Cambodja staat wellicht nog niet bovenaan jullie lijstje van huwelijksreis bestemmingen. Laat je verrassen door de indrukwekkende tempels en pagodes, felgroene rijstvelden, nieuwsgierige locals, kleinschalige luxe hotels, intieme restaurants en paradijselijke eilandjes.

Hoogtepunten

Hoogtepunten van deze reis

  • Overnacht in kleinschalige romantische hotels
  • Wandel door het enorme tempelcomplex Angkor Wat
  • Romantische boottocht voor twee tijdens zonsondergang
  • Maak kennis met locals en ambachten die zij beoefenen
  • Verblijf in een luxe lodge aan de Tatai River
  • Kom tot rust op een bijzondere plek aan zee

Tempelcomplex Angkor Wat

Jullie huwelijksreis begint in een Grand Tour Room nabij de tempels van Angkor waar jullie de ochtenden relaxed kunnen beginnen met een ontbijt op de veranda. Door de ligging midden in het groen heeft deze kamer veel privacy en is hij favoriet bij honeymooners.

De eerste paar dagen van jullie huwelijksreis staan in het teken van cultuur. Jullie bezoeken natuurlijk de tempels van Angkor Wat, een indrukwekkende verzameling hindoeïstische en boeddhistische tempels. Maar jullie stappen ook op de fiets om het platteland rondom de stad te verkennen. Binnen een half uur ben je in een heel andere wereld en zie je het dagelijks leven aan je voorbij trekken. Jullie stappen af in kleine dorpjes, bij een Boeddhistische tempel en een lokale markt. Een hoogtepunt is de tocht per traditionele gondelboot naar een mooie nog weinig bezochte tempel. Geniet onder het genot van een glas wijn en canapés van één van de mooiste zonsondergangen die je ooit hebt gezien!

Koloniale charme in Battambang

Na een aantal dagen verruilen jullie Siem Reap voor het kleinere stadje Battambang. Hier vind je koloniale huizen, kunstgaleries en gedecoreerde pagodes. Jullie hotel ligt op slechts 3 minuten lopen van het stadscentrum en dat is mooi want al wandelend ervaar je de stad het beste. Jullie verblijven in een kamer met hemelbed en in de tuin ligt een fijn zwembad. Samen met een gids verken je het platteland van Battambang. Jullie nemen de bamboe trein richting de Wat Ek Phnom, een 11e-eeuwse tempel iets ten noorden van Battambang en rijden daarna verder door rijstvelden en kleine dorpjes om te zien hoe men rijstpapier, prahoc (een typisch Cambodjaanse vispasta), grolan (sticky rice in bamboe) en andere gerechten maakt. Natuurlijk kunnen jullie deze gerechten zelf proeven.

Hoofdstad Phnom Penh

Onderweg naar Phnom Penh, de hoofdstad van Cambodja, maken jullie een stop bij Oudong, niet te vergelijken met Angkor maar ook een bijzonder tempelcomplex. Ook passeren jullie landelijke dorpjes en pagodes. De hoofdstad van Cambodja staat nog steeds bol van de contrasten. Brede boulevards uit de Franse tijd worden afgewisseld met zandweggetjes. Tijdens een korte tour maken jullie kennis met deze chaotische stad. Jullie overnachten in een junior suite van een kleinschalig boutique hotel gelegen in het hart van Phnom Penh.

Navutu Dreams in Siem Reap
buddha-beelden-bij-siem-reap-1499348635.jpg'
Angkor Wat
Tatai watervallen
Bijzonder: overnachten op de rivier
Eindig jullie reis in het dorpje Kep

Luxe lodge met een WOW factor!

Jullie laten de drukte van de stad achter jullie en reizen naar Koh Kong, dichtbij de grens van Thailand. Vanaf het dorpje Tatai brengt een 20 minuten durende boottocht jullie naar een bijzondere accommodatie voor de komende nachten, een Eco Lodge. Deze lodge bestaat uit 12 tenten die aan elkaar geregen op een steiger in de rivier liggen. Hier kun je op je veranda genieten van de stilte, wandel- en fietstochten maken en zelf vis vangen die je 's avonds door de kok laat bereiden.

Zon, zee, paradijselijke eilandjes en verse krab..

.. dat is Kep in een paar woorden! Deze rustige en kleine badplaats is gelegen in het zuiden van Cambodja en staat bekend om de Crab Market waar je verse krab kunt kopen of laten bereiden in een restaurant (onze favoriet is Holy Crab). Jullie resort is exclusief, kleinschalig en modern, is direct gelegen aan het strand en beschikt over een infinity pool en privéstrand. Dè perfecte plek om jullie huwelijksreis af te sluiten. Een leuke dagtocht is A Day On An Island waarbij jullie naar een onbewoond eiland worden gebracht om te zwemmen, snorkelen, lezen en te genieten van een privé BBQ.

Vraag hier de volledige reisbeschrijving op van de huwelijksreis Cambodja


Reissom

Deze reis is te boeken vanaf € 3.285,00 p.p. wanneer jullie reizen met twee personen. Deze reissom is inclusief intercontinentale vluchten, transfers per auto met privé-chauffeur, sfeervolle accommodaties, verblijf op basis van logies en ontbijt, stads- en fietstour in Siem Reap, verschillende lunches, bezoek aan Angkor Wat inclusief gids, dagtocht rondom Battanmbang inclusief gids, entreegelden, uitgebreid informatiepakket en assistentie van onze lokale vertegenwoordiging. Deze reissom geldt met vertrek in 2019 en is afhankelijk van beschikbaarheid van vluchten en hotels. Over het algemeen geldt; hoe eerder je boekt, hoe goedkoper de vluchten en hoe groter de keuze in accommodaties.

Wordt Cambodja de bestemming van jullie huwelijksreis?

Wij helpen je graag met het organiseren van een onvergetelijke reis. Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld. Hebben jullie andere wensen of ideeën dan horen wij ze graag!

Marleen Cok

Marleen Cok

Specialist Myanmar, Cambodja, Laos & Japan

"Tijdens haar studie maakte Marleen haar eerste verre reis naar Bali, Indonesië, waar zij direct verliefd werd op de cultuur. Azië blijft voor haar het meest bijzondere continent om te ontdekken en zij bewaart aan al haar reizen herinneringen die haar voor altijd bij zullen blijven."