De naam zegt het al, in deze reis maakt u kennis met de hoogtepunten van het mooie Maleisië! U bezoekt zowel het schiereiland West-Maleisië als het ruigere Borneo. Een afwisselende rondreis met een mooie combinatie van cultuur, natuur, avontuur en strand.

Hoogtepunten

Hoogtepunten van deze reis

 • Cultuur snuiven in Kuala Lumpur & Melaka
 • Ontdek de mooie Cameron Highlands
 • Op zoek naar wild bij de Kinabatangan rivier
 • Paar dagen ontspannen aan de stranden bij Kota Kinabalu

Route

Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 1

Aankomst in Kuala Lumpur, waar u wordt verwelkomd door onze lokale agent. Selamat Datang, welkom in Maleisië! Transfer naar uw hotel waarna de rest van de dag ter vrije besteding is. De hoofdstad bruist van energie! Moderne architectuur wordt afgewisseld met authentieke wijken en historische gebouwen. Ga uit eten in één van de vele trendy restaurants en geniet van een cocktail in één van de skybars. U overnacht in The Kuala Lumpur Journal.

Dag 2

Een dag ter vrije besteding in Kuala Lumpur. Deze gigantische metropool heeft voor iedereen wel iets te bieden. Vanaf de de 42ste verdieping van de imposante Petronas Twin Towers (gesloten op maandag) heeft u een verbluffend uitzicht over de stad. Breng ook een bezoek aan het bruisende leven in China Town. Een wandeling door het drukke China Town is al een beleving op zich. Het middelpunt van China Town is de Central Market, waar werkelijk van alles wordt aangeboden. Little India biedt een hele andere wereld, waar sari's, sjalen en CD's in overvloed worden aangeboden en de Bollywood-muziek uit elke winkel lijkt te dreunen. Overnachting in The Kuala Lumpur Journal.
Ontbijt inbegrepen

Dag 3

In de ochtend staat om 09.00 uw huurauto bij het hotel klaar. U rijdt naar het zuiden en komt aan in Melaka, een echte historische stad waar ook de Nederlandse geschiedenis te vinden is. In de 17e eeuw was deze stad een belangrijke handelsstad voor de Nederlanders. De bezienswaardigheden bevinden zich vrijwel allemaal op loopafstand, vraag het hotel om een leuke wandelroute. Belangrijke highlights zijn het Stadthuys en Christ Church. Elke vrijdag & zaterdag vindt er een kleurrijke avondmarkt plaats. Overnachting in Hotel Puri.

Ontbijt inbegrepen

Leuk om te weten! Puri is een kleinschalig boutique hotel met veel karakter. Het is gelegen in één van de oudste straten van het centrum van Melaka; door de Nederlanders Heeren Street genoemd. De Chinezen noemen deze straat tot op de dag van vandaag Holland Street. Let op de vele details in het hotel!

Let op: op dinsdag zijn veel restaurants, winkels en musea gesloten in Melaka en is er wat minder te beleven.

Dag 4

Een lange rit brengt u richting het oosten van het schiereiland. Onderweg kunt u de Kuala Gandah Elephant Sanctuary bezoeken (niet inbegrepen). Dit park is een opvangcentrum voor olifanten die ergens in Maleisië schade toebrachten aan dorpen of gewassen. Het centrum vangt ze op om ze later te herplaatsen in een natuurpark. U heeft hier de mogelijkheid de olifanten van dichtbij te bewonderen. Aan het eind van de middag arriveert u in Kuala Tahan, vanwaar u met de pont over vaart naar uw accommodatie (niet inbegrepen, kosten RM 1 per persoon). U logeert in het Mutiara Taman Negara Resort.
Ontbijt & diner inbegrepen

Dag 5

Een wandeling naar Bukit Teresek brengt u vandaag naar een uitkijkpunt waar u een prachtig uitzicht heeft over de jungle. Op de terugweg doet u de Canopy Walk*, een tocht over touwbruggen door de toppen van het regenwoud. De canopy is met 510 meter de langste ter wereld en brengt u soms wel op 40 meter boven de grond. De middag is ter vrije besteding. Overnachting in het Mutiara Taman Negara Resort.
Ontbijt & diner inbegrepen

*De Canopy Walk is gesloten op vrijdag.

Dag 6

U verruilt de jungle voor de koele berglandschappen van de Cameron Highlands. Doordat de Cameron Highlands hoog en koel zijn gelegen, biedt deze regio de perfecte balans voor het verbouwen van diverse gewassen. De hoogvlakte staat bekend om de uitgestrekte theevelden, maar men verbouwt hier ook verschillende soorten kolen, aardbeien, tomaten en bloemsoorten die u elders in Maleisië niet zult tegenkomen! In de middag komt u aan in uw hotel in Tanah Rata, waar u de rest van de dag kunt genieten van een prachtig uitzicht over de hooglanden van Maleisië. U logeert in het Strawberry Park Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 7

Trek op eigen gelegenheid de omgeving in van de Cameron Highlands en bezoek een van de theefabrieken (let op: op maandag zijn deze gesloten!). In de Cactus Valley kunt u bijvoorbeeld prachtige verschillende cactussoorten aanschouwen, enkele cactussen zijn wel 60 jaar oud! Een bezoek aan een vlindertuin behoort eveneens tot de mogelijkheden. U komt hier ogen tekort! Met een beetje geluk komen de prachtig gekleurde vlinders zo op uw hand zitten. Ga ook langs The Smoke House voor een kopje thee en huisgemaakte scones. Overnachting in het Strawberry Park Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 8

Vandaag rijdt u weer terug naar Kuala Lumpur. Hier levert u de huurauto voor 17.00 bij het hotel in. De rest van de dag ter vrije besteding. Overnachting in The Kuala Lumpur Journal.
Ontbijt inbegrepen

Dag 9

In de ochtend wordt u naar de luchthaven gebracht voor de vlucht naar Sandakan. Na aankomst rijdt u naar uw accommodatie in Sepilok. De rest van de dag is hier ter vrije besteding. De omgeving is mooi en u kunt er goed wandelen. Met geluk spot u zelfs een Orang Oetan! U logeert in het Sepilok Nature Resort.
Ontbijt inbegrepen

Leuk om te weten! Sepilok Nature Resort ligt aan de rand van het regenwoud en direct naast Sepilok. Een wandeling door de prachtige tuin is een aanrader!

Dag 10

Breng vandaag op eigen gelegenheid een bezoek aan het Sepilok Orang Utan Rehabilitation Centre. Dit centrum is in 1964 opgericht om gevangen orang-oetans voor te bereiden op hun terugkeer in de natuur. De inmiddels vrijgelaten orang-oetans leven in de bossen rond het centrum. Twee keer per dag (om 10.00 en om 15.00) worden op twee platformen melk en bananen gebracht om de orang-oetans te voorzien van het nodige voedsel. U heeft de mogelijkheid om de mensapen, soms met kleintjes om de nek, van dichtbij te bewonderen en fotograferen, wat ze trouwens graag laten doen! Ook een bezoek waard is het Bornean Sun Bear Conservation Centre dat tegenover Sepilok ligt. Door de ontbossing wordt het leefgebied van de kleine zonneberen steeds kleiner, de beren in het centrum zijn vaak gered uit handen van particulieren waar ze in kleine kooien leefden. Beetje bij beetje maken ze in het centrum weer kennis met de jungle en krijgen ze hun oorspronkelijke leefomgeving terug. Overnachting in Sepilok Nature Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 11

U reist naar Sukau bij de Kinabatangan Rivier, waar de grootste concentratie flora en fauna van heel Maleisië en mogelijk ook heel Borneo leeft! 's Middags staat er een boottocht over de Menanggul Rivier op het programma. Dit is een kleine zijrivier van de Kinabatangan. U heeft een goede kans om wildlife te spotten langs de oevers van deze rivier. U verblijft in Kinabatangan Riverside Lodge.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 12

In de ochtend wordt u gewekt door de zang van tientallen soorten vogels, een nieuwe dag vol verrassingen staat u te wachten! U maakt een boottocht naar Oxbow Lake, wederom op zoek naar wildlife. Daarna geniet u van het ontbijt en heeft u enkele uren ter vrije besteding. Na de lunch vaart u per boot de Kinabatangan Rivier op, op zoek naar tientallen soorten dieren zoals orang-oetans, makaken, olifanten, neushoornvogels, krokodillen, civet katten, otters en uiteraard Borneo's meest vreemde schepsel: de neusaap! Neusapen laten zich niet snel zien, maar de kans dat u hier een groep zal tegenkomen is vrij groot! De Maleisische bevolking noemt dit dier Orang Belanda ofwel de "Mens die lijkt op Nederlanders", waarmee ze de eerste scheepslui bedoelden die op Borneo voet aan wal hadden gezet. Zij hadden net zo'n grote lange neus en een bolle buik als de neusaap. De neusaap komt alleen voor op Borneo en wordt helaas met uitsterven bedreigt. Overnachting in de Kinabatangan Riverside Lodge.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 13

U reist terug naar Sandakan. Vanaf hier volgt de transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Kota Kinabalu. De stranden van Kota Kinabalu zijn een goede uitvalsbasis om tot rust te komen na een avontuurlijke rondreis. Na aankomst transfer naar uw accommodatie. U logeert in het Beringgis Beach Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 14 & 15

Twee dagen ter vrije besteding in het Beringgis Beach Resort. Geniet van zon, zee en strand! Het resort biedt verschillende excursies naar nabij gelegen eilanden om te kunnen snorkelen of tot rust te komen op de stranden. Ook kunt u met de shuttlebus van het hotel tegen een klein bedrag naar Kota Kinabalu. De stad is een uitstekende plaats om de laatste souvenirs in te kopen, of om één van de vele attracties te bezoeken. Overnachtingen in Berringis Beach Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 16

Transfer naar het vliegveld van Kota Kinabalu voor de terugvlucht.
Ontbijt inbegrepen

Reissom: vanaf € 1.695,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid van hotels.

Inbegrepen:

 • Vlucht Kuala Lumpur – Sandakan met Air Asia
 • Vlucht Sandakan – Kota Kinabalu met Air Asia
 • Huurauto van dag 4 t/m dag 9 inclusief GPS*
 • Alle overige transfers (op Borneo in groepsverband)
 • Alle boottransfers (in groepsverband) waar genoemd, tenzij anders vermeld
 • Alle overnachtingen zoals genoemd in het programma
 • Canopy Walk en bezoek Bukit Teresek in Taman Negara (in groepsverband)
 • Bezoek aan Sepilok Nature Resort (in groepsverband)
 • Riviersafari's in Sukau (in groepsverband)
 • Maaltijden volgens programma
 • Entreegelden voor de nationale parken
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie

* Voorwaarden zijn apart toegevoegd

Niet inbegrepen:

 • Retourvlucht Amsterdam – Kuala Lumpur/Kota Kinabalu
 • Vroege check-in & late check-out
 • Overige maaltijden
 • Toeristenbelasting (10 RM per kamer per nacht, te betalen bij uitchecken)
 • Eventuele stadsbelastingen
 • Fooien, cameragelden en uitgaven van persoonlijke aard
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Evt. bijdrage aan Trees for All (€ 30,00 per persoon)
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Evt. inentingen

Wilt u Maleisië ontdekken?

Wij organiseren individuele reizen op maat voor ieder budget!

Evelien Booms

Evelien Booms

Specialist Sri Lanka , Maleisië, Vietnam & India

Evelien is onze reisspecialist voor Sri Lanka, India, Vietnam & Maleisië. Zij vindt het iedere keer weer een luxe om naar een bestemming in Azië af te mogen reizen en op basis van haar ervaringen een unieke reis voor u te mogen organiseren.