Kunt u niet kiezen tussen een reis door Noord-India of Zuid-India? Kies dan voor de reis "India van Noord naar Zuid", en geniet van beide (zeer verschillende, maar prachtige) gebieden!

Hoogtepunten van Noord- & Zuid-India

Hoogtepunten van deze reis

 • Maak kennis met het Noorden en het Zuiden van India
 • Verken de blauwe en de roze stad
 • Bewonder de Taj Mahal
 • Verblijf tussen de theeplantages
 • Varen door de Backwaters
 • Ontspannen aan het strand van Mararikulam

Dag 1

Vandaag komt u aan in Delhi. Na aankomst wordt u verwelkomd door een medewerker van onze lokale agent. Namasté, welkom in India! Hierna volgt de transfer naar het hotel. U verblijft in Colonel's Retreat.

Dag 2

U maakt vandaag een stadstour langs de hoogtepunten van Delhi. New Delhi is statig, groen en wijds opgezet, Old Delhi oogt rommelig met zijn nauwe straatjes, marktjes en gekrioel van mensen, riksja's, fietsen, auto's en paardenkarren. U bezoekt onder andere de Jama Masjid, de grootste moskee van India. Op de binnenplaats kunnen 25.000 gelovigen tegelijkertijd een plaats vinden. Ook brengt u een bezoek aan het 17e eeuwse Rode Fort (gesloten op maandag). De muren van rode zandsteen strekken zich uit over een afstand van wel twee kilometer. Bijzonder binnen het fort is de Moti Masjid (Parelmoskee), helemaal opgetrokken uit marmer. Ook Humayuns Tomb, wat als voorbeeld diende voor de bouw van de Taj Mahal, is een bezoek waard. Niet ver van Humayuns Tomb liggen de Lodi Gardens waar een serene rust heerst. Een mooi einde van de dag beleeft u in de Sikh Tempel Gurudwara Bangla Sahib, waar een magische sfeer hangt. Overnachting in Colonel's Retreat.
Ontbijt inbegrepen

Dag 3

Transfer naar de luchthaven van Delhi voor de vlucht naar Jodhpur, ook wel de blauwe stad genoemd omdat veel huizen blauw zijn geverft. Na aankomst wordt u naar uw hotel gebracht en is de rest van de dag ter vrije besteding. Zin om nog even de benen te strekken? Vraag uw chauffeur om u af te zetten in de omgeving van de Sardar Bazar en ga op zoek naar de mooiste blauwe huizen van de stad. U verblijft in Ratan Vilas.
Ontbijt inbegrepen

Dag 4

Vandaag maakt u een stadstour en brengt u in ieder geval een bezoek aan het fort van Mehrangarh, het grootste fort van Rajasthan. Vanaf het fort heeft u een schitterend uitzicht over de lichtblauw beschilderde huizen van Jodhpur. Op korte afstand van het fort ligt Jaswant Thada, een indrukwekkend marmeren grafmonument dat werd gebouwd voor een van de vroegere maharaja's. Ook brengt u een bezoek aan Toorji Ka Jhalra, een waterput (stepwell) gebouwd in 1740 door Maharaja Abhaya Singh's Queen. Vroeger haalde men hier water, nu zwemmen er kinderen. Overnachting in Ratan Vilas.
Ontbijt inbegrepen

Dag 5

Na het ontbijt rijdt u, via de tempels van Ranakpur, door naar Udaipur. De tempel van Adinath in Ranakpur mag u onder geen beding missen. Het is de meest imposante Jaïn Tempel van India met wel 1.444 zuilen. Een goed adres voor de lunch is Hotel Maharani Bagh (vlakbij de Jaïn Tempels). Het is gelegen in een heel natuurlijke omgeving. Udaipur is de meest romantische stad van Rajasthan. Witgekalkte huizen, meren en schitterende paleizen maken deze stad de lievelingsstad van vele Indiërs. Udaipur is ook veel minder hectisch dan andere steden in Rajasthan en de meeste bezienswaardigheden liggen op loopafstand. U verblijft in Kankarwa Haveli.
Ontbijt inbegrepen

Dag 6

Een vrije dag in Udaipur. Maak op eigen gelegenheid een wandeling door de kleurrijke straatjes. Hier vindt u winkels, tempels en kleine restaurants. Maak een boottocht over het meer en neem uitgebreid de tijd voor een bezoek aan het City Palace. Overnachting in Kankarwa Haveli.
Ontbijt inbegrepen

Dag 7

U reist verder naar de hoofdstad van Rajasthan; Jaipur. Jaipur is opgebouwd uit roze zandsteen en wordt daarom ook wel de 'Pink City' genoemd. De stad is een typisch Indiase stad, lekker druk en chaotisch. Behalve de koeien op straat is er ontzettend veel verkeer; fietsen, riskja's, kamelenkarren… In de stad zijn veel leuke winkels, zoals Hot Pink bij het Narain Niwas Palace en Anokhi aan KK Square. Bezoek als eerste kennismaking met de stad één van de kleurrijke bazaars. Voor zilverwerk kunt u een kijkje nemen op de Johari Bazar en voor textiel op de Chaupur en Nehru Bazars. 's Avonds kunt u, net als de Indiërs, een bezoek brengen aan de Raj Mandir Bioscoop. Een aparte belevenis! U verblijft in Villa 243.
Ontbijt inbegrepen

Dag 8

Na het ontbijt rijdt u naar Fort Amber, gelegen op een heuvel even buiten Jaipur. Het fort diende als verblijfplaats van de keizers van Ajmer, de hoofdstad van het Mogolrijk. Eenmaal boven heeft u een schitterend uitzicht over de vallei. Binnen het fort is één van de hoogtepunten wat ons betreft Diwan-e-Khas, ook wel de Hall of Mirrors genoemd omdat de wanden volledig zijn bedekt door spiegels. Daarna maakt u een stadstour door de kleurrijke binnenstad van Jaipur en bezoekt u o.a. de Hawa Mahal (Paleis der Winden), en het City Palace. Voor een mooi uitzicht op de Hawa Mahal kunt u aan de overkant van de straat een trappenhuis inlopen. Eenmaal boven maakt u de mooiste foto's! Overnachting in Villa 243.
Ontbijt inbegrepen

Dag 9

Na het ontbijt vertrekt u, via Fatehpur Sikri (de verlaten stad), naar Agra. Fatehpur Sikri werd rond 1570 gebouwd door Moghul Akhbar. Door gebrek aan water is de stad nooit bewoond geweest en wordt beschouwd als de meest indrukwekkende spookstad ter wereld. 's Middags bezoekt u het imposante Agra Fort. Dit indrukwekkende fort werd gebouwd in opdracht van de Mogolse keizer Akbar om zichzelf en de nieuwe hoofdstad Agra te beschermen. U verblijft in Crystal Sarovar Pemier.
Ontbijt inbegrepen

Dag 10

Vroeg op voor een bezoek aan de Taj Mahal (op vrijdag gesloten). Dit schitterende liefdesmonument werd gebouwd door Shah Jahan voor zijn vrouw Mumtaz Mahal en is een sprookje om te zien. Na uw bezoek aan de Taj Mahal kunt u genieten van een ontbijt in uw hotel. Vandaag brengt de chauffeur u naar de luchthaven van Delhi voor de vlucht naar Kochi. Na aankomst wordt u naar uw hotel gebracht. Kochi is al eeuwenlang een van de belangrijkste havensteden van India. De stad is in het verleden een kolonie geweest van de Portugezen, Nederlanders en Engelsen. Deze invloeden zijn duidelijk terug te zien in het straatbeeld. Kochi bestaat uit verschillende wijken, waarvan Fort Kochi de bekendste en meest sfeervolle wijk is. Fort Kochi staat vol met koloniale gebouwen, gezellige cafeetjes en sfeervolle boutique hotels. U verblijft in Secret Garden.
Ontbijt inbegrepen

Dag 11

Op avontuur door Kochi! Na het ontbijt stapt u op de fiets en maakt u een tocht langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad waaronder het Dutch Palace (Mattancherry); een museum met bijzondere muurschilderingen, oude Hollandse kaarten van Fort Kochi, schilderijen en Koninklijke voorwerpen. Ook bezoekt u de Joodse Synagoge. De Synagoge is door de vele kleurrijke details prachtig om te zien en wordt nog actief gebruikt. In de straatjes om de Synagoge zijn vele souvenir winkeltjes te vinden. Een goede plek om te shoppen! Na de fietstocht heeft u enkele uren ter vrije besteding. Wandel bijvoorbeeld even langs de kust, waar de Chinese Fishing Nets te zien zijn en de vissers hun vangst verkopen. Aan het eind van de middag maakt u een boottocht (in groepsverband) en kunt u, vanaf het water, genieten van een zonsondergang over Kochi. Overnachting in Secret Garden.
Ontbijt inbegrepen

Dag 12

U verlaat de stad en reist per auto met chauffeur de bergen in, richting het dorp Munnar. Munnar ligt op 1652 meter hoogte en is daarmee het hoogstgelegen dorp van de deelstaat Kerala. Het stadje zelf vinden wij niet zo de moeite, al is de kleurrijke overdekte markt een bezoek waard. De uitgestrekte omgeving van Munnar is echter prachtig met de vele thee-en kardamomplantages. Het gebied is één van de meest belangrijke centra van de thee-industrie van Zuid-India. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding. Geniet van de frisse berglucht, het uitzicht en uiteraard een kopje thee! U verblijft in Mistletoe Homestay & Café.
Ontbijt inbegrepen

Dag 13

Trek vandaag uw wandelschoenen aan voor een wandeling door de mooie omgeving van Munnar. U bezoekt een kruidentuin en ontmoet een lokale kweker die alles vertelt over de kruiden en gewassen op zijn plantage. Als u deze wandeling in de vroege ochtend maakt kunt u de mooiste vogels spotten! Na terugkomst in het hotel staat een kopje thee voor u klaar. De rest van de dag is ter vrije besteding. Uw accommodatie biedt diverse leuke activiteiten aan als een kookworkshop, boottocht en yoga & meditatie. Overnachting in Mistletoe Homestay & Café.
Ontbijt inbegrepen

Dag 14

U verlaat de drukke stad en rijdt verder naar Thekkady(betekenis Teak Hout), een klein dorpje bij Periyar National Park. Rondom Thekkady zijn vele kruidenplantages en - tuinen te vinden en in het dorpje worden al deze kruiden verkocht in kleine kruidenwinkeltjes. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding.U verblijft in Green Woods.
Ontbijt inbegrepen

Dag 15

In de ochtend maakt u een boottocht (in groepsverband) door het prachtige Periyar National Park. Gedurende de boottocht (van ca. 1,5 uur) kunt u genieten van schitterende uitzichten en heeft u de kans om wildlife te spotten. De chaufeur regelt de kaartjes. De rest van de dag is ter vrije besteding. Ontspan even aan het zwembad of maak een wandeling door de groene omgeving. Of bezoek een bezoek aan een van de vele kruidentuinen. Hier kunt u zien hoe verschillende kruiden (zoals kardamom, nootmuskaat en kaneel) en fruit (zoals jackfruit en papaya) groeien. Ook kunt u een kookdemonstratie of dansvoorstelling bijwonen in uw resort. Overnachting in Green Woods.
Ontbijt inbegrepen

Dag 16

Na het ontbijt volgt de transfer naar Muhamma. Hier gaat u aan boord van een shikara (kleine houten boot) en vaart u door het natuurgebied de 'backwaters', de binnenwateren van Kerala. Zonder een tocht door de backwaters is uw bezoek aan Kerala niet compleet! Hoofdstraten, steegjes en kruispunten… maar allemaal op het water. De bevolking leeft van de landbouw en maakt van de kanalen gebruik om de handelswaar te vervoeren. Rijstvelden, palmbomen, kleine dorpjes, vriendelijke mensen. Kortom een onvergetelijke ervaring! De shikara vaart in tegenstelling tot de grote houseboats in de smalle kanalen van de backwaters. Dit gedeelte is het meest uniek, u ervaart het lokale leven van dichtbij en kunt de mooiste foto's maken. U verblijft in Emerald Isle.
Ontbijt inbegrepen

Dag 17

Na het ontbijt rijdt u naar het rustige kustplaatsje Mararikulam. In Mararikulam hangt een ontspannen sfeertje en er zijn prachtige ongerepte stranden te vinden. Een fijne plek om tot rust te komen! U verblijft Turtle Beach Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 18 & 19

Twee gehele dagen ter vrije besteding in Mararikulam. Geniet van zon, zee en strand! Overnachtingen in Turtle Beach Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 20

Vandaag brengt de chauffeur u naar de luchthaven van Kochi voor uw terugvlucht.
Ontbijt inbegrepen

Reissom vanaf € 1.680,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid van vluchten en hotels.
Toeslag om te reizen met grotere auto (Toyota Innova): € 75,00 per persoon

Inbegrepen:

 • Binnenlandse vlucht Delhi – Jodhpur
 • Binnenlandse vlucht Delhi - Kochi
 • Alle transfers
 • Alle vervoer per airconditioned auto met privéchauffeur (Tata Indigo/Toyota Etios)
 • Auto met chauffeur is in de dorpen en steden waar u overnacht op vrije dagen voor zo'n acht uur per dag ter beschikking (m.u.v. Delhi, Muhamma & Mararikulam)
 • Op reisdagen iedere ochtend een fles mineraalwater per persoon
 • Alle overnachtingen in middenklasse hotels
 • Maaltijden volgens programma
 • Stadstours waarvan de inhoud naar uw voorkeuren wordt bepaald (exclusief gids)
 • Fietstocht in Kochi met gids
 • Boottochten in Kochi & Periyar National Park
 • Wandeling in Munnar met gids
 • Shikara boottocht door de backwaters
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie

Niet inbegrepen:

 • Intercontinentale vluchten
 • Vroege check-ins & late check-outs
 • Overige maaltijden
 • Entreegelden
 • Visumkosten
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Evt. bijdrage aan Trees for All (€ 30,00 per persoon)
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering, inentingen

Ook altijd al naar India gewild?

Wij organiseren individuele reizen op maat voor ieder budget!

Edwin Qualm

Edwin Qualm

Specialist India, Nepal & Bhutan

Na een praktijkstage van een halfjaar in Vietnam in 2005 is Edwin erg onder de indruk geraakt van het Verre Oosten. Daarom solliciteerde hij in 2006 naar de functie van reisspecialist bij Namasté Reizen en benut hij sindsdien graag zijn kennis en ervaring bij het samenstellen van een mooie reis.