Op zoek naar een verre reis tijdens de kerstvakantie? Rajasthan en Goa zijn een ideale combinatie voor wie een andere cultuur wil leren kennen en een aantal dagen aan het strand wil verblijven. Het kleurrijke Rajasthan ontdekken jullie per auto met privé-chauffeur. In Goa zijn de dagen vrij, maar voor wie graag actief is zijn er legio mogelijkheden.

Hoogtepunten van India

Hoogtepunten van deze familiereis:

  • Te voet en per riksja door het hectische Old Delhi
  • Bollywood avond in Jaipur
  • Samen een Indiase maaltijd leren koken èn opeten
  • Fietsriksja tour in Jaipur
  • Slapen in een sprookjespaleis
  • Wandeling over de markt in Udaipur
  • Strand, dolfijnen en hippies in Goa

Wereldstad Delhi

Jullie avontuur begint met het verkennen van oud- en nieuw Delhi. Bereid je voor op een cultuurshock, want Old Delhi is behoorlijk hectisch. Maar wees ook gerust, want jullie worden door een goede gids te voet en per riksja door de chaos geloodst. Na een Indiase lunch maak je 's middags kennis met het veel meer georganiseerde New-Delhi en is er tijd om de leuke winkels en restaurants van Khan Market te ontdekken. Jullie sluiten de dag af in de Sikh tempel Gurudwara Bangla Sahib, waar een magische sfeer hangt.

Wonderlijke sferen

Wereldwonder de Taj Mahal mag je natuurlijk niet missen! Luister naar het mooie liefdesverhaal over Sjah Jahan. Hij had drie vrouwen, maar de Hindoestaanse Mumtaz heeft zijn voorkeur. Ze trouwen jong en krijgen vijftien kinderen! Helaas komen acht van de vijftien kinderen te overlijden en tijdens het kraambed van het vijftiende kind sterft ook Mumtaz. Zij laat een ontroostbare echtgenoot achter. Om haar te gedenken laat Sjah een grafmonument bouwen; de Taj Mahal. De bouw neemt 22 jaar in beslag en naar schatting werken er 20.000 mensen aan. Behalve de Taj mag ook het Agra Fort niet worden gemist.

Pink City Jaipur

In Jaipur verblijven jullie meerdere dagen zodat jullie je helemaal kunnen onderdompelen in deze roze stad. Het oude centrum is opgebouwd uit roze zandsteen, vandaar de naam Pink City. Wij nemen je per fietsriksja mee naar de kleurrijke bazaars, de Hawa Mahal en het City Palace. Onvergetelijk is het bezoek vlak voor zonsondergang aan de Monkey Temple en de wandeling naar de Sun Temple. Vanaf hier heb je een geweldig uitzicht over Jaipur. Er staat ook een avondje naar de bioscoop op het programma en jullie gaan samen een Indiase curry koken. Deze dagen is een suite in een sfeervol heritage hotel jullie thuis.
Oud Delhi
Zomaar onderweg
Onderweg van Agra naar Jaipur
Jaipur
Shahpura House Jaipur
Onderweg van Jaipur naar Deogarh
Binnenplaats Deogarh Mahal
Deogarh
Lake Pichola in Udaipur
Yab Yum Resort Goa
Cottage Yab Yum Resort

Sprookjespaleis

Een overnachting in het imposante Deogarh Mahal is een belevenis. Een lid van de familie of de manager geeft jullie graag een rondleiding door het paleis. Maak zeker ook even een wandeling door het dorp. Er zijn geen belangrijke bezienswaardigheden te zien maar je ziet wel het dorpseven van India van heel dichtbij. De kamers van het paleis zijn ingericht in Indiase stijl. Het diner – vaak in thali stijl - wordt geserveerd op de sfeervolle binnenplaats. Met een beetje geluk eten jullie samen met de familie.

Lovely Udaipur

Witgekalkte huizen, meren en schitterende paleizen maken deze stad de lievelingsstad van vele Indiërs. Udaipur is ook veel minder hectisch dan andere steden in Rajasthan en de meeste bezienswaardigheden liggen op loopafstand. Tijdens jullie verblijf bezoeken jullie samen met een lokale gids een markt waar hij uitleg zal geven over de verschillende groenten, fruit en kruiden die er verkocht worden.Maak ook hier zeker en wandeling door het autovrije centrum waar veel leuke winkels te vinden zijn, maar ook de mooie Jagdish Temple en de ghats aan de oevers van het meer. Hier nemen de inwoners van de stad een bad of doen zij hun was. Eén van de bekendste ghats is Gangaur Ghat, waar zich ook het museum Bagore Ki Haveli bevindt én het leuke café Edelweiss voor goede koffie en taart. Jullie logeren in een mooie haveli aan het Lake Pichola. De Haveli ligt in het centrum en heeft een goed restaurant. Wij zaten er vaak met een boek en een pot thee op één van de loungebanken met uitzicht over het meer.

Strand, dolfijnen en hippies in Goa

Geniet de laatste dagen van het strand en de zee in Goa. Begin de dag met een lange strandwandeling. Het ontbijt wordt op de door jullie gewenste tijd in jullie cottage geserveerd. Voor wie graag iets onderneemt: ga kayaken in de backwaters van Goa, dolfijnen spotten voor de kust of op een Crab Catching Trip. In Old Goa en Panjim vind je veel Portugese invloeden en bezoek ook de Saturday night market in Anjuna met stands met eten, kleding, sieraden en live muziek. In de buurt zijn voldoende leuke restaurants te vinden, zoals het bekende fusion restaurant La Plage. De stad Arambol ligt op tien minuten afstand en ook hier is een grote keuze aan restaurants. Overnachtingen in een resort aan zee.

Stuur een mail naar info@namaste-reizen.nl om de volledige reissom van de familievakantie India aan te vragen.

Reissom

Deze reis is te boeken vanaf € 2.490,00 p.p. wanneer u reist met vier personen. Deze reissom is inclusief intercontinentale vluchten, binnenlandse vluchten, vervoer per auto met privé-chauffeur/gids, overnachtingen in sfeervolle eenvoudige en middenklasse hotels, entreegelden voor belangrijkste bezienswaardigheden, iedere ochtend ontbijt. Ook zijn inbegrepen: de wandeling door Delhi, bioscoopkaartjes in Jaipur, de kookworkshop in Jaipur en de tour per fietsriksja in Jaipur en de wandeling over de markt in Udaipur. Deze reissom geldt met vertrek in 2019 en is afhankelijk van beschikbaarheid van vluchten en hotels. Over het algemeen geldt; hoe eerder je boekt, hoe goedkoper de vlucht en hoe groter de keuze in accommodaties.

In de kerstvakantie naar India?

Bovenstaande reis is een voorbeeld van hoe mijn ideale familievakantie naar India eruit zou zien. Liever een andere route, andere activiteiten of luxere hotels? Ik pas het programma graag aan!

Evelien Booms

Evelien Booms

Specialist Sri Lanka , Vietnam, India, Nepal & Bhutan

Evelien is onze reisspecialist voor Sri Lanka, India, Vietnam & Maleisië. Zij vindt het iedere keer weer een luxe om naar een bestemming in Azië af te mogen reizen en op basis van haar ervaringen een unieke reis voor u te mogen organiseren.