De naam zegt het al, tijdens deze rondreis bezoekt Cambodja bezoekt u hoogtepunten zoals wereldwonder Angkor Wat, hoofdstad Phnom Penh en de peperplantages van Kampot. Rust de laatste dagen van de reis uit in een sfeervol hotel direct aan het strand.

Hoogtepunten van Cambodja

Hoogtepunten van deze reis

 • Wereldwonder Angkor Wat
 • Fietstocht over platteland rondom Siem Reap
 • Koloniaal en landelijk Battambang
 • Fietsen door kleine dorpjes rondom Battambang
 • Wandelen naar watervallen in Bokor National Park
 • Overnachting in een Lodge aan de Kampong River
 • De stranden van Sihanoukville

Route

Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 1

Aankomst in Siem Reap waar u wordt ontvangen door onze lokale agent, welkom in Cambodja! Transfer naar het hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding waarin u gelegenheid heeft om de stad beter te leren kennen. De stad wordt wel steeds drukker omdat het de uitvalsbasis is voor een bezoek aan de tempels van Angkor.Accommodatie: Siddharta Boutique Hotel (Deluxe Room).

Dag 2

Vandaag belooft een interessante dag te worden. Na het ontbijt rijdt u met een tuk tuk naar Angkor Thom. Angkor Thom is de laatste hoofdstad van het Khmer rijk geweest. De oude ruïnestad is zeer indrukwekkend met alle muren, beelden, paden en poorten. Precies in het midden ligt de Bayon Tempel Het monument heeft 54 torens die de provincies van het Khmer rijk representeren. Ook ontdekt u de tempel Baphoun, 'Terrace of Elephants' en 'Terrace of the Leper King'. Hier, in een kleine pagode, zullen monniken een speciale ceremonie uitvoeren; zij zullen u een voorspoedige reis en gezondheid wensen, een zeer bijzondere ervaring! In de middag brengt u een bezoek aan het hoogtepunt van Siem Reap, Angkor Wat, een prachtig complex. De hindoeïstische en boeddhistische tempels zijn tussen de zesde en dertiende eeuw gebouwd. Het is een enorm complex van 25 vierkante km, maar u krijgt voldoende gelegenheid de belangrijkste tempels te bezoeken. De tempels zijn lange tijd overwoekerd geweest door het oerwoud en in de achttiende eeuw 'herontdekt'. Aan het eind van de middag een bezoek aan Phnom Bakheng en wellicht een mooie zonsondergang. Overnachting in Siddharta Boutique Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 3

Vandaag maakt u kennis met de meer traditionele omgeving van Siem Reap. Samen met de gids maakt u een leuke fietstocht in een klein groepje door het platteland. In het begin fietst u langs de rivier, maar al snel over zandwegen langs alle groente, fruit en rijstvelden. Tevens passeert u verschillende dorpjes onderweg. U maakt onderweg kennis met het produceren van palmwijn, suikerproductie en ook het proces van het verbouwen van rijst. De gids laat u tevens kennis maken met een aantal lokale snacks tijdens de tocht. Rond het middaguur bent u terug in de stad en is de rest van de dag ter vrije besteding. Overnachting in Siddharta Boutique Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 4

Na het ontbijt reist u per auto met chauffeur naar Battambang, een mooie rit van ongeveer drie uur. Battambang is de op één na grootste stad van Cambodja. Er zijn hier nog veel koloniale huizen te vinden. Rond het middaguur zullen we in Battambang arriveren. Na het inchecken in het Hotel is er nog de mogelijkheid om dit stadje te gaan verkennen. Hier bevinden zich naast mooie koloniale gebouwen een aantal leuke Art Galleries en café's zoals Bric-a-brac, Choco L'Art Café en de Lonely Tree Café. Accommodatie: Battambang Resort (Garden Room).
Ontbijt inbegrepen

Dag 5

Vandaag maakt u kennis met Battambang en omgeving op een ecovriendelijke manier, per fiets! Onder begeleiding van een Engelssprekende gids maakt u een mooie tocht in de ochtend. Na het ontbijt wordt u opgehaald per tuk tuk en naar de startplaats van de fietstour gebracht. U zult kennismaken met enkele dorpjes in de omgeving van Battambang. U zult zien hoe men hier rijstpapier, prahoc (een typisch Cambodjaanse vispasta), grolan (sticky rice in bamboe) en andere gerechten maakt. U leert meer over het lokale leven op het platteland en er wordt een heerlijke lunch bereid bij een familie in een van de dorpen. Aan het eind van de ochtend bent u terug in het hotel. De middag is ter vrije besteding. Overnachting in het Battambang Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 6

U reist vandaag per auto met chauffeur naar Phnom Penh. Onderweg maakt u een stop in Udong, de voormalige hoofdstad van Cambodja. De hoofdstad van Cambodja is een charmante stad, die tal van architectonische hoogtepunten herbergt. De stad staat nog steeds bol van de contrasten. Brede boulevards uit de Franse tijd worden afgewisseld met zandweggetjes. De sporen van de oorlog zijn nog steeds te zien, maar het beeld dat u krijgt is een vrolijke en aparte sfeer die typisch is voor dit deel van Azië. De rest van de dag ter vrije besteding. Bezoek ter kennismaking in elk geval een leuke buurtmarkt, de plek waar het echte Cambodjaanse leven zich afspeelt. Vooral Central Market in een bijzonder art deco gebouw is de moeite waard. Allerlei eetstalletjes serveren heerlijke zoete hapjes. Accommodatie: Patio Hotel (Superior Room)
Ontbijt inbegrepen

Dag 7

Na het ontbijt maakt u met een lokale gids een stadstour door Phnom Penh. Op loopafstand zijn het Koninklijk Paleis met de Zilveren Pagode te vinden, waarvan de vloer uit 5000 zilveren tegels bestaat. De schitterende Emerald Boeddha zit achter een levensgrote gouden boeddha, die gedecoreerd is met 9584 diamanten. Het nationale museum is gehuisvest in een indrukwekkend traditioneel gebouw. Daar kunt u de meesterstukken bewonderen van de Khmerkunst uit de 4e t/m de 14e eeuw. Tijdens de stadstour brengt u ook een bezoek aan het genocidemuseum Tuol Sleng, een voormalige high school die tijdens het Pol Pot regime werd omgebouwd tot gevangenis. Tussen 1977 en 1978 zaten er altijd 1.500 gevangenen tegelijk, maar die bleven maar kort. Hele gezinnen werden gemarteld en gedood. In de middag vervolgt u de tour met een bezoek aan de 'Killing Fields'. In een glazen herdenkingsmonument ziet u 8000 schedels, stille getuigen van de gruwelen die meer dan twee miljoen Cambodjanen tijdens het Pol Pot regime het leven hebben gekost. Aan het einde van de middag gaat u terug de stad in. Het dagelijks leven van nu, dat er voor de meeste Cambodjanen stukken beter uitziet, vindt u op een van de vele kleurrijke markten. Vooral de centrale markt in een bijzonder art deco gebouw is erg de moeite waard. Allerlei eetstalletjes serveren heerlijke zoete hapjes. Overnachting in Patio Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 8

De reis wordt vervolgd naar naar Kampot, een rustig stadje in het zuiden van Cambodja. Vanuit het handelsstadje vlakbij de grens met Vietnam, zijn er verschillende tochten te ondernemen. Onderweg krijgt u een mooi beeld van het plattelandsleven, ook ziet u onderweg veel watervogels. U kunt onder andere een natuurpark bezoeken en de kust is ook binnen bereik. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding. Accommodatie: Rikitikitavi Lodge (Superior Room).
Ontbijt inbegrepen

Dag 9

In de ochtend gaat u met de gids de omgeving van Kampot ontdekken. In de provincie zijn verschillende peper plantages te vinden. De pepers uit de provincie behoren volgens kenners tot de beste van de wereld. De plantages van Angkor Chey nabij Phnom Voar bieden het beste zicht op het gehele proces van groeien tot de bereiding van peper. Tevens heeft u de mogelijkheid om een aantal grotten te bezoeken. Er zijn talrijke grotten tussen Kep en Kampot, bijvoorbeeld de Phnom Chhnork. De grotten waren een schuilplaats voor de Khmer Rouge en verder in het verleden voor de monniken. U luncht in Kampot. Na de lunch gaat u vandaag kennis maken met Bokor Hill en omgeving. Het gebied is een dicht begroeit bos, wat nog vrij onaangetast is. Het gebied herbergt nog vele onontdekte vegetatie, maar ook wildlife, zoals de olifant, luipaard, gibbons en vele vogelsoorten. De kans dat u wildlife tegenkomt is overigens niet heel groot. Transfer naar Bokor Hill, een gebied in ontwikkeling, maar zeker de moeite waard voor een bezoek. U maakt kennis met de ruines van het Bokor Hill station, het oude koninklijke verblijf van Koning Monivon. U wordt afgezet bij het Bokor National Park, waar het mogelijk is om een korte wandeltocht te maken naar de waterval en een aantal stroomversnellingen van de rivier. Overnachting in Rikitikitavi Lodge.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 10

Na het ontbijt volgt de transfer naar Sihanoukville. Hier stapt u op de boot voor de overtocht naar Koh Rong, een van de mooiste eilanden voor de kust van Cambodja. Het is een groen eiland met palmbomen en prachtige witte stranden. Een nog vrij onontdekt stukje paradijs met koraalriffen. Onderweg passeert u andere eilanden zoals Koh Tas en Koh Pos. U overnacht in Long Set Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 11 & 12

Twee dagen ter vrije besteding op Koh Rong. Een heerlijke plek om te ontkomen aan de drukte en lekker niets te doen. De wateren rondom het eiland zijn uitermate geschikt om de bijzondere onderwaterwereld te aanschouwen. Overnachting in Long Set Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 13

Alweer uw laatste dag in Cambodja. In de ochtend transfer terug naar Phnom Penh, en direct door naar de luchthaven voor uw terugvlucht.
Ontbijt inbegrepen

Reissom: vanaf € 1.420,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid van hotels.

Inbegrepen:

 • Alle vervoer per auto met privé-chauffeur
 • Overnachtingen in middenklasse hotels op basis van logies en ontbijt
 • Lunches en diners waar genoemd
 • Alle excursies zoals genoemd in het programma
 • Bezoek aan Angkor Wat per tuk tuk (entreegelden)
 • Fietstocht rondom Siem Reap (in een klein groepje)
 • Fietstocht rondom Battambang
 • Stadstour in Phnom Penh per tuk tuk (incl. entreegelden)
 • Excursies onder begeleiding van Engelssprekende lokale gids
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie


Niet inbegrepen:

 • Intercontinentale vluchten
 • Gegarandeerde vroege check in & late check out
 • Overige maaltijden
 • Overige entreegelden
 • Fooien & uitgaven van persoonlijke aard
 • Visumkosten (Cambodja USD 30,00 per persoon)
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Evt. bijdrage aan Trees for All (€ 30,00 per persoon)
 • Evt. inentingen en reis- en/of annuleringsverzekering

Altijd al door Cambodja willen reizen?

Wij organiseren individuele reizen op maat voor ieder budget!

Marleen Cok

Marleen Cok

Specialist Myanmar, Cambodja, Laos & Japan

"Tijdens haar studie maakte Marleen haar eerste verre reis naar Bali, Indonesië, waar zij direct verliefd werd op de cultuur. Azië blijft voor haar het meest bijzondere continent om te ontdekken en zij bewaart aan al haar reizen herinneringen die haar voor altijd bij zullen blijven."