De naam zegt het al, tijdens deze privé-rondreis bezoekt u de hoogtepunten van deelstaat Rajasthan zoals de roze stad Jaipur, de woestijnstad Jaisalmer en natuurlijk de Taj Mahal.

Hoogtepunten van Rajasthan

Hoogtepunten van deze reis

 • Wandeling door een labyrint van steegjes van Old Delhi
 • Woestijnstad Jaisalmer
 • Blauwe stad Jodhpur met zijn interessante fort
 • Romantisch Udaipur
 • Logeren in Deogarh Mahal in een typisch plattelandsdorpje
 • De bazaars van roze stad Jaipur


Route

Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 1

Vandaag komt u aan in Delhi. Na aankomst wordt u verwelkomd door een medewerker van onze lokale agent. Namasté, welkom in India! Hierna volgt de transfer naar het hotel. U overnacht in Colonel's Retreat.

Dag 2

Na een laat ontbijt heeft u de rest van de dag om Delhi te ontdekken per privé-auto met chauffeur. Uiteraard laten wij u de highlights zien van Oud-Delhi en Nieuw-Delhi, maar wij nemen u per riksja ook mee naar plaatsen die slechts door enkele toeristen bezocht zijn. Zoals de steegjes van de oude stad, waar de tijd bijna honderden jaren lijkt te hebben stil gestaan. Een fascinerende rit omdat je lokale ondernemers, kleine kraampjes met eten en de krioelende bevolking druk bezig ziet met hun dagelijkse activiteiten. De riksja neemt u ook mee naar het Rode Fort, de elegante citadel van Shah Jehan in rode zandsteen. Vlakbij het Fort staat de Jama Masjid (vrijdagmoskee), de grootste moskee van India welke ook gebouwd werd door Shah Jahan. Na de drukte in de straatjes van Old- Delhi is het op de binnenplaats van de moskee heerlijk rustig. Voor de lunch reserveren wij een tafeltje bij Chor Bizarre (niet inbegrepen). ´s Middags bezoekt u de hoogste stenen minaret ter wereld en een van de belangrijkste islamitische bouwwerken van India. De toren van vijf verdiepingen werd in 1193 gebouwd door Qutb-ud-din Aybak, de eerste islamitische heerser over Delhi. Ook rijdt u door New Delhi met zijn Ambassades en Parlementsgebouwen. Een enorm verschil met Old-Delhi! We sluiten deze eerste dag vol nieuwe indrukken af in het United Coffee House. Overnachting in Delhi.
Ontbijt & koffie inbegrepen

Castle Mandawa, Mandawa

Castle Mandawa

In het Castle Mandawa logeert u in kamers waar vroeger de Maharadja en zijn familie overnachten. Rijd de grote binnenplaats op en voel direct de langdurige geschiedenis van het kasteel, vandaag de dag een comfortabel hotel met zwembad en spa. De ligging is perfect, want u loopt zo het centrum van Mandawa in. Een lokaal dorp waar u het dagelijks leven van de inwoners van dichtbij mee kunt maken.

www.castlemandawa.com

Dag 3

Na het ontbijt vertrekt u naar Mandawa, gelegen in het Shekhavati District. De streek Shekhavati vormt een driehoek tussen Bikaner, Jaipur en Delhi. Rijk geworden met de handel in stoffen, specerijen, indigo en opium, lieten de kooplieden hier hun magnifieke residenties, de haveli's, bouwen. Van boven tot onder werden deze huizen verfraaid met fresco's. Dit gebied wordt dan ook wel de 'Openlucht Kunstgalerij van Rajasthan' genoemd. Na aankomst maakt u met een lokale gids een wandeling door Mandawa waarbij hij u de mooiste haveli's laat zien. U overnach in Castle Mandawa.
Ontbijt inbegrepen

Dag 4

Vanmorgen vertrekt u naar Bikaner, een flinke vestingstad gelegen midden in de Thar woestijn. De stad wordt 'bewaakt' door een enorm fort en de vroegere rijkdom van de stad is goed terug te zien aan de vele paleizen van rode zandsteen. 's Middags maakt u een stadstour en bezoekt u onder andere het Junagarh Fort, gebouwd rond 1593, het Lallgarh Palace, het Ganga Golden Jubilee Museum en het rommelige oude centrum. Een bezoek aan de kamelenboerderij even buiten de stad behoort ook tot de mogelijkheden. Ga aan het einde van de middag, wanneer de kamelen terugkeren van de velden. U logeert in Hotel Bhanwar Niwas.
Ontbijt inbegrepen

Dag 5

Na het ontbijt rijdt u naar de Karni Mata tempel in Deshnok, ook wel bekend als 'rattentempel'. Er lopen hier honderden ratten rond. Als u een witte rat ziet, dan heeft u geluk! Vervolgens reist u naar Jaisalmer, nabij de Pakistaanse grens. Het is een lange reis, maar de moeite meer dan waard. Onderweg luncht u in Barsingha Villa, een sfeervol restaurant met een groene binnentuin. Jaisalmer heeft een bescheiden omvang, er rijden maar weinig auto's, de woestijn is vlakbij, de bevolking is heel vriendelijk; kortom… u zult zich hier snel thuis voelen. Om het fort van Jaisalmer ligt een vestingmuur van 5 kilometer. Binnen die vesting vindt u een wirwar van steegjes, winkeltjes en haveli's. De sfeer is heel levendig! Er is van alles te koop, maar wat vooral speciaal is, zijn de grote lappen patchwork met spiegeltjes erin genaaid. U logeert in Fort Rajwada.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 6

Vanmorgen maakt u een stadstour door Jaisalmer en bezoekt u onder andere het RajMahal Palace, de beroemde Jaïn tempels en het Gadi Sagar Lake; een favoriete plek voor een picknick en een boottocht. De middag is ter vrije besteding. Maak bijvoorbeeld een wandeling door de steegjes van het fort. U zult ervan versteld staan hoe Indiase gezinnen zonder enig comfort leven in de oude paleizen. Neem de tijd voor een kopje koffie of thee op één van de dakterrassen, bijvoorbeeld Kuku Coffeeshop. Wandel zeker even over één van de kleurrijke bazaars zoals Sadar Bazaar, Manak Chowk of Pansari Bazaar. Overnachting in Fort Rajwada.
Ontbijt inbegrepen

Ratan Vilas, Jodhpur

Ratan Vilas

Wij vinden Ratan Vilas zo leuk omdat je echt te gast bent bij een Indiase familie. Het is niet zomaar een hotel, het is een huis met een verhaal. Een verhaal wat de eigenaren je graag vertellen en wat je terugziet in de vele oude foto's in de Drawing Room. De kamers zijn ruim, de tuin met zwembad is een heerlijke plek en er wordt erg lekker gekookt.

www.ratanvilas.com

Dag 7

Na Jaisalmer reist u wederom dwars door de woestijn naar Jodhpur. 's Middags maakt u een stadstour en brengt u in ieder geval een bezoek aan het fort van Mehrangarh, van waar u een schitterend uitzicht heeft over de lichtblauw beschilderde huizen van Jodhpur. Loop eventueel vanuit het fort naar de Sardar Bazar en ontdek een aantal van de mooiste blauwe huizen van de stad en proef een Lassi bij Makhania Lassi aan het pleintje bij de Clock Tower. U logeert in Ratan Vilas.
Ontbijt inbegrepen

Dag 8

Na het ontbijt rijdt u, via de tempels van Ranakpur, door naar Udaipur. De tempel van Adinath in Ranakpur mag u onder geen beding missen. Het is de meest imposante Jaïn Tempel van India met wel 1.444 zuilen. Een goed adres voor de lunch is Hotel Maharani Bagh (vlakbij de Jaïn Tempels). Het is gelegen in een heel natuurlijke omgeving. Udaipur is de meest romantische stad van Rajasthan. Witgekalkte huizen, meren en schitterende paleizen maken deze stad de lievelingsstad van vele Indiërs. Udaipur is ook veel minder hectisch dan andere steden in Rajasthan en de meeste bezienswaardigheden liggen op loopafstand. U logeert in Kankarwa Haveli.
Ontbijt inbegrepen

Dag 9

In de ochtend wordt u opgehaald door een lokale gids. Samen met hem bezoekt u een lokale markt waar hij u uitleg zal geven over de verschillende groenten, fruit en kruiden die verkocht worden. Een kleurrijk geheel en leuk om kruidensouvenirtjes mee te nemen naar huis! De rest van de dag is ter vrije besteding in Udaipur. Maak een wandeling door de kleurrijke straatjes of een boottocht over het meer. Voor een bijzonder aandenken aan uw reis door India kunt u terecht bij Sadhna Arts (Old Fatehpura), waar producten worden verkocht die zijn gemaakt door vrouwen uit sloppenwijken. Met uw aankoop draagt bij aan een inkomen voor deze groep vrouwen. Overnachting in Kankarwa Haveli.
Ontbijt inbegrepen

Dag 10

Na het ontbijt vertrekt u naar Deogarh, een klein kleurrijk dorpje waar nog maar weinig toeristen komen. De rest van de dag is ter vrije besteding. Rust lekker uit bij het zwembad, maar maak zeker ook even een wandeling door het dorpje! U logeert in Deogarh Mahal.
Ontbijt & diner inbegrepen

25x Rajasthan reisgids aanvragenMéér inspiratie voor een reis naar het prachtige Rajasthan?


Klik hier om onze digitale reisgids 25x Rajasthan aan te vragen.

Dag 11

Rond lunchtijd arriveert u in Pushkar, een kleine witte stad gelegen aan een meer. Langs het meer staan wel 400 tempels. Een wandeling langs het meer is dan ook een aanrader. Geniet van een lunch in het Pushkar Palace Hotel. Na de lunch rijdt u door naar de hoofdstad van Rajasthan; Jaipur. Jaipur is opgebouwd uit roze zandsteen en wordt daarom ook wel de 'Pink City' genoemd. In de stad zijn vele leuke winkeltjes, waar u aardewerk, sieraden en andere snuisterijen kunt kopen. De middag is ter vrije besteding. 's Avonds kunt u, net als de Indiërs, een bezoek brengen aan de Raj Mandir bioscoop. Een aparte belevenis! U logeert in Villa 243.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 12

Na het ontbijt vertrekt u naar Fort Amber, gelegen op een heuvel even buiten Jaipur. Eenmaal boven heeft u een schitterend uitzicht over de vallei. Daarna maakt u een stadstour door de kleurrijke binnenstad van Jaipur en bezoekt u o.a. de Hawa Mahal (Paleis der Winden), het City Palace en de Bazaar. Voor een mooi uitzicht op de Hawa Mahal kunt u aan de overkant van de straat een trappenhuis in lopen. Eenmaal boven maakt u de mooiste foto's! En nog een tip: zoek een hoge trap uit bij de rotonde tegenover de Hawa Mahal en ga gewoon een uurtje zitten kijken naar het verkeer: auto's, riksja's, fietsen, kamelen, koeien… een kleurrijk spektakel! Overnachting in Villa 243.
Ontbijt inbegrepen

Dag 13

Na het ontbijt vertrekt u, via Fatehpur Sikri (de verlaten stad), naar Agra. Fatehpur Sikri werd rond 1570 gebouwd door Moghul Akhbar. Door gebrek aan water is de stad nooit bewoond geweest en wordt beschouwd als de meest indrukwekkende spookstad ter wereld. 's Middags bezoekt u het imposante Agra Fort. Dit indrukwekkende fort werd gebouwd in opdracht van de Mogolse keizer Akbar om zichzelf en de nieuwe hoofdstad Agra te beschermen. U logeert in Crystal Sarovar Pemier.
Ontbijt inbegrepen

Taj Mahal

Wereldwonder Taj Mahal

De Taj Mahal… ik heb dit prachtige bouwwerk al meerdere keren mogen aanschouwen. En iedere keer wordt ik er weer door geraakt. Net als de overige 2 miljoen! bezoekers die de Taj Mahal jaarlijks komen bewonderen. De Taj Mahal is een graftombe in de Noord-Indiase stad Agra gebouwd in de zeventiende eeuw in opdracht van Sjah Jahan. Hij liet het monument bouwen uit liefde voor zijn echtgenote Mumtaz Mahal.

Lees verder op ons weblog

Dag 14

Vroeg op voor een bezoek aan de Taj Mahal (op vrijdag gesloten). Dit schitterende liefdesmonument werd gebouwd door Shah Jahan voor zijn vrouw Mumtaz Mahal en is een sprookje om te zien. Na uw bezoek aan de Taj Mahal kunt u genieten van een ontbijt in uw hotel. Vandaag brengt de chauffeur u naar de luchthaven van Delhi voor de terugvlucht.
Ontbijt inbegrepen

Reissom: Op aanvraag

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid.

Toeslag om te reizen met een grotere auto (Toyota Innova): Op aanvraag

Inbegrepen:

 • Alle transfers
 • Alle vervoer per airconditioned auto met privé-chauffeur (Tata Indigo/Toyota Etios)
 • Op reisdagen iedere ochtend een fles mineraalwater per persoon
 • Auto met chauffeur is in de dorpen en steden waar u overnacht op vrije dagen voor zo'n acht uur per dag ter beschikking (m.u.v. Delhi)
 • Alle overnachtingen in middenklasse hotels
 • Maaltijden volgens programma
 • Stadstours waarvan de inhoud naar uw voorkeuren wordt bepaald (excl. gids)
 • Wandeling met lokale gids in Mandawa
 • Marktbezoek met gids in Udaipur
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie


Niet inbegrepen:

 • Intercontinentale vluchten
 • Vroege check-ins & late check-outs
 • Overige maaltijden
 • Entreegelden (ongeveer € 90,00 per persoon)
 • Visumkosten
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Kosten van persoonlijke aard
 • Evt. bijdrage aan Trees for All (€ 30,00 per persoon)
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Evt. inentingen

Ook naar India?

Bovenstaande reis kan natuurlijk zo geboekt worden, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Margaret Vrolijk

Margaret Vrolijk

Specialist India

Margaret houdt zich als eigenaar van Namasté Reizen vooral bezig met de creatieve kant; het bedenken van nieuwe reizen, het onderhouden van de website, de meet&greet's.. maar zij vind het ook leuk af en toe een reis te organiseren. Het liefst naar India, want India staat aan de wieg van Namasté Reizen. Hier is haar liefde voor Azië ontstaan.