Stap in en laat u rondrijden langs de mooiste plekjes van Sri Lanka, geniet van cultuur, natuur en strand en logeer in kleinschalige accommodaties in de sfeer van het land.

Hoogtepunten van Sri Lanka

Hoogtepunten van deze reis

 • Boottocht door de lagune in Negombo
 • Koningssteden Sigiriya en Polonnaruwa
 • Ontdek het levendige stadje Kandy per tuk tuk
 • Ga op zoek naar wild in een Nationaal Park
 • VOC stad Galle
 • Zon, zee en strand in Tangalle

Route

Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 1

Aankomst in Colombo waar de chauffeur u staat op te wachten, ayubowan Sri Lanka! Vervolgens een korte transfer naar uw hotel in Negombo. Negombo is een aan een lagune gelegen kustplaatsje met een historisch interessant centrum. In de 17e eeuw waren de Nederlanders hier heer en meester en voeren er wekelijks schepen volgeladen met o.a. kaneel de haven uit richting Europa. Het uitgestrekte stelsel van kanalen en het kleurrijke haventje herinneren nog aan deze tijd. Vanmiddag maakt u een boottocht door de lagune en Muthurajawela moeras met mangrove, een prachtige plek met varanen en vele soorten vogels. U logeert in Villa Araliya.

Dag 2

Na het ontbijt vertrekt u naar Sigiriya. Onderweg kunt u eventueel een stop maken bij het olifantenweeshuis in Pinnawela. Hier worden jonge olifanten, die om de een of andere reden uit hun natuurlijke omgeving zijn geraakt, opgevangen en verzorgd. Als u in de ochtend vertrekt dan bent u op tijd om de olifanten een bad te zien nemen in de rivier de Maya Oya. Het is inmiddels zeer commercieel geworden, maar zoveel olifanten bij elkaar blijft een bijzonder gezicht. Ook kunt u eventueel een stop maken in Kurunegala. Deze stad is omgeven door een grote berg in de vorm van een liggende olifant. Hier bezichtigt u één van de oudste tempels van Sri Lanka, de Ethkanda Viharaya. Aan het eind van de middag komt u aan in Sigiriya. U logeert in The Hideout (treehouse)
Ontbijt inbegrepen

Digitale reisgids Sri Lanka

Digitale reisgids Sri Lanka

Wat zijn we blij dat het weer kan, een rondreis maken door Sri Lanka! Onze reisspecialist Evelien stelde een digitale reisgids samen boordevol inspiratie! Zoals de verschillende regio's, onze favoriete stranden, hotels en een studiereisverslag.

Hier vraag je de reisgids aan

Dag 3

In de ochtend bezoekt u het indrukwekkende rotsfort de Leeuwenrots in Sigiriya. Voor u bij de rots arriveert loopt u door de vroegere watertuin. Daarna begint de beklimming via de verschillende trappen. Op een hoogte van ongeveer 200 meter zijn mooie fresco's te zien. Deze zijn bijzonder goed bewaard gebleven. Eenmaal boven op de rots heeft u een schitterend uitzicht over de jungle, rijstvelden en bergketens. In de middag brengt u een bezoek aan Polonnaruwa. Naast de vele ruïnes die u in Polonnaruwa kunt zien, zijn het koninklijk paleis, het Gal Vihare-complex en de graftombe van Alahana Pirivena interessant. Vlakbij is ook een museum met informatie over het Boeddhisme en haar goden en er zijn maquettes van de oude stad zoals deze er vroeger moet hebben uitgezien. Overnachting in Sigiriya Hideout.
Ontbijt inbegrepen

Dag 4

Een mooie rit naar Kandy, de op twee na grootste stad van Sri Lanka, gelegen in het aangename koele bergland. Onderweg kunt u eventueel een bezoek brengen aan de rotstempels van Dambulla. De vijf afzonderlijke grotten herbergen meer dan 150 Boeddhabeelden in verschillende afmetingen uit verscheidene perioden. En de wanden en plafonds zijn prachtig beschilderd. In de middag komt u aan in Kandy. Vanavond kunt u eventueel een dansshow bijwonen. Een spektakel met mooie kostuums, dans en muziek. Uw chauffeur kan kaartjes voor u regelen. U logeert in The Richmond House.
Ontbijt inbegrepen

Dag 5

Vandaag maakt u een stadstour per tuk tuk door Kandy, een leuke manier om de stad goed te leren kennen! Er is een grote markt waar van alles te koop is en er zijn winkels met mooie stoffen. Ook zijn er veel bakkerijen waar lekkere gebakjes in de vitrines liggen. En laat u rondrijden rondom het meer van Kandy dat met de hand is uitgegraven. Eventueel kunt u hierna een bezoek brengen aan de Royal Botanical Gardens, de mooiste tuinen van Azië. Geniet van de geuren en geluiden tijdens een wandeling langs wel vierduizend inheemse en exotische planten. Vanavond bezoekt u de belangrijkste bezienswaardigheid van de stad; de Tempel van de Tand (Dalada Maligawa), waar een tand van Boeddha wordt bewaard. Drie keer per dag (rond 05:30, 09:30 en 18:30 uur) voert men hier de religieuze puja-ceremonie uit waarbij offers worden gebracht en de tand wordt 'geshowd'. 's Avonds is het heel sfeervol met de verlichte tempel en de brandende olielampjes. Overnachting in The Richmond House.
Ontbijt inbegrepen

Dag 6

Vandaag vertrekt u (eventueel per trein) naar Ella, een klein dorpje in een prachtige omgeving. Het ligt op de grens tussen het tropische bergland en het droge laagland, veel afwisseling dus. Onderweg of na aankomst kunt u een bezoek brengen aan een theeplantage en theefabriek, waar u het proces van theeblaadje naar thee kunt volgen. Natuurlijk kunt u ook de diverse soorten thee proeven! U verblijft in het Feelin' Good Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 7

U maakt vandaag een prachtige trekking met een lokale gids die een mooie route heeft uitgestippeld naar Ella's Rock. U passeert kleine dorpjes, plantages met groente, kruiden en thee. De tocht duurt ongeveer drie uur en onderweg is er een kleine picknick. De rest van de dag kunt u naar eigen wens invullen in Ella. Overnachting in Feelin' Good Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 8

De reis gaat verder naar Udawalawe. Onderweg zijn er diverse stops te maken bij watervallen en de beelden van Buduruvgala. Na aankomst stapt u in een jeep om het Udawalawe National Park te ontdekken. Doordat het park niet zo groot is en er relatief weinig bezoekers komen is de kans om olifanten te zien zeer groot. Er is een groot meer waar veel dieren hun dorst komen lessen. U zult waarschijnlijk ook krokodillen, herten, buffels en zwijnen spotten. En in Sri Lanka komen diverse soorten vogels voor zoals de ijsvogel, neushoornvogel en bea eater. Ook brengt u vandaag een bezoek aan het Elephant Transit Home. Hier worden olifanten die gewond zijn of wees geworden zijn opgevangen. In een apart deel van het nationale park is een stuk vrijgemaakt om de dieren te verzorgen en ze klaar te maken om weer terug te keren naar één van de nationale parken in het land. Voedertijden zijn om 09.00/12.00/15.00/18.00 uur. Overnachting in Kalu's Hideaway.
Ontbijt inbegrepen

Sri Lanka - studiereis

Studiereisverslag Sri Lanka & de Malediven

Ik merk eigenlijk altijd dat m'n hart een klein sprongetje maakt bij de eerste aanblik van Sri Lanka vanuit het vliegtuig. De stranden, de wuivende palmen... Yes ik mag weer denk ik dan! Mohan, chauffeur en tevens gids, begroet ons vol enthousiasme na aankomst op de luchthaven van Colombo. Heerlijk om opnieuw in dit prachtige land te mogen zijn!

Lees verder op ons weblog.

Dag 9

U rijdt vandaag naar Mirissa, een plaatsje in het uiterste zuiden van Sri Lanka. Onderweg zijn diverse stops te maken. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij de kleurrijke haven van Tangalle en Dondra Head, het meest zuidelijke punt van Sri Lanka. Na aankomst in Mirissa is de rest van de dag naar eigen wens in te vullen. Mirissa staat bekend om zijn prachtige baai met mooie stranden en azuurblauw water. Overnachting in Ubuntu Beach Villas by Lantern.
Ontbijt inbegrepen

Dag 10 & 11

Twee dagen ter vrije besteding in Mirissa. Geniet van zon, zee en strand. Het is een geliefde plaats onder de watersporters, zoals kanoën, surfen en bodyboarden. Ook het binnenland is het verkennen waard, met meertjes, theeplantages en verborgen tempels. Van november t/m maart is het walvissen seizoen. Vanaf de haven van Matara - Mirissa vertrekken boottochten. Overnachting in Ubuntu Beach Villas by Lantern.
ontbijt inbegrepen

Dag 12

U volgt de route parallel aan de kust naar Galle, een havenplaatsje waar de Nederlanders in de tijd van de VOC een groot fort bouwden. Af en toe ziet u een glimp van de zee en de stranden. Hier en daar is het erg rotsachtig wat een mooi plaatje oplevert. Onderweg is het natuurlijk mogelijk om te stoppen. Bijvoorbeeld bij de kleurrijke haven van Tangalle, het meest zuidelijke punt van Sri Lanka en het viewpoint bij Unawatuna. Galle werd in 1987 door de UNESCO uitgeroepen tot beschermd cultureel erfgoed. Binnen de stadsmuren vindt u smalle steegjes, vervallen huizen met veranda's en kleine binnenhofjes. U overnacht in Fort Bliss.
Ontbijt inbegrepen

Dag 13

In de ochtend en middag kunt u het rustig aan doen in Galle. Na middernacht vertrekt de vlucht vanaf Colombo Airport. Via de snelweg reist u hier in 2½ uur naar toe. Het is ook mogelijk om eerder vanuit Galle te vertrekken en de weg parallel aan de kust te rijden. Onderweg kunnen stops gemaakt worden. Bijvoorbeeld in Ambalangoda waar mooie maskers gemaakt worden en in Kosgoda bij de zeeschildpadden opvang. Ook kunt u Colombo verkennen met een bezoek aan het Fort, de Sri Ponnambala Vaneswara (Hindoetempel) en de Indiase wijk Pettah. In de stad zijn ook leuke restaurantjes te vinden voor het laatste diner van de rondreis. In de avond wordt u naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht.
Ontbijt inbegrepen

Reissom: vanaf € 1.460,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid van hotels.

Inbegrepen:

 • Alle vervoer volgens het programma per airconditioned auto met Engelssprekende privéchauffeur – gids, incl. 75 km op vrije dagen
 • Alle overnachtingen in hotels zoals genoemd in een standaard kamer
 • Maaltijden volgens programma
 • Boottocht in Negombo Lagoon
 • Entreegelden voor: Leeuwenrots, Polonnaruwa en Tempel van de Tand
 • Stadstour door Kandy per tuk tuk
 • Jeepsafari door het Udawalawe National Park (incl. entree)
 • Stadstours zoals beschreven in bovenstaand programma
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreid informatiepakket

Niet inbegrepen:

 • Intercontinentale vluchten
 • Eventuele vroege check-in en late check-out
 • Eventuele treinkaartjes en overige entreegelden (€ 15-25 p.p. voor grote sites en € 1-5 p.p. voor kleine sites)
 • Drankjes en overige maaltijden
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • ETA voor Sri Lanka (www.eta.gov.lk)
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Evt. bijdrage Trees For All (€30,00 p.p.)
 • Evt. inentingen en reis- en/of annuleringsverzekering

Rondreizen door Sri Lanka?

Wij organiseren individuele reizen op maat voor ieder budget!

Evelien Booms

Evelien Booms

Specialist Sri Lanka , Vietnam, India, Nepal & Bhutan

Evelien is onze reisspecialist voor Sri Lanka, India, Vietnam & Maleisië. Zij vindt het iedere keer weer een luxe om naar een bestemming in Azië af te mogen reizen en op basis van haar ervaringen een unieke reis voor u te mogen organiseren.