Afwisselende rondreis langs de hoogtepunten van China op het gebied van cultuur & natuur.

Hoogtepunten van China

Hoogtepunten van deze reis

 • Bezoek aan de Chinese Muur; een architectonisch meesterwerk
 • Aanschouw het wereldberoemde Terracotta Leger
 • Ontmoeting met de Reuzenpanda in Chengdu
 • Mooie boottocht over de Li River
 • Leuke fietstocht tussen de rijstvelden en het karstgebergte bij Yangshuo
 • Ontdek de bruisende metropool Hong Kong

Route

Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 1

Aankomst in Beijing, welkom in de hoofdstad van China! U wordt ontvangen door de gids en door uw privéchauffeur naar uw hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding voor een eerste kennismaking met deze miljoenenstad. Begin bijvoorbeeld rustig met een bezoek aan het Beihai Park, een keizerlijk tuin uit de 11de eeuw en een van de mooiste en bekendste stadsparken van China. Hier kunt u heerlijk acclimatiseren en ontsnappen aan de drukte van Beijing. Huur een roeibootje en peddel rond op het meer in het park. Ook zijn er verschillende historische & culturele gebouwen te bewonderen. U overnacht in Chang Yuan Courtyard Hotel.

Dag 2

Samen met een Engelstalige privégids gaat u vandaag een aantal hoogtepunten van Beijing bezoeken. U begint bij de Temple of Heaven, door velen gezien als de mooiste tempel van Beijing. Hier brachten de keizers van de Ming en de Qing dynastieën offers aan de goden in ruil voor een goede oogst. In het park bij de tempel kunt u de lokale bevolking Tai Chi en Kung Fu zien beoefenen, bord- en kaartspellen zien spelen en traditionele dansen zien opvoeren. Daarna bezoekt u de Verboden Stad en het Plein van de Hemelse Vrede, de bekendste bezienswaardigheden van Beijing. De Verboden Stad bevindt zich in het precieze centrum van Beijing. Hier verbleven tussen de vijftiende en twintigste eeuw de Chinese Ming en Qing keizers. De Verboden Stad was het symbool van keizerlijke macht en is een indrukwekkend complex omringd door een gracht en een hoge muur met poorten. Er zijn diverse paviljoens, pleinen en woonvertrekken te bewonderen. U heeft voldoende tijd om alles te bezichtigen. Aan het einde van de middag keert u terug naar uw hotel. Vermoeide voeten? Geniet van een heerlijke voetmassage op kruidenbasis bij een van de lokale apotheken. Overnachting in Chang Yuan Courtyard Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 3

Ook vandaag staat er een hoogtepunt op het programma, een bezoek aan de Chinese Muur! Het is een waar architectonisch meesterwerk. Met de gids rijdt u naar Mutianyu, één van de best bewaarde stukken van de muur. Maak hier een mooie wandeling en zie hoe dit enorme bouwwerk door het landschap kronkelt. Wanneer de klim te stijl is, kunt u ook gebruik maken van de kleine kabelbaan (niet inbegrepen). In de middag rijdt u terug naar Beijing waar de rest van de dag ter vrije besteding is. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Zomerpaleis. Het is een prachtig paleis uit de achttiende eeuw. Het complex ligt rondom een groot kunstmatig meer en wordt omringd door Chinese tuinen. Het diende destijds als buitenverblijf voor de Chinese keizers, wanneer het in de zomer in de Verboden Stad te warm werd. Het is ook leuk om het hedendaagse Beijing te bekijken, bijvoorbeeld in het kunstdistrict 798. Dit is een voormalig industrieterrein aan de rand van de stad, dat is uitgegroeid tot een district voor moderne kunst. Op het terrein bevinden zich nu vele galerieën met hedendaagse kunst, restaurants en winkels. Het industriële karakter van het complex is ook behouden. Zo dienen oude fabriekshallen nu als galerieën en zijn er nog leuzen op de muren te zien die vroeger dienden om de arbeiders te verheffen. Overnachting in Chang Yuan Courtyard Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 4

Na het ontbijt volgt de transfer naar het treinstation voor de trein naar Xi'an (09.43 – 15.38). Na aankomst in Xi'an wordt u naar uw hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding. De stad ligt in de vallei van de Wei River en was lange tijd de hoofdstad. Het oude stadscentrum heeft zijn structuur uit de Tang dynastie behouden, maar tegenwoordig is Xi'an een moderne stad. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden is de stadsmuur uit de veertiende eeuw. Deze twaalf kilometer lange muur is nog grotendeels intact en loopt om de binnenstad heen. U kunt een fietstocht maken over de brede muur – een leuke ervaring! Bij de zuidpoort van de muur huurt u voor een paar euro een fiets. De Dayan Ta, ook wel de Grote Wilde Gans Pagoda genoemd, is ook de moeite waard. Voormalig Tangdynastie keizer Gaozong wijdde de pagode aan zijn overleden moeder. Overnachting in Bell Tower Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 5

Na het ontbijt neemt een gids u mee voor een bezoek aan het Terracotta Leger, weer een bijzonder hoogtepunt van China! Het Terracotta Leger is in werkelijkheid slechts een klein deel van de grote tombe Qin Shihuang Ling, waarvan de officiële ingang tot op heden nog niet is gevonden. Geschat wordt dat de gehele tombe ruim 56 km2 groot is, waarvan grote delen nog niet ontdekt zijn. Tijdens deze excursie bezoekt u het Terracotta Leger, een verzameling van ruim 7.000 opgegraven terracotta strijders. Ten tijde van de opgraving waren deze stenen strijders kleurrijk beschilderd, maar door blootstelling aan de buitenlucht zijn ze zwart gekleurd. In de middag bent u terug in Xi'an. Overnachting in Bell Tower Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 6

Vanochtend volgt de transfer naar het treinstation voor de trein naar Chengdu (10:33 – 14:47). Bij aankomst in Chengdu volgt de transfer naar het hotel. De rest van de dag kunt u zelf indelen. Chengdu is een charmante stad met, voor Chinese begrippen, veel bomen en bloemen. Bezoek bijvoorbeeld het grote Jinsha Relic Museum. Hier vindt u een bijzondere verzameling van oude kunst uit de Shu beschaving, moderne werken en een ecologische tuin. Neem 's avonds een taxi naar de Wide and Narrow Alleys, historische steegjes waar vroeger bekende Chinezen hebben gewoond. Hier kunt u heerlijk wandelen tussen de mooiste binnenplaatsjes, theehuizen, winkeltjes, restaurants en lokale eetstalletjes. Overnachting in Zen Urban Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 7

Vanochtend gaat u het bekendste dier van China bezoeken, de reuzenpanda. China is het enige land waar dit met uitsterven bedreigde dier nog in het wild te vinden is. Aangezien er slechts enkele panda's in het wild leven, is de kans op een wilde panda spotten zeer klein. Om er zeker van te zijn dan dat u er een ziet, bekijkt u ze in Chengdu's Giant Panda Breeding Research Base, een zeer succesvol opvangcentrum. U bezoekt de reuzenpanda's in de ochtend, omdat het dan voedertijd is en ze het meest actief zijn. De middag is ter vrije besteding. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Qingyang Gong, een authentieke Taoïstische tempel die buiten het centrum ligt. De tempel is gebouwd en ingericht naar de criteria van de Yin en Yang filosofie. Overnachting in Zen Urban Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 8

Vandaag verlaat u het noorden van China en reist u zuidwaarts naar de groene omgeving van Guilin per trein* (10:13 – 16:45). Na aankomst wordt u naar uw hotel gebracht waar de rest van de dag ter vrije besteding is. Guilin staat bekend om de vele karstheuvels en bijbehorende grotten. De bekendste is de Rietfluitgrot, waar u uw ogen uitkijkt over het binnenmeer en de rotsformaties. U overnacht in Aroma Tea House Hotel.
Ontbijt inbegrepen

*Het is uiteraard ook mogelijk om deze afstand per binnenlandse vlucht af te leggen. De toeslag hiervoor is op aanvraag.

Dag 9

U start de dag met een mooie boottocht over de Li River. De karstheuvelformaties trekken langzaam aan u voorbij, onderweg kijkt u uw ogen uit. Halverwege de middag komt u aan in Yangshuo, waar u de komende dagen zult verblijven. Na aankomst in Yangshuo volgt de transfer naar uw hotel en is de rest van de middag ter vrije besteding. Yangshuo is een kleine stad gelegen in een prachtige omgeving. Voor een lekker hapje of drankje kunt u terecht in de hoofdstraat 'West Street'. Maak een leuke wandeling door de omgeving en geniet van het uitzicht. Het paviljoen in het park dient als een goed uitkijkpunt. Overnachting in The Giggling Tree.
Ontbijt inbegrepen

Dag 10

Vandaag belooft een mooie dag te worden in Yangshuo. U begint de dag met een fietstocht tussen de rijstvelden en het karstgebergte. Na een stukje fietsen komt u aan bij de Yulong River. Hier gaat u per bamboevlot het riviertje op en vaart u in een rustig tempo door de sprookjesachtige omgeving. U luncht vandaag in een lokaal restaurant. Daarna vervolgt u de fietstocht naar Yueliang Shan (Moon Hill), een erg bijzondere tocht. Zodra u bent aangekomen bij Moon Hill, kunt u naar de top klimmen voor een adembenemend zicht op de karstheuvels. Een flinke klim, maar zeker de moeite waard. Zodra u beneden bent, fietst u met de gids rustig terug naar uw accommodatie, waar de middag ter vrije besteding is. Overnachting in The Giggling Tree.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 11

Een hele dag ter vrije besteding in Yangshuo. Maak een wandeling door de omgeving en geniet van het uitzicht. Bij de Black Buddha en de Black Dragon Grotten, ondergrondse grotten met grote poelen en rivieren, kunt u een heerlijk modderbad nemen en zwemmen in de warmwaterbronnen. Ga 's avonds ook zeker naar de Impression Liu Sanjie Light Show, een groot spektakel langs de Li en Yulong rivieren bij Yangshuo. Deze show is geregisseerd door Zhang Yimou, bekend van de openingsceremonie op de Olympische Spelen van 2008. Er spelen zo'n 500 acteurs dagelijks in een toneelstuk rond en op het water van de Li rivier. De omliggende bergen zijn spectaculair verlicht en de prachtige muziek, kleding en lichteffecten geven u het gevoel dat u midden in een sprookje beland bent. Overnachting in The Giggling Tree.
Ontbijt inbegrepen

Dag 12

Vandaag heeft u een transfer naar het treinstation van Guilin voor de trein naar Hong Kong (13:38 – 16:54). Bij aankomst volgt de transfer naar uw hotel. Midden in het centrum van Hong Kong ligt Victoria Harbour, de haven tussen het schiereiland Kowloon en Hong Kong Island. Een paar keer per uur kunt u deze haven oversteken met de historische Star Ferry en vanaf het water uitkijken over de wolkenkrabbers. Wat u zeker niet mag missen is een ritje met de Peak Tram naar Victoria Peak op Hong Kong Island. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht over de skyline van Hong Kong. U overnacht in Hotel Sav.
Ontbijt inbegrepen

Dag 13

Een hele dag ter vrije besteding in Hong Kong. Ga bijvoorbeeld winkelen op de beroemde Nathan Road of de levendige Temple Street Market. De Man Mo Tempel is ook een bezoek waard. Deze tempel is uitbundig gedecoreerd met rood met gouden versieringen en is een van de oudste tempels van Hong Kong. U kunt zien hoe boeddhisten en taoïsten hier bidden en offers brengen. Het Western District van Hong Kong Island, de kunstenaarsbuurt van Hong Kong, is ook de moeite waard. Of woon een paardenrace bij in Happy Valley. Het is er een drukte van belang; een bijzondere belevenis! Overnachting in Hotel Sav.
Ontbijt inbegrepen

Dag 14

Uw laatste dag in Hong Kong is aangebroken. Vanochtend volgt de transfer naar de luchthaven.
Ontbijt inbegrepen

Reissom vanaf € 1.995,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid.

Inbegrepen:

 • Treinticket Beijing – Xi'an (2de klas zitplaats)
 • Treinticket Xi'an - Chengdu (2de klas zitplaats)
 • Treinticket Chengdu – Guilin (2de klas zitplaats)
 • Treinticket Guilin – Hong Kong (2de klas zitplaats)
 • Transfers per auto met privéchauffeur en Engelssprekende privégids in Beijing en bij aankomst in Hong Kong
 • Alle overige transfers per auto met privéchauffeur
 • Alle overnachtingen in middenklasse hotels op basis van logies en ontbijt
 • Overige maaltijden waar genoemd
 • Stadstours en excursies volgens bovenstaand programma
 • Begeleiding van Engelssprekende privégids tijdens alle genoemde excursies
 • Entreegelden tijdens alle genoemde excursies
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreid informatiepakket

Niet inbegrepen:

 • Retourvlucht Amsterdam – Beijing / Hong Kong
 • Vroege check in (vóór 14.00 uur) en late check out (na 11.00/12.00 uur)
 • Toeslagen tijdens het hoogseizoen en tijdens feestdagen
 • Overige entreegelden
 • Overige maaltijden
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Visum voor China (ongeveer € 125,00 per persoon)
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Evt. Bijdrage aan Trees for All (€ 30,00 per persoon)
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering en inentingen

Ook naar China?

Bovenstaande reis kan natuurlijk zo geboekt worden, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.