De naam zegt het al, in deze reis maakt u kennis met de hoogtepunten van het mooie Maleisië! U bezoekt zowel het schiereiland West-Maleisië als het ruigere Borneo. Een afwisselende rondreis met een mooie combinatie van cultuur, natuur, avontuur en strand.

Hoogtepunten van deze reis

 • Cultuur snuiven in Kuala Lumpur & Melaka
 • Ontdek de mooie Cameron Highlands
 • Op zoek naar wild bij de Kinabatangan rivier
 • Paar dagen ontspannen aan de stranden bij Kota Kinabalu

Dag 1

Vertrek van Amsterdam naar Kuala Lumpur.

Uw reis door Maleisië is begonnen! Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 2

Aankomst in Kuala Lumpur, waar u wordt verwelkomd door onze lokale agent. Transfer naar uw hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding voor een eerste kennismaking met één van de meest ontwikkelde gebieden van Zuidoost-Azië. Mede doordat het land een Britse kolonie is geweest, beschikt het naast de Oosterse sferen ook over de Westerse gemakken. Kuala Lumpur is dan ook een uitstekende plaats om uw reis te beginnen. Naast de fraaie Britse koloniale woningen pronken de wolkenkrabbers van deze tijd. U logeert in Hotel Swiss Garden, een goed middenklasse hotel met klein zwembad vlakbij de gezellige wijk Bukit Bintang en het bruisende Chinatown.

Dag 3

Een dag ter vrije besteding in Kuala Lumpur. Deze gigantische metropool heeft voor iedereen wel iets te bieden. Vanaf de de 42ste verdieping van de imposante Petronas Twin Towers heeft u een verbluffend uitzicht over de stad. Breng ook een bezoek aan het bruisende leven in China Town. Een wandeling door het drukke China Town is al een beleving op zich. Het middelpunt van China Town is de Central Market, waar werkelijk van alles wordt aangeboden. Little India biedt een hele andere wereld, waar sari's, sjalen en CD's in overvloed worden aangeboden en de Bollywood-muziek uit elke winkel lijkt te dreunen. Overnachting in Hotel Swiss Garden.
Ontbijt inbegrepen

Dag 4

In de ochtend staat om 09.00 uw huurauto bij het hotel klaar. U rijdt naar het zuiden en komt aan in Melaka, een echte historische stad waar ook de Nederlandse historie te vinden is. In de 17e eeuw was deze stad een belangrijke handelsstad voor de Nederlanders. Bezoek na aankomst de historische hoogtepunten van de stad, waarbij de Nederlandse historie uiteraard niet mag worden overgeslagen. Bezoek bijvoorbeeld het Stadthuys en Christ Church. U logeert in Hotel Puri. Dit is een kleinschalig boutique hotel met veel karakter. Het is gelegen in één van de oudste straten van het centrum van Melaka; door de Nederlanders Heeren Street genoemd. De Chinezen noemen deze straat tot op de dag van vandaag Holland Street. Let op de vele details in het hotel!
Ontbijt inbegrepen

Dag 5

Een lange rit brengt u richting het oosten van het schiereiland. Onderweg kunt u de Kuala Gandah Elephant Sanctuary bezoeken (niet inbegrepen). Dit park is een opvangcentrum voor olifanten die ergens in Maleisië schade toebrachten aan dorpen of gewassen. Het centrum vangt ze op om ze later te herplaatsen in een natuurpark. U heeft hier de mogelijkheid de olifanten van dichtbij te bewonderen. Aan het eind van de middag arriveert u in Kuala Tahan, vanwaar u een kleine bootrit (niet inbegrepen, kosten ca. € 1,00 per persoon) bent verwijderd van uw hotel in de Taman Negara. U logeert in het Mutiara Taman Negara Resort, een verzorgd resort in het hart van de jungle.
Ontbijt inbegrepen

Dag 6

Een wandeling naar Bukit Teresek brengt u vandaag naar een uitkijkpunt waar u een prachtig uitzicht heeft over de jungle. Op de terugweg doet u de Canopy Walk, een tocht over touwbruggen door de toppen van het regenwoud. De canopy is met 510 meter de langste ter wereld en brengt u soms wel op 40 meter boven de grond. De middag is ter vrije besteding. Overnachting in het Mutiara Taman Negara Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 7

U verruilt de vochtige en warme omgeving van het regenwoud voor de koele berglandschappen van de Cameron Highlands. U reist per boot terug naar Kuala Tahan, vanwaar u met uw auto door rijdt naar de Cameron Highlands. Doordat de Cameron Highlands hoog en koel zijn gelegen, biedt deze regio de perfecte balans voor het verbouwen van diverse gewassen. De Cameron Highlands staan bekend om de uitgestrekte theevelden, maar men verbouwt hier ook verschillende soorten kolen, aardbeien, tomaten en bloemsoorten die u elders in Maleisië niet zult tegenkomen! U logeert in het Strawberry Park Resort, een sfeervol kleinschalig resort op een werkelijk prachtige locatie. Geniet hier van de rust!
Ontbijt inbegrepen

Dag 8

Trek op eigen gelegenheid de omgeving in van de Cameron Highlands. Let op; de theefabrieken zijn op maandag gesloten. In de Cactus Valley kunt u bijvoorbeeld prachtige verschillende cactussoorten aanschouwen, enkele cactussen zijn wel 60 jaar oud! Een bezoek aan een vlindertuin behoort eveneens tot de mogelijkheden. U komt hier ogen tekort! Met een beetje geluk komen de prachtig gekleurde vlinders zo op uw hand zitten. Overnachting in het Strawberry Park Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 9

Vandaag rijdt u weer terug naar Kuala Lumpur. Hier levert u de huurauto voor 17.00 bij het hotel in. De rest van de dag ter vrije besteding. Overnachting in Hotel Swiss Garden.
Ontbijt inbegrepen

Dag 10

In de ochtend wordt u naar de luchthaven gebracht voor de vlucht naar Sandakan. Na aankomst transfer naar Sepilok. De rest van de dag is ter vrije besteding. U logeert in het Sepilok Nature Resort, verzorgde lodges aan de rand van het regenwoud en direct naast Sepilok. Een wandeling door de prachtige tuin is een aanrader!
Ontbijt inbegrepen

Dag 11

Breng vandaag op eigen gelegenheid een bezoek aan het Sepilok Orang Utan Rehabilitation Centre. Twee keer per dag (om 10.00 en om 15.00) worden op twee platformen melk en bananen gebracht om de orang-oetans te voorzien van het nodige voedsel. U heeft de mogelijkheid om de mensapen, soms met kleintjes om de nek, van dichtbij te bewonderen en fotograferen, wat ze trouwens graag laten doen! Overnachting in Sepilok Nature Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 12

U reist naar Sandakan waar u op de boot stapt naar Sukau. Een prachtige tocht! De boottocht wordt onderbroken voor een lunch in het Abai Jungle Restaurant, gelegen op een mooie locatie. Na de lunch vaart u verder naar Sukau bij de Kinabatangan Rivier, waar de grootste concentratie flora en fauna van heel Maleisië en mogelijk ook heel Borneo leeft! 's Middags staat er nog een boottocht over de Menanggul Rivier op het programma. Dit is een kleine zijrivier van de Kinabatangan. U heeft een goede kans om wildlife te spotten langs de oevers van deze rivier. U verblijft in Kinabatangan Riverside Lodge, een sfeervolle kleinschalige accommodatie op een mooie plek.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 13

In de ochtend wordt u gewekt door de zang van tientallen soorten vogels, een nieuwe dag vol verrassingen staat u te wachten! U bezoekt vandaag het befaamde Oxbow Lake en u maakt een boottocht over de Kinabatangan rivier, terwijl vogels in alle kleuren en maten overvliegen. De dieren die u gister heeft moeten missen, zullen zich vandaag misschien wel laten zien! Soms worden bij deze meren zelfs wilde olifanten gespot. Neusapen laten zich niet snel zien, de kans dat u er een groep zal tegenkomen is dan ook klein, maar niet onmogelijk! De Maleisische bevolking noemt dit dier Orang Belanda ofwel de "Mens die lijkt op Nederlanders", waarmee ze de eerste scheepslui bedoelden die op Borneo voet aan wal hadden gezet. Zij hadden net zo'n grote lange neus en een bolle buik als de neusaap. De neusaap komt alleen voor op Borneo en wordt helaas met uitsterven bedreigt. U sluit de middag wederom af met een boottocht op zoek naar wildlife. Overnachting in de Kinabatangan Riverside Lodge.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 14

U reist terug per boot naar de haven van Sandakan. Vanaf hier transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Kota Kinabalu. De stranden van Kota Kinabalu zijn een perfecte uitvalsbasis om tot rust te komen na de onderdompeling van de Maleisische cultuur en natuur. U logeert in het Beringgis Beach Resort, een prima middenklasse hotel aan het lange zandstrand nabij Kota Kinabalu. Het hotel heeft een ruime, groene tuin en een groot zwembad met ligstoelen, maar staat vooral ook bekend om haar uitstekende persoonlijke service!
Ontbijt inbegrepen

Dag 15 & 16

Twee dagen ter vrije besteding in het Beringgis Beach Resort. Geniet van zon, zee en strand! Het resort biedt verschillende excursies naar nabij gelegen eilanden om te kunnen snorkelen of tot rust te komen op de stranden. Ook kunt u met de shuttlebus van het hotel tegen een klein bedrag naar Kota Kinabalu. De stad is een uitstekende plaats om de laatste souvenirs in te kopen, of om één van de vele attracties te bezoeken. Overnachtingen in Berringis Beach Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 17

In de avond transfer naar het vliegveld van Kota Kinabalu voor de terugvlucht naar Amsterdam.
Ontbijt inbegrepen

Dag 18

Aankomst in Amsterdam.

Reissom: vanaf € 2.415,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid van vluchten en hotels.

Inbegrepen:

 • Retourvlucht Amsterdam – Kuala Lumpur / Kota Kinabalu met Cathay Pacific
 • Vlucht Kuala Lumpur – Sandakan met Air Asia
 • Vlucht Sandakan – Kota Kinabalu met Air Asia
 • Luchthavenbelastingen
 • Huurauto van dag 4 t/m dag 9 inclusief GPS*
 • Alle overige transfers (op Borneo in groepsverband)
 • Alle boottransfers (in groepsverband) waar genoemd, tenzij anders vermeld
 • Alle overnachtingen zoals genoemd in het programma
 • Canopy Walk en bezoek Bukit Teresek in Taman Negara (in groepsverband)
 • Bezoek aan Sepilok Nature Resort (in groepsverband)
 • Riviersafari's in Sukau (in groepsverband)
 • Maaltijden volgens programma
 • Entreegelden voor de nationale parken
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreid informatiepakket

* Bestuurders dienen tussen de 21 en 75 jaar oud te zijn en minimaal één jaar in bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Tevens dient bij de ANWB een internationaal rijbewijs aangevraagd te worden. Bij pick-up dient een credit card op naam van de bestuurder getoond te worden voor een deposit.

Niet inbegrepen:

 • Vroege check-in & late check-out
 • Overige maaltijden
 • Toeristenbelasting Melaka (2RM per kamer per nacht, te betalen bij het uitchecken)
 • Fooien, cameragelden en uitgaven van persoonlijke aard
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Evt. inentingen

Wilt u Maleisië ontdekken?

Wij organiseren individuele reizen op maat voor ieder budget!

Evelien Booms

Evelien Booms

Specialist Sri Lanka en de Malediven, India, Vietnam & Maleisië

Evelien is onze reisspecialist voor Sri Lanka, India, Vietnam & Maleisië. Zij vindt het iedere keer weer een luxe om naar een bestemming in Azië af te mogen reizen en op basis van haar ervaringen een unieke reis voor u te mogen organiseren.