Een verrassend leuke en actieve rondreis door Japan voor de hele familie! Bezoek de gaafste themaparken, de badderende aapjes bij Yudanaka, fiets over het platteland en overnacht en dineer in een traditionele ryokan.

Hoogtepunten

Hoogtepunten van deze reis

 • Bezoek verschillende themaparken, zoals Nikko Edo Wonderland en Tokyo Disneyland
 • Maak mooie fietstochten in het oude Takayama en traditioneel Kyoto
 • Bezoek badderende apen bij de warmwaterbronnen van Yudanaka
 • Wandel tussen de hertjes op het eiland Miyajima en ga verkleed als ninjafamilie

Route

Tijdens uw reis wordt onderstaande route afgelegd.

Dag 1

Aankomst in Tokyo en ontvangst door een representatieve van de luchthaven, konnichiwa Japan! Dan reist u per shuttle bus naar Tokyo. De rest van de dag ter vrije besteding voor een eerste kennismaking met deze immense stad. De vroegere naam van Tokyo is Edo, in de 16e Eeuw nog een kleine kasteelstad. Door de goede ligging besloot de regering hier te gaan zetelen en groeide de stad enorm. In 1868 werd Edo de hoofdstad en kreeg het een nieuwe naam. Helaas werden er tijdens de aardbeving van 1923 en de luchtaanvallen van 1945 grote delen van de stad verwoest. Vandaag de dag is de stad een interessante bestemming met bijzondere wijken, goede musea, historische tempels en prachtig aangelegde tuinen. U overnacht in Hotel Monterey Ginza.

Dag 2

In de ochtend maakt u een stadstour door Tokyo met gids en openbaar vervoer. U neemt de metro naar de wijk Shibuya. Dit is een populaire culturele en mode plek voor de jeugd, met uiteenlopende winkels en entertainment. Hier vindt u ook een van de meest drukke kruispunten voor voetgangers die uit en naar het station lopen. Neem hier ook even een kijkje bij het beeld van Hachiko, de trouwe hond uit een beroemd verhaal. Daarna bezoekt u Harajuku, een plek waar veel tieners komen om te shoppen. In de straat Takeshita Dori vindt u een grote verscheidenheid aan trendy winkels, mode boetieks en tweedehands kleding. Bezoek vervolgens het Meiji Shrine, in het Yoyogi Park waar maar liefst 120.000 bomen staan van 365 verschillende soorten. Deze shrine is Tokyo's bekendste en er zijn mooie pleinen, paviljoens en torii. Op dat moment zult u even vergeten dat u in de grootste stad van de wereld bent. De middag is ter vrije besteding. Neem bijvoorbeeld een kijkje op het plein van het station van Shinjuku, de grootste van de stad. In deze wijk vindt u een smeltkroes van boetiekjes, pubs, themarestaurants en kantoren. Overnachting in Hotel Monterey Ginza.
Ontbijt inbegrepen

Dag 3

Een gehele dag ter vrije besteding in Tokyo. Bezoek bijvoorbeeld de wijk Asakusa, een onderdeel van de oude stad. In Asakusa vindt u de Sensoji Tempel, dit is Tokyo's oudste boeddhistische tempel met daarnaast het oudste Geisha district. In de straatjes rond de tempel vindt u veel traditionele winkeltjes met handwerk en schattige kleurrijke souvenirs. Of bezoek de hoogste toren (634 m) van Japan; de Tokyo Skytree. Op een hoogte van 350m en 450m vindt u een observatieplatform. Daarnaast beschikt Tokyo ook over verschillende leuke musea en een aquarium, zoals het Mori Digital Art Museum en het Sunshine Aquarium. Mocht u de uitbundige kant van Tokyo willen ontdekken, behoort een robotshow ook tot de mogelijkheden. Het is een overweldigende show met muziek, robotkostuums en lasers. Het is aan te raden van te voren kaarten te kopen en de show van vier uur 's middags is ook zeer geschikt voor kinderen. Overnachting in Hotel Monterey Ginza.
Ontbijt inbegrepen

Dag 4

Vandaag brengt u een bezoek aan Tokyo Disneyland. Per trein (16min) reist u van Tokyo Station naar Maihama Station. Geniet van de zeven verschillende themalanden van het park en de bijzondere attracties. Overnachting in Hotel Monterey Ginza.
Ontbijt inbegrepen

Dag 5

Op naar de volgende mooie plek, naar Nikko. Het dorp is de entree van het Nikko National Park. Hier vindt u te midden van een natuurrijke omgeving prachtig gedecoreerde tempels en heiligdommen. Sinds eeuwen is dit het centrum van de Shinto religie. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding. De omgeving van Nikko is prachtig, met bergen, meren, watervallen bossen en rivieren, en is zeer geschikt voor een wandeling. U overnacht in Hotel Natural Garden Nikko.
Ontbijt inbegrepen

Dag 6

Een bijzondere dag vandaag. U reist als het ware terug de tijd in. Er staat namelijk een bezoek aan het themapark Nikko Edo Wonderland op het programma. Per gratis shuttle bus reist u naar het park. Edo Wonderland is geheel toegewijd aan de Edoperiode (1603-1868) toen het land nog was afgesloten voor de rest van de wereld. Het is alsof je modern Japan hebt verlaten. De gebouwen zijn van hout met rieten daken en de werknemers lopen rond in samoerai- of kimonokostuums. Het is ook mogelijk een kostuum te huren en er zelf als een echte ninja of samoerai bij te lopen. Er zijn elke dag verschillende shows om naartoe te gaan. Voornamelijk (Japans gesproken) theater, maar ook optochten over de straten. Verder kunt u een boottochtje maken, naar musea, boogschieten en een ninja training doen. Overnachting in Hotel Natural Garden Nikko.
Ontbijt inbegrepen

Dag 7

U reist per trein verder naar Yudanaka, een klein stadje gelegen in de regio Yamanouchi, in het berggebied nabij Nagano. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding in dit eeuwenoude hotspring resort. Wandel door de gezellige straatjes met mooie traditionele huizen en tempels. U kunt heerlijk ontspannen in een van de vele onsen, een natuurlijke warmwaterbron. En neem een fijn voetbad en verken de Baio-ji tempel. Ervaar hier het verblijf in een ryokan - op Japanse wijze, in een sfeervolle kamer bekleed met tatami matten en slapen op futons. Trek vanavond de yukata (lichte kimono) aan en geniet van een heerlijk traditioneel diner. Daarna ontspannen in de onsen! U overnacht in ryokan Biyu no Yado (Japanese room).
Ontbijt & diner inbegrepen

Dag 8

Vandaag kunt u naar eigen wens invullen in Yudanaka. Geniet van de mooie natuur en bezoek het Jigokudani Monkey Park. Hier leven de bekende makaken, die (met koud weer) ook graag in de warme onsen baden, erg leuk om van dichtbij te zien! U kunt hiervoor de bus nemen naar Kanbayashi (10-15 min) en vervolgens een hike maken van 30-40 minuten naar het park. U kunt ook een pelgrimsroute wandelen naar drie Boeddha's: Maitreya die u beschermt tegen onheil, Hyaku Shaku Cannon voor vrede en Enmei Tobacco Jizo voor gezondheid. Overnachting in ryokan Biyu no Yado.
Ontbijt & diner inbegrepen

Dag 9

Per trein reist u naar Takayama. Het laatste deel van de rit is prachtig, door de heuvels en langs rivieren. In dit stadje vindt u nog veel terug van de traditionele woningen. Vroeger kwam uit deze streek het beste kwaliteit hout en vakmensen. Ondanks dat Takayama erg afgelegen lag en lastig bereikbaar was, werd er wel door shoguns geïnvesteerd, en ontwikkelde het zich tot een belangrijke plattelandsstad. Wandel of fiets door de oude straatjes, met traditionele huizen, winkeltjes en sake brouwerijen. U overnacht in Best Western Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 10

In de ochtend staat er een leuke excursie op het programma. U reist op eigen gelegenheid per trein van Takayama naar Hidafurukawa (15min). Hier stapt u op de fiets voor een tocht over het platteland onder begeleiding van een lokale Engelssprekende gids. U fietst langs rijstvelden, rivieren en tempels met op de achtergrond de besneeuwde bergtoppen van de Japanse Alpen. Er wordt onderweg ook een stop gemaakt bij de lokale markt waar lokale lekkernijen te verkrijgen zijn. Dit is gelijk een mooie kans om verschillende delicatessen te proeven. Aan het begin van de middag bent u weer terug bij het beginpunt en is de rest van de dag ter vrije besteding. Wandel rond in het kleine dorpje of reis per trein terug naar Takayama. Overnachting in Best Western Hotel.
Ontbijt inbegrepen

Dag 11

De reis zet zich voort per trein naar Hiroshima. De stad was in 1945 het doelwit van de allereerste atoombom. Een verwoeste stad bleef achter, met ontelbaar veel doden en gewonden. Het bleek gelukkig niet onmogelijk de stad weer op te bouwen. De moderne stad heeft veel interessants te bieden, zoals het herbouwde kasteel, de mooie landschapstuin Shukkeien en het Peace Memorial Park. Door de stad stromen een aantal rivieren, waar u her en der gezellige terrassen treft. U kunt de stad gemakkelijk verkennen met de tram. U overnacht in New Hiroden.
Ontbijt inbegrepen

Dag 12

Een dag ter vrije besteding in Hiroshima. Maak een uitstapje naar Miyajima, een klein eiland met een berg, bos, hertjes en mooie sites, gelegen in de Japanse Binnenzee. Vanaf Hiroshima neemt u de trein naar Miyajimaguchi (4 x per uur, 30 min) waar u de ferry kunt nemen naar het eilandje (4 x per uur, 10 min). De railway pas is ook geldig voor de ferry. Vlak voor het eilandje staat de grote rode torii, met vloed, in het water. Bezoek het Itsukushima Shrine, prachtig gebouwd boven het water en waar de torii een onderdeel van is. Maak een mooie wandeling rond de top van Mount Misen. U kunt per kabelbaan naar boven gaan, maar er zijn ook drie prachtige wandelingen die naar de top lopen. Aan de voet van de berg ligt de mooie Daisho-in Temple, bekijk de gebouwen, kamers en ornamenten. Op het eiland vindt u ook een museum en leuk aquarium. Overnachting in New Hiroden.
Ontbijt inbegrepen

Dag 13

Per trein reist u naar de culturele hoofdstad van Japan; Kyoto. Hier zijn ruim 2000 heiligdommen en tempels te vinden. Na aankomst heeft u de rest van de dag ter vrije besteding. Bezoek bijvoorbeeld het Nijo Castle met poorten, mooie huizen met traditioneel gedecoreerde kamers bekleed met tatami matten en de nachtegaal vloeren die waarschuwden bij gevaar. Ook zijn er mooie landschapstuinen met vijvers, stenen en bomen. 's Avonds is het leuk om langs de rivier te struinen en een van de gezellige restaurants uit te kiezen voor het diner. U overnacht in de bijzondere accommodatie machiya Nishijin-Ichii. Een machiya is een sfeervol en authentiek lokaal huis met keuken en badkamer. De slaapplaatsen bestaan uit bedden en futons.
Ontbijt inbegrepen

Dag 14

Een leuke tour door Kyoto. In de ochtend stapt u op de fiets voor een tochtje door de sfeervolle wijken Miyagawacho en Gion, de wijk van de theaters, theehuizen en geisha's. U heeft de kans om de geisha's (of geiko zoals ze hier worden genoemd) te zien wandelen op hun houten slippers, gekleed in prachtige kimono's en hun wit opgemaakte gezichtje. U rijdt langs het Shirakawa kanaal en traditionele theehuizen naar het Imperial Palace Park. Daarna rijdt u langs de Kamogawa rivier terug naar het beginpunt, aankomst begin van de middag. De rest van de dag is naar eigen wens in te vullen. Bezoek bijvoorbeeld de overdekte Nishiki markt, met stalletjes en winkeltjes met groente, vlees, vis, waaiers, kimono's, keukengerei en porselein. Overnachting in machiya Nishijin-Ichii.

Dag 15 & 16

Deze dagen kunt u naar eigen wens invullen in Kyoto en omgeving. Prachtige plekken genoeg! Zoals de grote houten tempel Kiyomizudera in de oude wijk Higashiyama. De tempel staat tegen een heuvel van waar u prachtig uitzicht heeft over de stad. Wandel langs het Philosophers Path, een oud pad langs een smal kanaal met kleine huizen en honderden kersenbomen. Hier zijn een aantal gezellige koffietentjes te vinden. Breng een bezoek aan Ginkakuji, bekend als het Zilveren Paviljoen. Het paviljoen werd oorspronkelijk gebouwd voor de Shogun maar na zijn dood is het een Zen tempel geworden. En sla ook Kinkakuji niet over, beter bekend als het Gouden Paviljoen. Ook wonderlijk is het Fushimi Inari Shrine, in het zuiden van Kyoto. Bij de tempels vindt u het pad met de duizenden rode torii, een betoverende plek. En ontdek Arashiyama, bekend om Bamboo Grove, een prachtige laan met bamboe. Er is ook een mooie brug en sfeervolle tempeltjes. Of ga op de culinaire tour, met een traditionele matcha theeceremonie en een bezoek en proeverij bij een sake brouwerij. Overnachtingen in machiya Nishijin-Ichii.

Dag 17

Dan is het helaas de laatste dag van uw reis. Per trein gaat u naar het vliegveld van Osaka, voor uw terugvlucht naar huis.

Reissom vanaf € 2.970,00 per persoon

Deze reissom is gebaseerd op twee personen. Bovenstaande reissom is afhankelijk van het seizoen waarin u reist en de beschikbaarheid.

Inbegrepen

 • Alle overnachtingen in accommodaties zoals genoemd, niet roken (2 x tweepersoonskamer of 1 x familiekamer, standaard kamertype)
 • Airport meet & greet
 • Verblijf o.b.v. logies & ontbijt
 • Verblijf o.b.v. halfpension in Yudanaka
 • Verblijf o.b.v. logies in Kyoto
 • 14-daagse Japan Rail Pass – 2e klas (te gebruiken voor dag 4 t/m 17)
 • Airport shuttlebus Narita Airport – Tokyo Station
 • Stadstour door Tokyo met gids (privé, halve dag)
 • Tickets Tokyo Disneyland
 • Tickets Nikko Edo Wonderland
 • Fietstour bij Takayama met gids (join in, halve dag)
 • Fietstour door Kyoto met gids (join in, halve dag)
 • Assistentie van onze lokale vertegenwoordiging
 • Uitgebreide reisinformatie


Niet inbegrepen:

 • Intercontinentale vluchten
 • Vroege check ins (voor ca. 14.00 uur) en late check outs (na ca. 11.00 uur)
 • Kosten voor reizen per overig openbaar vervoer en evt. taxi
 • Entreegelden en overige activiteiten
 • Drankjes en overige maaltijden
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Administratiekosten (€ 25,00 / € 35,00 per boeking)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Evt. bijdrage aan Trees for All (€ 30,00 per persoon)
 • Evt. inentingen en reis- en/of annuleringsverzekering

Ook naar Japan?

Bovenstaande reis kan natuurlijk zo geboekt worden, maar wij stellen ook graag een programma samen aan de hand van uw wensen en ideeën.

Marleen Cok

Marleen Cok

Specialist Myanmar, Cambodja, Laos & Japan

"Tijdens haar studie maakte Marleen haar eerste verre reis naar Bali, Indonesië, waar zij direct verliefd werd op de cultuur. Azië blijft voor haar het meest bijzondere continent om te ontdekken en zij bewaart aan al haar reizen herinneringen die haar voor altijd bij zullen blijven."