Een bijzondere rondreis waarbij het ontdekken van de cultuur en natuur van het andere India centraal staat!

Hoogtepunten van Ladakh

Hoogtepunten van deze reis

 • Rijden over de hoogste passen van de Himalaya
 • Het bezichtigen van kloosters in Ladakh
 • Een mooie combinatie van natuur en cultuur
 • Bezoeken van het turkooisblauwe Tso Moriri Lake en het Tsokar Lake ofwel White Lake
 • Het ontdekken van het andere India

Route

Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 1

U vliegt vanaf Delhi naar Leh (3505m), de hoofdstad van Ladakh. Leh telt zo'n 27.000 inwoners en is de hoofdstad van Ladakh. Het lag vroeger op het kruispunt van karavanen, van de Zijderoute via Leh naar India en van Kashmir via Leh naar Tibet. Leh wordt gedomineerd door het 17e eeuwse voormalig winterpaleis van de koningen van Ladakh, dat ook te bezichtigen valt. Hogerop boven het paleis ligt de Tsemo tempel, waarin een groot beeld van Boeddha Maitreya staat, de Boeddha van de toekomst. Vlakbij Leh liggen op loopafstand het Samkar klooster (3560m) en de Shanti Stupa (3590m), beide zeker een bezoek waard. U overnacht in Hotel Spic 'n Span Ladakh, een mooi hotel in Ladakhi stijl gebouwd. Het hotel beschikt ook over een goed restaurant, Thongskar Khang.
Ontbijt inbegrepen

Dag 2

Vandaag rijdt u naar het 17e eeuwse Hemis klooster (3650m). Dit klooster behoort tot de Dukpa Kargyudpa school en is het grootste en rijkste klooster van Ladakh. Het 14e eeuwse Thikse (3280m) ligt hier niet ver vandaag en behoort tot de Gelukpa school. Het is een bijzonder goed onderhouden fotogeniek gelegen klooster. In dit klooster wordt er tevens voor u een lunch verzorgd. De rest van de dag is ter vrije besteding. Overnachting in Hotel Spic 'n Span.
Ontbijt inbegrepen

Dag 3

Na het ontbijt rijdt u vanaf Leh naar de Nubra Vallei. Deze vallei bestaat uit de Nubra en Shayok valleien en in komt van het Ladakhi woordje ldumra, dat bloementuin betekent. De om en nabij de 3000m laaggelegen valleien staan inderdaad vol met allerlei interessante bloemen, kruiden en planten. Tevens is er een enorme boom- en struikbegroeiing te vinden langs de rivieroevers en langs de vruchtbare zijvalleien, waar zich veelal de dorpjes bevinden. Heerlijke abrikozen, appels en walnoten komen uit de Nubra vallei. Om er te komen reist u over de hoogste per gemotoriseerd verkeer begaanbare pas ter wereld, de Khardong La (5602m) en in de vallei kunt u prachtige kloosters bezoeken, een kamelensafari maken, heerlijk wandelen en baden in de heetwaterbronnen van Panamik. U brengt onder andere een bezoek aan Diskit en Samur. Hier kunt u bezoek brengen aan het 265 jaar oude Samastenling klooster. Een complex wat bestaat uit zeven tempels. Ook bezoekt u de nabijgelegen zandduinen in Hunder. U overnacht in Lharimo North Guesthouse.
Ontbijt & diner inbegrepen
Ongeveer vijf uur rijden

Dag 4

Vandaag rijdt u naar Alchi. Het 11e eeuwse klooster in Alchi wordt beheerd door monniken van het Likir klooster. Het is gebouwd in opdracht van de leermeester Rinchen Zangpo en bevat de mooiste wandschilderingen en kleien beelden van Boeddha's en Bodhisattvas in heel Ladakh, gemaakt door 35 ambachtslieden uit het toenmalige Boeddhistische Kashmir. Alchi is werkelijk schitterend gelegen aan de Indus rivier. U overnacht in Zimskhang Holiday Home.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen
Ongeveer twee uur rijden

Dag 5

Na een rustig ontbijt reist u verder naar Lamayuru. Het Lamayuru klooster op 3470 meter is het oudste klooster van Ladakh. Onderweg kunt u af en toe stoppen, om te genieten van het indrukwekkende landschap. In Lamayuru brengt u een bezoek aan het 11e eeuwse Lamayuru klooster en de unieke Sengge Lhakhang, een tempel in het dorp uit de tijd van de beroemde Boeddhistische leermeester Rinchen Zangpo, welk in West Tibet in de 11e eeuw 108 tempels en kloosters liet bouwen. Tenslotte rijdt u weer terug naar Leh. Overnachting in Hotel Spic 'n Span.
Ontbijt inbegrepen
Ongeveer vier uur rijden

Dag 6

Deze dag is ter vrije besteding in Leh. U kunt op eigen gelegenheid de stad bezoeken. Er zijn leuke winkels en goede restaurantjes om de dag door te brengen. U kunt ook een dagexcursie maken naar bijvoorbeeld Shey. In Shey (3240m) staat het vroegere zomerpaleis van de koningen van Ladakh en in de tempel van het paleis is een schitterend koperen beeld van Boeddha Shakyamuni, gemaakt in 1633. Shey komt van het Ladakhi woord "shel", dat glas of kristal betekent. Vlak voor het paleis ligt een meer en van een afstand kunt u het paleis in het zien liggen. In de schittering van het water lijkt het zo net op een kristallen paleis. Overnachting in Hotel Spic 'n Span.
Ontbijt inbegrepen

Dag 7

Vanuit Leh reist u verder naar Tso Moriri. Het op 4530m hoog gelegen turkooisblauwe Tso Moriri meer is bijzonder vogelrijk en ligt in het hart van het nomadengebied Korzok, welke haar hoofdkwartier in het dorpje Korzok heeft. U kunt hier dan ook nomaden en hun grotte kudden yaks, schapen en geiten zien. De reis naar het meer voert u door de Indus vallei en prachtige kloven, over hoge passen en uitgestrekte vlakten. Tso U overnacht in Tso Moriri Resort & Camp.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen
Ongeveer vijf uur rijden

Dag 8

Een mooie rit op de planning naar Tsokar Lake, White Lake. Deze bijnaam dankt het zoutmeer aan de dikke witte en gele zoutkorsten die zich op de drassige oevers van het meer bevinden. Zout uit het meer wordt in heel Ladakh en Kashmir verkocht. Tevens kunt u een bezoek brengen aan Thukje en het klooster hier. Overnachting in Pasteurland Camp, een eenvoudig tentenkamp dichtbij Tsokar Lake.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 9

De ochtend is nog ter vrije besteding. Geniet nog even van de rust en het ruige landschap om u heen. In de loop van de ochtend wordt u weer terug naar Leh gebracht. Overnachting in Hotel Spic 'n Span.
Ontbijt inbegrepen
Ongeveer vijf uur rijden

Dag 10

Het is tijd om afscheid te nemen van Ladakh. U wordt naar het vliegveld van Leh gebracht voor de vlucht naar Delhi.
Ontbijt inbegrepen

Reissom: vanaf € 1.465,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid.

Inbegrepen:

 • Retrouvlucht Leh – Delhi
 • Alle transfers per auto met privé-chauffeur (Toyota Innova)
 • Alle overnachtingen in eenvoudige/middenklasse guesthouses of hotels
 • Maaltijden volgens programma
 • Engelssprekende gids van dag 2 t/m 5, 7 & 8
 • Benodigde permits per programma
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie


Niet inbegrepen:

 • Intercontinentale vluchten
 • Vroege check-ins & late check-outs
 • Overige maaltijden
 • Entreegelden
 • Visumkosten
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Evt. bijdrage aan Trees for All (€ 30,00 per persoon)
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering, evt. inentingen

Ook naar India?

Bovenstaande reis kan natuurlijk zo geboekt worden, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Edwin Qualm

Edwin Qualm

Specialist India, Nepal & Bhutan

Na een praktijkstage van een halfjaar in Vietnam in 2005 is Edwin erg onder de indruk geraakt van het Verre Oosten. Daarom solliciteerde hij in 2006 naar de functie van reisspecialist bij Namasté Reizen en benut hij sindsdien graag zijn kennis en ervaring bij het samenstellen van een mooie reis.