Bezoek de hoogtepunten van Myanmar, te voet, per fiets, met de lokale bus en per auto met chauffeur.

Hoogtepunten

Hoogtepunten van deze reis

 • Bewonder de Shwedagon pagoda in de ochtend gloren
 • Wandel over de 1200 meter lange U Bein brug, gemaakt van teakhout
 • Tempels en boerendorpjes op de vlakte van Bagan
 • Verblijf in het vroegere Engelse Hillstation Kalaw
 • Per boot op zoek naar de mooiste plekjes van het Inle Lake

Dag 1

Vertrek van Amsterdam naar Yangon.

Uw reis door Myanmar is begonnen! Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 2

Aankomst in Yangon, waar u wordt verwelkomd door onze lokale agent, mingalabar Myanmar! Transfer naar het hotel. De rest van de middag is ter vrije besteding om bij te komen van de vlucht en een eerste kennismaking met de stad. Tot 2006 was dit de hoofdstad van het land. Het is nog steeds de grootste stad. U vindt hier nog veel koloniale gebouwen, sommige prachtig gerenoveerd en anderen in compleet vervallen staat. U overnacht in Clover City Centre Plus.

Dag 3

In de ochtend bezoekt u de bekende Shwedagon Pagoda, de enorme pagode van goud die boven Yangon uittorent waar Birmese Boeddhisten in ieder geval één keer in hun leven heengaan. U begint aan de voet van de pagode met de markten, workshops en kleine tempels. De gids vertelt u uitgebreid over de pagode en de invloed die de pagode heeft op de lokale bevolking. U heeft alle tijd om hier rustig rond te wandelen. Aan het einde van de tour gaat u lunchen bij Aung Thukha, een geliefd restaurant bij de inwoners van Yangon. De middag is ter vrije besteding. Overnachting in het Clover City Centre Plus.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 4

Transfer naar de luchthaven van Yangon voor de vlucht naar Mandalay. Hier wordt u opgewacht door de lokale gids, vervolgens transfer naar het hotel. De dag is verder ter vrije besteding. Mandalay is de tweede stad van Myanmar en de vroegere hoofdstad. De bekendste bezienswaardigheid van de stad is de Mandalay Hill. De ruim 200 meter hoge heuvel wordt beklommen via 1730 treden. De heuvel biedt een fraai uitzicht op de stad en het fort. Op de top staat een pagode. In het centrum van de stad bevindt zich het Fort, een ommuurde stad van 2 bij 2 kilometer. Rond de muur is een paleisgracht gegraven. Binnen het fort waren de koninklijke paleizen en bijbehorende gebouwen gevestigd. Na de verwoesting van het fort in maart 1945 is het terrein herbouwd. Het is nu militair terrein. Alleen het herbouwde paleis in het midden van het fort is toegankelijk voor bezoekers. Mandalay is ook het religieuze centrum van Myanmar. Er zijn honderden Boeddhistische bouwwerken en in de kloosters in en rond de stad wonen duizenden monniken. Vlakbij het fort bevindt zich de Kuthodow Pagode. Hier is de complete Tripitaka gegraveerd in 729 marmeren stenen; waarna elke steen in een minipagode is geplaatst. Men noemt dit het grootste boek ter wereld. U overnacht in Mandalay City Hotel, een goed hotel in het centrum van Mandalay. Het beschikt over een zwembad.
Ontbijt inbegrepen

Dag 5

Deze ochtend ontdekt u per fiets het rustige platteland ten noordoosten van Mandalay Laat de drukke stad achter u en fiets langs de velden waar de boeren bezig zijn, de waterbuffels die hun weg zoeken naar de modder en de geiten die op zoek gaan naar iets te eten. Onderweg zijn er leuke stops te maken; bij een versmarkt en een werkplaats waar bamboe wordt vervaardigd. U kunt even afstappen om door een klein dorpje te wandelen. Op de terugweg is er een korte stop bij een theeshop, geniet van een vers kopje thee en heerlijke snack. De middag en avond zijn ter vrije besteding. Struin bijvoorbeeld over de Yadanar nacht markt en probeer de traditionele snacks bij een van de BBQ restaurants. In de stad vindt u ook het Marionetten Theater. Hier wordt een leuke show opgevoerd met traditionele dansen, musici en poppenspelers. Overnachting in Mandalay City Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 6

Vandaag is ter vrije besteding in Mandalay. Bezoek bijvoorbeeld historische sites in de buurt, zoals Mingun, Sagaing en Ava. Hier varen boten naartoe, tevens een leuke tocht over de Ayeyarwaddy River. En bezoek bijvoorbeeld de Mahamuni Pagoda welke bekend is van de grote Boeddha die bedekt is met een dikke laag bladgoud. Mahamuni is tevens de beste plaats om te zoeken naar een mooi bronzen of houten Boeddha beeld. Ontdek dan ook het stadje Amarapura, met het grote klooster, en de U Bein Brug, een teakhouten brug van 1200 meter lengte welke 200 jaar geleden gebouwd werd van de resten van het Ava paleis. Ook kunt u de Yadanon Market bezoeken en 's avonds een show bijwonen in het poppentheater. Overnachting in Mandalay City Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Azie tips van onze reizigers

Azië tips van Namasté reizigers

Inspiratie nodig? Bezoek onze pagina met reiservaringen en tips van andere reizigers. Hier vindt u tips over dat ene goede lokale restaurantje, een mooie wandelroute, een boottocht die u zeker niet mag missen of een bijzondere accommodatie. Een pagina van reizigers voor reizigers! En heeft u zelf een goede tip dan kunt u deze hier delen.

Bekijk hier alle Azië reiservaringen en tips

Dag 7

Na het ontbijt transfer naar het busstation van Mandalay. U rijdt met de bus naar Pakokku. In Pakkoku stapt u de boot naar Bagan, voor een mooie tocht over de Ayeyarwaddy River. Aan het eind van de middag aankomst in Bagan en wordt u naar uw hotel gebracht. De stad werd gesticht in het jaar 849 en was de hoofdstad van het Pagan rijk, met het Theravada Boeddhisme als belangrijkste geloof. Vandaag de dag vindt men in Bagan de grootste verzameling tempels, ruïnes en stupa's ter wereld! U overnacht in Arthawka Hotel Bagan, gelegen in New Bagan met zwembad, fietsverhuur en restaurant.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 8

De gids komt vroeg naar het hotel met goede fietsen, voor een bijzondere tocht over de vlakte van Bagan. U fietst via de doorgaande weg en paden binnendoor, langs akkers waar de boeren met hun ossen de grond aan het ploegen zijn. U stapt af bij de Dhamayazika Stupa, welke u kunt beklimmen en van waar u een prachtig uitzicht heeft over de enorme vlakte. Vervolgens bezoekt u ook de Dhammayangyi, Sulamani en Thatbyinnyu tempels en pagodes. En natuurlijk wordt ook Ananda niet overgeslagen, een architectonisch meesterwerk met vier staande Boeddha's. Aan het begin van de middag keert u weer terug naar uw hotel en is de tijd ter vrije besteding. Overnachting in Arthawka Hotel Bagan.
Ontbijt inbegrepen

Bagan, 4400 tempels en pagodes

4400 tempels en pagodes

Alle tempels en pagodes van Bagan bezoeken? Onmogelijk, of u moet er maanden de tijd voor nemen. Daarom maakten wij voor u een top vijf, waarin o.a. de Lawkaoushaung Temple voorkomt. Deze tempel ligt ten westen van de Shwesandaw Pagoda waar het 's morgens behoorlijk druk kan zijn met toeristen. De tempel heeft een tweede en derde verdieping en biedt een adembenemend uitzicht.

Lees verder op ons weblog

Dag 9

Vandaag is ter vrije besteding in Bagan. U kunt op eigen gelegenheid nog meer tempels gaan ontdekken. Gebruik bijvoorbeeld een van paardenkoetsjes die door dit gebied als taxi dienen. Ontdek dan misschien ook de markt van Nyuang U en de Thante Bakery met heerlijke gebakjes. Ook is het mogelijk om een boottochtje te maken over de Ayeyarwaddy River, vooral leuk tijdens sunset! Overnachting in Arthawka Hotel Bagan.
Ontbijt inbegrepen

Dag 10

Transfer naar de luchthaven Nyaung U voor de vlucht naar Heho. Hier aangekomen staan de lokale gids en chauffeur u op te wachten. Hierna rijdt u naar Kalaw, door een schitterend heuvellandschap met mooie uitzichten. U rijdt steeds hoger en de loofbomen maken plaats voor naaldbomen. Halverwege de ochtend komt u aan in het vroegere Hillstation van de Engelse kolonisten. Vanwege het koelere klimaat in de bergen was dit voor hen de plek om de hete zomers te ontvluchten. Door de vele reizen die de Engelsen maakten kwamen er ook invloeden van de omringende landen zoals India en Nepal. Dit ziet u vooral terug in het culinaire aanbod in het stadje. In de middag maakt u een mooie wandeling met een lokale gids door de bossen rondom Kalaw. Het is een prachtig groen gebied met naaldwoud, plantages en dorpen. Hier leven de Palaung en Pa O bergvolkeren. Ontdek de leefgewoontes, gebruiken en tradities. De paden slingeren door het landschap en er zijn lichte hoogteverschillen. Langs het pad wisselen terrasvelden met thee, chili, kool, rijst en seizoengroenten zich af. U overnacht in Kalaw Heritage Hotel.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 11

Op naar de volgende mooie plek; het Inle Lake! U rijdt het bergachtige gebied uit en komt aan in Indein, gelegen aan de Westkant van het Inle Lake. Hier maakt u een mooie wandeling van ongeveer een uur. U komt langs dorpen van de Pa O bevolking en groene plantages met waterbuffels, met ondertussen een prachtig zicht op het meer. Bij een Birmese familie thuis wordt een heerlijke lunch bereid. Maak kennis en leer alles over de gebruiken en tradities. Vervolgens stapt u in de boot en vaart u naar het hotel. Het Inle Lake ligt op 1320 meter boven zeeniveau en is bekend vanwege de unieke methode van vissen, de drijvende dorpen en tuinen op het meer, de kleurrijke bergstammen en de rustieke omgeving. Van november t/m maart kan het door de hoge ligging best koud worden. U overnacht in Paramount Inle Resort, alles is gebouwd op palen; de receptie, het restaurant en de huisjes. De accommodatie ligt in het midden van het meer.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 12

Vandaag gaat u met de boot op pad en ontdekt het Inle Lake leven. U bezoekt een lokale markt. De locatie en datum van de markt wisselt iedere 5 dagen en wordt bepaald door een kalender. Ook bezoekt u een cheroot werkplaats en de weverij. Hier wordt prachtige zijde gemaakt. Ontdek hier het bijzondere weven met draden van de lotusstengel. En neem een kijkje bij de Phaung Daw Oo Pagoda. Tussen de middag luncht u bij een restaurantje op het meer. Aan het eind van de middag vaart u naar het noorden van het meer, naar Nyaung Shwe. Het is een klein levendig plaatsje aan de rand van Inle Lake. Overnachting in La Maison Birmane, leuke bungalows met een terrasje.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 13

Een ontspannen dag ter vrije besteding in Nyaung Shwe. Huur bijvoorbeeld een fiets en bezoek de centrale lokale Mingala Market en het oude teakhouten klooster Shwe Yan Pyay met de ovale portieken en het voormalige paleis van de laatste Shan prins. Ook kunt u naar de Red Mountain Estate fietsen. Een prachtig gelegen wijngaard, leuk voor een rondleiding en het proeven van Birmese wijn. Overnachting in La Maison Birmane.
Ontbijt inbegrepen

Dag 14

Dan is het tijd om afscheid te nemen. Transfer naar de luchthaven van Heho voor de vlucht naar Yangon. Aansluitend volgt de terugvlucht naar Amsterdam.
Ontbijt inbegrepen

Dag 15

Aankomst in Amsterdam.

Reissom: vanaf € 2.380,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid van vluchten en hotels.


Inbegrepen:

 • Retourvlucht Amsterdam – Yangon met Singapore Airlines (overstap in Singapore)
 • Luchthavenbelasting
 • Binnenlandse vluchten: Yangon – Mandalay, Nyaung U – Heho en Heho – Yangon
 • Transfers en vervoer tijdens tours per auto (met AC) met chauffeur en Engelssprekende gids
 • Vervoer per bus en boot zoals vermeld
 • Overnachtingen in hotels en kamertypes (1 x tweepersoonskamer) zoals genoemd op basis van logies & ontbijt
 • Bezoek Shwedagon Pagoda met lunch
 • Fietstocht nabij Mandalay (join in)
 • Bezoek tempelvlakte van Bagan per fiets
 • Wandeling in Kalaw met lunch
 • Bezoek aan Indein met lunch
 • Dagtocht over Inle Lake
 • Alle entreegelden tijdens genoemde excursies
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie

Niet inbegrepen:

 • Drankjes en overige maaltijden
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Visum voor Myanmar (dient vooraf geregeld te worden)
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Evt. inentingen en reis- en/of annuleringsverzekering

Ook naar Myanmar?

Bovenstaande reis kan natuurlijk zo geboekt worden, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Marleen Cok

Marleen Cok

Specialist Myanmar, Cambodja & Laos

"Tijdens haar studie maakte Marleen haar eerste verre reis naar Bali, Indonesië, waar zij direct verliefd werd op de cultuur. Azië blijft voor haar het meest bijzondere continent om te ontdekken en zij bewaart aan al haar reizen herinneringen die haar voor altijd bij zullen blijven."