Mooie rondreis incl. trekking naar de bergvolken en rijstterrassen van Banaue, bezoek aan de Ifuago-begraafplaatsen en relaxen in het paradijselijke El Nido!

Hoogetpunten

Hoogtepunten van deze reis

 • Ontdek de 2000-jaar oude rijstterrassen van Banaue
 • Mooie tocht door bergachtig landschap
 • Verblijf op het idyllische eiland Palawan
 • Ontdek de ondergrondse rivier van Sabang per boot
 • Ga met een bangka boot de zee op, op zoek naar de mooiste plekjes

Route

Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 1

Aankomst in Manila, welkom op de Filipijnen! Hier wordt u opgehaald door uw chauffeur en naar uw hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding voor een eerste kennismaking met deze gigantische metropool. Breng een bezoek aan de lokale marktjes van Chinatown of ga op onderzoek naar het verleden in Intramuros. U overnacht in Amelie Hotel.

Dag 2

Vroeg in de ochtend verlaat u Manila en rijdt u richting Banaue. De reis is lang, maar erg mooi! U passeert rijstvelden, suikerrietplantages en rijdt over bochtige bergwegen met schitterende uitzichten. Uiteraard is het mogelijk om te stoppen bij dorpjes of één van de vele uitzichtpunten. U komt aan het eind van de middag aan in Banaue, gelegen op 1300 meter boven zeeniveau. U overnacht in Banaue Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 3

Na het ontbijt bezoekt u het dorpje Banga-An. Vanaf hier begint de trekking in ca. 4 uur naar het plaatsje Batad. Een vrij intensieve maar mooie wandeling met smalle paden en door rijstvelden. Onderweg heeft u een prachtig uitzicht over de bergen in de omgeving. U wandelt samen met een lokale gids over één van de vele paden die de dorpen in dit gebied verbinden en waar de lokale Ifuago bevolking al zo lang gebruik van maakt. De tocht voert u naar de 2000-jaar oude rijstterrassen waar het gebied Banaue zo bekend om staat. Het is inmiddels een UNESCO beschermd gebied, maar het wordt hedendaags nog steeds gebruikt door de lokale bevolking. Na aankomst in Batad kunt u heerlijk uitrusten of het dorpje verkennen. Mocht u nog energie hebben, is het ook mogelijk om een extra trekking te maken naar de Tappiya waterval. U slaapt vanavond in een typisch Ifuago huisje (4 huisjes) op palen in het Ramons Homestay. Het is erg eenvoudig, maar een zeer bijzondere ervaring. In de avond wordt er regelmatig een kampvuur gemaakt door de eigenaar.
Ontbijt, lunch & diner inbegrepen

Dag 4

Na het ontbijt volgt de transfer van ongeveer 2 à 3 uur naar de plaats Bontoc. Onderweg passeert u onder andere het hoogste punt van de regio op de Mount Polis (2010m), waar een enorm Maria beeld is geplaatst. Tevens ziet u vele groente tuinen die tegen de heuvels zijn opgebouwd, een schitterend gezicht. Rond de lunch arriveert u in Bontoc, waar er een bezoek wordt gebracht aan een klein, maar interessant museum waar veel gebruiks- en cultuurvoorwerpen van de stammen in de omgeving zijn tentoongesteld. Er zijn ook voorwerpen van de Toradja- en Dajak-stammen. Deze stammen, van oorsprong uit Indonesië, waren twee generaties geleden nog actieve koppensnellers. Vervolgens rijdt u verder naar Sagada. Wederom een zeer mooie tocht, langs de Chico rivier, kleine watervallen en door de bergen. Sagada is een kleine plaats gelegen op 1500 meter hoogte met een koel klimaat en daarmee populair bij de toeristen uit eigen land. De plaats wordt omringd door pijnboombossen en kalkstenen rotsformaties, maar is met name bekend om de vele grotten en de hangende doodskisten. U overnacht in Masferre Inn.
Ontbijt inbegrepen

Dag 5

In de ochtend bezoekt u samen met een lokale gids de beroemde Ifuago-begraafplaatsen van Sagada. Eerst wandelt u naar Echo Valley, waarschijnlijk één van de meeste bekende plaats met hangende kisten aan de krijtsteenrotsen. Vervolgens brengt u een bezoek aan de Lumiang Burial Cave waar wel meer dan 100 kisten bij de ingang opgestapeld liggen. Als laatste brengt u een bezoek aan de Sumaguing Cave waar een spelonkenavontuur mogelijk is (niet inbegrepen). De rest van de dag is ter vrije besteding. Maak een wandeling door het dorp, bezoek een lokaal atelier of geniet van de lokale lekkernijen. Overnachting in Masferre Inn.
Ontbijt inbegrepen

Dag 6

De reis gaat verder naar Baguio, gelegen op 1500 meter hoogte. Met name in de hete zomers was deze plaats een toevluchtsoord voor de rijken uit Manila. Inmiddels is het een bruisende stad met onder meer drie grote universiteiten. In de middag kunt u zelf op ontdekking gaan in de stad, de grote markt is zeker de moeite waard. In grote delen van de stad is de Baguio Cathedral te zien. Hier worden nog zeer regelmatig diensten gehouden en het is dan ook zeker de moeite waard om even binnen te lopen. U overnacht in Mircrotel by Wyndham Baguio.
Ontbijt inbegrepen

"Een fantastische reis door een prachtig land. Namasté heeft gezorgd voor een zeer afwisselende en avontuurlijke reis door de Filipijnen die tot in de puntjes goed was geregeld! JC Hoef"

Dag 7

U keert vandaag weer terug naar Manila. U verlaat de bergen en komt in de loop van de middag weer terug in de grote stad. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding. Bezoek bijvoorbeeld de Quiapo kerk, nabij de gelijknamige markt. Op de markt zijn vele stalletjes waar van alles is te vinden, een kleurrijke belevenis! Overnachting in Amelie Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 8

Transfer naar de luchthaven van Manila voor de binnenlandse vlucht naar Puerto Princesa (11:40 – 13:00). U bevindt zich op het prachtige eiland Palawan, in 2014 verkozen tot het beste eiland ter wereld! Na aankomst wordt u naar uw hotel in Sabang gebracht, ca. 2 uur rijden. De meesten brengen enkel een dagbezoek aan Sabang om de ondergrondse rivier in het St. Paul's Subterranean River National Park te ontdekken. Dit zorgt ervoor dat u 's avonds kunt genieten van een prachtige zonsondergang op een rustig en mooi strand. U overnacht in Sheridan Beach Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 9

In de ochtend brengt u een bezoek aan één van de hoogtepunten van Palawan; het Subterranean River National Park. De tocht brengt u na 8 kilometer in een grote ondergrondse ruimte die wordt bewoond door duizenden vleermuizen. Onderweg vertelt uw gids alles over het ontstaan van dit natuurwonder en ziet u verschillende bijzondere formaties. Naast vleermuizen zult u meer dieren tegenkomen tijdens deze excursie. Er leven namelijk ook apen, hagedissen en eekhoorns! Na de lunch kunt u op eigen gelegenheid de omgeving per fiets of boot verder verkennen, of u kunt ervoor kiezen terug naar het hotel te gaan. Overnachting in Sheridan Beach Resort.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Azie tips van onze reizigers

Azië tips van Namasté reizigers

Inspiratie nodig? Bezoek onze pagina met reiservaringen en tips van andere reizigers. Hier vindt u tips over dat ene goede lokale restaurantje, een mooie wandelroute, een boottocht die u zeker niet mag missen of een bijzondere accommodatie. Een pagina van reizigers voor reizigers! En heeft u zelf een goede tip dan kunt u deze hier delen.

Bekijk hier alle Azië reiservaringen en tips

Dag 10

In de ochtend rijdt u door de binnenlanden van Palawan binnen zo'n vijf uur naar El Nido. De rit gaat dwars door het binnenland, een mooie rit. Halverwege de middag arriveert u in El Nido. Welkom in één van de mooiste gebieden van de Filippijnen! Het gebied staat vooral bekend om het Bacuit Archipel. Dit zijn de honderden eilandjes met gigantische kalkstenen en witte zandstrandjes voor de kust van El Nido. Als er een plaats is op de wereld waar u het Robinson Crusoe-gevoel kunt ervaren, is dat híer! Het gebied wordt hierdoor dan ook steeds meer bezocht door toeristen, maar heeft nog wel haar kleinschaligheid en gezelligheid behouden. U overnacht in Casa Kalaw - Lio Estate Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 11

Vanuit El Nido zijn verschillende tours mogelijk om het Bacuit Archipel te verkennen. Rond 09.00 uur begint u aan de island-hopping tour A. U wordt meegenomen per boot en verkent als eerste de Small Lagoon. Door de smalle doorgang kan deze enkel zwemmend of per kayak* benaderd worden. Vervolgens verkent u de Big Lagoon, met prachtige koraalriffen en vissen, en de Secret Lagoon, die alleen te bereiken is via een gat in de rotsen. Snorkelmateriaal ligt voor u klaar om de onderwaterwereld te verkennen. Op het strand van Shimizu Island wordt vervolgens een heerlijke picknick lunch geserveerd, gemaakt van verse lokale producten. Tot slot wordt er een stop gemaakt bij het beroemde Seven Commandos Beach. Hier bevinden zich enkele winkeltjes en strandtenten. Aan het einde van de dag bent u weer terug bij de haven van El Nido en reist u op eigen gelegenheid terug naar uw hotel. Overnachting in Casa Kalaw.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 12 & 13

Twee volle dagen ter vrije besteding in El Nido. Ontdek een ander deel van het Bacuit Archipel door middel van island-hopping tours B, C of D of ga heerlijk ontspannen op één van de prachtige stranden dat de omgeving rijk is. Overnachtingen in Casa Kalaw.
Ontbijt inbegrepen

Dag 14

Vandaag volgt de transfer naar de luchthaven voor de vlucht terug naar Cebu (13:00 – 14:40). Na aankomst transfer naar uw hotel. De provincie Cebu wordt ook wel 'de koningin van het Zuiden' genoemd en bestaat uit meer dan 150 eilanden. Cebu City is de hoofdstad van het grootste eiland Cebu. Het is een drukke stad, maar beschikt ook over een aantal heerlijke stranden. In de stad zelf kunt u een bezoek brengen aan enkele historische bezienswaardigheden zoals het Fort San Pedro. U overnacht in The Henry Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 15

U kunt de dag naar eigen wens invullen tot aan de transfer naar de luchthaven van Cebu voor uw terugvlucht. Tijd om afscheid te nemen van dit prachtige land!
Ontbijt inbegrepen

Reissom vanaf € 2.635,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid.

Inbegrepen:

 • Binnenlandse vlucht Manila – Puerto Princesa met Cebu Pacific
 • Binnenlandse vlucht El Nido – Cebu met Airswift
 • Alle boottransfers waar genoemd, gedeeld
 • Transfers volgens het programma per auto met privéchauffeur
 • Overnachtingen in middenklasse hotels op basis van logies en ontbijt
 • Overige maaltijden waar genoemd
 • Alle excursies en stadstours zoals genoemd in het programma
 • Entreegelden en begeleiding van Engelssprekende gids tijdens de opgenomen excursies
 • Trekking en overnachting homestay in Batad (incl. lunch & diner, privé)
 • Dagexcursie Sagada (privé)
 • Underground River Tour bij Sabang (incl. lunch, join-in)
 • Island-hopping tour A bij El Nido (incl. lunch, join-in)
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie


Niet inbegrepen:

 • Retourvlucht Amsterdam – Manila / Cebu
 • Gegarandeerde vroege check in & late check out
 • Overige maaltijden
 • Overige entreegelden
 • Fooien & uitgaven van persoonlijke aard
 • Vertrekbelasting vanaf de luchthavens (tussen € 5 en € 15 per vlucht)
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Evt. bijdrage aan Trees for all (€ 30,00 per persoon)
 • Evt. inentingen en reis- en/of annuleringsverzekering

Ook naar Filipijnen?

Bovenstaande reis kan natuurlijk zo geboekt worden, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Edwin Qualm

Edwin Qualm

Specialist India, Nepal & Bhutan

Na een praktijkstage van een halfjaar in Vietnam in 2005 is Edwin erg onder de indruk geraakt van het Verre Oosten. Daarom solliciteerde hij in 2006 naar de functie van reisspecialist bij Namasté Reizen en benut hij sindsdien graag zijn kennis en ervaring bij het samenstellen van een mooie reis.