Ontdek samen de bijzondere natuur en cultuur van Laos, ook wel de Sleeping Beauty van Azië genoemd. Jullie starten dit avontuur in de koningsstad Luang Prabang, nemen deel aan een eeuwenoude ceremonie, picknicken bij de Kuang Si waterval, ontdekken de overweldigende natuur bij Vang Vieng en logeren in kleinschalige en luxe boutiquehotels.

Hoogtepunten huwelijksreis Laos

HOOGTEPUNTEN VAN DEZE REIS

  • Logeer in een romantische Suite met jacuzzi in Luang Prabang
  • Beleef Tak Bat, een dagelijks ritueel van de monniken
  • Picknick bij de Kuang Si waterval (foto)
  • Woon een traditionele Baci ceremonie bij
  • Geniet van een 4-gangen diner bij kaarslicht in Laotiaanse stijl
  • Ontdek Vientiane en de lokale keuken van de stad per fiets
  • Vaar naar de 4000 eilanden in het zuiden van Laos

Op slag verliefd

Beter dan in Luang Prabang kunnen jullie je huwelijksreis niet beginnen, want wie de stad bezoekt is op slag verliefd! In de stad hangt een relaxte sfeer, het eten is er heerlijk, de tempels indrukwekkend en even buiten de stad vind je de mooiste watervallen die je ooit hebt gezien. Unesco plaatste de stad in 1995 op de werelderfgoedlijst van belangrijkste cultuurgoederen ter wereld. De komende dagen bezoeken jullie de hoogtepunten van de stad en maken het bijzondere ritueel Tak Bat mee waarbij monniken vroeg in de ochtend door de straten lopen en offers ontvangen. Ook heel bijzonder: in een nabijgelegen dorp hebben jullie de mogelijkheid deel te nemen aan een traditionele Baci-ceremonie. Een Baci wordt uitgevoerd ter viering van een belangrijk evenement, zoals een bruiloft, en zal daarom veel indruk op jullie maken. Jullie verblijf in Luang Prabang wordt afgesloten in een prachtige tuin waar jullie kunnen genieten van een Laotiaans 4-gangen diner bij kaarslicht! Logeren doen jullie in een Suite met jacuzzi.

yam-kat-honeymoon-2-1514464808.jpg'

Romantiek èn avontuur in Laos

Verleng de reis door een aantal dagen op een wel heel bijzondere plek te verblijven; het Nam Kat Yorla Eco Resort. Al is dit vooral geschikt voor honeymooners op zoek naar een combi van romantiek èn avontuur. Het resort, gelegen aan de Nam Kat rivier, bereik je vanuit Luang Prabang. Je kunt er mooie trekkings maken, fietsen, heerlijk eten en genieten van Spa behandelingen midden in de natuur.

Lees verder op ons weblog

Take it slow

Na een paar dagen stad kunnen jullie de komende dagen genieten van de natuur van Laos. De route naar Vang Vieng is adembenemend en laat jullie de mooiste uitzichten zien, o.a. op kalksteenformaties. Take it slow de komende dagen. Wandel vanuit jullie hotel naar het centrum van Vang Vieng waar je een goede kop koffie kunt krijgen bij Coffee eheh en waar je vele noodlerestaurants vindt waar je voor een prikkie je buik vol eet. Of wandel via een kleine bamboe brug naast het hotel naar een dorpje op het platteland en maak een praatje met de locals. Zoek voor zonsondergang een plekje op aan de rivier, bijvoorbeeld bij Earth Recycled Bar & Restaurant. Jullie boutique hotel ligt mooi gelegen aan de Nam Song rivier.

Le Sen
De groene omgeving van Vang Vieng
Riverside Boutique
Ansara Hotel
The River Resort
room with a view

Fietsen door de meest dorpse hoofdstad van Azië

Met maar 400.000 inwoners is Vientiane waarschijnlijk de meest dorpse hoofdstad van de Azië. Door de koloniale geschiedenis doet de sfeer Frans aan en vanaf de bovenste etage van de Patuxai, de Laotiaanse versie van de Arc de Triomphe, heb je een mooi uitzicht over de stad en de Mekong rivier. Jullie stappen op de fiets om Vientiane te ontdekken en rijden dwars door kleine wijkjes, over schoolpleinen, langs tempels, marktjes en de universiteit. Onderweg proef je van typische Laotiaanse snacks. Een mooie tocht waarin jullie Vientiane van verschillende kanten bekijken; het dagelijkse leven, religie, mooie spots en natuurlijk veel groen. Jullie verblijven in het verzorgde Ansara Hotel, niet ver van de Mekong Rivier.

4000 eilanden

Voor de laatste dagen van jullie honeymoon vliegen jullie naar Zuid-Laos. Na aankomst bezoeken jullie de Wat Phu, één van de highlights van Laos. Dit gedeeltelijk overgroeide Khmer tempelcomplex dateert uit de vijfde eeuw. Archeologen vermoeden dat de Wat Phou destijds het machts- en religieuze centrum was van een groot Khmerrijk. Tegenwoordig is het een religieus centrum voor boeddhisten. Op de laatste dag liggen er 4000 eilanden op jullie te wachten. In dit gebied in het zuiden van Laos heeft de Mekong rivier zich opgesplits en zijn kleinere onbewoonde en grotere bewoonde eilanden ontstaan. Don Khone is één van die eilanden, waar jullie per privé-boot naartoe varen en vervolgens op de fiets stappen om het eiland te verkennen. Het resort waar jullie verblijven is luxe en eco-vriendelijk en is de perfecte plek om jullie huwelijksreis af te sluiten. Of misschien toch nog een aantal dagen naar een tropisch eilandje in Thailand?

Vraag hier de volledige reisbeschrijving op van de huwelijksreis Laos


REISSOM

Deze reis is te boeken vanaf € 3.000,00 p.p. op basis van twee personen. De reissom is inclusief intercontinentale- en binnenlandse vluchten, transfers per auto met privé-chauffeur, sfeervolle luxe accommodaties, verblijf op basis van logies en ontbijt, diverse tours inclusief entreegelden, uitgebreid informatiepakket en assistentie van onze lokale vertegenwoordiging. Deze reissom geldt met vertrek in 2019 en is afhankelijk van beschikbaarheid van vluchten en hotels. Over het algemeen geldt; hoe eerder je boekt, hoe goedkoper de vluchten en hoe groter de keuze in accommodaties.

Beleef een onvergetelijke huwelijksreis in Laos

Wij verrassen je graag met een mooi voorstel en nemen graag de rol van Honeymoon Planner op ons :)

Marleen Cok

Marleen Cok

Specialist Myanmar, Cambodja, Laos & Japan

"Tijdens haar studie maakte Marleen haar eerste verre reis naar Bali, Indonesië, waar zij direct verliefd werd op de cultuur. Azië blijft voor haar het meest bijzondere continent om te ontdekken en zij bewaart aan al haar reizen herinneringen die haar voor altijd bij zullen blijven."