Reis met vijf verschillende vervoersmiddelen door het prachtig groene Myanmar. Ontdek een rijke cultuur, ongerepte natuur en altijd vriendelijke bevolking en beleef een aantal mooie avonturen. Wanneer krijg je nu de kans om een olifant te verzorgen?

Hoogtepunten van familievakantie Myanmar

Hoogtepunten van deze familiereis:

  • Interactieve speurtocht door Yangon
  • Maak tijdens een trekking kennis met bergstammen
  • Maak een mooie treinrit over het Gokteik viaduct
  • Spannende tocht met Storyteller langs tempel ruïnes
  • Help olifanten wassen en voeren en steun daarmee de locals
  • Overnacht in comfortabele hotels veelal met zwembad
  • In de zomer is Myanmar groener dan groen!

Speurtocht in Yangon

Verken Yangon de eerste dag op eigen gelegenheid. Jullie hotel ligt in het centrum en op loopafstand zijn koloniale gebouwen, een aantal parken en kleurrijke markten te vinden. Op de tweede dag staat een interactieve speurtocht door Yangon op het programma. Door middel van een tablet kunnen jullie zelf een route door Yangon volgen. Door vragen en opdrachten te beantwoorden leren jullie spelenderwijs de stad, de cultuur en de mensen kennen. Lekker eten en drinken kun je ook in Yangon! Bijvoorbeeld bij Genius Coffee, waar je koffie drinkt van een plantage uit de Shan State en de Danu stam steunt. Of ga eten bij het Linkage restaurant, een restaurant dat gerund wordt door een organisatie die straatkinderen een beroep leert. Jullie logeren in een leuk hotel in het centrum van de stad.

Rijstvelden en bergstammen in Shan State

Jullie vliegen naar Lashio, gelegen in het noorden van de Shan State, en rijden door naar Hsipaw. Een prachtig gebied in de bergen waar traditionele bergstammen wonen. Breng zeker een bezoek aan het oude paleis van de vroegere Shan koning waar een familielid van de laatste prins graag haar familiegeschiedenis met je deelt. Tijdens het verblijf in Hsipaw trekken jullie ook je wandelschoenen aan voor een 2,5 uur durende wandeling door o.a. rijstvelden met de mooiste uitzichten. De gids laat jullie het lokale leven van de Shan State ervaren, Tijdens de wandeling passeren jullie riviertjes, Shan dorpen, kloosters en een lokale school. De kinderen zullen onder indruk zijn van de verschillen met hun school thuis. Het gezellige Tai House is jullie thuis voor een aantal nachten. Het heeft leuke bungalows, een tuin en een prachtig restaurant gebouwd van bamboe. De eigenaar stamt af van de koninklijke familie en zorgt ervoor dat het zijn gasten aan niets ontbreekt.

Shwedagon Pagode in Yangon
Vers fruit op de markt
Linkage restaurant Yangon
Royal Park View Hotel Pyin Oo Lwin
Trekking bij Kalaw
Kalaw
Bagan
Dineren in het Zfreeti Hotel in Bagan
Lokale markt
Inle Lake

In de Upper Class naar Pyin Oo Lwin

Tijdens een prachtige treinreis door de Shan bergen rijden jullie over het Gokteik Viaduct, de ooit op één na hoogste spoorbrug ter wereld en gebouwd in 1901. Wanneer de trein stopt bij dorpjes zullen er koopmannen instappen, waarbij jullie iets te drinken, vers fruit en snacks kunnen kopen. In Pyin Oo Lwin staan fietsen voor jullie klaar om de omgeving te verkennen. Fiets langs de koloniale bungalows die vroeger door de Engelsen werden bewoond, bezoek de botanische tuinen, een waterval of breng een bezoek aan de koffieplantages. Daarna een echt lekkere cappuccino drinken? Fiets even langs de Barista Khine Coffee Shop. Jullie overnachten in een hotel wat wordt gerund door een lokale familie.

Tijdens een studiereis maakte ook ik een treinreis in de Upper Class. Weliswaar een andere route, maar de ervaring zal ongeveer hetzelfde zijn. Lees hier mijn weblog over de treinreis.

Ontmoet de locals op weg naar Bagan

Het leukste van Myanmar zijn toch wel de mensen! Ontzettend vriendelijk, gastvrij maar ook zeker nieuwsgierig. Tijdens een busreis met het openbaar vervoer naar Bagan hebben jullie genoeg tijd om de lokale bevolking beter te leren kennen. De tempels van Bagan herbergen vele verhalen en mythes die jullie al wandelend met een Storyteller zullen verkennen. Welke mythes en verhalen zijn waar en welke niet? Is er echt een prinses begraven in de oude stadspoort van de Bagan, waarom past een arm precies in de steen bij de Dhammayangyi tempel en zweven de zielen van de soldaten die hier stierven nog altijd door dit gebied? Er zijn ook mountainbikes of elektrische fietsen beschikbaar om er zelf op uit te trekken. Bezoek zeker de Dhammayangyi, Sulamani en Thatbyinnyu tempels. Deze zijn heel landelijk gelegen tussen de akkers waar boeren met hun ossen de grond omploegen. Fiets voor een korte pauze even langs Thante Bakery waar ze de lekkerste gebakjes verkopen. Geniet ook van het hotel gebouwd in traditionele Bagan stijl, mèt zwembad en dichtbij leuke restaurantjes en oude tempels.

Olifanten verzorgen

Jullie volgen per lokale bus een prachtige route naar Kalaw, een voormalig Engels hillstation. Hier staat een bijzondere activiteit op het programma. Jullie verkennen samen met een lokale gids de jungle en bezoeken een speciaal opvangcentrum voor bejaarden of gehandicapten olifanten, die hun oude dag kunnen doorbrengen in dit grote reservaat. Het project is in 2011 gestart en helpt tevens de bewoners van dit gebied om de armoede het hoofd te bieden. Hiervoor worden opleidingen en microkrediet ingezet. Een prachtig initiatief! En het geeft jullie, kinderen (en volwassenen!), de gelegenheid te helpen met het voeren en wassen van de olifanten. Dit wordt zeker een onvergetelijke dag!

Inle Lake

Jullie verlaten Kalaw per trein door bergen en valleien richting het Inle Lake. Jullie zullen het meer per boot verkennen. Het ligt op 1320 meter boven zeeniveau en is bekend vanwege de unieke methode van vissen, de drijvende dorpen en tuinen op het meer, de kleurrijke bergstammen en de rustieke omgeving. Jullie bezoeken een markt, een werkplaats waar sigaren worden gerold en een weverij waar prachtige zijde wordt gemaakt. Ook houden we aan het einde van de reis een dag vrij om zelf op pad te gaan, te zwemmen en wat over het meer te staren. Jullie hotel heeft een zwembad en prachtig uitzicht over het meer. Toch zin om nog iets te ondernemen? Onderstaande kookworkshop is een aanrader.

Leer koken van Tin Tin

Leer koken van Tin Tin

Ontmoet Tin Tin, een goedlachse dame van de Intha stam. Zij deelt haar traditionele Shan recepten tijdens een kookles in een gezinswoning gebouwd op palen op het Inle Lake. Dit is geen cursus van een Masterchef, maar jullie leren eenvoudige en smaakvolle gerechten bereiden door een lokale dame die al bijna haar hele leven voor haar familie kookt!

Lees verder op ons weblog.

Tijd voor het inkopen van de laatste souvenirs

Verblijf de laatste dag in Yangon in een deluxe kamer van een hotel met zwembad en uitzicht over de stad. Een ideale uitvalsbasis om te luieren of de laatste souvenirs in te slaan.

Stuur een mailtje naar info@namaste-reizen.nl om de uitgebreide beschrijving van de familievakantie Myanmar te ontvangen.

reissom

Deze reis is te boeken vanaf € 2.450,00 p.p. wanneer je reist met vier personen. Deze reissom is inclusief de intercontinentale- en binnenlandse vluchten, lokaal en privé-vervoer, (familie)kamers in middenklasse, kleinschalige hotels, iedere dag ontbijt, diverse excursies begeleidt door een Engelssprekende gids en een uitgebreid informatiepakket met o.a. onze Mini City Guides met leuke adresjes. Deze reissom geldt met vertrek in 2019 en is afhankelijk van beschikbaarheid van vluchten en hotels. Over het algemeen geldt; hoe eerder je boekt, hoe goedkoper de vlucht en hoe groter de keuze in accommodaties.

Neem de familie deze zomer mee naar Myanmar

Regenseizoen? Wij noemen het liever het groene seizoen! Myanmar is gewoon prachtig in de zomer! En een stuk rustiger dan Thailand, Indonesië en Sri Lanka.

Marleen Cok

Marleen Cok

Specialist Myanmar, Cambodja, Laos & Japan

"Tijdens haar studie maakte Marleen haar eerste verre reis naar Bali, Indonesië, waar zij direct verliefd werd op de cultuur. Azië blijft voor haar het meest bijzondere continent om te ontdekken en zij bewaart aan al haar reizen herinneringen die haar voor altijd bij zullen blijven."