zeker een bezoek aan Alona Beach. Optioneel kunt u een proefduik maken om een indruk van het mooie onderwaterleven te krijgen. Na een uitgebreide instructie maakt u in niet al te diep water, de eerste duik naar mooie koraalriffen. Een unieke ervaring. Of huur een lokale "banca" boot om te gaan snorkelen. Bij een boottochtje vroeg in de ochtend heeft u meeste kans om dolfijnen te spotten. Overnachtingen in Scent of Green Papaya Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 13

Na het ontbijt wordt u terug naar de pier gebracht en reist u per ferry naar Cebu. Na aankomst volgt de transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Caticlan op het eiland Boracay (13:15 – 14:25). Na aankomst volgt de gedeelde transfer naar uw accommodatie en is de rest van de dag ter vrije besteding. Boracay is slechts 7 kilometer lang en is één van de populairste eilanden van de Filipijnen. U kunt hier genieten van witte stranden, een kleurrijke onderwaterwereld en er zijn verschillende activiteiten te ondernemen. U overnacht in Villa Caemilla Beach Boutique Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 14 t/m 16

Drie heerlijke dagen ter vrije besteding op het eiland Boracay. White Beach is het bekendste en langste strand van het eiland, maar kan erg druk zijn. Breng dan een bezoek aan de iets minder bekende Puka Beach of Baling Hai Beach. Bulabog Beach aan de oostkant van het eiland is geschikt voor kite- en windsurfen en verder behoort suppen, parasailen en waterskiën ook tot de mogelijkheden. Daarnaast kent het eiland wel meer dan 25 duiklocaties! Naast deze wateractiviteiten is het ook mogelijk Mount Luho te beklimmen. Beklim deze berg met zonsopgang om de meeste toeristen te ontwijken. Op deze manier kunt u rustig genieten van het prachtige uitzicht vanaf het hoogste punt van het eiland. Overnachtingen in Villa Caemilla.
Ontbijt inbegrepen

Dag 17

Vandaag volgt de gedeelde transfer naar de luchthaven voor de vlucht terug naar Cebu (14:45 – 15:50). Na aankomst transfer naar uw hotel. De provincie Cebu wordt ook wel 'de koningin van het Zuiden' genoemd en bestaat uit meer dan 150 eilanden. Cebu City is de hoofdstad van het grootste eiland Cebu. Het is een drukke stad, maar beschikt ook over een aantal heerlijke stranden. In de stad zelf kunt u een bezoek brengen aan de historische bezienswaardigheden zoals het Fort San Pedro. U overnacht in The Henry Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 18

U kunt de dag naar eigen wens invullen tot aan de transfer naar de luchthaven van Cebu voor uw terugvlucht. Tijd om afscheid te nemen van dit prachtige land! Ontbijt inbegrepen

Reissom vanaf € 2,625,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid.

Inbegrepen:

 • Binnenlandse vluchten: Manila – Dumaguete | Cebu – Caticlan | Caticlan – Cebu met Philippine Airlines
 • Alle boottransfers waar genoemd, gedeeld
 • Gedeelde transfers op Siquijor en Boracay
 • Alle overige transfers per auto met privéchauffeur
 • Overnachtingen in middenklasse hotels
 • Maaltijden zoals genoemd
 • Alle excursies en stadstours zoals genoemd in het programma
 • Entreegelden en begeleiding van Engelssprekende gids tijdens de opgenomen excursies
 • Bezoek Corregidor Island (incl. lunch, join-in)
 • Bezoek Pagsanjan Falls (incl. lunch, privé)
 • Bezoek Apo Island (incl. lunch, join-in)
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie


Niet inbegrepen:

 • Retourvlucht Amsterdam – Manila / Cebu
 • Gegarandeerde vroege check in & late check out
 • Overige maaltijden
 • Overige entreegelden
 • Fooien & uitgaven van persoonlijke aard
 • Vertrekbelasting vanaf de luchthavens (tussen € 5 en € 15 per vlucht)
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Evt. bijdrage Trees For All (€ 30,00 per persoon)
 • Evt. inentingen en reis- en/of annuleringsverzekering

Ook naar Filipijnen?

Bovenstaande reis kan natuurlijk zo geboekt worden, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Edwin Qualm

Edwin Qualm

Specialist India, Nepal & Bhutan

Na een praktijkstage van een halfjaar in Vietnam in 2005 is Edwin erg onder de indruk geraakt van het Verre Oosten. Daarom solliciteerde hij in 2006 naar de functie van reisspecialist bij Namasté Reizen en benut hij sindsdien graag zijn kennis en ervaring bij het samenstellen van een mooie reis.