Voor wie houdt van de natuur en altijd de wens heeft gehad oog in oog te staan met een tijger is dit een droomreis! Met bezoek aan de Taj!

Hoogtepunten van India

Hoogtepunten van deze reis

 • Wandeling door labyrint van steegjes in Old Delhi
 • Op zoek naar één van de ongeveer 40 tijgers in het Ranthambore N.P.
 • Tijgers, beren en jakhalzen spotten in het Bandhavgarh N.P.
 • Bijzondere lippenberen en moerasherten in het Kanha N.P,
 • Overnachtingen in sfeervolle accommodaties

Route

Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 1

Vandaag komt u aan in Delhi. Na aankomst wordt u verwelkomd door een medewerker van onze lokale agent. Namasté, welkom in India! Hierna volgt de transfer naar het hotel. U overnacht in Colonel's Retreat.

Dag 2

Na een vroeg ontbijt begint u de dag met een wandeling door Old Delhi met een lokale gids. Dit deel van de stad oogt rommelig met zijn nauwe straatjes, marktjes en gekrioel van mensen, riksja's, fietsen, auto's en paardenkarren. Uw wandeling begint bij de Jama Masjid, waar op de binnenplaats 25.000 gelovigen tegelijkertijd een plaats vinden, en eindigt bij de Fatehpuri Moskee. Deze moskee werd gebouwd in 1650 door één van de vrouwen van Shah Jahan. Door één van de poorten kunt u het Red Fort zien liggen. Tijdens de wandeling zult u ogen tekort komen! Op iedere vierkante meter is wel een winkeltje of 'restaurantje' te vinden. Houd uw camera in de aanslag want behalve overweldigend is dit ook een fotogeniek deel van de stad. U rijdt per riksja terug naar het beginpunt van de wandeling, de Jama Masjid. In de middag is het tijd om New Delhi te verkennen. Dit deel van de stad is statig, groen en wijds opgezet en een stuk moderner dan Old Delhi. U bezoekt Humayuns Tomb wat als voorbeeld diende voor de bouw van de Taj Mahal. Trek ook een uurtje uit voor Khan Market waar een aantal mooie winkels te vinden zijn zoals Anokhi en Good Earth en ga thee drinken (met taart!) bij Cafe Turtle. Liever even de rust opzoeken? Niet ver van Humayuns Tomb liggen de Lodi Gardens waar een serene rust heerst. Een mooi einde van de dag beleeft u in de Sikh Tempel Gurudwara Bangla Sahib, waar een bijzondere sfeer hangt. Het water in de vijver bij het complex wordt dan ook als heilig beschouwd. Overnachting in Colonel's Retreat.
Ontbijt inbegrepen

Dag 3

Transfer naar het treinstation van Delhi voor de dagtrein (13:20-18:05) naar Sawai Madhopur. Na aankomst rijdt u naar het Ranthambore National Park, een groot natuurreservaat bestaande uit savannes, jungle, rotsgebergte en grote meren met uitgestrekte grasvlakten. Het park is met name beroemd om zijn tijger-populatie, die momenteel echter nog maar uit 40 exemplaren bestaat. U verblijft in het Tiger Den Resort.
Ontbijt & diner inbegrepen

Dag 4

Vandaag maakt u in de ochtend en middag een jeepsafari (in groepsverband) door het Ranthambore National Park. Overnachting in het Tiger Den Resort.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 5

Na het ontbijt vertrekt u via Fatehpur Sikri (de verlaten stad), naar Agra. Fatehpur Sikri werd rond 1570 gebouwd door Moghul Akhbar. Door gebrek aan water is de stad nooit bewoond geweest en wordt het beschouwd als de meest indrukwekkende spookstad ter wereld. Na aankomst in Agra is de tijd ter vrije besteding. U overnacht in Crystal Sarovar Pemier.
Ontbijt inbegrepen

28 tijgers

Namaste reizigers spotten 28 tijgers!

"Waar de meeste mensen voor de cultuur naar India gaan, is het ook voor de natuurliefhebber een aanrader. Met als absolute hoogtepunt: de tijger. De nationale parken zijn echt heel bijzonder zoals Keoladeo, Corbett, Bandhavgarh en Kanha. De safari's in India zijn heel erg op de tijger gericht, maar er is zoveel meer te zien zoals de lippenbeer, luipaard, marters, varanen, herten en olifanten. Ook de vogelliefhebbers zullen aan hun trekken komen. Diverse soorten arenden, neushoornvogels en parkieten." Lees verder op ons weblog.

Dag 6

Vandaag brengt u al vroeg een bezoek aan de Taj Mahal (op vrijdag gesloten), een liefdesmonument gebouwd door Shah Jahan na de dood van zijn vrouw Mumtaz Mahal. . Vraag uw chauffeur vroeg te vertrekken, want dan is het hier nog niet zo druk.'s Middags bezoekt u het imposante Agra Fort. De rest van de dag is ter vrije besteding in Agra. In de avond volgt de transfer naar het treinstation voor de nachttrein (19:30-07:55+) naar Katni. Wij reserveren tweedeklas slaapplaatsen.
Ontbijt inbegrepen

Dag 7

Na aankomst in Katni rijdt u naar het Bandhavgarh National Park, een beschermd natuurgebied waar onder andere tijgers, beren en jakhalzen voorkomen. Dit voormalig koninklijk jachtgebied heeft een dik bamboewoud afgewisseld met groene velden en moerassen. Het park is vrij klein waardoor de kans op tijgers relatief groot is. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding. U overnacht in resort Tiger Den Resort.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

"Tijgers zien in hun natuurlijke omgeving: WOW! De bedreigde Indische neushoorn met een jong op korte afstand, oog in oog met Aziatische leeuwen, de olifanten en vele mooie vogels maken India een top wildlife bestemming die een onuitwisbare indruk op ons heeft gemaakt. Namasté, en in het bijzonder Jane, heeft onze reis perfect georganiseerd. Heel erg bedankt! Dhr. & mevr. Lustermans."

Dag 8 & 9

Op deze dagen maakt u 's morgens een jeepsafari (privé) door het Bandhavgarh National Park! Met zonsopgang heeft u de grootste kans op het spotten van wild. Daarna komt u terug in het resort en is de rest van de middag ter vrije besteding. Overnachtingen in Tiger Den Resort.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 10

Na het ontbijt rijdt u verder naar het Kanha National Park. Kanha is één van de mooiste en meest gerenommeerde beschermde natuurreservaten van India. Olifanten, tijgers, antilopen, apen, vogels, luipaarden, pythons en jakhalzen komen er in grote getale voor, evenals relatief onbekende diersoorten als de barasingha (moeras-hert) en de lippenbeer. Het landschap bestaat uit lage grasvlakten, bamboewouden en met loofbossen bedekte heuvels en hoogvlakten. Na aankomst is de tijd ter vrije besteding. U overnacht in Tuli Tiger Resort.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Tuli Tiger Resort

Tuli Tiger Resort

Midden in de natuur liggen deze bijzondere lodges verscholen. Kom heerlijk tot rust in de tuin of bij het zwembad. Er hangt een fijne sfeer en de medewerkers zijn zeer vriendelijk. Onderga de echte junglebeleving: 's morgens gewekt worden door de tjilpende vogels en daarna genieten van een schitterende zonsopgang!

www.tulitigerresortkanha.com

Dag 11 & 12

Op deze dagen maakt u 's morgens een jeepsafari (privé) door het Kanha National Park. Daarna komt u terug in het resort en is de rest van de middag ter vrije besteding. Overnachtingen in Tuli Tiger Resort.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 13

Vandaag volgt de transfer naar de luchthaven van Jabalpur voor de terugvlucht.

Reissom: vanaf € 1.660,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid.

Let op: De nationale parken zijn jaarlijks gesloten tussen 1 juli tot 1 oktober.

Toeslag om te reizen met grotere auto (Toyota Innova): € 65,00 per persoon

Om de jeepsafari's te kunnen boeken is een scan van het paspoort nodig, de kosten van de safari's worden in de aanbetaling opgenomen daar deze bij boeking direct betaald dienen te worden. Tijdens de safari's dient u uw paspoort mee te nemen.

Inbegrepen:

 • Alle transfers
 • Treinticket Delhi - Sawai Madhopur (A/C Chair Car)
 • Treinticket nachttrein Agra - Katni (2T A/C Sleeper)
 • Alle vervoer per airconditioned privé-auto met chauffeur (Toyota Etios/Tata Indigo)
 • Alle overnachtingen in middenklasse hotels
 • Maaltijden volgens programma
 • Wandeling met gids & riksjarit in Old Delhi
 • Entreegelden voor de parken
 • In Ranthambore National Park twee jeepsafari's (in groepsverband)
 • In Bandavgarh National Park twee jeepsafari's (privé)
 • In Kanha National Park twee jeepsafari's (privé)
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie


Niet inbegrepen:

 • Intercontinentale vluchten
 • Overige maaltijden
 • Overige entreegelden
 • Visumkosten
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Kosten van persoonlijke aard
 • Evt. bijdrage aan Trees for All (€ 30,00 per persoon)
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Evt. inentingen

Ook naar India?

Bovenstaande reis kan natuurlijk zo geboekt worden, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Edwin Qualm

Edwin Qualm

Specialist India, Nepal & Bhutan

Na een praktijkstage van een halfjaar in Vietnam in 2005 is Edwin erg onder de indruk geraakt van het Verre Oosten. Daarom solliciteerde hij in 2006 naar de functie van reisspecialist bij Namasté Reizen en benut hij sindsdien graag zijn kennis en ervaring bij het samenstellen van een mooie reis.