Voor wie houdt van de natuur en altijd de wens heeft gehad oog in oog te staan met een tijger is dit een droomreis! Met bezoek aan de Taj!

Hoogtepunten van India

Hoogtepunten van deze reis

 • Op zoek naar één van de ongeveer 40 tijgers in het Ranthambore N.P.
 • Tijgers, beren en jakhalzen spotten in het Bandhavgarh N.P.
 • Bijzondere lippenberen en moerasherten in het Kanha N.P.
 • Maak jeepsafari's in Pench N.P. & Tadoba N.P.
 • Overnachtingen in sfeervolle accommodaties

Dag 1
Vandaag komt u aan in Delhi. Na aankomst wordt u verwelkomd door een medewerker van onze lokale agent. Namasté, welkom in India! Hierna volgt de transfer naar het hotel. U verblijft in IBIS Hotel.

Dag 2
Transfer naar het treinstation van Delhi voor de dagtrein (13:20-18:05) naar Sawai Madhopur. Na aankomst rijdt u naar het Ranthambore National Park, een groot natuurreservaat bestaande uit savannes, jungle, rotsgebergte en grote meren met uitgestrekte grasvlakten. Het park is met name beroemd om zijn tijgerpopulatie. Er leven relatief veel tijgers op een kleine oppervlakte. U verblijft in Tiger Den Resort.
Ontbijt & diner inbegrepen

Dag 3
Vandaag maakt u in de vroege ochtend een jeepsafari (in groepsverband) door het Ranthambore National Park. De middag is ter vrije besteding. Overnachting in Tiger Den Resort.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 4
Na het ontbijt vertrekt u via Fatehpur Sikri (de verlaten stad), naar Agra. Fatehpur Sikri werd rond 1570 gebouwd door Moghul Akhbar. Door gebrek aan water is de stad nooit bewoond geweest en wordt het beschouwd als de meest indrukwekkende spookstad ter wereld. Na aankomst in Agra is de rest van de dag ter vrije besteding. U verblijft in Crystal Sarovar Pemier.
Ontbijt inbegrepen

Dag 5
Vandaag brengt u al vroeg een bezoek aan de Taj Mahal (op vrijdag gesloten), een liefdesmonument gebouwd door Shah Jahan na de dood van zijn vrouw Mumtaz Mahal. Vraag uw chauffeur vroeg te vertrekken, want dan is het hier nog niet zo druk.'s Middags bezoekt u het imposante Agra Fort. Dit indrukwekkende fort werd gebouwd in opdracht van de Mogolse keizer Akbar om zichzelf en de nieuwe hoofdstad Agra te beschermen. In de avond volgt de transfer naar het treinstation voor de nachttrein (19:30-07:55+) naar Katni. Wij reserveren tweedeklas slaapplaatsen.
Ontbijt inbegrepen

Dag 6
Na aankomst in Katni rijdt u naar het Bandhavgarh National Park, een beschermd natuurgebied waar onder andere tijgers, beren en jakhalzen voorkomen. Dit voormalig koninklijk jachtgebied heeft een dik bamboewoud afgewisseld met groene velden en moerassen. Het park is vrij klein waardoor de kans op tijgers relatief groot is. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding. U verblijft in Tiger Den Resort.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 7
In de ochtend maakt u een jeepsafari (privé) door het Bandhavgarh National Park! Met zonsopgang heeft u de grootste kans op het spotten van wild. Daarna komt u terug in het resort en is de rest van de middag ter vrije besteding. Overnachting in Tiger Den Resort.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 8
Na het ontbijt rijdt u verder naar het Kanha National Park. Kanha is één van de mooiste en meest gerenommeerde beschermde natuurreservaten van India. Olifanten, tijgers, antilopen, apen, vogels, luipaarden, pythons en jakhalzen komen er in grote getale voor, evenals relatief onbekende diersoorten als de barasingha (moeras-hert) en de lippenbeer. Het landschap bestaat uit lage grasvlakten, bamboewouden en met loofbossen bedekte heuvels en hoogvlakten. U verblijft in Tuli Tiger Resort.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Tuli Tiger Resort

Tuli Tiger Resort

Midden in de natuur liggen deze bijzondere lodges verscholen. Kom heerlijk tot rust in de tuin of bij het zwembad. Er hangt een fijne sfeer en de medewerkers zijn zeer vriendelijk. Onderga de echte junglebeleving: 's morgens gewekt worden door de tjilpende vogels en daarna genieten van een schitterende zonsopgang!

www.tulitigerresortkanha.com

Dag 9
's Morgens maakt u een jeepsafari (privé) door het Kanha National Park. Daarna komt u terug in het resort en is de rest van de middag ter vrije besteding. Overnachting in Tuli Tiger Resort.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 10
Na het ontbijt reist u verder naar het Pench National Park. Een mooi uitgestrekt en heuvelachtig gebied opgedeeld door de Pench rivier. Er leven zoogdieren zoals tijgers, luipaarden, wolven, jakhalzen en Sambar herten. Uiteraard zijn er ook vele vogelsoorten te vinden. Het meeste wild is aan de oevers van deze rivier te spotten, in de zomer droogt deze bijna helemaal op. Leuk feitje: Rudyard Kipling liet zich door dit park inspireren bij het schrijven van The Jungle Book! Het gebied staat ook wel bekend als het land van Mowgli. U verblijft in Pench Jungle Camp.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 11
U staat vroeg op voor een jeepsafari (privé) en gaat op zoek naar wilde dieren in het Pench National Park. In de loop van de ochtend wordt u teruggebracht naar het hotel. De middag kunt u naar eigen wens invullen. Overnachting in Pench Jungle Camp.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

28 tijgers

Namaste reizigers spotten 28 tijgers!

"Waar de meeste mensen voor de cultuur naar India gaan, is het ook voor de natuurliefhebber een aanrader. Met als absolute hoogtepunt: de tijger. De nationale parken zijn echt heel bijzonder zoals Keoladeo, Corbett, Bandhavgarh en Kanha. De safari's in India zijn heel erg op de tijger gericht, maar er is zoveel meer te zien zoals de lippenbeer, luipaard, marters, varanen, herten en olifanten. Ook de vogelliefhebbers zullen aan hun trekken komen. Diverse soorten arenden, neushoornvogels en parkieten." Lees verder op ons weblog.

"Tijgers zien in hun natuurlijke omgeving: WOW! De bedreigde Indische neushoorn met een jong op korte afstand, oog in oog met Aziatische leeuwen, de olifanten en vele mooie vogels maken India een top wildlife bestemming die een onuitwisbare indruk op ons heeft gemaakt".
- Dhr. & mevr. Lustermans.

Dag 12
U reist naar het Tadoba National Park, het grootste en tevens oudste nationale park van de staat Maharashtra met een afwisselend landschap. Net als in Ranthambore en Bandhavgarh is hier de kans op het spotten van een tijger vrij groot. Daarnaast kunt u ook andere diersoorten zien zoals herten, de Indiase gaur (bizon) en luipaarden. Het park kent een afwisselend landschap. U verblijft in Svasara Jungle Lodge.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 13
In de vroege ochtend gaat u op zoek naar wild tijdens een jeepsafari (privé) door het Tadoba National Park. De middag kunt u naar eigen wens invullen. Overnachting in Svasara Jungle Lodge .
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 14
Na het ontbijt reist u verder naar de luchthaven van Nagpur voor de vlucht naar Delhi of Mumbai.


Reissom: Op aanvraag

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid van vluchten en hotels. Let op: De nationale parken zijn jaarlijks gesloten tussen 1 juli en 15 oktober.

Om de jeepsafari's te kunnen boeken is een scan van het paspoort nodig, de kosten van de safari's worden in de aanbetaling opgenomen daar deze bij boeking direct betaald dienen te worden. Tijdens de safari's dient u uw paspoort mee te nemen.

Inbegrepen:

 • Vlucht Nagpur Delhi / Mumbai (incl. 15 kilo ruimbagage, overbagage kan bijbetaald worden)
 • Alle transfers
 • Treinticket Delhi – Sawai Madhopur (A/C Chair Car)
 • Treinticket nachttrein Agra – Katni (2T A/C Sleeper)
 • Alle vervoer per airconditioned auto met privéchauffeur (Tata Indigo/Toyota Etios)
 • Alle overnachtingen in middenklasse hotels
 • Maaltijden volgens programma
 • Entreegelden voor de parken
 • Jeepsafari in Ranthambore National Park (in groepsverband)
 • Jeepsafari in Bandhavgarh National Park (privé)
 • Jeepsafari in Kanha National Park (privé)
 • Jeepsafari in Pench National Park (privé)
 • Jeepsafari in Tadoba National Park (privé)
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie

Niet inbegrepen:

 • Intercontinentale vluchten
 • Vroege check-ins & late check-outs
 • Overige maaltijden
 • Overige entreegelden
 • Visumkosten
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Evt. bijdrage aan Trees for All (€ 30,00 per persoon)
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering, inentingen

Ook naar India?

Bovenstaande reis kan natuurlijk zo geboekt worden, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Margaret Vrolijk

Margaret Vrolijk

Specialist India

Margaret houdt zich als eigenaar van Namasté Reizen vooral bezig met de creatieve kant; het bedenken van nieuwe reizen, het onderhouden van de website, de meet&greet's.. maar zij vind het ook leuk af en toe een reis te organiseren. Het liefst naar India, want India staat aan de wieg van Namasté Reizen. Hier is haar liefde voor Azië ontstaan.