Een reis langs de hoogtepunten van Zuid-Korea per auto met chauffeur, lokale bus en trein. Volop genieten van cultuur en natuur en ontspannen aan het strand op Jeju-do.

Hoogtepunten van Zuid-Korea

Hoogtepunten van deze reis

 • Bezoek aan de bruisende metropool Seoul
 • Maak een mooie wandeling door het Seoroksan National Park
 • Ontdek de Koreaanse cultuur & geschiedenis in Andong & in Gyeongju
 • Onderhandel over de vis prijs op de Jagalchi Markt
 • Ontspan op het vulkanische eiland Jeju-do
 • Verken de groene theeplantages van Boseong

Route

Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 1

Welkom in Zuid-Korea! Aankomst in Seoul. U reist op eigen gelegenheid per Airport Limousine Bus of per taxi naar uw hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding voor een eerste kennismaking met deze moderne miljoenenstad. Seoul is een gigantische metropool waar dag en nacht altijd wel iets te doen is. In Seoul vindt u gigantische wolkenkrabbers maar ook historische Koreaanse huisjes. Het is een stad vol tegenstellingen, maar ook een stad van eenheid. Seoul bestaat uit verschillende stadsdistricten, waarvan Gangnam één van de grotere is. Tegenwoordig is dit het meest welvarende en invloedrijkste district van Seoul en ook van heel Zuid-Korea. Het district heeft meer bekendheid verworven van de wereldwijde hit van PSY, 'Oppa Gangnam Style'. In dit nummer wordt het district juist op de hak genomen. In de wijk is er een ode aan gewijd. U overnacht in Baiton Hotel.

Dag 2 & 3

Twee vrije dagen om de diversiteit van Seoul te ontdekken. Met het uitgebreide metronetwerk komt u overal. Maak zeker een wandeling door de kunstenaarsbuurt, Insadong. Hier vindt u authentieke winkeltjes die zowel traditionele als moderne handwerkjes verkopen. Dit is dé plek om een leuk souvenirtje te kopen! De stad is ook rijk aan paleizen. Het Gyeongbokgung Palace is een van de bekendste. Dit paleis uit 1395 is het best bewaarde gebouw uit de Joseon Dynasty. Tevens kunt u het Cheong Wa Dae, het officiële huis van de president van Korea, bezoeken. Dit traditioneel Koreaanse huis wordt vanwege de blauwe dakbedekking ook wel The Blue House genoemd. Het Changdeokgung is een ander hoogtepunt van Seoul. Dit paleis is een van de best bewaarde gebouwen van Seoul en staat dan ook op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Vooral Hu Won, de geheime tuin van het Changdeokgung paleis, is werkelijk prachtig. Seoul leent zich ten slotte uitstekend voor een middagje shoppen. Op de Dongdaemun Market kunt u werkelijk alles kopen. Daarnaast is de Myeongdong Fashion Street dé plek om te shoppen voor zowel bekende merken als cosmetica. Overnachting in Baiton Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 4

Per Express bus reist u vandaag naar Sokcho (reisduur: 2½ uur), een belangrijk en gezellig vissersstadje aan de oostkust van Zuid-Korea. Tevens is het de uitvalsbasis voor een bezoek aan het Seoraksan National Park, een van de mooiste nationale parken van Zuid-Korea. Unesco plaatste het nationale park in 1992 op de Werelderfgoedlijst. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding. U overnacht in Ramada Sokcho.
Ontbijt inbegrepen

Dag 5

Een vrije dag in Sokcho. Breng op eigen gelegenheid een bezoek aan het Seoraksan National Park. Het is ongeveer een kwartier van Sokcho rijden per bus of taxi. U kunt in het Seoraksan National Park heerlijk wandelen, bestaande uit bergen en watervallen met daarin historische tempels gelegen. Eén van de mooiste trekkingen door het park gaat door de Cheonbuldong Vallei. Deze vallei biedt fantastische vergezichten. U zult zich keer op keer verbazen over de schoonheid van de rotsen, bergen en valleien. Onderweg komt u de Yang Falls tegen, een van de fraaiste watervallen van Zuid-Korea. Bovendien liggen de Geumgang Cave en de Sinheungsa Temple ook op deze route. U kunt in het park tevens gebruik maken van een kabelbaan, van waaruit u een prachtig uitzicht heeft. Vervolgens loopt u dan binnen een half uur naar het Gwongeumseong Fortress op 1.200 meter hoogte. Het Gwongeumseong Fortress is een historisch fort op de helling van de Dol Mountain. Hoogstwaarschijnlijk is het fort in de 13de eeuw gebouwd onder leiding van Koning Gojong. Bovendien biedt het u een adembenemend uitzicht over de Oostzee, Sokcho en het Seoraksan National Park. Naast het nationale park kunt u een bezoek brengen aan de Naksan-Sa, een boeddhistische tempel in het zuiden van Sokcho en een van de fraaiste in dit gebied. Overnachting in Ramada Sokcho.
Ontbijt inbegrepen

Dag 6

Na het ontbijt volgt de transfer per auto met privéchauffeur richting het zuiden naar Andong (reisduur: 3½ uur), het centrum van de traditionele cultuur in Korea. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding. Bezoek bijvoorbeeld een traditionele papierfabriek, waar u kunt zien hoe rijstpapier gemaakt wordt. De naam rijstpapier is misleidend, omdat het papier niet van rijst, maar van plantenvezels gemaakt wordt. U overnacht in Andong Park Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 7

Een vrije dag in Andong. Dichtbij ligt het Hahoe Folk Village, een authentiek dorpje uit de 16de eeuw. U kunt hier uren ronddwalen tussen de historische huisjes. In het Hahoe Mask museum zijn maskers van over heel de wereld te bekijken. Hier kunt u ook Koreaanse maskers kopen, leuk als souvenir! Tip: bij het Hahoe Village Management Office kunt u gratis een masker dans & drama uitvoering bijwonen*. Hoewel er Koreaans wordt gesproken, kunt u de grote verhaallijn met de maskers en universele bewegingen goed volgen. Het Hahoe Folk Village ligt op ongeveer 45 minuten rijden afstand van Andong. Of breng vanmiddag een bezoek aan de Jebiwon Buddha. Overnachting in Andong Park Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Azie tips van onze reizigers

Azië tips van Namasté reizigers

Inspiratie nodig? Bezoek onze pagina met reiservaringen en tips van andere reizigers. Hier vindt u tips over dat ene goede lokale restaurantje, een mooie wandelroute, een boottocht die u zeker niet mag missen of een bijzondere accommodatie. Een pagina van reizigers voor reizigers! En heeft u zelf een goede tip dan kunt u deze hier delen.

Bekijk hier alle Azië reiservaringen en tips

Dag 8

Vandaag reist u per trein (reisduur: 2½ uur) richting het zuiden naar het historische & gemoedelijke Gyeongju. Gyeongyu is net een openluchtmuseum, vanwege de talrijke historische monumenten uit de tijd dat het de hoofdstad was van de Silla dynastie. U vindt hier (resten van) tempels, paleizen, pagodes en tomben. De Bulguksa is het kroonstuk van Gyeongju. Deze tempel uit de Shilla periode is een van de mooiste van Zuid-Korea; Vooral het hout- en schilderwerk is bijzonder. Dan, de Seokguram Grotto is een van de mooiste schrijnen ter wereld. Het Boeddhabeeld kijkt uit over zee en werd lange tijd beschouwd als de beschermer van Zuid-Korea. U overnacht in Luckywon Guesthouse, een traditioneel en kleinschalig Koreaans guesthouse. U overnacht hier in een zogenaamde ondol room; een kamer met vloerverwarming, waar u slaapt op een stapel dekens op de grond. Een idyllische en authentieke plek!
Ontbijt inbegrepen

Dag 9

Een vrije dag in Gyeongju. Bezoek in ieder geval het Tumuli Park, waar 23 tombes van Shilla monarchen te vinden zijn. Het lijken niet meer dan heuvels bedekt met gras, maar binnenin zijn een aantal grote schatten verborgen. De tombe Cheonmachong kunt u van binnen bekijken. Het landschap doet ook wel denken aan het land van de Teletubbies. Iets ten zuiden hiervan ligt het Wolseong Park, een mooie tuin die in 674 in opdracht van Koning Munmu is aangelegd. De omgeving is voornamelijk mooi in de zomer, wanneer de vijver bedekt is met kleurrijke lotusbloemen. In 935 zijn veel van de gebouwen rondom de Anapji Pond afgebrand en in het water terecht gekomen. Het grootste deel van deze relieken zijn nu te bezichtigen in het Gyeongju National Museum. In dit museum vindt u ook de Emille Bell, een van de mooiste en grootste bellen in Azië. Overnachting in Luckywon Guesthouse.
Eenvoudig ontbijt inbegrepen

Dag 10

Vanochtend laat u Gyeongju achter u en reist u per trein (reisduur: ½ uur) verder naar Busan. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding. Busan is de op één na grootste stad van Zuid-Korea. Busan ligt in een mooie omgeving, omringd door de zee en bergen. De skyline van de stad is mede hierdoor prachtig! Busan staat verder vooral bekend als havenstad met haar vismarkten. Bezoek in ieder geval de Beomeosa Temple, één van de grootste en mooiste tempels van Zuid-Korea. U overnacht in Ibis Ambassador Busan, een modern hotel in het centrum met een metro station voor de deur en op loopafstand van het Bujeon station.
Eenvoudig ontbijt inbegrepen

Dag 11

Een vrije dag in Busan. Sta vroeg op voor een bezoek aan de Jagalchi Fish Market, een van de grotere vismarkten van Busan. De lokale vissers zijn 's ochtends vroeg al druk aan het onderhandelen over de prijs van de vangst. Hier wordt een groot aanbod verse, en vaak levende, vis aangeboden. Breng ook een bezoek aan de Dongnae Hot Spring, waar u even heerlijk kunt ontspannen. Het warme water is goed voor uw huid en gezondheid. Vele Koreanen geloven dat het regelmatig bezoeken van de Hot Springs ziektes kan voorkomen en genezen. Voor een mooi uitzicht over de stad kunt u de Busan Tower bezoeken. Overnachting in het Ibis Ambassador Busan. Overnachting in het Ibis Ambassador Busan.
Ontbijt inbegrepen

Dag 12

U verlaat vandaag het schiereiland van Zuid-Korea en stapt op het vliegtuig naar Jeju-do. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding voor een eerste kennismaking met het eiland. Jeju-do is dé plek om even heerlijk te ontspannen in alle rust. Jeju-do is een vulkanisch eiland, gezegend met prachtige natuur. Ontspan heerlijk aan de zandstranden van Jongmun. Als u nog iets wilt ondernemen vandaag, is een bezoek aan de Yeomiji Botanische Tuin een aanrader. In deze botanische tuin vindt u meer dan 2.000 zeldzame plantsoorten! U overnacht in Bareve Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 13 & 14

Twee vrije dagen op het afwisselende Jeju-do! Het eiland staat vooral bekend om de Hanyeo, duikende vrouwen, een helaas letterlijk & figuurlijk uitstervende traditie. Zij duiken zonder enkele duikapparatuur om vis en zeewier te vangen en hebben zo oorspronkelijk de economie van het eiland opgebouwd. U zult ze ongetwijfeld tegen komen tijdens uw verblijf op het eiland. Deze dames komen alleen in Japan en op dit eiland voor. Het is van oorsprong dan ook een matriarchale cultuur, uitzonderlijk in de Koreaanse confucianistische maatschappij. Er is nu een museum aan deze dappere dames gewijd. Het eiland heeft ook Nederlandse geschiedenis, zo is het Hamel Ship te bezoeken dat hier in 1653 is aangespoeld. Dit schip was van Hendrick Hamel die als eerste Westerling Korea ontdekte vanwege een schipbreuk. Hij was in dienst van de VOC en schreef later een memoir over zijn belevingen in Korea. Tegenover het schip staat een standbeeld van Guus Hiddink, een held in Zuid-Korea vanwege zijn bijdrage aan het Koreaanse voetbal. Een bezoek waard zijn ook de Cheonjeyeon en de Jeongbang watervallen. De Jeongbang waterval is de enige waterval in Azië die direct in zee uitkomt, een wonderbaarlijk gezicht! Een bijzonder uitstapje is tevens naar de Geomun Oreum Lava Tubes, welke zijn ontstaan tijdens de vulkaanuitbarsting van Geomun Oreum. Dit zijn grote kanalen waar miljoenen jaren geleden de lava doorheen stroomde. Andere aanraders op het eiland zijn Seongeup Folk Village, Sangumbari Krater en Seongsan Ilchulbong. De laatst genoemde is een inactieve vulkanische krater die in de zee is geërupteerd en verbonden is met het eiland. De beklimming is een mooie, en niet al te zware tocht die wordt beloond met een mooi uitzicht. Last but not least, de Manjanggul grot de langste natuurlijk gevormde lava tunnel ter wereld. Overnachtingen in Bareve Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 15

Vandaag reist u per binnenlandse vlucht naar Gwangju. Eenmaal aan land volgt de transfer per auto met privéchauffeur naar de groene theeplantages van Zuid-Korea. Halverwege de middag komt u aan in Boseong. Bijna de helft van de theeproductie in Korea komt hier vandaan. De groene thee staat bekend om haar goede kwaliteit. Deze kwaliteit is te danken aan het bepaald type klimaat en de grond. U overnacht in Good Morning Motel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 16

Breng vandaag op eigen gelegenheid een bezoek aan de grootschalige Boseong theeplantages. Maak een mooie wandeling door het gebied! Er zijn verschillende wandelroutes aangelegd. Bovenop heeft u het mooiste uitzicht reikend tot de zee. Groene thee wordt al eeuwen lang beschouwd als ideaal middel voor ontspanning en voor meditatie. Koreaanse monniken drinken het op ceremoniële wijze. Overnachting in Good Morning Motel.

6 x natuur in Zuid-Korea

6 x natuur in Zuid-Korea

Sinds de Olympische Winterspelen is Zuid-Korea bij veel mensen in beeld gekomen als interessante reisbestemming. Maar de aantrekkingskracht van het land strekt zich uit tot ver buiten de Spelen - met zijn oude tempels, theeplantages, trendy wijken en meer dan 3.000 eilanden zou Zuid-Korea op ieders verlanglijstje moeten staan. Meer overtuigingskracht nodig? Dit zijn de mooiste natuurgebieden van het land. Klaar om je te verwelkomen lang nadat de Olympiërs naar huis zijn gegaan.

Lees verder op ons weblog

Dag 17

Vandaag reist u per trein naar de eindbestemming en tevens beginpunt van uw reis, Seoul (reisduur: 5½ uur). De rest van de middag is ter vrije besteding. Nog een bezoek waard is het National Museum of Korea, het grootste museum van Korea, waar u de mooiste schatten uit de geschiedenis van Zuid-Korea terugvindt. Overnachting in Baiton Hotel.

Dag 18

De laatste dag van uw rondreis is aangebroken. Vandaag reist u op eigen gelegenheid per gedeelde Airport Limousine Bus of per taxi naar de luchthaven.

Reissom vanaf € 2.285,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid van vluchten en hotels.

Inbegrepen:

 • Binnenlandse vlucht Busan – Jeju-do (15 kg ruimbaggage*)
 • Binnenlandse vlucht Jeju-do – Gwangju (15 kg ruimbaggage*)
 • Treinticket Andong – Gyeongju
 • Treinticket Gyeongju – Busan
 • Treinticket Boseong – Seoul
 • Busticket Express bus Seoul – Sokcho
 • Draaiboek inclusief taxi notities
 • Transfer van Sokcho naar Andong op dag 6 & van Gwangju naar Boseong op dag 15 per auto met privéchauffeur
 • Alle overnachtingen in middenklasse accommodaties op basis van logies en ontbijt (m.u.v. Good Morning Motel – op basis van logies)
 • Maaltijden zoals genoemd
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie

*2000 KRW per extra kilo – ter plaatse te voldoen

Niet inbegrepen:

 • Retourvlucht Amsterdam – Seoul
 • Overige transfers
 • Excursies, gidsen en entreegelden
 • Vroege check-in en late check-out
 • Overige maaltijden
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Evt. bijdrage aan Trees for All (€ 30,00 p.p.)
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Evt. inentingen

Ook naar Zuid-Korea?

Bovenstaande reis kan natuurlijk zo geboekt worden, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.