Breng een dag door met inwoners van Auroville, een plek waar 2500 mensen uit 50 verschillende landen en verschillende religies in vrede leven. Uit te breiden naar meerdere dagen.

Voor velen die naar Tamil Nadu komen is Auroville een mysterie. Auroville is de realisatie van een droom, een dorp opgericht in 1968 door een zekere Mirra Alfassa. Deze vrouw wilde een plek ontwikkelen waar vrouwen en mannen van alle nationaliteiten en religies in vrede konden samenleven waarbij zij het milieu zo min mogelijk zouden belasten. Zij stelde dan ook voorwaarden om in deze gemeenschap te mogen leven, o.a. dat je iets moet toevoegen aan de plek door bijv. les te geven aan kinderen. Auroville moest een plek worden waar je tot jezelf kunt komen en innerlijke rust en perfectie kunt vinden. Er staat midden in het plaatsje een enorme goudkleurige bol (Matrimandir) die het symbool van "Het goddelijke antwoord voor de menselijke inspiratie tot perfectie" moet voorstellen. Inmiddels zijn meer dan 2500 mensen uit 50 verschillende landen permanente bewoners van deze gemeenschap. Je vindt hier scholen, Ashrams, guesthouses, winkels en restaurants. Dit maakt Auroville tot een zeer dynamische en inspirerende plek.

Auroville
Guesthouse met uitzicht op zee
Auroville

Tijdens deze dagtocht nemen inwoners van Auroville u mee door het dorp en vertellen zij vol enthousiasme wat Auroville zo'n uniek project maakt, om te bezoeken en om te bewonen. Uit eerste hand hoort en ervaart u hoe deze gemeenschap is ontstaan en heeft kunnen uitgroeien tot de inspirerende en bijzondere plek die het vandaag de dag is. Leer van en over diegenen die ervoor kozen om mee te doen en mee te bouwen en deze unieke manier van leven. Luister naar de verhalen van de nieuwe generatie, kinderen die hier zijn geboren en besloten te blijven. Auroville is een verhaal van duurzaamheid, spiritualiteit, harmonie, innovatie en participatie! Een lunch met enkele van de inwoners is inbegrepen.

Vindt u één dag Auroville tekort?

Er zijn diverse homestays (één ervan ligt direct aan het strand!) en Guesthouses in Auroville. Ook kunt u zeer uiteenlopende workshops doen van architectuur tot kunst & cultuur. Ik informeer u graag over de mogelijkheden.

Evelien Booms

Evelien Booms

Specialist Sri Lanka , Maleisië, Vietnam & India

Evelien is onze reisspecialist voor Sri Lanka, India, Vietnam & Maleisië. Zij vindt het iedere keer weer een luxe om naar een bestemming in Azië af te mogen reizen en op basis van haar ervaringen een unieke reis voor u te mogen organiseren.