Mooie rondreis incl. trekking naar de bergvolken en rijstterrassen van Banaue, bezoek aan de Ifuago-begraafplaatsen en relaxen in het paradijselijke El Nido!

Hoogetpunten

Hoogtepunten van deze reis

 • Ontdek de 2000-jaar oude rijstterrassen van Banaue
 • Mooie tocht door bergachtig landschap
 • Verblijf op het idyllische eiland Palawan
 • Ontdek de ondergrondse rivier van Sabang per boot
 • Ga met een bangka boot de zee op, op zoek naar de mooiste plekjes

Dag 1

U vertrekt van Amsterdam naar Manila.

Uw reis door de Filipijnen is begonnen! Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 2

Na aankomst in Manila. U wordt opgehaald vanaf de luchthaven en naar uw hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding voor een eerste kennismaking met deze gigantische metropool. Breng een bezoek aan de lokale marktjes van Chinatown of ga op onderzoek naar het verleden in Intramuros. U overnacht in Oasis Paco Park hotel. Centraal gelegen tegenover het Paco park en op loopafstand van restaurant en Robinsons mall. Het hotel beschikt onder andere over een zeer goed restaurant en een gezellige binnenplaats met zwembad.

Dag 3

Vandaag maakt u een stadstour door Manila. In overleg met de gids kunt u bepalen wat u vandaag wilt gaan zien. Bezoek onder andere het zakendistrict Makati, waar u een bezoek brengt aan Fort Bonifacio en een Amerikaanse begraafplaats. Daarna trekt u dieper de stad in. U komt aan bij het Rizal Park, vernoemd naar een nationale held. Ook bezoekt u de oude ommuurde stad met de hobbelige straten en San Agustin Church, de oudste stenen kerk van het land. Daar tegenover vindt u Casa Manila, een reproductie van een negentiende eeuws huis. Vervolgens is het tijd voor een bezoek aan Fort Santiago. Dit fort dient ter bescherming van Manila bij aanvallen vanaf zee. Tenslotte bezoekt u de hoogtepunten van het centrum, Quiapo, het bruisende hart van de stad. Overnachting in Oasis Paco Park Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 4

Vroeg in de ochtend verlaat u Manilia en rijdt u richting Banaue. De reis is lang, maar erg mooi! U passeert rijstvelden, suikerrietplantages en rijd over bochtige bergwegen met schitterende uitzichten. Uiteraard is het mogelijk om te stoppen bij dorpjes of een van de vele uitzichtpunten. U komt aan het eind van de middag aan in Banaue, wat gelegen is op 1300 meter boven zeeniveau. U overnacht in Banaue Hotel. Een eenvoudig hotel, echter de beste in de stad. De kamers hebben ieder een balkon met mooi uitzicht op de bergen.
Ontbijt inbegrepen

Dag 5

Na het ontbijt bezoekt u het dorpje Tama-An. In dit dorp bewaren de bewoners de skeletten van hun voorouders in hun huizen. Soms zijn ze (tegen een geringe vergoeding) bereid dit te laten zien. Hierna begint een korte trekking bergafwaarts. U wandelt samen met een lokale gids over een van de vele paden die de dorpen in dit gebied verbinden en waar de lokale Ifuago bevolking al zo lang gebruik van maakt. De tocht voert u naar de 2000-jaar oude rijstterrassen waar Banaue zo bekend om staat. Het is inmiddels een UNESCO beschermd gebied, maar het wordt hedendaags nog steeds gebruikt door de lokale bevolking. U overnacht in het plaatsje Batad, wat temidden van de rijtterrassen ligt en met een panoramisch uitzicht op de omliggende bergen. De middag kunt u rondwandelen in het dorpje om kennis te maken met het dagelijkse leven in de bergen, of het is mogelijk om een extra trekking te maken naar de Tappia waterval. Overnachting in een typisch Ifuago huisje op palen in het vriendelijke Ramons Homestay. Het is erg eenvoudig, maar een zeer bijzondere ervaring. In de avond wordt er regelmatig een kampvuur gemaakt door de eigenaar.
Ontbijt & diner inbegrepen

Dag 6

Na het ontbijt volgt de wandeling terug naar het startpunt. Een pittige wandeling heuvelopwaarts. U wordt opgewacht door de chauffeur die u rijdt naar een mooi uitkijkpunt over de rijstterrassen, ook wel de "Trappen naar de hemel" genoemd. Aansluitend een rit van ongeveer twee a drie uur naar de plaats Bontoc. Onderweg passeert u onder andere het hoogste punt van de regio op de Mount Polis (2010 meter), waar een enorm Maria beeld is geplaatst. Tevens ziet u vele groente tuinen die tegen de heuvels zijn opgebouwd, een schitterend gezicht. Rond de lunch arriveert u in Bontoc, waar er een bezoek wordt gebracht aan een klein, maar interessant museum waar veel gebruiks- en cultuur-voorwerpen van de stammen in de omgeving zijn tentoongesteld. Er zijn ook voorwerpen van de Toradja- en Dajak-stammen. Deze stammen, van oorsprong uit Indonesië (Borneo en Celebes), waren twee generaties geleden nog actieve koppensnellers. Vervolgens rijdt u verder naar Sagada. Wederom een zeer mooie toch door de bergen, langs groene en gouden rijstterrassen, kleine watervallen en volgend de Chico rivier. Sagada is een kleine plaats gelegen op 1500 meter hoogte met een koel klimaat en daarmee populair bij de toeristen uit eigen land. De plaats wordt omringd door pijnboombossen en kalkstenen rotsformaties, maar is met name bekend om de vele grotten en de hangende doodskisten. U overnacht in St. Joseph Inn. Een eenvoudig maar gezellig verblijf in Sagada met mooi uitzicht.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 7

In de ochtend bezoekt u samen met een lokale gids de beroemde Ifuago-begraafplaatsen in de grotten van Sagada en indien het weer het toestaat de hangende kisten in de echo-valley. De rest van de dag is ter vrije besteding in Sagada. Maak een wandeling door het dorp, bezoek een lokaal atelier of geniet van de lokale lekkernijen. Overnachting in het St. Joseph Inn.
Ontbijt inbegrepen

"Een fantastische reis door een prachtig land. Namasté heeft gezorgd voor een zeer afwisselende en avontuurlijke reis door de Filipijnen die tot in de puntjes goed was geregeld! JC Hoef"

Dag 8

De reis gaat verder naar Baguio, gelegen op 1500 meter hoogte. Met name in de hete zomers was deze plaats een toevluchtsoord voor de rijken uit Manila. Inmiddels is het een bruisende stad met onder meer drie grote universiteiten. In de middag kunt u zelf opontdekking gaan in de stad, onder meer een bezoek aan de grote markt is de moeite waard. Een zeer diverse markt met onder andere een grote "vers" hoek. In grote delen van de stad is de Baguio kathedraal te zien. Hier worden nog zeer regelmatig diensten gehouden en het is dan ook zeker de moeite waard om even binnen te lopen. U verblijft in Microtel Baguio. Het hotel heeft een goede ligging, naast het busstation en op loopafstand van een groot winkelcentrum en restaurants.
Ontbijt inbegrepen

Dag 9

U keert vandaag weer terug naar Manila. U verlaat de bergen en komt in de loop van de middag weer terug in de grote stad. Na aankomst in de stad wordt u terug naar het hotel gebracht, waar de rest van de dag ter vrije besteding is. Bezoek bijvoorbeeld het China town van de stad, chaotisch en druk maar tevens een beleving om door heen te lopen. Overnachting in het Oasis Paco Park hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 10

Vandaag volgt de transfer naar de luchthaven van Manila voor de vlucht naar Puertu Princesa. Na aankomst wordt u naar uw hotel gebracht. Per auto rijdt u naar de haven van Sabang, een rit van ongeveer twee uur. De middag is ter vrije besteding. U overnacht in Sheridan Beach Resort, een fijn hotel met zwembad direct aan het strand.
Ontbijt inbegrepen

Azie tips van onze reizigers

Azië tips van Namasté reizigers

Inspiratie nodig? Bezoek onze pagina met reiservaringen en tips van andere reizigers. Hier vindt u tips over dat ene goede lokale restaurantje, een mooie wandelroute, een boottocht die u zeker niet mag missen of een bijzondere accommodatie. Een pagina van reizigers voor reizigers! En heeft u zelf een goede tip dan kunt u deze hier delen.

Bekijk hier alle Azië reiservaringen en tips

Dag 11

In de ochtend brengt u een bezoek aan een van de hoogtepunten van Palawan; het Subterranean River National Park. De tocht brengt u na 8 kilometer in een grote ondergrondse ruimte die wordt bewoond door duizenden vleermuizen. Onderweg vertelt u gids u alles over het ontstaan van dit natuurwonder. Vervolgens rijdt u door de binnenlanden van Palawan binnen zo'n zes uur naar El Nido. De rit gaat dwars door het binnenland, een mooie rit! Halverwege de middag arriveert u El Nido. Welkom in een van de mooiste gebieden van de Filippijnen! De krijtsteenformaties zijn prachtig. Het gebied wordt steeds meer bezocht door toeristen, maar heeft nog wel zijn kleinschaligheid behouden. U verblijft in Lally and Abet Beach Resort, een eenvoudig & sfeervol verblijf gelegen nabij het strand.
Ontbijt inbegrepen

Dag 12 t/m 14

Drie volle dagen ter vrije besteding in El Nido. Er zijn meer dan voldoende mogelijkheden voor leuke excursies naar onder andere lagunes en eilandjes voor de kust van El Nido. Andere eilanden zijn Pandan, Starfish en Luli. U heeft genoeg mogelijkheid om te zwemmen, snorkelen en te zonnen op de stranden van de baai. Breng een bezoek aan het Bacuit-Archipel. Het archipel is een waar paradijs op aarde, waar gigantische kalkstenen eilandjes honderden witte zandstrandjes verborgen houden om ontdekt te worden. Als er een plaats is op de wereld waar u het Robinson Crusoe-gevoel kunt ervaren, is dat híer! Goede maaltijden en een gezellige sfeer vindt u in het El Nido Boutique & Art Café. Overnachtingen in Lally and Abet Beach Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 15

Vanochtend wordt u naar de luchthaven van Puerto Princesa gebracht voor de vlucht naar Cebu. Aankomst in Cebu. Transfer naar het hotel. Deze stad wordt ook wel 'de koninging van het Zuiden' genoemd. Wanneer u Cebu verkent, wandelt u door een rijk verleden. Sinds de ontdekkingsreiziger Ferdinant Magellan in de 16e eeuw het eiland ontdekte, is het uitgegroeid tot een belangrijk handelscentrum. U overnacht in Costabella Tropical Beach hotel. Een goed hotel gelegen op Mactan Island. Een rustige locatie om nog heerlijk de laatste uren van de reis door te brengen.
Ontbijt inbegrepen

Dag 16

Dag ter vrije besteding in Cebu. Geniet van zon, zee en strand! Of maak kennis met het rijke verleden van de stad. U vindt er diverse overblijfselen. Ook kunt u een duik nemen in de kleurrijke onderwaterwereld. Overnachtingen in Costabella Tropical Beach Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 17

Een groot deel van de dag ter vrije besteding in Cebu. In de loop van de dag volgt de transfer naar de luchthaven van Cebu voor de vlucht naar Amsterdam.

Dag 18

Aankomst in Amsterdam.

Reissom vanaf € 3.050,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid van vluchten en hotels.

Inbegrepen:

 • Retourvlucht Amsterdam – Manila/Cebu met Cathay Pacific
 • Vlucht Manila – Puerto Princesa met Air Asia
 • Vlucht Puerto Princesa – Cebu met Cebu Pacific
 • Transfers volgens het programma per airconditioned auto met privé-chauffeur of per lokale jeepney
 • Alle boottransfers waar genoemd
 • Overnachtingen in eenvoudige en middenklasse hotels o.b.v. logies en ontbijt
 • Lunches en diners waar genoemd;
 • Alle excursies en stadstours zoals genoemd in het programma
 • Excursies en stadstours onder begeleiding van Engelssprekende lokale gids
 • Entreegelden voor de opgenomen excursies
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie

Niet inbegrepen:

 • Vroege check-in en late check-out
 • Overige maaltijden
 • Overige entreegelden
 • Fooien & uitgaven van persoonlijke aard
 • Vertrekbelasting vanaf de luchthavens (tussen €3,- en €12,- per vlucht)
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Evt. inentingen

Ook naar Filipijnen?

Bovenstaande reis kan natuurlijk zo geboekt worden, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Edwin Qualm

Edwin Qualm

Specialist India, Nepal & Bhutan

Na een praktijkstage van een halfjaar in Vietnam in 2005 is Edwin erg onder de indruk geraakt van het Verre Oosten. Daarom solliciteerde hij in 2006 naar de functie van reisspecialist bij Namasté Reizen en benut hij sindsdien graag zijn kennis en ervaring bij het samenstellen van een mooie reis.