Een luxe rondreis per auto met privé-chauffeur met een spiritueel karakter. De heilige rivier de ganges speelt een grote rol in deze rondreis waarin u overnacht in luxe hotels en bijzondere tours maakt door steden en natuurgebieden. Geniet tot slot aan de voet van de Himalaya van yoga & wellness.

Hoogtepunten Heart & Soul India

Hoogtepunten van deze luxe reis

 • U reist per auto met privé-chauffeur en tourmanager
 • Verblijf in vijfsterren hotels met een bijzonder karakter
 • Bezoek het wereldwonder de Taj Mahal, spot een tijger in het Corbett National Park, beoefen yoga, wandel door het nog weinig bezochte Lucknow, dineer met een Royal Family, laat uw hand lezen en neem een duik in de heilige rivier de Ganges
 • Diverse lunches en diners
 • De reis kan volledig aan uw wensen worden aangepast.

Dag 1

U vertrekt van Amsterdam naar Delhi. Na aankomst wordt u verwelkomd door een medewerker van onze lokale agent. Namasté, welkom in India! U ontvangt de reisdocumenten en wordt naar uw hotel gebracht. U overnacht in The Roseate House.

Dag 2

Na een laat ontbijt heeft u de rest van de dag om Delhi te ontdekken per privé-auto met chauffeur. Uiteraard laten wij u de highlights zien van Oud-Delhi en Nieuw-Delhi, maar wij nemen u per riksja ook mee naar plaatsen die slechts door enkele toeristen bezocht zijn. Zoals de steegjes van de oude stad, waar de tijd bijna honderden jaren lijkt te hebben stil gestaan. Een fascinerende rit omdat je lokale ondernemers, kleine kraampjes met eten en de krioelende bevolking druk bezig ziet met hun dagelijkse activiteiten. De riksja neemt u ook mee naar het Rode Fort, de elegante citadel van Shah Jehan in rode zandsteen. Vlakbij het Fort staat de Jama Masjid (vrijdagmoskee), de grootste moskee van India welke ook gebouwd werd door Shah Jahan. Na de drukte in de straatjes van Old- Delhi is het op de binnenplaats van de moskee heerlijk rustig. Voor de lunch reserveren wij een tafeltje bij Chor Bizarre (niet inbegrepen). ´s Middags bezoekt u de hoogste stenen minaret ter wereld en een van de belangrijkste islamitische bouwwerken van India. De toren van vijf verdiepingen werd in 1193 gebouwd door Qutb-ud-din Aybak, de eerste islamitische heerser over Delhi. Ook rijdt u door New Delhi met zijn Ambassades en Parlementsgebouwen. Een enorm verschil met Old-Delhi! We sluiten deze eerste dag vol nieuwe indrukken af in het United Coffee House. U overnacht in The Roseate House.
Ontbijt & koffie inbegrepen

Dag 3

Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Varanasi, gelegen aan de heilige rivier de Ganges. Varanasi is al sinds eeuwen één van de belangrijkste Hindoe-pelgrimsplaatsen van India en is een zeer hectische en indrukwekkende stad. In de avond brengt u, samen met een gids, een bezoek aan de Ganges, waar een Aarti ceremonie wordt uitgevoerd. Een ceremonie waarbij hindoes moeder Ganga (de rivier) danken voor het brengen van leven. Met het licht van olielampen en mooie liederen wordt de duisternis verdreven. Daarna diner in het Sparrow Café, een kleurrijk café waar vrouwen door Sakchhi worden opgeleid om in de horeca te werken. Sakchhi vertelt u graag over haar idealen. U overnacht in het Taj Gateway Hotel.
Ontbijt en diner inbegrepen

Namastay Varanasi

NamaSTAY Varanasi

Wist u dat Namasté Reizen haar eigen kleine hotel heeft net buiten het centrum van Varanasi? Het hotel wordt omringd door 6 hectare tuin, heeft een zwembad en restaurant en ligt op loopafstand van lokale dorpjes en de rivier de ganges. De vier kamers zijn met veel zorg ingericht en in de lounge vindt u een grote collectie boeken. Er is een grote keuze aan activiteiten, zowel in de nabije omgeving van het hotel als in Varanasi.

Boutique Hotel Namastay Varanasi

Dag 4

Vroeg op voor een boottocht over de Ganges. Het is een bijzondere ervaring om 's morgens bij zonsopgang langs de ghats te varen en te zien hoe de Hindoes hun ochtendrituelen uitvoeren. Een lange rij 'ghats' ligt langs de linkerkant van de oever. Hier worden overledenen in processie naar deze ghats gedragen, besprenkeld met ghee (geklaarde boter) en gecremeerd. Hun as wordt daarna in de Ganges gestrooid. Daarna maakt u een wandeling door de oude wijk Chowk; drukke steegjes vol geuren en kleuren die zo nauw zijn dat auto's er niet door kunnen. U vindt hier handelaars in zijde en specerijen en eetstalletjes. We laten u in ieder geval de befaamde Lassi proeven van Blue Lassi. Maar ook nog een aantal andere typische snacks uit Varanasi. 's Middags bezoekt u de Gouden Tempel Vishwanath Tempel. U overnacht in Taj Gateway Hotel.
Ontbijt & lassi/snacks inbegrepen

Dag 5

Na het ontbijt volgt de transfer naar Lucknow. Lucknow is de hoofstad van Uttar Pradesh en is een multiculturele stad. Lucknow heeft een rijke geschiedenis en staat al meer dan twee eeuwen bekend als het culturele centrum van noord India. Lucknow was ooit de culturele hoofdstad van islamitisch India en de sporen hiervan zijn nog daarom nog overduidelijk zichtbaar in de stad. In de namiddag (17:00 uur) maakt u een interessante heritage wandeling van ongeveer anderhalf uur door de oudste delen van de stad. U wandelt onder andere door Chowk, de oudste marktplaats van Lucknow en de omliggende straatjes. U dineert vandaag in gezelschap van een Royal in Kotwara House, het huis van de Raja van Kotwara. Een bijzondere ervaring! U overnacht in Lebua Hotel.
Ontbijt & diner inbegrepen

Link naar studiereis

Studiereis Uttarakand & Varanasi

Mijn reis door India begint deze keer aan de voet van de Himalaya, in Rishikesh. Deze stad ligt aan de Ganges en wordt ook wel de toegangspoort naar de Himalaya genoemd. Vanuit Delhi vliegen we naar de stad Dehradun, waar we overnachten in Sirmour Villa, de homestay van Ash. De volgende dag rijden we al vroeg door naar Rishikesh. De stad ligt in het noorden van India in de staat Uttarakhand. De heilige rivier de Ganges stroomt hier vanuit de Himalaya Rishikesh binnen.

Lees verder

Dag 6

Deze ochtend leert u Lucknow verder kennen terwijl u een aantal hoogtepunten van de stad bezoekt. Zoals Chota Imambara (foto boven) en Bara Imambara, beiden historisch gezien belangrijke monumenten. Verder bezoekt u de Britse Residentie Chattar Manzil Palace, de Chandrika Devi en Ram Krishna Math tempels en de Clock Tower. Na een lunch in een Kebab Restaurant (Kebab is één van de populairste gerechten van de lokale keuken in Lucknow) is de rest van de middag ter vrije besteding. U overnacht in Lebua Hotel.
Ontbijt & lunch inbegrepen

Dag 7

Na het ontbijt rijdt u naar Agra. Check in bij uw hotel. 's Middags brengt u een bezoek aan het imposante Agra Fort. Dit mooie fort werd gebouwd in opdracht van keizer Akbar om zichzelf en de nieuwe hoofdstad Agra te beschermen tegen gevaar. Het Fort wordt omgringd door een 2,5 km lange vestingmuur. De rest van de dag is ter vrije besteding. U kunt zelf op ontdekkingstocht gaan in de stad, maar misschien ontspant u liever aan het zwembad van het hotel. Geniet vanavond van een diner in Pinch of Spice, één van de beste restaurants van Agra. Als onze lokale partner in de stad is zal hij u zeker even gedag komen zeggen! U overnacht in hotel Trident Agra.
Ontbijt en diner inbegrepen

Dag 8

Vroeg op voor een bezoek aan het meest extravagante gebouw ooit gebouwd, de Taj Mahal (op vrijdag gesloten). Dit schitterende liefdesmonument werd gebouwd door Shah Jahan voor zijn vrouw Mumtaz Mahal en is een sprookje om te zien. Na uw bezoek aan de Taj Mahal brengt de chauffeur u terug naar het hotel waar u uitgebreid de tijd kunt nemen voor het ontbijt. Daarna rijdt u door naar Moradabad. U zult Moradabad in weinig reisprogramma's tegenkomen. We nemen het op omdat de reis van Agra naar Corbett te lang is op één dag, maar ook omdat zich hier een bijzonder mooi paleisje bevindt waar je kunt overnachten. U overnacht in Nivah.
Ontbijt inbegrepen

nivah1-1571051112.jpg'

Nivah

Nivah, een Indiaas woord dat staat voor zuiverheid, is gelegen in het hart van een bruisende industriële stad maar is toch een toevluchtsoord omgeven door weelderige groene tuinen en is een echte stedelijke oase. Een accommodatie in boutique stijl met een mix van koloniale en Indiase elementen. Een plek voor reizigers die meer zoeken dan een plek om te verblijven. Hier is de geschiedenis voelbaar en voelt u zich direct thuis.

www.nivah.in

Dag 9

Na het ontbijt drinkt u een kopje koffie of thee met een familielid van Nivah. Hij of zij vertelt u graag meer over de historie van het paleis en de familie. Vervolgens rijdt u door naar het Corbett National Park, ten noordwesten van Delhi. Het park ligt in Uttarakhand en is grotendeels bebost. Er stromen twee rivieren het park in, waardoor het een goede habitat is voor in het water levende soorten, waaronder veel vogels. Dit park is genoemd naar de legendarische fotograaf en auteur Jim Corbett. Naast de grote verscheidenheid aan vogels en wildlife die u hier tegenkomt, kunt u ook genieten van de schitterende natuur in en om het park. De rest van de dag is ter vrije besteding. U overnacht in Lebua Corbett.
Ontbijt en diner inbegrepen

Dag 10

Vandaag gaat de wekker in alle vroegte, want er is geen betere tijd voor een jeepsafari (privé) dan in de vroege ochtend. Maak vier uur lang kennis met de olifanten, tijgers en andere dieren van het park en geniet van de prachtige omgeving! Na terugkomst in het hotel staat een uitgebreid ontbijt voor u klaar. Daarna is er tijd om gebruik te maken van de faciliteiten van het hotel. In de middag maakt u een tour naar het dorp Bhakrakot, waar u van dichtbij getuige kunt zijn van de cultuur van de lokale bevolking. Dit bezoek geeft u inzicht in de overtuigingen, lokale keuken, dans en religieuze aspecten van de lokale gemeenschap. Overnachting in Lebua Corbett.
Ontbijt & diner inbegrepen

Dag 11

Een lange reis vandaag door een mooi landschap naar Rishikesh, al jaren een heilige stad voor Hindoes. De stad wordt ook wel de 'Yoga-hoofdstad van de wereld' genoemd en trekt hiervoor jaarlijks duizenden yoga-liefhebbers vanuit de hele wereld. De stad ligt in het noorden van India in de staat Uttarakhand. De heilige rivier de Ganges stroomt hier vanuit de Himalaya Rishikesh binnen. U overnacht in The Glasshouse on the Ganges.
Ontbijt inbegrepen

Dag 12

Begin de dag vroeg met een korte duik in de Ganges. Het hotel heeft een eigen strandje en omdat het water vanuit de Himalaya Rshikesh binnenkomt is het water heel schoon. Daarna volgt een yogales. De rest van de dag is ter vrije besteding. Maar er staat wel een Spa behandeling op het programma van 60 minuten. In overleg met u reserveren wij hiervoor een tijdstip. De behandeling vindt plaats in de enige Forest Essential Spa van het land. De producten van dit merk zijn van hoge kwaliteit. U overnacht in The Glasshouse on the Ganges.
Ontbijt inbegrepen

Glasshouse

the glasshouse on the ganges

The Glasshouse on the Ganges ligt direct aan de ganges en is gelegen op een lychee- en mangoboomgaard, in een tuin van tropische planten, zeldzame vogels en vlinders. Het resort heeft het een eigen zandstrand, in tegenstelling tot de andere hotels in Rishikesh. Hier vindt iedere avond een Ganga Aarti plaats. Maar het is ook mogelijk om vanaf hier een duik in de ganges te nemen. Een bijzondere ervaring.

www.neemranahotels.com/glass-house-on-the-ganges-rishikesh

Dag 13

Ook vandaag start u de dag met yoga en staat er een Spa behandeling gepland. Maar u maakt in de ochtend ook een wandeling door de stad. Deze begint bij Lakshman Jhula, een ijzeren hangbrug over de Ganges en het oriëntatiepunt van de stad. Men zegt dat hindoegod Lakshmana hier ooit de Ganges is overgestoken via een brug van juten touwen. Met een gids wandelt u langs de Ganges en bezoekt u een Ashram en (voor wie durft) een handlezer. De stad is een bonte mengeling van locals, toeristen, sadhu's en vele heilige koeien. De pittoreske straatjes met de vele winkeltjes maken Rishikesh een fijne plek om doorheen te slenteren en wat te winkelen. Ook hier wordt tijdens zonsondergang een Aarti ceremonie uitgevoerd. Maar het hotel doet deze ceremonie ook, in het klein op het eigen strandje. U overnacht in The Glasshouse on the Ganges.
Ontbijt inbegrepen

Dag 14

Na het ontbijt rijdt u terug naar Delhi. Hier boeken wij een dagkamer in Hotel Roseate House, waar u dit avontuur ook begon. Laat in de avond transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Amsterdam.
Ontbijt inbegrepen

Dag 15

Aankomst in Amsterdam.

Reissom: Op aanvraag

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid van vluchten en hotels. U kunt deze reis ook maken en overnachten in middenklasse hotels. De reissom is op aanvraag.

Inbegrepen:

 • Alle vervoer per airconditioned auto met privé-chauffeur
 • Tourmanager voor de gehele reis
 • Binnenlandse vlucht Delhi – Varanasi (Economy)
 • Bier, wijn, water, frisdrank en snacks beschikbaar in de auto
 • Alle overnachtingen in luxe hotels
 • Maaltijden volgens programma
 • Stadstours door Delhi, Agra, Lucknow en Varanasi met gids en inclusief entreegelden
 • Riksja tour door Delhi (met gids)
 • Ochtend boottocht, wandeling door de oude stad en Aarti in Varanasi (met gids)
 • Heritage wandeling door oude wijk in Lucknow
 • Jeepsafari in Corbett National Park (privé, incl. entreegelden en gids)
 • Jungletour in Corbett National Park (privé, incl. entreegelden en gids)
 • Wandeling met gids door Rishikesh
 • Yoga in uw hotel in Rishikesh
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreid informatiepakket
 • DVD van de televisieserie The Ganges with Sue Perkins


Onze Special Experiences:

 • Diner met een Royal Family in Lucknow
 • Geniet van een zonsondergang met een drankje en hapjes bij Saraca Bar
 • Bezoek aan Bhakrakot Village in Corbett
 • 2 x 60 minuten Spa Treatment in luxe Forest Essentials Spa
 • Bezoek aan een Ashram en Palmist (handlezer) in Rishikesh


Niet inbegrepen:

 • Vroege check-ins & late check-outs
 • Overige maaltijden
 • Overige entreegelden
 • Visumkosten
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Kosten van persoonlijke aard
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Evt. inentingen

Ook naar India?

Bovenstaande reis kan natuurlijk zo geboekt worden, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Margaret Vrolijk

Margaret Vrolijk

Specialist India

Margaret houdt zich als eigenaar van Namasté Reizen vooral bezig met de creatieve kant; het bedenken van nieuwe reizen, het onderhouden van de website, de meet&greet's.. maar zij vind het ook leuk af en toe een reis te organiseren. Het liefst naar India, want India staat aan de wieg van Namasté Reizen. Hier is haar liefde voor Azië ontstaan.