Deze 34-daagse huwelijksreis wordt in 2017 door ons georganiseerd. De newlyweds reizen van de bergvolkeren en indrukwekkende tempels van Myanmar naar de oude koningssteden, theevelden en nationale parken van Sri Lanka en sluiten de reis af op de Malediven. Een droomreis!

inle-lake-klein-1492678522.jpg'

Hoogtepunten van deze reis:

  • Een avontuurlijke wandeling in het land van de Palaung
  • Fietsen over de tempelvlakte van Bagan
  • Fietsen, wandelen en een kookworkshop bij het Inle Lake
  • Beklim de Leeuwenrots en verken de ruïnes van Polonnaruwa
  • Wandel door de Knuckles Valley
  • Op zoek naar olifanten en luipaarden in een nationaal park
  • Logeer in unieke en sfeervolle accommodaties

Bergvolken, eeuwenoude tempels en romantiek in Myanmar

In Myanmar bezoeken jullie natuurlijk de belangrijkste tempels zoals de Shwedagon Pagoda in hoofdstad Yangon en de tempels van Bagan. Aan de voet van de Pagode vind je een markt, bloemenstalletjes en kleine tempels. En de enorme tempelvlakte van Bagan ontdekken jullie per fiets. Bijzonder is de koloniale sfeer in het Kalaw Heritage Hotel. Ook wordt een twee-daagse trekking gemaakt door verschillende dorpen van de Palaung, Danu, Pa-O en Taung Yoe volkeren. Hier wordt bij mensen thuis overnacht. Het uiteindelijke doel is het Inle Lake, een romantische plek, waar wordt overnacht in een huisje op palen. Veel tijd om bij te komen van de trekking is er niet, want ook hier wordt gewandeld, gefietst en leert Tin Tin jullie een lokaal gerecht te koken.

Bekijk hier onze andere voorbeelden van huwelijksreizen

Shwedagon Pagode Yangon
Bagan
Kalaw
Inle Lake
Kalpitiya
Sigiriya Lions Rock
Dambulla
98 Acres Resort
Seafood
Vakarufalhi Resort op de Malediven

Strand, oude koningssteden, theeplantages en olifanten in Sri Lanka

In Sri Lanka zijn die eerste twee nachten aan het strand vast welkom. Een lange strandwandeling maken of een hangmat opzoeken om een beetje te lezen.. kortom ontspanning! Daarna wachten de koningssteden Sigirya en Polonnaruwa om ontdekt te worden; vergaap je aan de eeuwenoude tempels en ruïnes. Daarna wacht de oostkust, waar eventueel dolfijnen gespot kunnen worden tijdens een bootsafari. Ook hier is het tijd voor ontspanning en kun je genieten van strandwandelingen, een duik in de zee en verse vis. Sri Lanka heeft veel te bieden op het gebied van natuur. Jullie maken een trekking door de Knuckles Mountains, een ruig berggebied en maken safari's door het Maduru Oya National Park en Yala National Park. Met een beetje gelukt zien jullie een luipaard! In Ella overnachten jullie lekker luxe in een prachtig gelegen resort. En vergeet VOC stad Galle niet. Het is hier leuk wandelen door de kleine straatjes van het Fort.

Zon, zee, strand en uitrusten op de Malediven

Een mooi resort op een eilandje in de Malediven is het perfecte einde van deze huwelijksreis. Even helemaal niets moeten, behalve lekker eten, onder een palmboom over zee staren, een boekje lezen of snorkelend de onderwaterwereld bekijken.

REISSOM

De prijs voor deze reis is op aanvraag. De reis is inclusief alle vluchten, middenklasse hotels, iedere ochtend ontbijt, diverse tours en ..... bekijk hier de volledige beschrijving van dag tot dag. Deze reissom geldt met vertrek in 2017 en is afhankelijk van beschikbaarheid van vluchten en hotels. Over het algemeen geldt; hoe eerder je boekt, hoe goedkoper de vluchten en hoe groter de keuze in accommodaties.

Een 'Once In A Lifetime Experience'

Na de huwelijksdag de reis van jullie leven maken? Wij denken graag met je mee over de mogelijkheden. Zoals Japan gecombineerd met Dubai en de Malediven of een reis door Vietnam, Laos, Cambodja en Thailand.

Marleen Cok

Marleen Cok

Specialist Myanmar, Japan, Sri Lanka  & Thailand

"Tijdens haar studie maakte Marleen haar eerste verre reis naar Bali, Indonesië, waar zij direct verliefd werd op de cultuur. Azië blijft voor haar het meest bijzondere continent om te ontdekken en zij bewaart aan al haar reizen herinneringen die haar voor altijd bij zullen blijven."