Afwisselende rondreis langs de mooiste plekken van het land: de kleurrijke Shwedagon Pagoda in Yangon, tempels & kloosters in Mandalay, de tempelvlakte van Bagan, wandelen langs de bergvolkeren bij Kalaw en varen over het Inle Lake. Leuke accommodaties, interessante tours en vervoer is inbegrepen.

Hoogtepunten

Hoogtepunten van deze reis

 • Bezoek de astroloog bij de Shwedagon Pagoda
 • Fietsen door het platteland bij Mandalay
 • Bezoek Pakkoku en per boot naar Bagan
 • Tempelvlakte van Bagan
 • Wandelen bij hillstation Kalaw
 • De stupa's van Indein en varen over Inle Lake

Route

Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 1

Aankomst in Yangon, waar u wordt verwelkomd door de lokale gids, mingalabar Myanmar! Transfer naar het hotel. De rest van de middag is ter vrije besteding om bij te komen van de vlucht en een eerste kennismaking met de stad. Tot 2006 was dit de hoofdstad van het land. Het is nog steeds de grootste stad. U vindt hier nog veel koloniale gebouwen, sommige prachtig gerenoveerd en anderen in compleet vervallen staat. U overnacht in Lodge Yangon Heritage.

Dag 2

In de ochtend wordt u door de gids meegenomen voor een bezoek aan de Shwedagon Pagoda, de enorme pagode van goud die boven Yangon uittorent. Van de Myanmarese Boeddhisten wordt verwacht dat ze in ieder geval één keer in hun leven een bezoek brengen aan de pagode. U begint aan de voet van de pagode met de markten, workshops en kleine tempels. U heeft alle tijd om hier rustig rond te wandelen. Bezoek de werkplaatsen waar offers worden gemaakt, zoals poppen en dieren van papier-maché en bloemenslingers. En bezoek de astroloog die, aan de hand van uw geboortedag, voor u kan vaststellen welk dierenbeeld bij u hoort. Vervolgens gaat u naar de Shwedagon waar de gids vertelt over de invloed die het heeft op de lokale bevolking, en waar u op zoek gaat naar uw beeld. Hier kunt u de traditionele rituelen uitvoeren met het opgieten van water. Gezegend kunt u aan de rondreis beginnen! De gids neemt u mee naar een leuk restaurantje voor de lunch. De rest van de dag is naar eigen wens in te vullen. Ontdek bijvoorbeeld het oude deel van de stad. Met de Sule Pagoda, koloniale gebouwen en de haven. Overnachting in Lodge Yangon Heritage.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 3

Transfer naar de luchthaven van Yangon voor de vlucht naar Mandalay. Hier wordt u opgewacht voor de transfer naar het hotel. De dag is verder ter vrije besteding. Mandalay is de tweede stad van Myanmar en de vroegere hoofdstad. De bekendste bezienswaardigheid van de stad is de Mandalay Hill. De ruim 200 meter hoge heuvel wordt beklommen via 1730 treden. De heuvel biedt een fraai uitzicht op de stad en het fort. Op de top staat een pagode. In het centrum van de stad bevindt zich het Fort, een ommuurde stad van 2 bij 2 km. Rond de muur is een paleisgracht gegraven. Binnen het fort waren de koninklijke paleizen en bijbehorende gebouwen gevestigd. Na de verwoesting van het fort in maart 1945 is het terrein herbouwd. Het is nu militair terrein. Alleen het herbouwde paleis in het midden van het fort is toegankelijk voor bezoekers. Mandalay is ook het religieuze centrum van Myanmar. Er zijn honderden Boeddhistische bouwwerken en in de kloosters in en rond de stad wonen duizenden monniken. Vlakbij het fort bevindt zich de Kuthodow Pagode. Hier is de complete Tripitaka gegraveerd in 729 marmeren stenen; waarna elke steen in een minipagode is geplaatst. Men noemt dit het grootste boek ter wereld. U overnacht in Mandalay City Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 4

Deze ochtend ontdekt u per fiets het rustige platteland ten noordoosten van Mandalay Laat de drukke stad achter u en fiets langs de velden waar de boeren bezig zijn, de waterbuffels die hun weg zoeken naar de modder en de geiten die op zoek gaan naar iets te eten. Onderweg zijn er leuke stops te maken; bij een versmarkt en een werkplaats waar bamboe wordt vervaardigd. U kunt even afstappen om door een klein dorpje te wandelen. Op de terugweg is er een korte stop bij een theeshop, geniet van een vers kopje thee en heerlijke snack. De middag en avond zijn ter vrije besteding. Bezoek bijvoorbeeld historische sites in de buurt, zoals Mingun, Sagaing en Ava. En bezoek bijvoorbeeld de Mahamuni Pagoda welke bekend is van de grote Boeddha die bedekt is met een dikke laag bladgoud. Mahamuni is tevens de beste plaats om te zoeken naar een mooi bronzen of houten Boeddha beeld. Ontdek dan ook het stadje Amarapura, met het grote klooster, en de U Bein Brug, een teakhouten brug van 1200 meter lengte welke 200 jaar geleden gebouwd werd van de resten van het Ava paleis. Struin bijvoorbeeld over de Yadanar nacht markt en probeer de traditionele snacks bij een van de BBQ restaurants. Overnachting in Mandalay City Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 5

Na het ontbijt transfer naar het busstation van Mandalay. U rijdt met de bus naar Pakokku. In Pakkoku stapt u de boot naar Bagan, voor een mooie tocht over de Ayeyarwaddy River. Aan het eind van de middag aankomst in Bagan en wordt u naar uw hotel gebracht. De stad werd gesticht in het jaar 849 en was de hoofdstad van het Pagan rijk, met het Theravada Boeddhisme als belangrijkste geloof. Vandaag de dag vindt men in Bagan de grootste verzameling tempels, ruïnes en stupa's ter wereld! U overnacht in Villa Bagan.
Ontbijt inbegrepen

Azie tips van onze reizigers

Azië tips van Namasté reizigers

Inspiratie nodig? Bezoek onze pagina met reiservaringen en tips van andere reizigers. Hier vindt u tips over dat ene goede lokale restaurantje, een mooie wandelroute, een boottocht die u zeker niet mag missen of een bijzondere accommodatie. Een pagina van reizigers voor reizigers! En heeft u zelf een goede tip dan kunt u deze hier delen.

Bekijk hier alle Azië reiservaringen en tips

Dag 6

De gids komt vroeg naar het hotel met e-bikes (elektrische scooters), voor een bijzondere tocht over de tempelvlakte van Bagan. U rijdt via de doorgaande weg en paden binnendoor, langs akkers waar de boeren met hun ossen de grond aan het ploegen zijn. U stapt af bij de Dhamayazika Stupa, om alles van dichtbij te bewonderen. Ook bezoekt u de Dhammayangyi, Sulamani en Thatbyinnyu tempels en pagodes. En natuurlijk wordt ook Ananda niet overgeslagen, een architectonisch meesterwerk met vier staande Boeddha's. Aan het begin van de middag keert u weer terug naar uw hotel en is de tijd ter vrije besteding. Overnachting in Villa Bagan.
Ontbijt inbegrepen

Dag 7

Vandaag is ter vrije besteding in Bagan. U kunt op eigen gelegenheid nog meer tempels gaan ontdekken. Gebruik bijvoorbeeld een van paardenkoetsjes die door dit gebied als taxi dienen. Ontdek dan misschien ook de markt van Nyuang U en de Thante Bakery met heerlijke gebakjes. Ook is het mogelijk om een boottochtje te maken over de Ayeyarwaddy River, vooral leuk tijdens sunset! Overnachting in Villa Bagan.
Ontbijt inbegrepen

Bagan, 4400 tempels en pagodes

4400 tempels en pagodes

Alle tempels en pagodes van Bagan bezoeken? Onmogelijk, of u moet er maanden de tijd voor nemen. Daarom maakten wij voor u een top vijf, waarin o.a. de Lawkaoushaung Temple voorkomt. Deze tempel ligt ten westen van de Shwesandaw Pagoda waar het 's morgens behoorlijk druk kan zijn met toeristen. De tempel heeft een tweede en derde verdieping en biedt een adembenemend uitzicht.

Lees verder op ons weblog

Dag 8

Vandaag een lange, maar mooie, reisdag per auto met chauffeur naar Kalaw. Het laatste stuk rijdt u door een schitterend heuvellandschap met mooie uitzichten. U rijdt steeds hoger en de loofbomen maken plaats voor naaldbomen. Halverwege de middag komt u aan in het vroegere Hillstation van de Engelse kolonisten. Vanwege het koelere klimaat in de bergen was dit voor hen de plek om de hete zomers te ontvluchten. Door de vele reizen die de Engelsen maakten kwamen er ook invloeden van de omringende landen zoals India en Nepal. Dit ziet u vooral terug in het culinaire aanbod in het stadje. Mocht de tijd het toelaten, maak dan nog een wandeling door het stadje en bezoek dan bijvoorbeeld het klooster. U overnacht in Dream Mountain Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 9

Een actieve ochtend vandaag! Na het ontbijt wordt u opgehaald door de gids, en start u met een wandeling door het heuvelachtige landschap van Kalaw. U wandelt langs kleine dorpen van de Palaung, Danu en Pa'O volkeren. Ontdek de leefgewoontes, gebruiken en tradities. Het pad slingert door het landschap en heeft lichte hoogteverschillen. Langs het pad wisselen terrasvelden met thee, chili, kool, rijst en seizoen groenten zich af. Met de gids kunt u vooraf de lengte en zwaarte van de wandeling afstemmen. Geniet onderweg van een traditionele lunch. De rest van de dag is ter vrije besteding. Overnachting in Dream Mountain Resort.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 10

Op naar de volgende mooie plek; het Inle Lake! U rijdt het bergachtige gebied uit en komt aan in Indein, gelegen aan de Westkant van het Inle Lake. Hier bezoekt u de bijzondere site met duizenden oude stupa's. U maakt nog een korte wandeling langs dorpen van de Pa O bevolking en groene plantages met waterbuffels, met ondertussen een prachtig zicht op het meer. Bij een Birmese familie thuis wordt een heerlijke lunch bereid. Maak kennis en leer alles over de gebruiken en tradities. Vervolgens stapt u in de boot en vaart u naar het hotel. Het Inle Lake ligt op 1320 meter boven zeeniveau en is bekend vanwege de unieke methode van vissen, de drijvende dorpen en tuinen op het meer, de kleurrijke bergstammen en de rustieke omgeving. Van november t/m maart kan het door de hoge ligging best koud worden. U overnacht in Paramount Inle Resort.
Ontbijt & inbegrepen

Dag 11

Vandaag gaat u met de boot op pad en ontdekt het Inle Lake leven. U bezoekt een lokale markt. De locatie en datum van de markt wisselt iedere 5 dagen en wordt bepaald door een kalender. Ook bezoekt u een cheroot werkplaats en de weverij. Hier wordt prachtige zijde gemaakt. Ontdek hier het bijzondere weven met draden van de lotusstengel. En neem een kijkje bij de Phaung Daw Oo Pagoda. Tussen de middag luncht u bij een restaurantje op het meer. Aan het eind van de middag vaart u naar het noorden van het meer, naar Nyaung Shwe. Het is een klein levendig plaatsje aan de rand van Inle Lake. U overnacht in Blue Vanda.
Ontbijt inbegrepen & lunch inbegrepen

Dag 12

Een ontspannen dag ter vrije besteding in Nyaung Shwe. Bezoek bijvoorbeeld de centrale lokale Mingala Market, het oude teakhouten klooster Shwe Yan Pyay met de ovale portieken en het voormalige paleis van de laatste Shan prins. Ook kunt u de Red Mountain Estate bezoeken. Een prachtig gelegen wijngaard, leuk voor een rondleiding en het proeven van Birmese wijn. In Nyaung Shwe worden fietsen verhuurd. Overnachting in Blue Vanda.
Ontbijt inbegrepen

Dag 13

Dan is het tijd om afscheid te nemen. Transfer naar de luchthaven van Heho voor de vlucht naar Yangon. Wij wensen u een goede terugvlucht of vervolg van uw reis door Azië!
Ontbijt inbegrepen

Reissom: vanaf € 1.525,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid van vluchten en hotels.


Inbegrepen:

 • Binnenlandse vluchten: Yangon – Mandalay en Heho – Yangon
 • Transfers en vervoer tijdens tours per auto met chauffeur, privé
 • Service van Engelssprekende gids tijdens transfers op dag 1 en 11
 • Vervoer per bus en boot zoals vermeld
 • Overnachtingen in hotels en kamertypes zoals genoemd (1 x tweepersoonskamer)
 • Verblijf op basis van logies & ontbijt
 • Tours met Engelssprekende gids en incl. entreegelden
 • Bezoek Shwedagon Pagoda met lunch
 • Fietstocht nabij Mandalay (join in)
 • Bezoek tempelvlakte van Bagan per e-scooter
 • Wandeling in Kalaw met lunch
 • Bezoek aan Indein met lunch
 • Dagtocht over Inle Lake met lunch
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie


Niet inbegrepen:

 • Internationale vliegtickets
 • Drankjes en overige maaltijden
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Visum voor Myanmar (dient vooraf geregeld te worden)
 • Administratiekosten (€ 25,00 / € 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Evt. bijdrage aan Trees for All (€ 30,00 per persoon)
 • Evt. inentingen en reis- en/of annuleringsverzekering

Ook naar Myanmar?

Bovenstaande reis kan natuurlijk zo geboekt worden, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Marleen Cok

Marleen Cok

Specialist Myanmar, Cambodja, Laos & Japan

"Tijdens haar studie maakte Marleen haar eerste verre reis naar Bali, Indonesië, waar zij direct verliefd werd op de cultuur. Azië blijft voor haar het meest bijzondere continent om te ontdekken en zij bewaart aan al haar reizen herinneringen die haar voor altijd bij zullen blijven."