Tijdens deze rondreis ontdekken jullie samen de inspirerende Chinese cultuur en natuur. Fiets langs rijstvelden en het karstgebergte, bezoek de bruisende metropool Hong Kong en kom tot rust op het tropische eiland Hainan. Omdat jullie in prachtige en bijzondere accommodaties verblijven, zal jullie huwelijksreis een ervaring worden om nooit vergeten!

Hoogtepunten China

Hoogtepunten van deze huwelijksreis

 • Fiets door de rijstvelden en het karstgebergte bij Yangshuo
 • Bezoek aan de bruisende metropool Hong Kong
 • Ontdek de etnische minderheden in Lijiang & Dali
 • Op pad door het bijzondere Zhangjiajie National Park
 • Geniet van zon, zee & strand op het tropische eiland Hainan

Route

Tijdens uw reis wordt de onderstaande route afgelegd.

Dag 1

Aankomst in Hong Kong, welkom in China! Bij aankomst volgt de transfer naar uw hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding voor een eerste kennismaking met deze miljoenenstad. Midden in het centrum van Hong Kong ligt Victoria Harbour, de haven tussen het schiereiland Kowloon en Hong Kong Island. Een paar keer per uur kunt u deze haven oversteken met de historische Star Ferry en vanaf het water uitkijken over de wolkenkrabbers. U overnacht in Harbour Plaza 8 Degrees.

Dag 2

Na het ontbijt volgt de transfer naar het treinstation van Hong Kong voor de hogesnelheidstrein naar Guilin. Na aankomst reist u per auto met chauffeur verder naar Yangshuo, een kleine stad gelegen in een prachtige omgeving. Voor een lekker hapje of drankje kunt u terecht in de hoofdstraat 'West Street'. Maak een leuke wandeling door de omgeving en geniet van het uitzicht. Het paviljoen in het park dient als een goed uitkijkpunt. U overnacht in Yangshuo Mountain Retreat.
Ontbijt inbegrepen

Dag 3

Vandaag belooft een mooie dag te worden in Yangshuo. U begint de dag met een fietstocht tussen de rijstvelden en het karstgebergte. Na een stukje fietsen komt u aan bij de Yulong River. Hier gaat u per bamboevlot het riviertje op en vaart u in een rustig tempo door de sprookjesachtige omgeving. U luncht vandaag in een lokaal restaurant. Daarna vervolgt u de fietstocht naar Yueliang Shan (Moon Hill), een erg bijzondere tocht. Zodra u bent aangekomen bij Moon Hill, kunt u naar de top klimmen voor een adembenemend zicht op de karstheuvels. Een flinke klim, maar zeker de moeite waard. Zodra u beneden bent, fietst u met de gids rustig terug naar uw accommodatie, waar de middag ter vrije besteding is. Overnachting in Yangshuo Mountain Retreat.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Authentieke straat Dali
City skyline - Hongkong
Avatar Mountains - Zhangjiajie

Dag 4

Een hele dag ter vrije besteding in Yangshuo. Maak een wandeling door de omgeving en geniet van het uitzicht. Bij de Black Buddha en de Black Dragon Grotten, ondergrondse grotten met grote poelen en rivieren, kunt u een heerlijk modderbad nemen en zwemmen in de warmwaterbronnen. Ga 's avonds ook zeker naar de Impression Liu Sanjie Light Show, een groot spektakel langs de Li en Yulong rivieren bij Yangshuo. Deze show is geregisseerd door Zhang Yimou, bekend van de openingsceremonie op de Olympische Spelen van 2008. Er spelen zo'n 500 acteurs dagelijks in een toneelstuk rond en op het water van de Li rivier. De omliggende bergen zijn spectaculair verlicht en de prachtige muziek, kleding en lichteffecten geven u het gevoel dat u midden in een sprookje beland bent. Overnachting in Yangshuo Mountain Retreat.
Ontbijt inbegrepen

Dag 5

Vanochtend wordt u naar het treinstation van Guilin gebracht voor de trein naar Dali. Bij aankomst volgt de transfer naar uw hotel. Dali ligt op twee kilometer hoogte op een plateau en langs een vroegere handelsroute naar Myanmar en India. De Bai is de belangrijkste bevolkingsgroep. U overnacht in The Dali Linden Centre.
Ontbijt inbegrepen

Dag 6

Vanochtend kunt u ten noorden van Dali in het Bai dorpje Xizhou op de markt rondkijken. Ook maakt u een interessante wandeling door Dali's oude centrum. De kleine huisjes en de stadsmuren stammen nog uit de Mingdynastie. Een bezoekje aan de bijzondere Santa Si, de Drie Pagoda's, komt ook aan bod. Hierna maakt u een mooie boottocht over Er Hai, het op een na grootste meer van Yunnan. Het meer dankt zijn naam aan zijn vorm van een oor. Op het eiland Jinsuo in het meer vindt u de vissersgemeenschap van de Bai. Halverwege de middag bent u weer terug in uw hotel en is de rest van de dag ter vrije besteding. Geniet hier van de rust en van het uitzicht. Overnachting in The Dali Linden Centre.
Ontbijt inbegrepen

Dag 7

Een gehele dag ter vrije besteding in Dali. Geniet van de prachtige omgeving en maak bijvoorbeeld nog een korte wandeling. Overnachting in The Dali Linden Centre.
Ontbijt inbegrepen

Dag 8

U reist verder naar Shaxi, de thuisbasis van de Bai en de Yi minderheden. Bij aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding. Maak kennis met het karakteristieke dorp Shaxi of maak een mooie wandeling door de Shaxi-vallei. U overnacht in Old Theatre Inn.
Ontbijt inbegrepen

Dag 9

Na een rustig ontbijt reist u verder per auto met privéchauffeur naar Lijiang, gelegen in een dal omgeven door bergen. Het heeft één van de mooiste en meest karakteristieke oude steden van China. U overnacht in Ivy Garden Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 10

Vandaag belooft een mooie dag te worden! U gaat per fiets het oude centrum van Lijiang en de binnenlanden van China in voor een bezoek aan enkele lokale dorpjes. U start met een fietstochtje door het oude gedeelte van Lijiang. Dit gedeelte staat ook op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Slenter rustig rond in dit sfeervolle gedeelte van de stad. Achter het straatbeeld van Lijiang doemt de Yulongxue Shan (Jade Dragon Snow Mountain) op. Hoewel Lijiang al op een hoger plateau is gelegen, torent de Yulongxue Shan met zijn 5.596 meter er met gemak bovenuit. Vele mythen en legendes van de lokale Naxi minderheid zijn ontleend aan deze berg. Meer sporen van de Naxi vindt u terug in Dayan, het oude gedeelte van Lijiang. Veel van de traditionele gebouwen hebben hun oorspronkelijke vorm behouden en dit biedt een mooi perspectief op de leefgewoontes van de Naxi. Hierna reist u verder naar Baisha Village, iets buiten de stad gelegen. Dit was ooit de hoofdstad van het oude Naxi koninkrijk. Het dorpje staat bekend om haar 600 jaar oude muurschilderingen die religieuze voorstellingen uit het Boeddhisme en Taoïsme voorstellen. Helaas is door de culturele revolutie een deel van de schilderingen verloren gegaan. Tijdens de lunch leert u meer over de lokale keuken tijdens een kookworkshop waarbij u aan de slag gaat voor uw eigen lunch. Ook rijdt u richting Shuhe Village, een traditioneel dorpje. Vroeger een erg belangrijk punt op de route naar Tibet, nu is het een rustiek dorpje. Maak een korte klim naar boven en geniet van het uitzicht over Shuhe en Lijiang. Aan het einde van een enerverende dag bent u weer terug in uw hotel. Overnachting in Ivy Garden Resort.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 11

Het grootste gedeelte van de dag is nog ter vrije besteding in Lijiang. Aan het einde van de middag volgt de transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Zhangjiajie. Na aankomst wordt u naar uw hotel nabij het station gebracht. Het gebied rondom de stad is beroemd om het mooie landschap dat bestaat uit hoge stenen bergen. U overnacht in Dacheng Shanshui Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 12 & 13

U heeft twee vrije dagen om de omgeving van Zhangjiajie op eigen gelegenheid te verkennen. Begin bijvoorbeeld in het Tianmen Mountain National Park. Het is een bijzondere rit naar boven met bijna 100 haarspeldbochten. Eenmaal boven kunt u de Tianmen Cave bezoeken, ook wel de poort naar de hemel, en de Tianmen Tempel. Het pad rondom de berg, dat geheel bestaat uit glas, mag natuurlijk niet overgeslagen worden, de Tianmen Mountain is hier bekend om geworden. Bezoek ook het Tianzi Mountain Nature Reserve met de belangrijkste hoogtepunten zoals de Imperial Bush Peak, Yuanjiajie en de Ten-mile Gallery. Deze unieke landschappen zijn gebruikt als inspiratiebron voor de animatiefilm Avatar. Met de glazen Bailong lift kunt u naar de top van de klif. Eenmaal boven geniet u van prachtige vergezichten. Daarna kunt u de kabelbaan naar beneden nemen. U overnacht in International Splendid East Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 14

Vroeg in de ochtend volgt de transfer naar het treinstation van Zhangjiajie voor de trein naar Changsha. Vervolgens transfer naar de luchthaven van Changsha voor uw vlucht naar Sanya. Na aankomst op het het tropische eiland wordt u naar uw hotel gebracht. U kunt de komende dagen heerlijk ontspannen en de mooiste momenten van uw reis de revue laten passeren. U overnacht in Pullman Oceanview Sanya Bay Resort & Spa.
Ontbijt inbegrepen

Dag 15 & 16

Twee hele dagen ter vrije besteding in Sanya, rust heerlijk uit op het strand! Maar het eiland leent zich ook voor diverse activiteiten. Maak bijvoorbeeld een wandeling door het Jianfeng Ling Forest Reserve, een bergachtig gebied. Ook biedt Sanya een groot scala aan watersportactiviteiten, waaronder duiken, snorkelen en paragliden. Er zijn vele duikcentra op het eiland. Het hotel kan u assisteren in het boeken van deze excursies. Kortom, genoeg om u deze dagen te vermaken! Overnachtingen in Pullman Oceanview Sanya Bay Resort & Spa.
Ontbijt inbegrepen

Dag 17

Na een rustige ochtend volgt de transfer naar de luchthaven van Sanya voor de vlucht naar Hong Kong waar u de reis zult afsluiten. Na aankomst volgt de transfer naar uw hotel. De rest van de middag is ter vrije besteding. Wat u zeker niet mag missen is een ritje met de Peak Tram naar Victoria Peak op Hong Kong Island. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht over de skyline van Hong Kong. U overnacht in Harbour Plaza 8 Degrees.
Ontbijt inbegrepen

Dag 18

Vandaag heeft u ter vrije besteding in Hong Kong, een bruisende metropool! Hong Kong is opgedeeld in vier delen, waarvan Hong Kong Island en Kowloon de meest interessante gebieden zijn. Ga bijvoorbeeld winkelen op de beroemde Nathan Road of de levendige Temple Street Market. De Man Mo Tempel is ook een bezoek waard. Deze tempel is uitbundig gedecoreerd met rood met gouden versieringen en is een van de oudste tempels van Hong Kong. U kunt hier zien hoe boeddhisten en taoïsten bidden en offers brengen. Het Western District van Hong Kong Island, de kunstenaarsbuurt van Hong Kong, is tevens de moeite waard. Of woon een paardenrace bij in Happy Valley. Het is er een drukte van belang; een bijzondere belevenis! Overnachting in Harbour Plaza 8 Degrees.
Ontbijt inbegrepen

Dag 19

Uw laatste dag in Hong Kong is aangebroken. Vandaag volgt de transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht.
Ontbijt inbegrepen

Reissom vanaf €3.295,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van beschikbaarheid.

Inbegrepen:

 • Binnenlandse vlucht Lijiang – Zhangjiajie
 • Binnenlandse vlucht Changsha – Sanya
 • Binnenlandse vlucht Sanya – Hong Kong
 • Treinticket Hong Kong – Guilin (2e klas zitplaats)
 • Toeslag 1ste klas: € 35,- per persoon
 • Treinticket Guilin – Dali (2e klas zitplaats)
 • Toeslag 1ste klas: € 55,- per persoon
 • Treinticket Zhangjiajie – Changsha (2e klas zitplaats)
 • Alle transfers per auto met privéchauffeur
 • Alle overnachtingen in goede middenklasse en luxe hotels op basis van logies en ontbijt
 • Overige maaltijden waar genoemd
 • Stadstours en excursies volgens bovenstaand programma
 • Begeleiding van Engelssprekende privégids tijdens alle genoemde excursies
 • Entreegelden tijdens alle genoemde excursies
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie

Niet inbegrepen:

 • Intercontinentale retourvlucht Amsterdam – Hong Kong
 • Gegarandeerde vroege check ins en late check outs
 • Overige excursies & entreegelden
 • Overige maaltijden
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Visum voor China (ongeveer € 125,00 per persoon)
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Evt. Bijdrage aan Trees for All (€ 30,00 per persoon)
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Evt. inentingen

Serieus, China als huwelijksreisbestemming?

Ja, volgens Honeymoon-kenner Marit van Girls of Honour is China een geweldige bestemming voor een huwelijkreis!