Verblijven in het romantische Fort Kochi, wandelen door de plantages, bijwonen van een puja ceremonie, varen door de backwaters & ontspannen aan de mooie stranden bij Varkala

Hoogtepunten van Zuid-India

Hoogtepunten van deze reis

 • Verblijf in het romantische Fort Cochin
 • Bewonder de prachtige thee- en kardemomplantages in Munnar
 • Avond Puja in de Meenakshi Tempel van Madurai
 • Boottocht door Periyar National Park
 • Varen door de Backwaters
 • Genieten van zon, zee en strand

Route

Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 1

Na aankomst in Cochin wordt u verwelkomd door een medewerker van de agent. Namasté India! Vervolgens transfer naar uw hotel. Na het inchecken is de rest van de dag ter vrije besteding. Welkom in Cochin, een industriële haven, maar vooral bekend om zijn drie schiereilanden. Wat zo uniek is aan de stad, is de afwisseling in stijl, sfeer en architectuur en het samengaan van christenen, hindoes, joden en moslims. Fort Kochi is het oudste gedeelte, een levendige plek met veel restaurantjes, winkeltjes en de belangrijkste bezienswaardigheden. Slenter op uw gemak wat door de smalle straatjes en laat het kleurrijke India op u afkomen. Wilt u in de avond nog iets ondernemen? Woon dan een voorstelling van de Kathakali dansers bij. Een traditionele klassieke dans waarbij de personages beschilderde maskers en verfijnde kostuums dragen. Overnachting in Secret Garden.

Dag 2

Op avontuur door Cochin! Na het ontbijt stapt u op de fiest en maakt u een tocht langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad waaronder het Dutch Palace en de Synagoge. De geschiedenis van het Dutch Palace gaat ver terug, u vindt er fascinerende muurschilderingen en een grote collectie antiek. De Joodse Synagoge is door de vele kleurrijke details prachtig om te zien en wordt nog actief gebruikt. Wandel na uw bezoek aan de Synagoge door Jew Town, een goede plek om (antieke) souvenirs te kopen. Na de fietstocht heeft u enkele uren ter vrije besteding. Aan de kust vindt u de bekende Chinese Fishing Nets. Met zonsondergang vaart u met een bootje het water op om deze visnetten in werking te zien. Overnachting in Secret Garden.
Ontbijt inbegrepen

Dag 3

U verlaat de stad en reist per auto met chauffeur de bergen in, richting het dorp Munnar. Munnar ligt op 1652 meter hoogte en is daarmee het hoogstgelegen dorp van de deelstaat Kerala. Het stadje zelf vinden wij niet zo de moeite, al is de kleurrijke overdekte markt een bezoek waard. De uitgestrekte omgeving van Munnar is echter prachtig met de vele thee-en kardamomplantages. Het gebied is één van de meest belangrijke centra van de thee-industrie van Zuid-India. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding. Geniet van de frisse berglucht, het uitzicht en uiteraard een kopje thee! Overnachting in Mistletoe Homestay & Cafe.
Ontbijt inbegrepen

Dag 4

Trek vandaag uw wandelschoenen aan voor een wandeling door de mooie omgeving van Munnar. U bezoekt een kruidentuin en ontmoet een lokale kweker die alles vertelt over de kruiden en gewassen op zijn plantage. Als u deze wandeling in de vroege ochtend maakt kunt u de mooiste vogels spotten! Na terugkomst in het hotel staat een kopje thee voor u klaar. De rest van de dag is ter vrije besteding. Uw accommodatie biedt diverse leuke activiteiten aan als een kookworkshop, boottocht en yoga & meditatie. Overnachting in Mistletoe Homestay & Café.
Ontbijt inbegrepen

Dag 5

Na het ontbijt vertrekt u naar het bruisende Madurai in de deelstaat Tamil Nadu. Madurai is de oudste en meest heilige stad van deze provincie en wordt ook wel stad van de tempels genoemd. U vindt er één van de meest bekende heiligdommen van India; de Sri Meenakshi Temple. Zodra u de stad binnen rijdt springen de elf kleurrijke torens van dit indrukwekkende bouwwerk direct in het oog. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding. Slenter op uw gemak door de smalle straatjes. Er zijn veel kleermakers actief, de stad is een goede plek om kleding te laten maken. Verder is de wijk aan de rivier Vaidai heel gezellig en levendig. Overnachting in GRT Regency.
Ontbijt inbegrepen

Dag 6

U start vandaag met een bezoek aan de Sri Meenakshi Temple. De tempel kent een lange geschiedenis en trekt bezoekers aan uit alle delen van de wereld. In en rondom de tempel is veel te beleven. Tot binnen in het heiligdom verkopen talrijke handelaars hun producten van lokale kunstnijverheid. De torens zijn bezaaid met honderden beelden van goden en zijn geschilderd in alle kleuren van de regenboog. Een ander hoogtepunt van Madurai is het Ghandi Memorial Museum waar vele persoonlijke souvenirs van Mahatma Ghandi worden getoond. Het museum is gebouwd met donaties van zowel de arme als rijke burger van de stad en behoort tot de één van de wereldwijde vredesmusea. In de avond raden wij aan een tweede bezoek aan de Sri Meenakshi Temple te brengen. Iedere dag vindt er namelijk rond 21:00 een processie plaats, begeleid door Indiase muziek. De tijd kan per dag verschillen, vraag uw chauffeur het exacte tijdstip even na te gaan. Overnachting in GRT Regency.
Ontbijt inbegrepen

Dag 7

U verlaat de drukke stad en rijdt naar Thekkady gelegen in een mooie bosrijke omgeving. De rit ernaar toe is mooi en onderweg passeert u diverse kruidenplantages. Vraag de chauffeur gerust bij een plantage te stoppen voor een korte rondleiding. Na aankomst in Thekkady is de rest van de dag ter vrije besteding. U overnacht in Green Woods.
Ontbijt inbegrepen

Shalimar Spice Garden

SHALIMAR SPICE GARDEN

Shalimar Spice Garden is één van onze favorieten! Deze sfeervolle accommodatie beschikt over stijvolle kamers en een fijn zwembad om even te ontspannen. U kunt er ook goede ayurvedische behandelingen boeken. De omgeving is werkelijk prachtig en u kunt hier echt tot rust komen.

www.shalimarspicegarden.nl

Dag 8

Vlakbij Thekkady bevindt zich het Periyar National Park. Nu vinden wij dit zelf mede vanwege het massale toeristische karakter niet het meest bijzondere park van India, maar het is toch leuk om er een boottocht (in een groep) te maken. Wij zagen zelf een kudde olifanten het meer oversteken! Met zonsopgang en zonsondergang heeft u de beste kans! De chaufeur regelt de kaartjes. De rest van de dag is ter vrije besteding. Ontspan even aan het zwembad of maak een wandeling door de groene omgeving. Overnachting in Green Woods.
Ontbijt inbegrepen

Dag 9

Na het ontbijt volgt de transfer naar Muhamma. Hier gaat u aan boord van een shikara (kleine houten boot) en vaart u door het natuurgebied de 'backwaters', de binnenwateren van Kerala. Zonder een tocht door de backwaters is uw bezoek aan Kerala niet compleet! Hoofdstraten, steegjes en kruispunten… maar allemaal op het water. De bevolking leeft van de landbouw en maakt van de kanalen gebruik om de handelswaar te vervoeren. Rijstvelden, palmbomen, kleine dorpjes, vriendelijke mensen. Kortom een onvergetelijke ervaring! De shikara vaart in tegenstelling tot de grote houseboats in de smalle kanalen van de backwaters. Dit gedeelte is het meest uniek, u ervaart het lokale leven van dichtbij en kunt de mooiste foto's maken. Overnachting in Emerald Isle.
Ontbijt inbegrepen

Dag 10

Na het ontbijt rijdt u naar Mararikulam, een klein vissersdorpje met eindeloos witte stranden. De lokale bevolking leeft van de visvangst. Het lijkt alsof de tijd hier heeft stilgestaan. Verwacht daarom geen faciliteiten als watersporten, uitgaansgelegenheden, winkels … maar wel witte stranden, wuivende palmen, een mooi zwembad, yogalessen bij zonsopgang en vers gevangen vis als diner. Overnachting in Turtle Beach Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 11 t/m 13

Drie gehele dagen ter vrije besteding in Mararikulam. Geniet van zon, zee en strand! Overnachtingen in Turtle Beach Resort.
Ontbijt inbegrepen

Dag 14

Vandaag brengt de chauffeur u naar de luchthaven Cochin voor de terugvlucht.
Ontbijt inbegrepen

Reissom: vanaf € 1.030,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid.

Toeslag om te reizen met grotere auto (Toyota Innova): € 60,00 per persoon

Inbegrepen:

 • Alle transfers
 • Vervoer per airconditioned auto met Engelssprekende privé-chauffeur (Toyota Etios)
 • Op reisdagen iedere ochtend een fles mineraalwater per persoon
 • De auto met chauffeur beschikbaar in de dorpen en steden waar u overnacht voor zo'n acht uur per dag (behalve in Kovalam)
 • Boottochten in Cochin en Periyar
 • Overnachtingen in eenvoudige en middenklasse hotels
 • Maaltijden volgens programma
 • Fietstocht in Cochin met gids
 • Wandeling in Munnar met gids
 • Shikara boottocht door de backwaters
 • Stadstours zoals beschreven in programma (exclusief gids)
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie


Niet inbegrepen:

 • Intercontinentale vluchten
 • Vroege check-in en late check-out
 • Overige maaltijden
 • Entreegelden (ongeveer € 10,00 per persoon)
 • Visumkosten
 • Administratiekosten (€ 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Evt. bijdrage aan Trees for All (€ 30,00 per persoon)
 • Kosten van persoonlijke aard
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Evt. inentingen

Ook naar India?

Bovenstaande reis kan natuurlijk zo geboekt worden, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Edwin Qualm

Edwin Qualm

Specialist India, Nepal & Bhutan

Na een praktijkstage van een halfjaar in Vietnam in 2005 is Edwin erg onder de indruk geraakt van het Verre Oosten. Daarom solliciteerde hij in 2006 naar de functie van reisspecialist bij Namasté Reizen en benut hij sindsdien graag zijn kennis en ervaring bij het samenstellen van een mooie reis.