Reizen door Japan met verschillende types van vervoer, uitzicht op Mount Fuji, traditioneel slapen & dineren in een ryokan, bezoek markten en ontdek prachtige plekken in Kyoto.

Hoogtepunten

Hoogtepunten van deze reis

 • Ontdek bruisend Tokyo
 • Bezoek het traditionele dorp Takayama
 • Het Peace Memorial Park in Hiroshima
 • Op eigen gelegenheid naar Miyajima Island
 • Fietsen door Kyoto

Dag 1

Vertrek van Amsterdam naar Tokyo.

Uw reis door Japan is begonnen! Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 2

Aankomst in Tokyo en ontvangst door een representatieve van de luchthaven, youkoso in Japan! Dan volgt de reis per Airport Shuttle Bus richting het hotel in Tokyo. De rest van de dag ter vrije besteding voor een eerste kennismaking met deze immense stad. De vroegere naam van Tokyo is Edo, in de 16e Eeuw nog een kleine kasteelstad. Door de goede ligging besloot de regering hier te gaan zetelen en groeide de stad enorm. In 1868 werd Edo de hoofdstad en kreeg het een nieuwe naam. Helaas werden er tijdens de aardbeving van 1923 en de luchtaanvallen van 1945 grote delen van de stad verwoest. Vandaag de dag is de stad een interessante bestemming met bijzondere wijken, goede musea, historische tempels en prachtig aangelegde tuinen. U overnacht in Hotel Monterey Ginza(vlakbij Yurakucho station).

Dag 3

In de ochtend maakt u een stadstour door Tokyo met gids en openbaar vervoer. U begint met een bezoek aan de bekende Tsukiji Fish market, de grootste groothandel in vis en zeevruchten ter wereld. Neem de tijd om hier rond te dwalen langs de vele kramen met de indrukwekkende vissoorten, en neem een kijkje bij de afdeling met groente en fruit. Daarna wandelt u door het winkelgebied Ginza en neemt een kijkje bij de prachtige tuin van het Imperial Palace. Vervolgens is Asakusa aan de beurt, een onderdeel van de oude stad. In Asakusa vindt u de Sensoji Tempel, dit is Tokyo's oudste boeddhistische tempel met daarnaast het oudste Geisha district. In de straatjes rond de tempel vindt u veel traditionele winkeltjes met handwerk. Misschien vindt u hier een mooie yukata? De middag is ter vrije besteding. Bezoek bijvoorbeeld de hoogste toren (634 m) van Japan; de Tokyo Skytree. Op een hoogte van 350 m en 450 m vindt u een observatieplatform. Helaas is het hier vaak zeer druk en is de wachtrij erg lang. Overnachting in Hotel Monterey Ginza.
Ontbijt inbegrepen

Dag 4 & 5

Twee dagen ter vrije besteding in Tokyo. Neem een kijkje op het plein van het station van Shinjuku, de grootste van de stad. Er is een enorm kruispunt waar de grote stroom met reizigers vanaf alle kanten tegelijk mag oversteken, een wonderlijk gezicht. In deze wijk vindt u een smeltkroes van boetiekjes, pubs, themarestaurants, kantoren en het red-light district. Bezoek het Meiji Shrine, in het Yoyogi Park waar maar liefst 120.000 bomen staan van 365 verschillende soorten. Deze shrine is Tokyo's bekendste en er zijn mooie pleinen, paviljoens en torii. Op dat moment zult u even vergeten dat u in de grootste stad van de wereld bent. Bezoek bijvoorbeeld een museum zoals het Edo-Tokyo museum over geschiedenis of het Ueno Park met diverse tentoonstellingen en een kleine zoo. Overnachtingen in Hotel Monterey Ginza.
Ontbijt inbegrepen

Dag 6

U reist naar Kawaguchiko, het gebied dat bekend staat als de five lakes, ten Noorden van de imposante Mount Fuji. U verblijft aan een van de vijf meren, Lake Kawaguchi. Rondom de meren liggen verschillende dorpen met hotspring hotels. Er is rust te vinden en hopelijk een prachtig zicht op Mount Fuji! Er zijn diverse musea en mooie tempels, zoals de Chureito Pagoda en Fujisan Sengen Shrine. Of bezoek het attractiepark Fuji-Q Highland. Er zijn diverse passen te koop om voordelig met de (retro) bussen in het gebied te reizen. Ook worden er fietsen verhuurd en zijn uitzichtpunten te bereiken via een kabelbaan. Overnachting in Route-Inn.
Ontbijt inbegrepen

Dag 7

U stapt op de trein naar Matsumoto. Vanaf hier reist u verder per bus (2.25 uur) naar Takayama, door de heuvels en langs rivieren. In dit stadje vindt u nog veel terug van de traditionele woningen en op het platteland. Vroeger kwam uit deze streek het beste kwaliteit hout en vakmensen. Ondanks dat het stadje erg afgelegen lag en lastig bereikbaar, was het hierdoor wel belangrijk en werd er door shoguns in geïnvesteerd. U overnacht in Ryokan Hoshokaku.
Ontbijt & diner inbegrepen

Marleen in Japan

Marleen in Japan

"We verblijven twee nachten in Kyoto, wat een fijne en mooie stad is dat toch! Met onze gehuurde fietsen verkennen we de oostkant. Eerst naar de Kiyomizu-dera Temple want daar vindt deze dagen Seiryu-ue plaats, het festival van de draak. De tempel is een prachtig donker houten gebouw op palen gebouwd tegen de heuvel."

Marleen ging voor de tweede keer op studiereis naar Japan. Lees hier haar reisverslag.

Dag 8

Een dag ter vrije besteding in Takayama. Breng een bezoek aan Miyagawa, de ochtendmarkt waar allemaal lokale lekkernijen te verkrijgen zijn. Dit is gelijk een mooie kans om verschillende delicatessen te proeven. Breng een bezoek aan het Hida No Sato Folk Village, een openlucht museum waar traditionele boerderijen en gebouwen uit de Hida regio worden gepresenteerd. Bij het museum kunt u deelnemen aan verschillende workshops zoals houtsnijden en weven. In de middag kunt u het Takayama Festival Floats Museum te bezoeken. Hier worden de floats tentoongesteld die tijdens het festival gebruikt worden. Overnachting in Ryokan Hoshokaku.
Ontbijt & diner inbegrepen

Dag 9

De trein brengt u vandaag naar Kanazawa, gelegen aan de Japanse Zee. Tijdens het Edo tijdperk huisde hier de Maeda Clan, een machtige familie. Door deze macht, de enorme rijstproductie en historische sites groeide de stad. Doordat de stad niet is gebombardeerd zijn er veel oude gebouwen te bewonderen. U overnacht in Hotel Kanazawa.
Ontbijt inbegrepen

Dag 10

Dag ter vrije besteding in Kanazawa. Bezoek een van de mooiste tuinen van Japan, Kenrokuen, met bonsai, vijvers, beelden en theehuizen. Verken de tempel Ninjadera met geheime deuren en vallen, Oyama Shrine en Kanazawa Castle. En dwaal door de wijk Nagamachi waar de samoerai leefden en de wijken Chaya, Higashi of Nishi, waar de geisha's de theeceremonies begeleiden, dansten en zongen. Bezoek in de ochtend of tegen lunchtijd Omochi Market. Hier vindt u 200 shops en kraampjes met voornamelijk verse groente, vis en zeevruchten, maar ook bloemen, kleding en keukengerei. Overnachting in Hotel Kanazawa.
Ontbijt inbegrepen

Dag 11

De reis zet zich voort per trein naar Hiroshima. De stad was in 1945 het doelwit van de allereerste atoombom. Een verwoeste stad bleef achter, met ontelbaar veel doden en gewonden. Het bleek gelukkig niet onmogelijk de stad weer op te bouwen. De stad ligt aan de rivier en heeft een kasteel. In het centrum vindt u het Peace Memorial Park, met gedenkstenen, kunst, fonteinen en een museum. U overnacht in New Hiroden.
Ontbijt inbegrepen

Dag 12

Een dag ter vrije besteding in Hiroshima. Maak een uitstapje naar Miyajima, een klein eiland met een berg, bos, hertjes en mooie sites, gelegen in de Japanse Binnenzee. Vanaf Hiroshima neemt u de trein naar Miyajimaguchi (4 x per uur, 30 min) waar u de ferry kunt nemen naar het eilandje (4 x per uur, 10 min). De railway pas is ook geldig voor de ferry. Vlak voor het eilandje staat de grote rode torii, met vloed, in het water. Bezoek het Itsukushima Shrine, prachtig gebouwd boven het water en waar de torii een onderdeel van is. Maak een mooie wandeling rond de top van Mount Misen. U kunt per kabelbaan naar boven gaan, maar er zijn ook drie prachtige wandelingen die naar de top lopen. Aan de voet van de berg ligt de mooie Daisho-in Temple, bekijk de gebouwen, kamers en ornamenten. Op het eiland vindt u ook een museum en leuk aquarium. Overnachting in New Hiroden.
Ontbijt inbegrepen

Dag 13

Per trein reist u naar de culturele hoofdstad van Japan; Kyoto. Hier zijn ruim 2000 heiligdommen en tempels te vinden. Na aankomst heeft u de rest van de dag ter vrije besteding. Bezoek bijvoorbeeld het Nijo Castle met indrukwekkende poorten, mooie huizen met traditioneel gedecoreerde kamers bekleed met tatami matten en de nachtegaal vloeren die waarschuwden bij gevaar. Ook zijn er mooie landschapstuinen met vijvers, stenen en bomen. 's Avonds is het leuk om langs de rivier te struinen en een van de gezellige restaurants uit te kiezen voor het diner. U overnacht in Daiwa Roynet Hotel Kyoto – Hachijoguchi.
Ontbijt inbegrepen

Dag 14

Een leuke tour door Kyoto. In de ochtend stapt u op de fiets voor een tochtje door de wijk Miyagawacho en de wijk van de geisha's, Gion. U heeft de kans om de geisha's te zien wandelen op hun houten slippers, gekleed in prachtige kimono's en hun wit opgemaakte gezichtje. U fietst langs het Shirakawa kanaal en traditionele theehuizen naar het Imperial Palace Park, waar u de tuinen en gebouwen kunt bekijken. Daarna rijdt u langs de Kamogawa rivier terug naar het beginpunt, aankomst begin van de middag. De rest van de dag is naar eigen wens in te vullen. Bezoek bijvoorbeeld de overdekte Nishiki markt, met stalletjes en winkeltjes met groente, vlees, vis, waaiers, kimono's, keukengerei en porselein. Overnachting in Daiwa Roynet Hotel Kyoto – Hachijoguchi.
Ontbijt inbegrepen

Dag 15

Vandaag kunt u naar eigen wens invullen in Kyoto en omgeving. Prachtige plekken genoeg! Zoals de grote houten tempel Kiyomizudere in de wijk Higashiyama. Wandel langs Philosophers Path en breng een bezoek aan Ginkakuji (Zilveren Paviljoen). Deze is oorspronkelijk gebouwd voor de Shogun maar na zijn dood is dit een Zen tempel geworden. Of ga op de culinaire tour, met een traditionele macha theeceremonie en een bezoek en proeverij bij een sake brouwerij. Ook wonderlijk is het Fushimi Inari Shrine, in het zuiden van Kyoto. Bij de tempels vindt u het pad met de duizenden rode torii, een betoverende plek. En ontdek Arashiyama, bekend om Bamboo Grove, een prachtige laan met bamboe. Er is ook een mooie brug en sfeervolle tempeltjes. En sla ook Kinkakuji niet over, beter bekend als het Gouden Paviljoen. Overnachting in Daiwa Roynet Hotel Kyoto – Hachijoguchi.
Ontbijt inbegrepen

Dag 16

Dan is het helaas de laatste dag van uw reis. Per trein gaat u naar het vliegveld van Osaka, vanwaar u terug vliegt naar Amsterdam. Aankomst is dezelfde dag.

Reissom: vanaf € 3.200,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid van vluchten en hotels.


Inbegrepen:

 • Retourvlucht Amsterdam – Tokyo / Osaka met KLM
 • Luchthavenbelasting
 • Alle overnachtingen in accommodaties zoals genoemd, niet roken (1 x tweepersoonskamer, standaard kamertype)
 • Airport meet & greet
 • Verblijf o.b.v. logies & ontbijt
 • Verblijf o.b.v. halfpension in Takayama
 • Verblijf o.b.v. logies in Kyoto op dag 15
 • Shuttle bus transfer Narita Airport – Tokyo
 • 14-daagse Japan Rail Pass – 2e klas (te gebruiken voor dag 4 t/m 17)
 • Bus ticket Matsumoto – Takayama
 • Stadstour door Tokyo met gids (privé) (halve dag)
 • Fietstour door Kyoto met gids (join in) (halve dag)
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie

Niet inbegrepen:

 • Vroege check ins (voor ca. 14.00 uur) en late check outs (na ca. 11.00 uur)
 • Kosten voor reizen per overig openbaar vervoer en taxi
 • Entreegelden en overige activiteiten
 • Drankjes en overige maaltijden
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calimiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Evt. inentingen en reis- en/of annuleringsverzekering

Ook naar Japan?

Bovenstaande reis kan natuurlijk zo geboekt worden, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Marleen Cok

Marleen Cok

Specialist Myanmar, Japan, Sri Lanka  & Thailand

"Tijdens haar studie maakte Marleen haar eerste verre reis naar Bali, Indonesië, waar zij direct verliefd werd op de cultuur. Azië blijft voor haar het meest bijzondere continent om te ontdekken en zij bewaart aan al haar reizen herinneringen die haar voor altijd bij zullen blijven."