Reizen door Japan met verschillende types van vervoer, uitzicht op Mount Fuji, traditioneel slapen & dineren in een ryokan, bezoek markten en ontdek prachtige plekken in Kyoto.

Hoogtepunten

Hoogtepunten van deze reis

 • Ontdek de contrasten van Tokyo
 • Uitzicht op Mount Fuji - de hoogste berg van Japan
 • Wandelen door de Japanse Alpen
 • Traditioneel slapen & dineren in een ryokan
 • Saké proeven in Takayama
 • De geschiedenis van Hiroshima & fietsen door Kyoto

Route

Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 1

Aankomst in Tokyo en ontvangst door een representatieve van de luchthaven, youkoso in Japan! Bij het kantoor van Japan Railway kunt u de vouchers voor de Japan Railpass inleveren. Daarna stapt u op de trein naar het centrum van Tokyo. De rest van de dag ter vrije besteding voor een eerste kennismaking met deze immense stad. De vroegere naam van Tokyo is Edo, in de 16e Eeuw nog een kleine kasteelstad. Door de goede ligging besloot de regering hier te gaan zetelen en groeide de stad enorm. In 1868 werd Edo de hoofdstad en kreeg het een nieuwe naam. Helaas werden er tijdens de aardbeving van 1923 en de luchtaanvallen van 1945 grote delen van de stad verwoest. Vandaag de dag is de stad een interessante bestemming met bijzondere wijken, goede musea, historische tempels en prachtig aangelegde tuinen. U overnacht in Hotel Monterey Ginza (vlakbij Yurakucho station).

Dag 2

In de ochtend maakt u een stadstour door Tokyo met gids en openbaar vervoer. U neemt eerst een kijkje bij de prachtige tuin van het Imperial Palace. Dan stapt u op de metro naar het groene Ueno Park waar u heerlijk kunt rondwandelen. Bekijk de tempels zoals het Toshogu Shrine, Kiyomizu Kannon en Bentendo. Hier vindt u ook diverse musea en de Ueno Zoo. U eindigt de tour in Asakusa, een onderdeel van de oude stad, aan de beurt. In Asakusa vindt u de Sensoji Tempel, dit is Tokyo's oudste boeddhistische tempel met daarnaast het oudste Geisha district. In de straatjes rond de tempel vindt u veel traditionele winkeltjes met handwerk. Misschien vindt u hier een mooie yukata? De middag is ter vrije besteding. Stap bijvoorbeeld op de boot voor een tochtje over de Sumida River. Deze meert ook aan bij de Hamarikyu Gardens, een prachtige tuin met theehuis. Of bezoek de hoogste toren (634 m) van Japan; de Tokyo Skytree. Op een hoogte van 350 m en 450 m vindt u een observatieplatform. Overnachting in Hotel Monterey Ginza.
Ontbijt inbegrepen

Dag 3

Een gehele dag ter vrije besteding in Tokyo. Neem een kijkje op het plein van het station van Shinjuku, de grootste van de stad. In deze wijk vindt u een smeltkroes van boetiekjes, pubs, themarestaurants en kantoren. Bezoek het Meiji Shrine, in het Yoyogi Park waar maar liefst 120.000 bomen staan van 365 verschillende soorten. Deze shrine is Tokyo's bekendste en er zijn mooie pleinen, paviljoens en torii. Op dat moment zult u even vergeten dat u in de grootste stad van de wereld bent. Verken de wijk Shibuya, een populaire culturele en mode plek voor de jeugd, met uiteenlopende winkels en entertainment. Hier vindt u ook een van de meest drukke kruispunten voor voetgangers die uit en naar het station lopen. Neem hier ook even een kijkje bij het beeld van Hachiko, de trouwe hond uit een beroemd verhaal. En dwaal door Harajuku, een plek waar veel tieners komen om te shoppen. In de straat Takeshita Dori vindt u een grote verscheidenheid aan trendy winkels, mode boetieks en tweedehands kleding. Bezoek de hippe wijk Roppongi, met de Mori Tower. In de hoge toren huist het Art Museum en bovenop Tokyo City View.. Overnachting in Hotel Monterey Ginza.
Ontbijt inbegrepen

Dag 4

U reist naar Kawaguchiko, het gebied dat bekend staat als de five lakes, ten Noorden en aan de voet van de hoogste berg van Japan; de Mount Fuji (3776 m). U verblijft aan een van de vijf meren, Lake Kawaguchi. Rondom de meren liggen verschillende dorpen met hotspring hotels. U kunt het gebied verkennen met de (retro) bus, een gehuurde fiets of een leuke boottocht. Overnachting in Kawaguchiko Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 5

Vandaag is ter vrije besteding in Kawaguchiko. De grootste kans op zicht op Mount Fuji is vroeg in de ochtend of aan het eind van de middag. Maar als het een heldere dag is kunt u de hele dag genieten van deze imposante vulkaan. Neem van Kawaguchiko de kabelbaan 'Mt. Fuji Panoramic Ropeway' omhoog naar Mount Tenjo, van waar u een geweldig uitzicht heeft. In de omgeving vindt u ook diverse musea en mooie tempels, zoals de Chureito Pagoda en Fujisan Sengen Shrine. Of bezoek het attractiepark Fuji-Q Highliand. Overnachting in Kawaguchiko Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Marleen in Japan

Marleen in Japan

"We verblijven twee nachten in Kyoto, wat een fijne en mooie stad is dat toch! Met onze gehuurde fietsen verkennen we de oostkant. Eerst naar de Kiyomizu-dera Temple want daar vindt deze dagen Seiryu-ue plaats, het festival van de draak. De tempel is een prachtig donker houten gebouw op palen gebouwd tegen de heuvel."

Marleen ging voor de tweede keer op studiereis naar Japan. Lees hier haar reisverslag.

Dag 6

De trein brengt u naar Matsumoto. U wandelt naar de Bus Terminal, tegenover het station. Hier stapt u op bus naar Hirayu Onsen, een traditioneel spa-dorpje in het hart van de Japanse Alpen. Deze bergketen bestaat uit drie gebergtes: Hida, Kise en Akiashi en telt een aantal bergen boven de 3000 meter. Het is een prachtig gebied met beboste heuvels, rivieren, watervallen en kleine dorpjes. Ervaar vanavond het verblijf in een ryokan - op Japanse wijze, in een sfeervolle kamer bekleed met tatami matten en slapen op futons. Trek vanavond de yukata (lichte kimono) aan en geniet van een heerlijk traditioneel diner. Daarna ontspannen in de onsen! Overnachting in ryokan Okada (Japanese room).
Ontbijt & diner inbegrepen

Dag 7

Vandaag kunt u naar eigen wens invullen in Hirayu Onsen. Dit gebied leent zich uitstekend om prachtige wandelingen te maken. Wandelen in de Japanse Alpen is één van de grootste hobby's van de Japanners zelf! Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Kamikochi met het Taisho Meer, gevormd door de vulkanische activiteiten van Mt. Yakedake. In het dorp vindt u de Kappa Brug. Bij goed weer heeft u vanaf de brug schitterend uitzicht op de bergketen. Ook kunt u naar Shin-Hotoka Ropeway, hier gaat u met een gondel de bergen in en kunt u genieten van een schitterend uitzicht over de Japanse Alpen en zijn er diverse wandelroutes mogelijk. Een mooi wandelgebied is ook het bosachtige Tokusawa. Overnachting in ryokan Okada.
Ontbijt & diner inbegrepen

Dag 8

Per bus reist u naar Takayama, door het bergachtige gebied van de Japanse Alpen. In dit stadje ziet u nog veel traditionele woningen. Vroeger kwam uit deze streek het beste kwaliteit hout en vakmensen. Ondanks dat Takayama erg afgelegen lag en lastig bereikbaar was, werd er wel door shoguns geïnvesteerd, en ontwikkelde het zich tot een belangrijke plattelandsstad. Bezoek na aankomst een leuke ochtendmarkt: Miyagawa en Jinya-mae, waar allemaal lokale lekkernijen te verkrijgen zijn. Dit is gelijk een mooie kans om verschillende delicatessen te proeven. En wandel of fiets door de oude straatjes, met traditionele huizen, winkeltjes en sake brouwerijen. U overnacht in het Best Western Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 9

De reis zet zich voort per trein naar Hiroshima. De stad was in 1945 het doelwit van de allereerste atoombom. Een verwoeste stad bleef achter, met ontelbaar veel doden en gewonden. Het bleek gelukkig niet onmogelijk de stad weer op te bouwen. De stad ligt aan de rivier en heeft een kasteel. In het centrum vindt u het Peace Memorial Park, met gedenkstenen, kunst, fonteinen en een museum. U overnacht in New Hiroden.
Ontbijt inbegrepen

Dag 10

Een dag ter vrije besteding in Hiroshima. Maak een uitstapje naar Miyajima, een klein eiland met een berg, bos, hertjes en mooie sites, gelegen in de Japanse Binnenzee. Vanaf Hiroshima neemt u de trein naar Miyajimaguchi (4 x per uur, 30 min) waar u de ferry kunt nemen naar het eilandje (4 x per uur, 10 min). De railway pas is ook geldig voor de ferry. Vlak voor het eilandje staat de grote rode torii, met vloed, in het water. Bezoek het Itsukushima Shrine, prachtig gebouwd boven het water en waar de torii een onderdeel van is. Maak een mooie wandeling rond de top van Mount Misen. U kunt per kabelbaan naar boven gaan, maar er zijn ook drie prachtige wandelingen die naar de top lopen. Aan de voet van de berg ligt de mooie Daisho-in Temple, bekijk de gebouwen, kamers en ornamenten. Op het eiland vindt u ook een museum en leuk aquarium. Overnachting in New Hiroden.
Ontbijt inbegrepen

Dag 11

Per trein reist u naar de culturele hoofdstad van Japan; Kyoto. Hier zijn ruim 2000 heiligdommen en tempels te vinden. Na aankomst heeft u de rest van de dag ter vrije besteding. Bezoek bijvoorbeeld het Nijo Castle met indrukwekkende poorten, mooie huizen met traditioneel gedecoreerde kamers bekleed met tatami matten en de nachtegaal vloeren die waarschuwden bij gevaar. Ook zijn er mooie landschapstuinen met vijvers, stenen en bomen. 's Avonds is het leuk om langs de rivier te struinen en een van de gezellige restaurants uit te kiezen voor het diner. U overnacht in Daiwa Roynet Hotel Kyoto – Hachijoguchi.
Ontbijt inbegrepen

Dag 12

Een leuke tour door Kyoto. In de ochtend stapt u op de fiets voor een tochtje door de wijk Miyagawacho en de wijk van de geisha's, Gion. U heeft de kans om de geisha's te zien wandelen op hun houten slippers, gekleed in prachtige kimono's en hun wit opgemaakte gezichtje. U fietst langs het Shirakawa kanaal en traditionele theehuizen naar het Imperial Palace Park, waar u de tuinen en gebouwen kunt bekijken. Daarna rijdt u langs de Kamogawa rivier terug naar het beginpunt, aankomst begin van de middag. De rest van de dag is naar eigen wens in te vullen. Bezoek bijvoorbeeld de overdekte Nishiki markt, met stalletjes en winkeltjes met groente, vlees, vis, waaiers, kimono's, keukengerei en porselein. Overnachting in Daiwa Roynet Hotel Kyoto – Hachijoguchi.
Ontbijt inbegrepen

Dag 13

Vandaag kunt u naar eigen wens invullen in Kyoto en omgeving. Prachtige plekken genoeg! Zoals de grote houten tempel Kiyomizudere in de wijk Higashiyama. Wandel langs Philosophers Path en breng een bezoek aan Ginkakuji (Zilveren Paviljoen). Deze is oorspronkelijk gebouwd voor de Shogun maar na zijn dood is dit een Zen tempel geworden. Of ga op de culinaire tour, met een traditionele macha theeceremonie en een bezoek en proeverij bij een sake brouwerij. Ook wonderlijk is het Fushimi Inari Shrine, in het zuiden van Kyoto. Bij de tempels vindt u het pad met de duizenden rode torii, een betoverende plek. En ontdek Arashiyama, bekend om Bamboo Grove, een prachtige laan met bamboe. Er is ook een mooie brug en sfeervolle tempeltjes. En sla ook Kinkakuji niet over, beter bekend als het Gouden Paviljoen. Overnachting in Daiwa Roynet Hotel Kyoto – Hachijoguchi.
Ontbijt inbegrepen

Dag 14

Dan is het helaas de laatste dag van uw reis. Per trein gaat u naar het vliegveld van Osaka, voor uw terugvlucht naar huis.

Reissom: vanaf € 2.735,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid.


Inbegrepen:

 • Alle overnachtingen in accommodaties zoals genoemd, niet roken (1 x tweepersoonskamer, standaard kamertype)
 • Airport meet & greet
 • Verblijf o.b.v. logies & ontbijt
 • Verblijf o.b.v. halfpension in Hirayu Onsen
 • Verblijf o.b.v. logies in Kyoto op dag 13 (i.v.m. vroeg vertrek)
 • 14-daagse Japan Rail Pass – 2e klas (te gebruiken voor dag 1 t/m 14)
 • Bus ticket Matsumoto – Hirayu Onsen - Takayama
 • Stadstour door Tokyo met gids (privé) (halve dag)
 • Fietstour door Kyoto met gids (join in) (halve dag)
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie

Niet inbegrepen:

 • Intercontinentale vluchten
 • Vroege check ins (voor ca. 14.00 uur) en late check outs (na ca. 11.00 uur)
 • Kosten voor reizen per overig openbaar vervoer en taxi
 • Entreegelden en overige activiteiten
 • Drankjes en overige maaltijden
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calimiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Evt. bijdrage aan Trees for All ( €30,00 per persoon)
 • Evt. inentingen en reis- en/of annuleringsverzekering

Ook naar Japan?

Bovenstaande reis kan natuurlijk zo geboekt worden, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Marleen Cok

Marleen Cok

Specialist Myanmar, Cambodja, Laos & Japan

"Tijdens haar studie maakte Marleen haar eerste verre reis naar Bali, Indonesië, waar zij direct verliefd werd op de cultuur. Azië blijft voor haar het meest bijzondere continent om te ontdekken en zij bewaart aan al haar reizen herinneringen die haar voor altijd bij zullen blijven."